12 Ιουλ 2009

Οι νέες περιπέτειες του μάγου Γίσσπορ - μέρος 5ο: “Η μελόντικα θα παίξει Σαλαμπάση"

Διαβάστε ολόκληρο το πρώτο μέρος εδώ, το δεύτερο εδώ,το τρίτο εδώ και το τέταρτο εδώ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΕΡΩΝ
Ένα πελώριο σύννεφο από την ανατολή αναστατώνει το φιλήσυχο Σάντα Πόρι - οι κάτοικοι βγαίνουν στο δρόμο και ανακουφισμένοι από τις σταγόνες που έρχονται από τον ουρανό αναφωνούν: "Αααααααά!..."

Δυστυχώς δεν βρέχει, παρά είναι μόνο ο μάγος Γίσσπορ , καθώς έρχεται από τα βάθη της Ανατολής σε μυστική αποστολή καθ' υπόδειξη του Ραμπάχαλου Ροδοκόκκινου. Ο Γίσσπορ καταφθάνει στο λιμάνι, η Βαρβέτα Μανάρα κρύβεται και ο κόσμος φεύγει απογοητευμένος.

Ο μάγος αντικρίζει τις πλάκες στο λιμάνι και τις περνάει για αλβανικές. Συναντιέται με το Ρήγα Μπαστούνη και αποφασίζει να πεταχτεί ως τον Ακονητό.

Μετά από μία μαγευτική διαδρομή φτάνει στον προορισμό του όπου συναντά τη γνωστή κουρούνα να τραγουδά ευτυχεσμένη…

Ο μάγος βλέπει τα Μπάζα, το βοθροτόπι και τις πέτρες, συμβουλεύεται την πιστή του κουκουβάγια και προσπερνά ένα ιπτάμενο δελτίο τύπου. Πάνω που αποφασίζει όμως να αλλάξει προορισμό χάνει τη φωνή του…

Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο μάγος Γίσσπορ έκραζε απεγνωσμένα ανάμεσα στα βοθρολούλουδα και τα Μπάζα, κάτω στο μαγευτικό Σανταπόρι η φύλαρχος Βαρβέτα ατένιζε αφηρημένα το λιμάνι. Οι εργασίες πλακόστρωσης ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ένας φόρος τιμής στην ένδοξο σύμμαχο Αλβανία: αλβανοί εργάτες, αλβανική πέτρα, αλβανικά μεροκάματα.

«Όλα καλά», σκέφτηκε, καθώς το βλέμμα της μετακινήθηκε προς τη θάλασσα. Ένα καΐκι φορτωμένο τουρίστες έμπαινε μεγαλόπρεπα στο γραφικό λιμάνι. Μικρά παιδιά και μεγάλοι ρουμιάδες περίμεναν λαίμαργα στο μώλο να το προϋπαντήσουν. Ήταν σαν τότε, κι αυτό ακριβώς πέρασε σα φευγαλέα σκέψη που μόλις πρόλαβε να συγκρατήσει η φύλαρχος Βαρβέτα. «Αχ! Τι ωραία! Ξαναγυρίζεται η Μανταλένα» αναφώνησε με συνήθη αφέλεια.


Ο Γαμσώταυρος τράβηξε την τελευταία ρουφηξιά από το τσιγάρο του και μ’ ένα «τακ» του δείκτη εκσφενδόνισε τη γόπα έξω από το παράθυρο, ξυστά από τα ψεύτικα λίλιουμ, προς τη θάλασσα. Γύρισε περήφανα προς τη φύλαρχο:

Antiparos_2«Κυρία Φύλαρχε, σας το έχω πει τρεις φορές ως τώρα, αυτή είναι η τέταρτη. Δεν είναι η Μανταλένα, το καραβάκι της γραμμής είναι, Πόρι – Σάντα Πόρι. Τα καταφέραμε να παντρέψουμε την παράδοση με τις σύγχρονες υψηλές μεταμανταλενικές απαιτήσεις», είπε και σαν να κορδώθηκε λίγο ακόμη. «Για άλλο θέμα ήρθα να σας δω , όμως».


«Υπάρχουν κι άλλα θέματα; Νόμιζα πως τα είχα λύσει όλα… Μισό λεπτό» είπε και ρούφηξε μια γουλιά από το τίλιο που άχνιζε μέσα στην κούπα πάνω στο οβάλ γραφείο. «Πριν μου πεις οτιδήποτε που θα με συγχύσει πρέπει απαραιτήτως να πιω λίγο τίλιο, ώστε να είμαι χαλαρή και ανέκφραστη». Ήπιε ηδονικά άλλη μια γουλιά και γύρισε προς το Γαμσώταυρο.


«Εντάξει, είμαι έτοιμη νομίζω, πες μου τι θέλεις.»

«Τα μπλογκς. Πρέπει να σταματήσουμε τα μπλογκς»


Η Μανάρα Βαρβέτα γούρλωσε τα μάτια και ανασηκώθηκε από τη θέση της ταραγμένη. Προφανώς το τίλιο δεν είχε δράσει ακόμη.

«Γκλομπς; Γκλοοόμπς; Βγήκαν στο δρόμο τα γκλομπς; Μα τι έγινε; Επανάσταση των κατοίκων; Αυτό ήταν λοπόν; Που θα κρυφτούμε τώρα


Ο αντιφύλαρχος έσπευσε να της εξηγήσει πριν συμβεί τίποτα μοιραίο.


“Όχι γκλομπς. Μπλογκς. Μπλοοογκς. Ιστολόγια. Αφού σας τα’ χω πει τόσες φορές. Σας έχω φτιάξει και ένα λογύδριο για να πείτε σχετικά στους υπηκόους.”


«Ναι, ναι, θυμήθηκα. Έχουμε προσλάβει κι ένα φωτογράφο να μας βγάλει μερικές φωτογραφίες από το Σάντα Πόρι για να τις βάλουμε στο φυλλάδιο που θα μοιράζουμε στις εκθέσεις. Ξυλοξένια, Τουριστικό Πανόδραμα και αλλού»

Ο αντιφύλαρχος ένιωσε την παλάμη του να τρέμει και ασυναίσθητα έψαξε το πακέτο με τα τσιγάρα στην κωλότσεπη, σα να ήθελε να βεβαιωθεί ότι ήταν εκεί. Για άλλη μια φορά, αυτή η κουβέντα δεν είχε νόημα. Έβγαλε ένα τσιγάρο και κοίταξε το ημερολόγιο στον απέναντι τοίχο. Τέσσερις Ιουλίου. Στην 1η του μήνα υπήρχε ένα μεγάλο κόκκινο σήμα “NO SMOKING”. Κοντοστάθηκε λίγο, κοίταξε τριγύρω απεγνωσμένα και συνοφρυωμένος βγήκε έξω από το οβάλ γραφείο να καπνίσει νόμιμα.

Η φύλαρχος διάβασε το λογύδριο που της έδωσε ο αντιφύλαρχος:Untitled-2

Ήπιε άλλη μια γουλιά τίλιο και αναστέναξε. Θυμήθηκε που της χάλασε η καφετιέρα, τότε που ο Καβλέντεης και το σινάφι του τη γέμισαν με λάσπη… Θυμήθηκε τη λάσπη που έπινε αδιαμαρτύρητα για μήνες νομίζοντας ότι είναι καφές. Θυμήθηκε με νοσταλγία τις πτήσεις πάνω από το νησί ντυμένη Σούπερ Γούμαν. Θυμήθηκε τα είκοσι ένδοξα χρόνια καριέρας…

Η Μανάρα Βαρβέτα ένιωσε ξαφνικά μόνη σ’ αυτό τον κόσμο. Έβγαλε από το συρτάρι το πανάκριβο λάπτοπ της και το άνοιξε. laptopscreen1Πέρασε ένα εικοσάλεπτο χωρίς να καταφέρει να συνδεθεί με το internet, αφού είχε ξεχάσει ότι το ασύρματο router ήταν άχρηστο σε ένα νησί που δεν έχει ασύρματο δίκτυο. Βγήκε στο δρόμο σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της και έφτασε κοντά στις αλβανόπετρες. Ήταν γνωστό ότι εκεί ακριβώς μπορούσε να υποκλέψει κανείς σήμα από τα γειτονικά ξενοδοχεία. Κατάφερε να συνδεθεί και να τσεκάρει το messenger της:


«Φίλοι (0), Online (0)».
Ήταν η κατάρα των μεγάλων ηγετών, να είναι πάντα μόνοι.


«E-mail: (2)».

Με την ανυπομονησία μικρού παιδιού άνοιξε το πρώτο mail.

Ήταν από το επιτελείο του δικαστή Τριδαγκάνα: «Όλα ΟΚ από judge Dredd, η μελόντικα θα παίξει Σαλαμπάση». Η Φύλαρχος δεν καταλάβαινε τίποτα. Ασφαλώς το μήνυμα ήταν κωδικοποιημένο. Η Μανάρα Βαρβέτα δεν έχασε καιρό. Έβγαλε από το ράφι το πελώριο σκονισμένο Μέγα Κρυπτολεξικό της Σύγχρονης Μανταλενικής, που είχε συγγράψει ο Αγροφύλακας φίλος της για τέτοιες ακριβώς περιστάσεις. Η Φύλαρχος το είχε κερδίσει πανάξια, μαζεύοντας με ευλάβεια εκατό κουπόνια από τα Νέα Πόρι – Σάντα Πόρι, τα οποία και αντάλλαξε με το Μέγα Κρυπτολεξικό.

«Judge Dredd = Δικαστής Ντρενταγκάνας ή Τριδαγκάνας». Η φύλαρχος χαμογέλασε. Το είχε ήδη μαντέψει.

Έψαξε στις πυκνογραμμένες σελίδες του Μέγα Κρυπτολεξικού για τον επόμενο γρίφο: «Μελόντικα = εξώδικα, ακίνδυνα αλλά αποτελεσματικά νομικά τερτίπια». Η φύλαρχος χαμογέλασε και πάλι. Θυμήθηκε τα πετυχημένα της εξώδικα πριν λίγο καιρό που επέβαλλαν το νόμο και την ηθική στο Σάντα Πόρι.

«Θα παίξει Σαλαμπάση». Το Μέγα Κρυπτολεξικό δεν έγραφε τίποτα σχετικά. Η Μανάρα Βαρβέτα αμέσως πονηρεύτηκε τι είχε συμβεί. Κοίταξε το έτος έκδοσης του Κρυπτολεξικού. Έγραφε «2005».

«Είναι σαν το site που έχει μείνει στο 2005» σκέφτηκε. «Ο Σαλαμπάσης όμως ήρθε το 2008. Γι αυτό δεν το γράφει το Λεξικό του Αγροφύλακα».

Η φύλαρχος έκλεισε το Μέγα Κρυπτολεξικό και υποσχέθηκε να σκεφτεί αργότερα τι μπορεί να σημαίνει η φράση «η μελόντικα θα παίξει Σαλαμπάση». Θα της έπαιρνε μερικές εβδομάδες τελικά ώσπου να αντιληφθεί ότι η φράση σήμαινε πως τα εξώδικα θα γίνονταν αγωγές και πως επιτέλους θα χορεύανε οι συκοφάντες αντίπαλοι στο ρυθμό της Βαρβέτας. Και ότι θα γινόταν και πλουσιότερη κατά 200 χιλιάδες σανταπορικά νομίσματα.

Άνοιξε ανυπόμονα και το δεύτερο e-mail.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ -έγκυρο σαν κυράτσα- Gossip TV :

Χρήστος Καραμέλας: “γιατί έγινα ετεροδημότης στο Σανταπόρι. Πού θα κρυβόμουν αν με κυνηγούσαν”.

PRI-MADONNA: “θα κάνω πολιτικό γάμο με την οικιακή βοηθό μου στο Κοινοτικό Γραφείο Σάντα Πόρι. Ετοιμάζω και συνεργασία με τον Τζωρτζ Σαλάμπασις”. Αποκλειστικές δηλώσεις των επισήμων.

Tom Hanx: τολμάει και κάνει και γενέθλια…” και αποκλειστικές δηλώσεις για το πρόστιμο που εισέπραξε.


"Πρέπει να πάω κομμωτήριο, πάλι θα με ψάχνουν για δηλώσεις… Kai na xeskonisw kai ta agglika mou", σκέφτηκε σε άπταιστα γκρήκλις η fylarhos Varveta.

Εκείνη τη στιγμή στο twitter του πολυτελούς i-phone της, που της είχε δωρίσει απλόχερα ο πιστός της σύντροφος κ. Βαρβέτας ακούστηκε ο ήχος από το twitter. Χάρις στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας μπορούσε να συμμετέχει στα κοινοτικά συμβούλια και τις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμ Ταμ, όπου κι αν γίνονταν αυτά. Έγραψε στα γρήγορα ένα "Ναι σε όλα. Εγκρίνονται" για το Κοινοτικό Συμβούλιο του Σάντα Πορι και ένα "Όχι σε όλα. Απορρίπτονται" για το Λιμενικό Ταμ Ταμ Πόρι - Σάντα Πόρι…

Εβαλε στην τσάντα της τα γκατζετάκια της, επέστρεψε στο οβάλ γραφείο και μύρισε τα ψεύτικα λίλλιουμ για να πάρει λίγο από τη φρεσκάδα τους. "Τι παράξενο, σκέφτηκε, μυρίζουν βοθρολυκή..." μονολόγησε.Σηκώθηκε όρθια κι άρχισε να βαδίζει προς την έξοδο.

"Πάμε" έγνεψε στον εαυτό της καθώς τον αντίκρισε μέσα από τον καθρέπτη του γραφείου. Ήταν φανερό ότι ξέχναγε όλο και περισσότερο.

"Μην αργείς" ξαναέγνεψε στο είδωλό της. "Πρέπει να προλάβω την απονομή του διάπλου που γίνεται σε λίγο στη μακρινή Αντίπαρο".

Λίγες ώρες αργότερα, η απονομή του διάπλου Πάρου –Αντιπάρου αποκτούσε λάμψη και χρώμα. Και η Φύλαρχος του Σάντα Πόρι γινόταν δεκτή στο μακρινό νησί με πρωτόγνωρες επευφημίες…


Στο οβάλ γραφείο στο Σάντα Πόρι, πλάι από τα ψεύτικα λίλλιουμ, μία παχουλή σφήκα στεκόταν ακίνητη ανάσκελα, σαν πεθαμένη. Κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό. Μέρες, μήνες, χρόνια; Η απουσία της είχε αρχίσει να γίνεται κάτι παρακάτω από αισθητή. Παρόλα αυτά, η σφήκα-Καβλέντεης ήταν εκεί, ολοζώντανη, αποφασισμένη να παλέψει κι ας ανέπνεε βαριά, και καταριόταν το μάγο Γίσσπορ για την εξευτελιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν αυτή τη στιγμή.

(συνεχίζεται)

small-wizard-big-orb-carol-megivern

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ, ΚΩΜΙΚH KAI ΦΤΗΝΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ –

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…

ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ…


ευχαριστούμε τα ibis labs για την υπερπολύτιμη, ταχύτατη, ευφάνταστη, ανιδιοτελή και άρτια βοήθεια.

5 σχόλια:

Antipariafwni είπε...

ANTIKIMENIKI ENIMEROSH, SATIRA, HUMOR LIVE BLOGING KAI POLI READING BETWEEN THE LINES...

TI ALO THELOUME...TA ESPASES APLA

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ...

Ανώνυμος είπε...

Μην μας βαζεις ιδεες να βγουμε στον δρομο με τιποτα ταβλες, καρεκλες και αρχισουμε τις αναστροφες μπας και ερθουν στα ισια τους ! Αλλα ολοι ειναι ψ... τους και ραβδι τους . Που λεει και ο λαος !

Ανώνυμος είπε...

Είχα σταματήσει να διαβάζω παραμύθια και είστε κίνητρο για να αρχίσω πάλι.
Πολύ φαντασία και καλή γραφή.
Μπράβο!

Magos Gsisspor είπε...

τα παραμυθια δεν ειναι αληθεια αλλα τουλαχιστον δεν ειναι ψεματα...

Καθε περιπετεια των φανταστικων ηρωων με τα αναγραμματισμενα ονοματα δημιουργει και προσδοκιες για μια καλυτερη πραγματικοτητα.

Ή μήπως πάλι όχι;