31 Δεκ 2008

O πλήρης Αντι - καζαμίας 2009


ΜΕΡΟΣ Α'
Το πνεύμα του Αλ Σοώρι αναδύθηκε από τα βάθη της Ανατολής, πέρασε πάνω από ανήλιαγα δάση και γυμνοτράχηλα βουνά κι έφτασε ως εδώ κουβαλώντας το χρησμό του θρυλικού μάγου Γίσσπορ για το αδελφοποιημένο χωριό Ωσάλ Ιόρ ή Ωλίαρο ή Αντίπαρο.Για να μπορέσει ο μάγος να ταξιδέψει στο χρόνο έβγαλε από την κωλότσεπη ένα μικρό μπουκαλάκι γυάλινο μα θολό. Έκρυβε μέσα του λίγο αέρα από τον ιερό χώρο της χωματερής του μακρινού χωριού.

Τράβηξε το φελλό αργά, σχεδόν τελετουργικά και κουνώντας τα ρουθούνια του έφερε το μπουκάλι, που ήδη ανάβλυζε τα βαρέα του αρώματα, κοντά του. Έκλεισε τα μάτια και εισέπνευσε αργά, ηδονικά. Με κάθε ρουφηξιά γύριζε όλο και πιο πίσω στο χρόνο, μέχρι που δεν θυμόταν πια το παρόν. Ο χρόνος είχε τεντώσει προς τα πίσω, το μόνο που έμενε ήταν να λύσει τα φρένα και να ξεχυθεί μπροστά...

Με μία απότομη κίνηση του κορμιού μπροστά και πίσω, σαν έμβολο, άνοιξε τα τεντωμένα ολόρθα γέρικα μάτια του, πέταξε το μπουκάλι απότομα παραπέρα και άρχισε να παραμιλάει...Είχε εκτοξευτεί στο μέλλον κι από εκεί έδινε την προφητεία του για το μικρό νησί και την παράξενη χώρα που το περιβάλλει...


Ιανουάριος
Μετά την κουκούλα ποινικοποιούνται τα μακριά μαλλιά, κατόπιν τα μούσια και τελικά όλες οι περιττές τρίχες. Τα ινστιτούτα αισθητικής κάνουν χρυσές δουλειές. Οι φαλακροί και ξυρισμένοι γίνονται περιζήτητοι στους κύκλους των αναρχικών. Ανοίγει κόντρα με τους Χρυσαυγίτες για το ποιος θα στρατολογήσει τους περισσότερους. Οι αναρχικοί προσφέρουν δώρο ένα πενθήμερο ταξίδι στην Κούβα για κάθε 3 τσακισμένες τράπεζες. Οι Χρυσαυγίτες προσφέρουν μία συμμετοχή στη «Στιγμή της Αλήθειας», όλη τη συλλογή του Λιακόπουλου και ένα τριήμερο ταξίδι στην Κούβα για κάθε 3 τσακισμένους Πακιστανούς.

Στα σχολεία οι κινητοποιήσεις διχάζουν τους μαθητές. Οι μισοί θέλουν να κάνουν κατάληψη κι οι άλλοι μισοί να το κάψουνε. Τελικά τις μονές μέρες κάνουν κατάληψη και τις ζυγές βάζουνε φωτιές.

Στη γιορτή των Θεοφανείων δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που να θέλει να βουτήξει για το σταυρό, γιατί όλα βιάζονται να πάνε να παίξουν Call of Duty. Ο παπά-Δημήτρης πετάει ένα σταυρό ζυμωτό για να τον φάνε τουλάχιστον τα ψάρια. Η Κοινότητα έχει προσκαλέσει στην τελετή τον κ.Καρατζαφέρη, πάνω στον οποίο πάει και κάθεται μια κουρούνα, όπως ακριβώς παλιότερα είχε κάτσει κατ' άλλους ένα περιστέρι, κατ' αυτόν το Άγιο Πνεύμα. Ο αρχηγός ψύχραιμα δηλώνει ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός, αφού πάντα χαϊδεύει τα αυτιά των πουλιών και επιπλέον όταν ήταν μικρότερος τον είχε χέσει το πουλί της χούντας.

Ορκίζεται ο νέος πρόεδρος της Αμερικής Χουσεΐν Ομπάμα. Ο αρχηγός του συνδυασμού «Ενότητα Ανάπτυξη Δημιουργία» κ.Λεβεντάκης μπαίνει στο σολάριουμ στα τέλη Ιανουαρίου και βγαίνει στα μέσα Μαρτίου κατάμαυρος. Πλέον υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι μπορεί να αναλάβει την εξουσία. Στα τέλη Μαρτίου ακολουθεί την ίδια στρατηγική και ο Γ.Παπανδρέου ο Βου. Κανείς δεν καταλαβαίνει την απουσία και των δύο αφού δεν συμβαίνει τίποτα στο νησί και στη Βουλή αντίστοιχα.

Ανακαλύπτονται ακόμα 50 παράνομες μεταδημοτεύσεις. Ανάμεσα στους μεταδημοτεύσαντες είναι ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο βουλευτής Ρήγας κάνει επερώτηση στη Βουλή.


Φεβρουάριος
Δυνατοί βοριάδες σαρώνουν το Αιγαίο. Ισχύει απαγορευτικό απόπλου στις Κυκλάδες για 20 ημέρες. Για όλο το διάστημα αυτό οι καθηγητές και οι δάσκαλοι του νησιού που διαμένουν στην Πάρο αναγκάζονται να παραμείνουν στην Αντίπαρο. Οι άνδρες εκπαιδευτικοί μένουν αξύριστοι για είκοσι μέρες αφού τελειώνουν τα ξυραφάκια. Όταν τελικά λήγει το απαγορευτικό και περνάνε στην Πάρο συλλαμβάνονται από ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Τις γυναίκες αναλαμβάνει ειδικό κλιμάκιο της Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Ομάδα καλλιτεχνών ακτιβιστών εισβάλλει στα γραφεία της ΝΕΤ με ένα πανώ που γράφει «Αφήστε τους δρόμους – βγείτε στην TV». Γρήγορα οι δρόμοι αδειάζουν και πλήθος λαού προσέρχεται στα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια για να βγει στην τηλεόραση. Οι δημοσιογράφοι εκδιώκονται και οδηγούνται στο δρόμο. Κυνηγημένοι από πολίτες χάνονται στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο για τους φοιτητές και εφαρμόζεται το άσυλο για τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς. Γρήγορα όλοι οι Τρεμοπρετεντέρηδες βρίσκουν καταφύγιο στο Πολυτεχνείο, όπου και παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για να μην ξεχάσουν την τέχνη τους στήνονται κάθε βράδυ πίσω από τα παράθυρα του Πολυτεχνείου και παίζουν τους δημοσιογράφους του μπερντέ των 8.

Μετά από έφοδο της Αστυνομίας στα άντρα των μπλόγκερς κατάσχονται υπολογιστές και σκληροί δίσκοι και συλλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες των antiparios, antipariafwni, antiparos-blog, apnea, kakapetra, panathinaikosparosclub, Paros News Now, parospress, sportparos. Σώζεται μόνο ο fileleutheros που μόλις έχει ανακαινίσει το blog του και έτσι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται για μικροπαράνομες πράξεις (δημοσιοποίηση εγγράφων, παράνομη διακίνηση αρχείων, υβριστικό περιεχόμενο, κλπ). Νόμιμο ίσον ηθικό, άρα παράνομο ίσον ανήθικο: οι bloggers παραπέμπονται για ασέλγεια και προσβολή της δημοσίας αιδούς. Μπαίνουν στον Κορυδαλλό, όπου γίνονται μαλλιά κουβάρια και τους δίνεται αμνηστία τη μέρα που ο Πρωθυπουργός παίρνει το πρωτάθλημα (λεπτομέρειες στο μήνα Απρίλιο).


Μάρτιος
Εξωγήινο ον που μοιάζει εκπληκτικά με το δικηγόρο Κούγια πέφτει στην πλατεία του χωριού από τον ουρανό την μέρα ακριβώς που διεξάγεται το καθιερωμένο αποκριάτικο καρναβάλι. Το μεθυσμένο μασκαρεμένο πλήθος τον λιντσάρει με πλαστικά ρόπαλα μέχρι θανάτου. Χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για τους εξωγήινους δικηγόρους.

Μετά από αλλεπάλληλες ήττες ο Νηρέας προσλαμβάνει για προπονητή το Νίκο Αλέφαντο και πρόεδρο το Γ.Ραγκούση. Με το γνωστό του σύστημα με 12 παίκτες 4-2-3-2 η ομάδα ανασταίνεται και ανεβαίνει τις θέσεις πέντε πέντε. Μέχρι το τέλος της σεζόν έχει ήδη ανεβεί με παρέμβαση Ραγκούση όλες τις κατηγορίες και ετοιμάζεται να παίξει τη νέα σεζόν στην Α’ Εθνική. Οι οπαδοί κάνουν ήδη όνειρα για Ευρώπη και ο πρόεδρος Ραγκούσης για Ευρωβουλευτής.

Νέα μελέτη βγαίνει στο φως που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κατάθλιψη σε Πάρο και Αντίπαρο. Για να το τεκμηριώσει αυτό έθεσε ένα ερωτηματολόγιο σε κατοίκους των δύο νησιών που έβγαιναν από τα μπαρ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες τους θερινούς μήνες της περασμένης χρονιάς. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, βρέθηκε ότι οι κάτοικοι των δύο νησιών είναι κάτι παραπάνω από χαμογελαστοί και ευτυχείς. Αρκετοί αμφισβητούν τη μεθοδολογία της μελέτης.

Η Αντιπολίτευση ανακαλύπτει άλλες 62 παράνομες μεταδημοτεύσεις, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Λάκης Λαζόπουλος και το μωρό της Μενεγάκη. Ο βουλευτής Ρήγας προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Η Κοινότητα προσλαμβάνει για την υπεράσπιση της τον Αλέξη Κούγια που δηλώνει «αν κάποιοι ψήφοι ήταν παράνομοι ή όχι, αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη». Παράλληλα έκανε γνωστό ότι πλέον θα φέρνει για διακοπές τα παιδιά του στην Αντίπαρο γιατί στη Μύκονο θα «χαλάσουν», όπως ο ίδιος.


Απρίλιος
Ανακοινώνεται επίσημα η υποψηφιότητα των Σκοπίων για το Νόμπελ Ειρήνης με το Μίκη Θεοδωράκη. Ο συνθέτης παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο πριν προλάβουν να του πουν ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, προσωπική λεπτεπίλεπτη φάρσα του πρωθυπουργού. Ζαλισμένος ακόμη από το εγκεφαλικό αποστέλλει σε όλα τα ΜΜΕ μία δήλωση μετανοίας για όλες τις δηλώσεις του στον Τύπο τον τελευταίο χρόνο.

Με ταχύρρυθμες διαδικασίες ο Υπουργός Tουρισμού ο Υπουργός Υγείας ο τουρίστας Υπουργός Υγείας εγκαινιάζει το νέο Νοσοκομείο Πάρου. Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό δηλώνει «εγώ δεν σας υποσχέθηκα προσωπικό, νοσοκομείο σας υποσχέθηκα, κι ο Αβραμόπουλος κρατάει το λόγο του». Τελικά αποφασίζεται να μετατραπεί σε πολυχώρο εκδηλώσεων μέχρι να επανδρωθεί στοιχειωδώς.

Μετά από χιλιάδες εργατοώρες ο Πρωθυπουργός παίρνει το Masters League με την αναπληρωματική ομάδα του ΠΑΟ στο Pro Evolution του PS3 και δικαιωματικά του απονέμεται ο τίτλος Master Player. Ενθουσιασμένος βγαίνει και κάνει δηλώσεις ότι ήρθε η ώρα της κρίσης: θα αρχίσει να παίζει World of Warcraft και μόλις φτάσει στο Level 70 θα προκηρύξει εκλογές.

Όλη η Ελλάδα κλείνεται στα σπίτια της τη βραδιά του τελικού της Eurovision: η Ελλάδα διαγωνίζεται με το νομάρχη Ψωμιάδη ντυμένο Ρουβά. Τραγουδάει σε συνοδεία των αδερφών Κατσάμπα, το «σαχλολούλουδο», διασκευή γνωστού άσματος του Καζαντζίδη. Ο Σάκης μαϊμού εξαπατά όλη την Ευρώπη και παίρνει την πρώτη θέση. Όλη η Ελλάδα ξεχύνεται περήφανη στους δρόμους για τρεις ημέρες. 30 Αλβανοί που πανηγύριζαν κι αυτοί καταλήγουν στο Νοσοκομείο με σπασμένα κεφάλια.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου του νησιού κατεβαίνουν σε κατάληψη και δυναμικές πορείες με αιτήματα: πόσιμο νερό στο σχολείο, σχολείο 4 ημέρες τη βδομάδα, όταν έχει απαγορευτικό να δίνεται η επόμενη ημέρα ρεπό, να επιτρέπεται το i-phone στην τάξη, να γίνει στάση μετρό έξω από το σχολείο και να γίνει πίστα parcour στο κάστρο. Φτάνουν μέχρι έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού όπου βροντοφωνάζουν "μπάτσε, γουρούνι, δολοφόνο" και πετάνε στρακαστρούκες και αμπούλες βρώμας στο μοναδικό αστυνόμο εν υπηρεσία. Οι κινητοποιήσεις γενικεύονται και συνεχίζονται μέχρι τη Mεγάλη Eβδομάδα οπότε κλείνουν τα σχολεία για διακοπές. Όταν επιστρέφουν έχουν ξεχάσει ποια ήταν τα αιτήματα τους και αναγγέλλουν την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Έρχεται το Πάσχα. Στη λειτουργία της Ανάστασης επτά γέροντες παθαίνουν καρδιακή ανακοπή από τα βεγγαλικά. Ευτυχώς όλοι συνέρχονται έγκαιρα καθώς η επόμενη ημέρα είναι σημαντική: Όλη η Ελλάδα τιμά με γαρδούμπα, κοκορέτσι και τζατζίκι την Ανάσταση του Θεανθρώπου και τον ερχομό της Άνοιξης.


Αποκαμωμένος ο Μάγος Γίσσπορ σταμάτησε να ταλαντώνεται και να παραμιλά. Το στόμα του είχε ξεραθεί, σχεδόν έκαιγε, και το κουρασμένο του κορμί του ήταν ήδη ασθενικό από τις καταχρήσεις τόσων χρόνων: φίλτρα, ξόρκια, βότανα, κατάρες, μεταμορφώσεις, νεκραναστάσεις...
Έγειρε στο πλάι και αποκοιμήθηκε... Είχε ήδη πάει 3 το πρωί και έπρεπε να μαζέψει και την τελευταία ικμάδα δύναμης γιατί αύριο είχε να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά στο μέλλον...



ΜΕΡΟΣ Β
Ο μάγος Γίσσπορ δεν είχε ακόμα τελειώσει το χρησμό του. Κάθισε σε στάση οκλαδόν, κόιταξε βαθιά στα πέρατα του ορίζοντα κι αντίκρισε μόνο φλόγες και καπνό. "Πάλι το Ισραήλ μου κρύβει τη θέα", μουρμούρισε καθώς έκλεινε τα μάτια και με μία βαθιά διαρκή εκπνοή άρχιζε να διπλώνεται και να διπλώνεται μέχρι που συρρικνώθηκε τόσο πολύ που έγινε μικρός σαν μύγα. Με μία ξαφνική κίνηση ξεφύσηξε όλο τον αέρα της γης που φύλαγε στα σωθικά του και απογειώθηκε πέρα από το παρόν:


Μάϊος
Με εντολή του ίδιου του κ.Σουφλιά ανεγείρεται στην παραλία του Δεσποτικού μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα εξειδικευμένη στον σεξοτουρισμό. «Γιατί να χάνουμε κάθε χρόνο εισόδημα από όλους αυτούς που πάνε στην Ταϊλάνδη;» δηλώνει. Προσλαμβάνονται Αγγλίδες κα Γερμανίδες τουρίστριες και το νησί γίνεται εξαιρετικά δημοφιλές. Στις ακρογιαλιές και στα αρχαία του ευρήματα αναβιώνουν σκηνές από το «κορίτσι του ψαρά», το «πιο θερμή κι από τον ήλιο» και το «τι έκανες στο Δεσποτικό Θανάση». Ο αρχαιολόγος Κουράγιος αυτοπυρπολείται διαμαρτυρόμενος έξω από την Κοινότητα αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία, καθώς όλοι είναι με την κάμερα στο χέρι.

Οι τράπεζες ανεβάζουν απότομα τα επιτόκια. Τα δάνεια γίνονται απλησίαστα και έτσι μόνο οι μεγαλοεισοδηματίες μπορούν να χτίσουν. Η Αντίπαρος γεμίζει με βίλες και ανάκτορα. Στο Σωρό χτίζει βίλα του σωρού και η Έλενα Παπαρίζου. Αμέσως αναζητεί δίπλα της κατοικία ο υπουργός Παιδείας και Μπουζουκλερί κ.Στυλιανίδης. Επιβραβεύοντας το νόμιμο ως ηθικό ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (Π-ανωσήκωμα Ε-ξοχικών Χω-ρίς Δ-ράμι Ε-υθιξίας) απονέμει βραβείο ήθους στους ιδιοκτήτες των απέριττων κατοικιών με τις πελώριες τζαμαρίες και τις ιδιωτικές παραλίες που απόκτησαν με νόμιμο (άρα και ηθικό) τρόπο και τους επιδοτεί με 3 πίτμπουλ για να φυλάνε τα κεκτημένα από τους αλαλασμούς των αναρχοοικολόγων.

Ανακαλύπτονται ακόμα 180 παράνομες μεταδημοτεύσεις. Ανάμεσα στους μεταδημοτεύσαντες αποκαλύπτονται τα ονόματα του David Bowie και της Madonna. Ο βουλευτής Ρήγας κάνει επερώτηση στη Βουλή. Πλέον η Αντίπαρος γίνεται η πρωτεύουσα των Κυκλάδων.


Ιούνιος
Εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος από τον
Υπουργό Tουρισμού Υπουργό Υγείας τουρίστα Υπουργό Υγείας. Πλέον τα κρούσματα πνευμονοπαθειών μειώνονται και αυξάνουν οι δολοφονίες εν βρασμώ ψυχής από χαρμανιασμένους καπνιστές. Η απαγόρευση ισχύει σε όλη τη χώρα εκτός από την Αντίπαρο, που για μια ακόμα φορά γλιστράει από την τσιμπίδα του νόμου και γίνεται της… γόπας. Δεκάδες χιλιάδες καπνιστές συρρέουν στο νησί για να γευτούν το ελεύθερο κάπνισμα. Ο καπνός που σηκώνεται πάνω από το χωριό θυμίζει σε πολλούς τον καπνό από τα σκουπίδια της χωματερής τις περασμένες χρονιές, αυτόν που έθρεψε γερά παιδιά και εξασφάλισε πρώιμα γηρατειά.

Αρχίζουν πάλι οι ανασκαφές στο Δεσποτικό. Ο αρχαιολόγος κ.Κουράγιος βρίσκει πως το χερούλι από το καζανάκι της ταβέρνας του Πιπίνου είναι αρχαίο αγαλματίδιο που μάλιστα μοιάζει εκπληκτικά με το Τζίμη Πανούση. Όλες οι πιθανές ερμηνείες ερευνώνται. Ο καλλιτέχνης δηλώνει πως είναι προβοκάτσια για να φανεί η ηλικία του. Η ταβέρνα αλλάζει το όνομά της σε «κάπτεν Πιπινούσης».

Οι Ρομπέν των σούπερ μάρκετ χτυπούν σε Πάρο και Αντίπαρο. Αδειάζουν όλα τα ράφια με εμφιαλωμένα. Η Αστυνομία σπάζει το κεφάλι της ποιοι μπορεί να έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από πόσιμο νερό. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να κληθεί ο Πάνος Σομπολος. Η Κοινότητα προχωρά σε επείγουσα επέκταση δικτύου σε Πάρο, Νάξο και Αμοργό για να υδροδοτήσει τις νεοανεγειρόμενες λουλουδιασμένες βίλες των σεμνών και ταπεινών στα γειτονικά λείψυδρα νησιά.

Άλλες 900 μεταδημοτεύσεις έρχονται στο φως. Ανάμεσά τους ο Σαρκοζί κι η Κάρλα Μπρούνι. Πλέον η Αντίπαρος ξεφεύγει από τα κυκλαδίτικα μεγέθη.


Ιούλιος
Ανεξιχνίαστο έγκλημα δοκιμάζει το νησί. Εξαφανίστηκαν οι κατσαρίδες που εμφανίζονταν κάθε τέτοια εποχή. Η Κοινότητα καλεί επειγόντως τον αξιωματικό υπηρεσίας Πάνο Σόμπολο και τον αντιστράτηγο Πρετεντέρη.

Οι βρύσες στερεύουν και φέτος κι όποτε τύχει να τρέξουν βγάζουν αλμυρό νερό. Οι άνδρες μένουν όλοι αξύριστοι (και άπλυτοι). Βάσει του νέου νόμου περί τριχών διώκονται ομαδικώς. Με παρέμβαση Κούγια το θέμα λήγει εν τη γενέσει του. Σε πολυτελή βίλα του Κάμπου φιλοξενείται για το τριήμερο της Αγίας Μαρίνας ο κ.Καραμανλής με την οικογένειά του. Από ατσουμπαλιά γλιστράει και πέφτει μέσα στην πελώρια πισίνα. Ευτυχώς δεν πνίγεται γιατί το νερό είναι τόσο αλμυρό που ακόμα κι αυτός δεν βουλιάζει.

Ο τριήμερος εορτασμός της Αγ.Μαρίνας από την Κοινότητα αναβαθμίζεται. Εκτός από τον παραδοσιακό γάμο παρουσιάζεται και ο γάμος του Καραγκιόζη, καθώς και η παράσταση «ο Καραγκιόζης μεταδημότης». Παράλληλα, διοργανώνονται με ιδιαίτερη επιτυχία καλλιστεία χταποδιών, εκθέσεις χειμερινού σκι και σεμινάρια επιβίωσης χωρίς νερό. Φυσικά διεξάγονται και φέτος, με αυξημένη συμμετοχή επωνύμων και μη, οι καθιερωμένοι αγώνες των 10χλμ όπου πρωτεύει ο γάλλος Αλαίν Ντοπέ και ο κολυμβητικός διάπλους Πούντα-Λιμάνι, όπου πρωτεύει ο Μπομπ Βουλγαράκης ο ηθικός. Το αποκορύφωμα της γιορτής είναι και φέτος η συναυλία του λαϊκού βάρδου Σαλαμπάση, που κάνει έκπληξη και τραγουδάει το «σ’αγαπάω μ’ακουυυυς» σε πανκ διασκευή.

Νεό σκάνδαλο με άλλες 2500 μεταδημοτεύσεις. Ανάμεσα στα ονόματα και ο Γ.Παπανδρέου ο Βου. Από σεβασμό ο κ.Ρήγας δεν κάνει επερώτηση στη Βουλή.


Αύγουστος
Ο δαιμόνιος Πάνος Σόμπολος εξιχνιάζει το μυστήριο της κατσαρίδας αποκαλύπτοντας την ύπαρξη εστιατορίου ασιατικής κουζίνας στην Πάρο που τις σερβίρει σαγανάκι. Γίνεται επίσημη πρόταση από την Κοινότητα να φτιάξει και πιάτο με πρώτη ύλη κουνούπια.

Στην παραλία του κάμπιγκ ψαροντουφεκάς που αποδεικνύεται ότι είναι μπάτσος σκοτώνει διά εποστρακισμού 5χρονο που έπινε αμίτα. «Νόμιζα πως κρατάει μολότωφ» ήταν η δήλωση του δράστη που κατόπιν φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς του νησιού. Ξεσπάει ταραχή, τα φρικιά ξεσηκώνονται και αρχίζουν να καίνε και να καταστρέφουν ό,τι βρούνε. Γρήγορα παίρνουν φωτιά και οι μπάφοι που κρύβανε στις σκηνές τους και η εξέγερση μετατρέπεται σε μεγάλο μαστούρωμα, οπότε το κίνημα αυτοκαταστέλλεται. Η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στη βίλα του Τομ Χανκς φωνάζοντας «εμπρός λαέ αντίσταση και πάλη, με το ΚΚΕ να κάνουμε κεφάλι».

Τελείται σε μυστικό ξωκλήσι ο πρώτος gay γάμος στο νησί. Το νησί κατακλύζεται από gay και κρυφοgay. «Θα πέσει φωτιά να μας κάψει» γράφει μια παριανή εφημερίδα, «άλλαξ΄ο κολιές» μια άλλη. Την άλλη μέρα κεραυνός καταστρέφει το εκκλησάκι και τη φωλίτσα των νεονύμφων, που φυγαδεύονται λάθρα στην Τήλο. «Υπάρχει Θεός» μονολογούν οι κάτοικοι. Η Καθολική Εκκλησία και ο Πάπας ευλογούν το θείο συμβάν.

Το πανελλήνιο πενθεί τον αδόκητο θάνατο της Μιμής Ντενίση από βαθιά γηρατειά. Ήταν 88 ετών. Αποκαλύπτεται ότι κι αυτή ήταν δημότης Αντιπάρου. Ο βουλευτής Ρήγας προβαίνει σε δριμεία καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο μάγος Γίσσπορ άξαφνα σταμάτησε το μονόλογό του. Οι φλόγες κι ο καπνός από την Ιουδαία του έκαιγαν τα σωθικά. Πήρε μια βαθιά ανάσα και έγειρε στο πλάι χαϊδεύοντας το μαγικό μπουκάλι που φύλαγε τον ιερό αέρα της χωματερής. Αποκοιμήθηκε ελπίζοντας αυτός ο κόσμος να αλλάξει κάποτε...


ΜΕΡΟΣ Γ

Πριν καλά καλά χαράξει η μέρα ο Γίσσπορ άνοιξε ευλαβικά το σεντούκι που του είχε κληροδοτήσει αιώνες πριν γονυπετής ο φύλαρχος του Ναμετιστάν. Μέσα από παλιούς σκελετούς εξαφανισμένων πουλιών της αρχαίας Ψαραλυκής, φυλαχτά από συλλημένα σκουπίδια και μερικές κούτες τσιγάρα ψηλάφησε με τα ακροδάχτυλα αυτό που έψαχνε. Ήταν ένας πάπυρος αυτόματης γραφής: μόλις του έδινες την αρχή κάποιου ιερού κειμένου συνέχιζε την εξέλιξη των γραφομένων μόνος του. Ο Γίσσπορ δεν είχε άλλη λύση, έξω ο κόσμος ματοκυλιότανε και δεν είχε καμία πιθανότητα να φτάσει ως το μακρινό νησί μόνο με τις ενορατικές του διαισθήσεις. Με μία απότομη κίνηση σήκωσε τα κοκκαλιάρικα χέρια του ψηλά και άφησε το σκονισμένο χαρτί να ξετυλιχθεί μόνο του μέχρι κάτω. Η ιστορία του μέλλοντος συνέχισε μόνη της από εκεί που την είχε αφήσει...


Σεπτέμβρης
Σε οικοδομικές εκσκαφές που γίνονται μέσα στο χωριό ανακαλύπτεται αρχαίο σύστημα αποχέτευσης, έτοιμο για χρήση ακόμα και εντός του έτους. Η Κοινότητα πανηγυρίζει, η Πρόεδρος φωνάζει «Τέλος καλό όλα καλά!» και το χωριό πλέον περνάει σε μια άλλη εποχή. Η Αντίπαρος σκάβεται από άκρη σε άκρη μήπως βρεθεί και καμία αρχαία αφαλάτωση.
Σε μια λαμπρή τελετή εφάμιλλη της περυσινής ενθρόνισης του Μητροπολίτη υπογράφεται η αδελφοποίηση της Κοινότητας Αντιπάρου και του Δήμου Πάρου με τη Μονή Βατοπεδίου, προκειμένου να επιταχυνθεί η απαλλοτρίωση των υδροβιοτόπων σε Αντίπαρο και Πάρο με το ανάλογο όφελος.
Μετά και τις νέες αποκαλύψεις για αλλοεθνείς μεταδημότες η Αντίπαρος αριθμεί πάνω από 100.000 κατοίκους. Τίθεται σε ισχύ με συνοπτικές διαδικασίες ο Καποδίστριας ΙΙ. Η Αντίπαρος πλέον είναι πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο κ.Ρήγας χαιρετίζει το γεγονός.
Οκτώβρης
Μεγάλη έκρηξη από δυναμίτη στο παράνομο λατομείο του νησιού συγκλονίζει τα δύο νησιά. Το μεγάλο ωστικό κύμα γκρεμίζει ολοσχερώς το νέο Νοσοκομείο. Με οργίλη παρέμβαση του κ.Αβραμόπουλου η εξόρυξη πέτρας σταματάει διά παντός. Ο τουρίστας Υπουργός Υγείας υπόσχεται νέο, μεγαλύτερο και ακόμη πιο σύγχρονο νοσοκομείο σε δύο μολις μήνες. Ελλείψει πέτρας αρχίζουν να χτίζονται τα πρώτα σπίτια από λάσπη διά χειρός vovos (διττή έννοια) και οι πρώτοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον απόκτησης πλίνθινης κατοικίας, ελκόμενοι όχι από το νησί αλλά από τη λάσπη.
Η Κοινότητα Αντιπάρου αποφασίζει να προηγηθεί των σύγχρονων απαιτήσεων και φτιάχνει το δικό της blog, το www.barbie.blogspot.com στο οποίο αρθρογραφούν προσωρινά, ελλείψει δυναμικού, ο βουλευτής Βρούτσης για θέματα Κυκλάδων, ο βουλευτής Ρήγας για θέματα βουλευτικά, η Πρόεδρος στο editorial, ο Πάρις στην πολιτική ανάλυση, ο Βουλγαράκης στα περί νόμου, ο Ρουσόπουλος στα περί ηθικής, ο πατήρ Εφραίμ στα κτηματομεσιτικά κι ο καθηγητής Λιακόπουλος στα ζώδια.
Η Αντιπολίτευση αρνείται να συμπράξει στο blog ως αντιπολίτευση, γιατί ελπίζει σε δικαίωση της στο θέμα των μεταδημοτεύσεων, καθώς βρίσκονται καταχωνιασμένες σε ένα σεντούκι κάτω από το γραφείο υπαλλήλου της Κοινότητας άλλες 140000 παράνομες εγγραφές δημοτών, μεταξύ των οποίων και διάσημοι εκλιπόντες όπως ο Γκαγκάριν και ο Γκάντι. Ο βουλευτής Ρήγας κάνει μία εισήγηση κόλαφο στη Βουλή και απαιτεί αλλαγή της εξουσίας ΤΩΡΑ.

Νοέμβρης
Στη γιορτή του Πολυτεχνείου τα ΜΑΤ σε ένδειξη προσήνειας κρατάνε λουλούδια και αγκαλιά με τους αντιεξουσιαστές φωνάζουν όλοι μαζί «Πάκης ξεκίνημα νέοι αγώνες». Βγαίνοντας από το Πολυτεχνείο τους περιμένουν ξυρισμένοι αγανακτισμένοι πολίτες που ενώνονται μαζί τους και εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο και κάνουν τόπι στο ξύλο τους έγκλειστους από το Μάρτη δημοσιογράφους. Ο κ.Αλέξης Τσίπρας πιάνει έναν αναρχικό κεφαλοκλείδωμα και του χαϊδεύει τα αυτιά τόσο που αυτά πρήζονται. Όλοι μαζί βροντοφωνάζουν στο τέλος «το Πολυτεχνείο φυτοζωεί» και τρέχουν να προλάβουν γιατί παίζει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λήγκ.
Με μια ιστορική της απόφαση η Κοινότητα μετατρέπει τον κεντρικό πεζόδρομο επίσημα πλέον σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας. Παράλληλα, εφοδιάζει όλο τον πληθυσμό με ρουλεμάν και γάντζους, έτσι ώστε γαντζωμένοι πίσω από τα διερχόμενα οχήματα να φτάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Το σύστημα σημειώνει μεγάλη επιτυχία, καθώς όσο πιο πολλοί πεζοί παρασύρονται από τα οχήματα τόσο περισσότερο αδειάζει ο δρόμος κι έτσι αυξάνεται κι άλλο η ταχύτητα των οχημάτων. Εντός του έτους προγραμματίζεται να το εφαρμόσει η Παροικιά και η Νάουσα.
Το τηλεπαιχνίδι «η Στιγμή της Αλήθειας» κλείνει 100 εκπομπές και για να το γιορτάσει καλεί στην καρέκλα του παίκτη τον κ.Άδωνι Γεωργιάδη. Απαντάει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και χάνει στην τελευταία «ζει ο Μεγαλέξανδρος;» όπου απαντάει τσιριχτά «ζει και βασιλεύει».

Δεκέμβρης
Ο Άγιος Βασίλης εκτελείται εν ψυχρώ στα Εξάρχεια επειδή φορούσε κουκούλα. Ο κόσμος βγαίνει πάλι στους δρόμους και σπάει βιτρίνες. Τα μαγαζιά είναι έτσι ανοικτά όλο το 24ωρο και η Λιάνα Κανέλλη καταγγέλει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό που κρύβεται πίσω από την παράταση του ωραρίου. Τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν να αναβληθούν. Το ίδιο κι η Πρωτοχρονιά. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ντύνεται Άγιος Βασίλης και μοιράζει δώρα στο Σύνταγμα για εκτόνωση του κλίματος, όπως μολότωφ με ουίσκι και ρόπαλα-ζελεδάκια. Η δήμαρχος Αθήνας στήνει δεκαπέντε πελώρια δέντρα σε όλη την πόλη που καίγονται σε μία νύχτα. Την επομένη αυτοπυρπολείται ουρλιάζοντας υστερικά. Η διαφαινόμενη κρίση εκτονώνεται γιατί οι δημοσιογράφοι είναι ακόμα κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο.
Ο αριθμός των παράνομων μεταδημοτεύσεων όλο και αυξάνει. Το Δεκέμβρη ανακαλύπτονται άλλοι 250000 μαζί με τα σόγια τους που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Κοινότητας. Ο βουλευτής Ρήγας καταλήγει στον ψυχίατρο και το ΚΚΕ καταγγέλλει νέα προσπάθεια επιβολής της παγκοσμιοποίησης και του εξαμερικανισμού στο νησί. Πλέον φαίνεται ότι ο πληθυσμός της Αντιπάρου ξεπερνά αυτόν της Ελλάδας ολόκληρης. Η Αντίπαρος δικαιωματικά ανακηρύσσεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010, η δε Πρόεδρος Γυναίκα της Χρονιάς. Η χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο για το νησί, που βάζει στόχο για το Νέο Έτος την κυριαρχία στον πλανήτη.
Άγνωστος κερδίζει στο στοίχημα 44 εκατ. Ευρώ. Είχε προβλέψει τον τελικό αριθμό των μεταδημοτεύσεων. Αγοράζει όλο το νησί και μέσα σε μια νύχτα επιβάλλει στρατιωτικό νόμο. "Είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει η εξουσία χέρια", δήλωσε. Φτάσαμε στο τέλος του έτους.

Με την τελευταία άχρηστη πληροφορία ο Γίσσπορ απόθεσε τα εργαλεία του στο έδαφος και προσπάθησε να ατενίσει το μέλλον όχι του νησιού αλλά του κόσμου ολάκερου. Χωρίς να αρθρώσει λέξη ένα δάκρυ κύλισε στο γέρικο μάγουλό του. Ήταν αργά για αλλαγές ή ήταν δάκρυ ελπίδας; Κανείς δεν έμαθε. Έβαλε στο αθόρυβο και το κινητό του και έγειρε σε έναν ύπνο βαθύ, πέρα από τις διαστάσεις του χρόνου, εκεί που τα παιδιά διδάσκουν και κυβερνούν τους μεγάλους και τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για την πιστή μεταφορά όσων ελέχθησαν,



4 σχόλια:

ωλιαρος είπε...

Γεια σου Antiparos –blog με τους Μάγους σου και τα παραμύθια σου
Καλή Χρονιά με τον πάντα εύστοχο σχολιασμό σου στην όμορφη πραγματικότητα
Που μας περιβάλλει
Τι έγινε δυο και ο κούκος μείναμε? η Αntipariafwni γύρισε από την Ιουδαία?
Α ναι σε σύσκεψη που κάναμε σε ανακηρύξαμε το καλύτερο blog της Παροναξιας για το 2008
και του χρονου....

Magos Gsisspor είπε...

Όπως δήλωσε το antiparos-blog κα αλλού η τιμή σε έναν αντανακλά σε όλους εμάς. Και δείχνει το δρόμο να κάνουμε την μπλογκόσφαιρα ευλογόσφαιρα.
Καλή χρονιά και ευτυχέστο.

Magos Gsisspor είπε...

Όπως δήλωσε το antiparos-blog κα αλλού η τιμή σε έναν αντανακλά σε όλους εμάς. Και δείχνει το δρόμο να κάνουμε την μπλογκόσφαιρα ευλογόσφαιρα.
Η Αντιπαρια Φωνή επιδίδεται σε ενδοσκοπικές περιηγήσεις, ακούστηκε ότι θα παραλάβει και θείο δελτίο από το Σινά με εξελιγμένες δέκα εντολές για μπλόγκερς.

Ποιοι συσκεφθήκατε παρεπιπτόντως;
Καλή χρονιά και ευτυχέστο.

Antipariafwni είπε...

APLA TO THEIKOTERO POST EVER!!!!!!