21 Ιουν 2008

Πυρομανείς για χόμπι μάς έχουν κάνει ζόμπι


Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος έκανε λόγο για δημάρχους “που βάζουν οι ίδιοι φωτιά στις χωματερές που λειτουργούν στις περιοχές τους, δηλητηριάζοντας τους δημότες τους αλλά και το περιβάλλον”.
(http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=18067)
Τη δήλωση κατέδειξε ένας σχολιαστής στο antiparos-blog πριν λίγες μέρες:

Καταγγέλλει δημάρχους εμπρηστές ο Θ. Νάκος
Για ασυνείδητους δημάρχους, οι οποίοι ευθύνονται προσωπικά για τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξεσπούν σε παράνομες χωματερές διαφόρων περιοχών της χώρας, μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος από τη Θεσσαλονίκη, όπου χθες προήδρευσε σε σύσκεψη για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Ο υφυπουργός, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έκανε λόγο για δημάρχους “που βάζουν οι ίδιοι φωτιά στις χωματερές που λειτουργούν στις περιοχές τους, δηλητηριάζοντας τους δημότες τους αλλά και το περιβάλλον”.

Όπως επισήμανε ο κ. Νάκος, οι φωτιές που σημειώνονται σε παράνομες χωματερές δεν οφείλονται μόνο σε αυτανάφλεξη των σκουπιδιών, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις την ευθύνη για την εκδήλωσή τους φέρουν στο ακέραιο οι τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει, όταν μια χωματερή έχει κορεστεί, με αποτέλεσμα ασυνείδητοι δήμαρχοι να καταφεύγουν σε καταδικαστέες μεθόδους, ώστε να δημιουργήσουν χώρο για την απόθεση των απορριμμάτων που παράγονται στις πόλεις τους.


Μην ανησυχείτε, για τη Μακεδονία μιλάει ο υπουργός, εδώ, στις Κυκλάδες με τις 192 επίσημες χωματερές και στην Αντίπαρο, κάποιοι πυρομανείς βάζουν φωτιά στα σκουπίδια για να εξορκίσουν το πνεύμα του Μεγάλου Μανιτού. Χρόνια τώρα ο αέρας από το βουνό έρχεται εμπλουτισμένος μέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για υγιή ανάπτυξη νου και σώματος.

Πώς το' πε αλήθεια ο Ποιητής;

Κι όσο τρώει την ύλη ο καιρός
τόσο βγαίνει πιο καθαρός
ο χρησμός απ' την όψη μου:
ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ!



Όσοι είδαν την εκπομπή του αποκαθηλωμένου Κούλογλου "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" της Πέμπτης 19/6 με τίτλο "Ελλάδα: ένας απέραντος σκουπιδότοπος" θα διαπίστωσε ότι τίποτα από αυτά δεν είναι υπερβολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: