1 Μαρ 2010

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 8o: Ένα ευχέλαιο για την εμμηνόπαυση

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
Ένα πελώριο σύννεφο από την Ανατολή αναστατώνει το φιλήσυχο Σάντα Πόρι - οι διψασμένοι κάτοικοι βγαίνουν στο δρόμο και ανακουφισμένοι από τις σταγόνες που έρχονται από τον ουρανό αναφωνούν: "Αααααααά!..."
daydream-wizard-j-w-baker Δυστυχώς δεν βρέχει. Είναι ο μάγος Γίσσπορ , που έρχεται από τα βάθη της Ανατολής σε μυστική αποστολή καθ' υπόδειξη του Ραμπάχαλου Ροδοκόκκινου. Ο Γίσσπορ καταφθάνει στο λιμάνι, η Βαρβέτα Μανάρα κρύβεται για να αποφύγει τη συνάντηση και ο κόσμος φεύγει διψασμένος, κατουρημένος και απογοητευμένος.
Ο μάγος αντικρίζει τις κίτρινες πλάκες στο λιμάνι και τις περνάει για αλβανικές. Συναντιέται με τον αφιονισμένο Ρήγα Μπαστούνη και αποφασίζει να πεταχτεί ως τον Ακονητό.
Μετά από μία μαγευτική διαδρομή στα κάλλη του νησιού φθάνει στον προορισμό του όπου συναντά τη γνωστή Κουρούνα να τραγουδά ευτυχεσμένη…
Ο μάγος βλέπει τα Μπάζα, το βοθροτόπι και τις πέτρες, συμβουλεύεται την πιστή του κουκουβάγια και προσπερνά ένα ιπτάμενο δελτίο τύπου. Πάνω που αποφασίζει όμως να αλλάξει προορισμό χάνει τη φωνή του…
Την ίδια στιγμή στο Σάντα Πόρι τα πράγματα κυλούσαν κανονικά: η φύλαρχος έπινε το τίλιό της και διάβαζε τα e-mail της, συζητούσε με τον αντιφύλαρχο, πολεμούσε τα μπλογκς, φοβότανε τα γκλομπς και πεταγόταν και για μία απονομή -άμα λάχει- μέχρι τη μακρινή Αντίπαρο...

Ο μάγος κατεβαίνει στα άδυτα του Σπηλαίου όπου αφού λύνει τα μάγια ξαναβρίσκει όχι μόνο τη φωνή του αλλά και τον καταζητούμενο Χρήστο Καραμέλα. Του αποκαλύπτει ότι είναι μεταδημότης και ο μάγος ανακαλύπτει ότι στο Σάντα Πόρι η κατάσταση ίσως έχει γίνει έκρυθμη. Σφραγίζει την είσοδο του Σπηλάιου και ψάχνει τρόπο να γυρίσει στο χωριό, όταν ένας οξύς διαπεραστικός θόρυβος, σαν σαΐτα, ακούστηκε να ‘ρχεται από το Νότο... Είναι η πασίγνωστη Γκαλερία Κακομοιραράκη, που κάνει λίγο χώρο για να ανεβεί ο Γίσσπορ στη μαγική μπουχάρα και έτσι φτάνει στο χωριό μια ώρα αρχύτερα… Η φύλαρχος κάνει μία μικρή βόλτα στο λιμάνι, όπου και λύνει όλα τα μικροζητήματα του τόπου και ετοιμάζεται για να παραστεί στη λαϊκή συγκέντρωση για το “σχέδιο Καλλιτζάκις”.

Μέσα σε λίγα λεπτά η λαοφιλής φύλαρχος Μανάρα Βαρβέτα είχε στολιστεί σα λατέρνα της παλιάς Αθήνας, χτενιστεί σαν μουσειακή ρετρό μπάρμπι και αρωματιστεί σα χνώτο σανταπόριας κουρούνας. Πριν βγει ξανά από το οβάλ γραφείο της κοιτάχτηκε κατά λάθος στον τεράστιο καθρέπτη και χαιρέτησε με στόμφο την άγνωστη κυρία που της ανταπόδωσε αστραπιαία το χαιρετισμό, όπως οι νόμοι της οπτικής ορίζουν για τα είδωλα μέσα από τον καθρέπτη. Αυτή η αυθόρμητη αντίδραση του λαού ήταν που της έδινε κουράγιο να συνεχίσει. Don-t-look-in-the-mirror-bloody-mary-5670511-480-480Μερικά λεπτά αργότερα, γεμάτη αυτοπεποίθηση, στεκόταν στο ειδικά διαμορφωμένο βάθρο που εκτελούσε χρέη πόντιουμ judge7για τους ομιλητές. Είχε φθάσει στο σωστό τόπο, τη σωστή ώρα, αλλά σε λάθος μέρα, για την ακρίβεια μία βδομάδα νωρίτερα. Έφταιγε το χάι τεκ ρολόι του Φαυλόπουλου που δεν έδειχνε ημερομηνίες ή ήταν γενικά εκτός τόπου και χρόνου; Κανείς δεν έμαθε. Η φύλαρχος θα περίμενε καρτερικά την ηδονική στιγμή που θα την αποθέωναν οι συγκεντρωμένοι Σανταπόριοι για πέντε ολόκληρα μερόνυχτα, μέχρι που δυο μέρες πριν τη συγκέντρωση το μαλλί θα λάδωνε κι η φύλαρχος θα έκρινε πως θα ήταν καλύτερα να επιστρέψει στο ανάκτορό της για να φρεσκαριστεί...

Τη στιγμή που η φύλαρχος έμπαινε στο κομμωτήριο για ρεκτιφιέ, ο μάγος Γίσσπορ έβγαινε από ένα στενό σοκάκι στον κεντρικό πεζόδρομο. Είχε μήνες να έρθει στο χωριό και τίποτα δεν έμοιαζε ίδιο. Ο traffic_jam_from_po_521399gκεντρικός πεζόδρομος ήταν πλέον ταχείας κυκλοφορίας, φανάρια, μπετονιέρες, μηχανάκια, γιωταχί, τζιπάρες, νταλίκες, καρότσες και τρακτέρ πηγαινοέρχονταν ασταμάτητα. Ξαφνικά άκουσε φωνές κ αι οχλαγωγία. Αφού φυλάχτηκε για να μην τον πατήσει ένα αυτοκίνητο που έπαιρνε με ταχύτητα ανεγκέφαλου τη στροφή λίγο πριν την πλατεία, κοίταξε τριγύρω του: πλήθη Σανταπόριων, όλο και περισσότεροι, έβγαιναν από τους παράδρομους, και άρχιζαν να περπατάνε με βηματισμό, ενώ εμβατήρια έπαιζαν στη διαπασών και σημαίες με «ΟΧΙ» κυματίζανε αγέρωχα. Γρήγορα η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο είχε διακοπεί και εγκλωβισμένοι οδηγοί εγκατέλειπαν τα οχήματα τους για να ενωθούν με το συστρατευμένο πλήθος και να φωνάξουν όλοι μαζί τα συνθήματα:

“Ζήτω το Σανταπόρι”, “Κλατω το Πόρι”, “ΟΧΙ στο σχέδιο Καλλιτζάκις”, “Πιο καλή η Μοναξιά”

-Αυτό ήταν, κηρύχτηκε στρατιωτικός νόμος και πάνε να λιντσάρουν τη φύλαρχο, σκέφτηκε ο μάγος. Λένε «όχι» στην τυραννία της Βαρβετα, ο λαός ξύπνησε. Ήρθε λοιπόν το τέλος του Σάντα Πόρι όπως το γνωρίσαμε.
-Μάγε Γίσσπορ, ηρέμησε, είναι μόνο μία λαϊκή συγκέντρωση για το πρόγραμμα Καλλιτζάκις. Οι κάτοικοι λένε δυναμικό «όχι» στη συνένωση με το νησί Πόρι. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μην ξεχνάς όμως το σκοπό που ήρθες εδώ, γύρισε η Αφ Αλ Άτοσι και του είπε.Untitled-1

Ο Γίσσπορ θυμήθηκε. Η σφήκα Καβλέντεης! Τώρα ήταν ευκαιρία, που το οβάλ γραφείο ήταν έρημο, αφού η Φύλαρχος ήταν κομμωτήριο. Με γρήγορα για την ηλικία του βήματα κινήθηκε προς το γραφείο. Άραγε ο Καβλέντεης υπήρχε ακόμη; Άραγε υπήρξε ποτέ;… .Αναπάντητα αιώνια ερωτήματα.

Ο μάγος μπήκε ανενόχλητος στο οβάλ γραφείο και έψαξε πλάι στα ψεύτικα λίλλιουμ για τη σφήκα Καβλέντεης. Το μόνο που αντίκρυσε ήταν μία μινιατούρα σφηκοστολής παραπεταμένης μέσα στη γλάστρα. l6Ο Καβλέντεης είχε γίνει άνθρωπος! Κι αυτό δεν ήταν πλέον λογοπαίγνιο…

Ενώ ο μάγος απογοητευμένος έσπαγε το μυαλό του να βρει που μπορεί να είχε πάει ο Καβλέντεης, η κουκουβάγια Αφ-Αλ-Άτοσι έδωσε πάλι τη λύση:

«Αυτή τη στιγμή ο Καβλέντεης μιλάει στο λαό του Σάντα Πόρι για τη συνένωση του σχεδίου Καλλιτζάκις. Σε λίγο τελειώνει… Μια στιγμή…», είπε το σοφό πουλί καθώς κούνησε λίγο τα αυτιά του για να πιάνει καλύτερα την αναμετάδοση του Ψυχώ FM από το ραδιόφωνο. «Τώρα διαβάζουν κι ένα κείμενο της φυλάρχου. Λόγω ανωτέρας βίας, λέει, δεν πήγε, αλλά τάσσεται κι αυτή μαζί με τον Καβλέντεη «κατά».introspection-j-w-baker Ωπ… Μια στιγμή… Κάτι λέει τώρα ο Ρήγας Μπαστούνης γι αυτήν. Μιλάει ήρεμα, λέει κάτι σαν «εγώ δεν ήρθα εδώ να χαϊδέψω αυτιά», μάλλον έχει ακόμα πιο άγριες ερωτικές διαθέσεις… Είναι φανερό πως το φλογερό, παθιασμένο, ξέφρενο, λυσσαλέο ειδύλλιο ξαναφούντωσε».

Ο μάγος είχε μείνει σαστισμένος. Άμα η Μανάρα Βαρβέτα συμμαχήσει με τον Καβλέντεη και ερωτοτροπήσει με το Ρήγα Μπαστούνη, κινδυνεύει να μην λυθούν ποτέ τα μάγια που του ‘κανε ο Καβλέντεης στο σπήλαιο Σανταπόρι.

-Πρέπει να σπάσει αυτή η ανίερη συμμαχία. Φώναξε γρήγορα τον παπα-Μανώλη. Ας αφήσει για λίγο τους αγιασμούς και τα ευχέλαια κι ας έρθει εδώ να βρούμε μια λύση.

papamanolis-thumb-largeΟ παπα-Μανώλης ήταν μια ιδιόμορφη περίπτωση ιερέα. Τον είχε βαφτίσει τρελός παπάς και τον είχε χειροτονήσει τρελός πατριάρχης. Ακόμα κι η τοποθέτησή του στην ενορία Πόρι - Σανταπόρι είχε γίνει από έναν τρελό γραμματέα. Μοιραία τα είχε λίγο χαμένα. Είχε όμως από κοντά του τα χερουβείμ-επαρχουβείμ που τον ξελάσπωναν κάθε φορά που η τρέλα του τον εξέθετε. Ήταν ίσως ο μόνος που μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση που έμοιαζε εκτός ελέγχου. Ή πάλι να την τορπιλίσει κι άλλο.

1H κουρούνα έντρομη κρατούσε στα χέρια της μια εφημερίδα από την εξωτική Αντίπαρο. Ξάφνου το μάτι της έπεσε σε ένα αναπάντεχο πρωτοσέλιδο που την έκανε να κράξει γοερά. «Αυτό πρέπει να το δει η φύλαρχος, αλλά όχι από μένα».

carrier_pigeon«Ταχυδρόμοοοος… Γραααάμμαααα…» Η κουρούνα έκανε δυναμικά την εμφάνισή της σαν περιστέρι στο κομμωτήριο, φορούσε ένα πηλίκιο ταχυδρόμου και κράδαινε στο ράμφος της κάτι σαν φύλλο εφημερίδας.

-Γεια σας κ. ταχυδρόμε, ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να έρθετε ως εδώ, είπε η φύλαρχος σε πλήρη διανοητική θολούρα. Πήρε στα χέρια της το φύλλο και το διάβασε προσεκτικά. Παύση λοιπόν στη μακρινή Αντίπαρο. Τι σύμπτωση, κι εγώ εδώ και λίγο καιρό είμαι σε εμμηνόπαυση. Θα πήγαινα στους γιατρούς αλλά μας τους έχει επιτάξει το καταραμένο Πόρι. Ας είναι… Θα φωνάξω τον παπα-Μανώλη να κάνει ένα ευχέλαιο, λένε πως είναι μανούλα στα εξάψαλμα και τις ιεροτελεστίες. Αν φέρει μαζί του και κανένα χερουβείμ-επαρχουβείμ μπορεί και να μου άρουν την εμμηνόπαυση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Τις δικές τους κουτσουλιές έβαλαν μέσω της τεχνογνωσίας τους και της έμπνευσής τους τα δαιμόνια ibis labs.

Μέχρι το επόμενο μέρος θυμηθείτε τα προηγούμενα φανταστικά αλλά προφητικά σενάρια, που μιμούνται έναν κόσμο πραγματικό μεν, σκληρό, κωμικό και ανυπόληπτο δε.
Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ
Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 1ο: Το σύννεφο έφερε βροχή

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 2ο: Το σύννεφο ΔΕΝ έφερε βροχή

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 3ο: Πέτρες και Τούβλα

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 4ο: “…Ψηλά κι αγνάντευε…”

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ - μέρος 5ο: “Η μελόντικα θα παίξει Σαλαμπάση"

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 6o: Η καραμέλα του Μάγου

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 7o: Μια μπουχάρα θα μας σώσει…

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ, μέρος 8ο: Η Φωτιά στο λιμάνι του ΝΟΣ

Η σφήκα και η μελόντικα

Η σφήκα και η μελόντικα (ρίμα με τα εξώδικα): μέρος Α' - η μελόντικα

Η σφήκα και η μελόντικα (ρίμα με τα εξώδικα): μέρος Β' - η σφήκα

Η σφήκα και η μελόντικα και το Τριώδιο: μέρος Γ'

Η σφήκα και η μελόντικα και το Τριώδιο κι η τράπουλα.... (μέρος Δ’)

Η σφήκα και η μελόντικα και το Τριώδιο κι η τράπουλα και η γιορτή.... (μέρος Ε’): η γιορτή

6 σχόλια:

Antipariafwni είπε...

Oso iparxei h google tha iparxei kai h sinxronh metamantalenikh istoria grammenh mesa apo ta param8ia sou.
Kai Mamw ta geliaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Egrapses......
Ta spaei apo thn arxh mexrh to telos...

Ανώνυμος είπε...

Grammeno me to analogo yfos gia alli mia fora kai panta enarmonismeno me tis aparaitites photografies.
V.

Magos Gsisspor είπε...

Πέρα από τα συχαρίκια στρώστε κ... και σκεφτείτε τη συνέχεια...
Κάθε πρόταση θα ληφθεί σοβαρα υπόψη.
Και καινούριοι χαρακτήρες επίσης...

Ibis είπε...

Προσπαθώντας να θρέψω την ανάγκη των αναγνωστών και του διαχειριστή για συνέχεια του παραμυθιού, προτείνω την δημιουργία ανάλογου θεσμού με πιθανές κωδικές ονομασίες: Anti -παραμυθοvision, Gysporision και santaporivision 2010.

Παρουσιαστής και σχολιαστής ο αγαπημένος Τζίμηs.

Guest star: Ψυνάκης,Κωστόπουλος, Madonna και Tom Hanks

Ανώνυμος είπε...

Για καντο πιο λιανά ibis labs..

Ibis είπε...

Πρόταση προς τους απανταχού αναγνώστες του παραμυθιού.

Την ώρα του πραγματικού πανηγυριού της eyrovision η μαγεία του μάγου θα αναδεικνύει.
-Τον αγαπημένο χαρακτήρα του santapori
-Την αγαπημένη ιστορία από τις περιγραφές του μάγου.
-Το αγαπημένο φωτομοντάζ

Ένας συνδυασμός Oscar και eurovision για τις ιστορίες του Santapori.

Είναι μια ιδέα προς ανάπλαση αναδιαμόρφωση και ευελπιστώ προς υλοποίηση.

Υ.Γ. Αυτή είναι η μαγεία της ιστορίας του διαχειριστή. Η αλυσιδωτή αντίδραση των ρεαλιστικών γεγονότων σε βάζει σε ένα ανελέητο κυνηγητό για την συνέχεια. Ένα μονοπάτι που μόνο του σε οδηγεί σε νέες περιπέτειες.
Γιατί η σάτιρα το χιούμορ μπορούν να αντέξουν στο ανελέητο σφυροκόπημα της σύγχρονης "ηλίθιας" πληροφορίας.
Respect Gyspor.