24 Οκτ 2008

(update) Η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ διοργανώνει πάρτυ στο Δημοτικό Σχολείο...

Το θέμα λοιπόν έλαβε διαστάσεις.
Σε μια σπάνια συγκυρία τα τοπικά ιστολόγια,
αλλά και οι τοπικοί σύλλογοι, όρθωσαν το ηθικό τους ανάστημα και εξέφρασαν κοινή κρίση.
Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά κείμενα τόσο στην αντιπάρια φωνή όσο και στο φιλελεύθερο. Οι πιο ανήσυχοι μπορουν να διαβάσουν το σχόλιο του τρωκτικού, του καφενείου και του πρεζα TV ("Πώς τα τοπικά μπλογκς μπορουν να ξεσηκώσουν τον κοσμο για τα αυτονόητα").

Βέβαια, για κάποιους, αυτή είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για πολιτικό παιχνίδι.
Ήδη κάποιοι χαμογελούν με ηδυπάθεια.
Οπότε ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται.
Και βέβαια άλλο το ζήτημα της διοργάνωσης της ομιλίας κι άλλο η ομιλία των δύο αιρετών.

Ας μιλήσουνε με το καλό κι εμείς πρώτοι
θα τους σατιρίσουμε/χειροκροτήσουμε/γιουχάρουμε (διαλέγετε και παίρνετε)

Τελικά η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 7μμ.
Φέρτε και κανένα παλτουδάκι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Αντίπαρος 23/10/08

Το Δ.Σ του συλλόγου σε συνάντηση στις 22/10/08 αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει στην Σχολική επιτροπή του Δ. Σχολείου Αντιπάρου να μην διαθέσει την αίθουσα ΚΑΛΟΥΔΑ σε καμία πολιτική-κομματική συγκέντρωση ή ομιλία από οποιοδήποτε πολιτικό φορέας.

Ας αφήσουμε τα σχολεία μακριά από κόμματα και διχασμό.

Η ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ
ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ


ΚΑΙ Η ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ...

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Πάρου-Αντιπάρου διοργανώνει το Σάββατο 25/10 στις 7μμ πάρτυ στην αίθουσα Καλουδά του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου.

Στην κατάμεστη από μαθητές αίθουσα οι κύριοι βουλευτές θα παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά την ταινία "τα σαγόνια του Καρχαρήγα" και μετά θα μοιράσουν στους μικρούς θεατές γλυφιτζουράκια πράσινους ήλιους και μπρελόκ με τον ποδηλάτη Γιωργάκη. Η λαμπρή εκδήλωση θα κλείσει με πολύ παιχνίδι και χορό, ενώ οι δύο δημοφιλείς βουλευτές θα τραγουδήσουν συνοδεία κιθάρας το "χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω (έλα να πάμε απ' τη Μανέτα πιο πάνω)".


φτυστός ο Ρήγας

Πολιτικοί κάθε απόχρωσης της Πάρου και Αντιπάρου θα επιδοθούν σε ταχυδακτυλουργικές πράξεις εξαφανίζοντας άλλοι ψήφους κι άλλοι οράματα κάτω από την μύτη των μικρών θεατών. Τέλος οι δύο βουλευτές θα αφήσουν στο τέλος τα παιδιά να παίξουν με τα μούσια τους.

Κάπως έτσι θα ήταν η ανακοίνωση για την ομιλία των 2 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αν πραγματικά γινόταν για τα παιδιά.

Επειδή, ωστόσο, η εκδήλωση αυτή απευθύνεται στους ενήλικες, όπως προδίδει το θέμα της ομιλίας-συζήτησης των δύο βουλευτών, γεννιέται αυτόματα το ερώτημα αν η αίθουσα Καλουδά είναι η κατάλληλη για να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη (αλλά και κάθε άλλη κομματική, ακόμα και πολιτική, εκδήλωση).

Σίγουρα το σχολείο πρέπει να λειτουργεί πέραν των άλλων και ως μέσο πολιτικής διαπαιδαγώγησης. Πιστεύει όμως κανείς ότι θα υπάρχουν πολλοί μαθητές ανάμεσα στο κοινό; Ή μήπως, θα έπρεπε να πλημμυρίσουν την αίθουσα οι μαθητές του Δημοτικού, αν στόχος είναι η πολιτική καλλιέργεια των μικρών αντιπαρίων; οπότε θα διαπιστώναμε και κατά πόσον οι αξιότιμοι προσκεκλημένοι βουλευτές μπορούν να μιλήσουν και στη γλώσσα των παιδιών, δηλαδή με φαντασία και απλότητα.

Γεγονός είναι ότι η αίθουσα Καλουδά (όπως μετονομάστηκε πέρυσι η αίθουσα σε μια λαμπρή εκδήλωση) δεν έχει ποτέ φιλοξενήσει ως τώρα ομιλίες πολιτικών, τουλάχιστον με την κομματική τους ιδιότητα. Όχι γιατί αυτό δεν προβλέπεται, αλλά γιατί στην πολωμένη κοινωνία του νησιού κρίθηκε σκόπιμο τόσα χρόνια να κρατηθούν αποστάσεις από τέτοιες δραστηριότητες.

Θυμίζουμε ότι αύριο συνέρχεται η Σχολική Επιτροπή για να γνωμοδοτήσει σχετικά (απαιτείται κατόπιν η έγκριση και από άλλους φορείς) και προδικάζουμε ότι οι κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσουν τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους περί θεσμών και διαφάνειας σε κάποιον άλλο χώρο. Όπως από την αρχή θα έπρεπε να είχε προγραμματισθεί, για να είχε αποφευχθεί η ομιλία για "θεσμούς και διαφάνεια" να τελεί υπό συνθήκες θεσμικής ακροβασίας και αδιαφάνειας.
Βασίλειος Καλουδάς

Ακολουθεί η σχετική σημερινή επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου:

ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΗΣΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Ο κ. ΠΑΠΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΡΗΓΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ Ο.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
(σ.σ.Εύγε Γιάννη)



(για σχόλια επισκεφθείτε την αντιπάρια φωνή απ' όπου και το σκίτσο)