Π. Σφαλαγκάκος: «Δεν είμαστε ούτε άπειροι, ούτε άσχετοι»
Ο συνδυασμός «Μένουμε Αντίπαρο» δημιουργήθηκε λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Προκάλεσε έκπληξη, καθώς πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορούσε να δημιουργηθεί ένας τρίτος συνδυασμός.
Ο συνδυασμός «Μένουμε Αντίπαρο» απέσπασε το 13% του εκλογικού σώματος και εξέλεξε στο δημοτικό συμβούλιο τον επικεφαλής κ. Παναγιώτη Σφαλαγκάκο. Ο κ. Σφαλαγκάκος έχει μεγαλώσει στον Καναδά (γεννήθηκε στην Ελλάδα) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις πολιτικές επιστήμες από Αγγλικό πανεπιστήμιο. Είναι επαγγελματίας μεταφραστής και καθηγητής Αγγλικών. Ζει μόνιμα στην Αντίπαρο από το 1998 με τη σύζυγό του και έχει δύο παιδιά που είναι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο.
Ποιος ήταν ο λόγος της δημιουργίας του συνδυασμού «Μένουμε Αντίπαρο»;
Π. Σφαλαγκάκος: «Υπήρξε μία ομάδα ανθρώπων που δεν μπορούσαν να εκφραστούν μέσα από τους συνδυασμούς που υπήρχαν ως τότε. Μέσα από τις συζητήσεις αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας».
Έχει κάποιο πολιτικό στίγμα ο συνδυασμός σας. Δεν εννοώ κομματικό…
Π. Σφαλαγκάκος: «Δεν θα το έλεγα. Ο καθένας από τον συνδυασμό μας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει πολιτικά ή κομματικά. Δεν έχει συζητηθεί ποτέ αυτό. Αν με ρωτούσατε για κάποιο μέλος του συνδυασμού μας, τι πιστεύει πολιτικά, θα σας έλεγα «δεν γνωρίζω». Ειλικρινά δεν έχει γίνει ποτέ κάποια τέτοια συζήτηση. Πάμε με βάση τι είναι καλύτερο και συμφέρει το νησί».
Αν καταλαβαίνω καλά μου λέτε ότι οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν γύρω από τον συνδυασμό σας δεν συμφωνούσαν με τους τότε υπάρχοντες συνδυασμούς και αποφάσισαν τη δημιουργία ενός τρίτου.
Π. Σφαλαγκάκος: «Πολύ σωστά. Δεν μπορούσαμε να ενταχθούμε στο σκεπτικό της παλιάς πολιτικής. Θέλαμε να ξεκινήσουμε κάτι νέο. Κάτι πέρα από τα κόμματα και τις προσωπικές πολιτικές επιλογές του καθενός».
Οι εκλογές
Το αποτέλεσμα των εκλογών τι «γεύση» άφησε στον συνδυασμό σας;
Π. Σφαλαγκάκος: «Πολύ καλή «γεύση», γιατί δεν κάναμε άγρα ψηφοφόρων. Δεν χτυπήσαμε πόρτες, δεν τάξαμε τίποτα σε κανέναν. Αφήσαμε να έρθει σε εμάς όποιος ήθελε. Αυτό ήταν το σκεπτικό. Θα ερχόταν ο πολίτης γιατί θα πίστευε αυτά που πιστεύαμε και θα προσπαθήσει και αυτός/ή να βοηθήσει σε όλο αυτό το πράγμα. Ήταν δύσκολο για εμάς να καταφέρουμε να μπούμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Στις μικρές περιοχές ειδικά «παίζουν» μεγάλο ρόλο τα σόγια».
Δεν θα έλεγα πάντως ότι ο δικός σας συνδυασμός είχε σόγια…
Π. Σφαλαγκάκος: «Όχι! (γέλια). Καθόλου δεν είχαμε! Είμαστε «ελεύθεροι» σ’ αυτό το θέμα. Δεν είπαμε «πάμε να πιάσουμε τον τάδε επειδή έχει σόγια και θα μας φέρει 20 σταυρούς». Καθόλου, τίποτα. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να συμπληρώσουμε 13 άτομα για να λάβουμε μέρος στις εκλογές. Αυτό, ήταν το πρώτο μας πρόβλημα. Βλέπετε, κάποιοι ήθελαν να έρθουν μαζί μας, αλλά μας έλεγαν «δεν μπορώ γιατί π.χ. ο γαμπρός μου έχει βάλει με τον άλλο συνδυασμό». Οπότε είχαμε πρόβλημα να δημιουργηθούμε πρώτα απ’ όλα. Ο δεύτερος στόχος ήταν να εκλέξουμε κάποιο άτομο στο συμβούλιο. Εφόσον τα καταφέραμε τα παραπάνω είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι».
Ο πρώτος στόχος ήταν να έχετε εκπροσώπηση στο συμβούλιο της Αντιπάρου;
Π. Σφαλαγκάκος: «Όχι! Ο πρώτος στόχος ήταν να μπορέσουμε να καταθέσουμε τα χαρτιά μας σαν δημοτικός συνδυασμός στο Πρωτοδικείο».
Βλέποντας τους συνδυασμούς σε Πάρο και Αντίπαρο, που ήταν επτά, παρατηρώ ότι μόνο εσείς είχατε αλλοδαπό υποψήφιο παρά του ότι και στα δύο νησιά μένει μόνιμα ένας πολύ μεγάλος αριθμός αλλοδαπών.
Π. Σφαλαγκάκος; «Είχαμε τον Ολλανδό Μπραμ Βαν Σπρόνσεν. Είναι αντιπρόεδρος στο σύλλογο προστασίας ζώων Πάρου (PAWS). Έρχεται εδώ και 30 χρόνια στην Αντίπαρο και ζει μόνιμα από τότε που πήρε σπίτι στο νησί. Ενδιαφέρεται για πολλά ζητήματα και του ζήτησα προσωπικά να συμμετέχει στον συνδυασμό μας. Ξέραμε ότι δεν θα τον ψήφιζαν πολλοί (καθώς δεν τον γνώριζαν), αλλά οι επιλογές μας ήταν σε σχέση με το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Δεν μπορώ να ξέρω όμως γιατί οι άλλοι συνδυασμοί δεν είχαν αλλοδαπούς. Εμείς, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση που κάναμε στην πλατεία του χωριού στις 4 Νοεμβρίου, είχαμε στις 5 Νοεμβρίου συνάντηση με τους αλλοδαπούς που μένουν στην Αντίπαρο. Επί 3 ώρες συζητούσαμε τα προβλήματα. Θέλουμε να συμμετέχουν. Ζουν πάρα πολλοί στα νησιά μας. Με τις γνώσεις και γνωριμίες τους μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Στην Πάρο π.χ. υπάρχει το IPAC. Όλα αυτά είναι καλά. Φέρνουν κόσμο και διαφημίζουν τις περιοχές μας πολιτιστικά κλπ».
Ο συνδυασμός σας τι προσδοκά για τη συνέχεια; Είναι ένας συνδυασμός που δημιουργήθηκε για να κατέλθει στις εκλογές του 2010 ή βλέπετε και πιο μακριά;
Π. Σφαλαγκάκος: «Πολλοί ήρθαν και μας είπαν μετά τις εκλογές να συνεχίσουμε. Ήταν κύριο ζήτημα γι’ αυτούς. Δεν ξεφουσκώσαμε πάντως. Έχουμε πεισμώσει πιο πολύ. Σαν τρίτος συνδυασμός που είμαστε πιστεύω ότι έχουμε βοηθήσει πολύ για να συζητιούνται θέματα και να γίνεται καλύτερη δουλειά».
Η ανακύκλωση
Ποια είναι τα βασικά προβλήματα του Δήμου Αντιπάρου;
Π. Σφαλαγκάκος: «Πρώτα απ’ όλα είναι η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει τα πάντα, παντού. Το άλλο για εμάς είναι η μετάβαση από Κοινότητα σε Δήμο. Επίσης, υπάρχουν πιο συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Αυτός άλλωστε ήταν ένας λόγος που θέλαμε να μπούμε και εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο για να προσπαθήσουμε. Αυτά τα προβλήματα για την ώρα παραμένουν άλυτα. Στο πρόγραμμά μας είχαμε αναλυτικές προτάσεις. Έτσι, στα γρήγορα να σας αναφέρω την ανακύκλωση που εμείς θέλουμε την επαναφορά της. Σταμάτησε δίχως να ξέρουμε τον λόγο…».
Μισό λεπτό, μισό λεπτό κ. Σφαλαγκάκο. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται ανακύκλωση στην Αντίπαρο;
Π. Σφαλαγκάκος: «Όχι».
Δεν διαχωρίζονται τα απορρίμματα;
Π. Σφαλαγκάκος: «Όχι».
Δεν υπάρχουν οι ειδικοί κάδοι;
Π. Σφαλαγκάκος: «Όχι».
Μα;
Π. Σφαλαγκάκος: «Υπήρχαν… Σταμάτησαν να υπάρχουν μετά από ένα χρόνο λειτουργίας. Προσπάθησα να μάθω το γιατί; Μάλιστα η προηγούμενη Κοινοτική αρχή έφθασε στο σημείο να μας πει ότι «στην Πάρο έχει σταματήσει η ανακύκλωση».
Όχι κ. Σφαλαγκάκο, συνεχίζεται η ανακύκλωση στην Πάρο!
Π. Σφαλαγκάκος: «Αυτό ισχυρίστηκαν! Αυτό είπε και στον απολογισμό της η κ. Μανέτα που της είχα κάνει την ερώτηση. Αυτό απάντησαν και μάλιστα ήταν εκεί και οι υποψήφιοι της ΝΔ της Πάρου για τις Περιφερειακές εκλογές. Δεν αντέδρασαν, δεν είπαν τίποτα! Δεν είπαν «όχι, υπάρχει ακόμα».
Μισό λεπτό. Έχω φωτογραφίες στο αρχείο με κάδους από μία σχετική εκδήλωση στην Αντίπαρο για την ανακύκλωση. Αυτοί οι κάδοι υπάρχουν;
Π. Σφαλαγκάκος: «Δεν υπάρχουν πια».
Δεν υπάρχουν μου είπατε;
Π. Σφαλαγκάκος: «Όχι, δεν υπάρχουν! Έχει σταματήσει η ανακύκλωση. Υπάρχει ένας μπλε κάδος στον δρόμο προς τον Άη Γιώργη που χρησιμοποιείται όμως για ανεξέλεγκτα απορρίμματα. Εγώ, και κάποιοι λίγοι ακόμα συνεχίζουμε και πηγαίνουμε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα στην Πάρο».
Μου κάνει εντύπωση!
Π. Σφαλαγκάκος: «Και εμένα μου κάνει εντύπωση και γι’ αυτό το ρώτησα και στον απολογισμό. Μου είπαν «είναι ακριβό να πηγαίνει απέναντι» και ότι «στην Πάρο δεν γίνεται έτσι και αλλιώς και τα πετάνε μέσα στα κανονικά σκουπίδια». Έτσι απαντούσαν. Δεν υπήρξε κάποια απάντηση πάντως ή διευκρίνιση από τους Παριανούς που ήταν εκεί. Φαντάζομαι για πολιτικούς λόγους. Μετά, όταν έμαθα ότι δεν έχει σταματήσει, μου κακοφάνηκε που δεν είπαν τίποτα και αυτοί».
Τα προβλήματα
Άλλα προβλήματα στην Αντίπαρο;
Π. Σφαλαγκάκος: «Πάρα πολλά. Ο κεντρικός πεζόδρομος στο χωριό. Έχουμε ζητήσει να εφαρμοστούν οι Κοινοτικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν τον δρόμο ως πεζόδρομο. Έχει κάνει κάποιες ενέργειες ο κ. Λεβεντάκης και οι παραβάτες έχουν μειωθεί. Όμως συνεχίζεται και υπάρχει το φαινόμενο. Η απόφαση της Κοινότητας γράφει για όλο το χρόνο. Όχι μόνο το καλοκαίρι. Για τα καταστήματα υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες τροφοδοσίας το πρωί. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η στέγη του Δημοτικού Σχολείου. Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Πρέπει να συνεισφέρει ο Δήμος σ’ αυτή την επισκευή. Επίσης, παρά την ερώτηση που κάναμε στο Δημοτικό συμβούλιο, το τουριστικό πλάνο δεν το έχουν δουλέψει ακόμα, παρά ότι μπαίνουμε στον Μάρτιο. Ούτε σε λειτουργία είναι η σελίδα του Δήμου στο ίντερνετ. Όποιος μπαίνει εκεί, βλέπει την κ. Μανέτα και τελευταίο update το 2005. Για μια τουριστική περιοχή είναι αναγκαία η σωστή παρουσίαση στο ιντερνέτ. Ακόμα, είχαμε πει να προσφέρει το χωριό wifi. Επίσης, το χωριό έχει χαρακτηριστεί από τη δεκαετία του ’80 παραδοσιακός οικισμός και γι’ αυτό θέλουμε να το «κυνηγήσουμε» περισσότερο αυτό το πράγμα. Δηλαδή, την αισθητική του χωριού, την υπογειοποίηση των καλωδίων, τώρα με την ευκαιρία της αποχέτευσης να γίνει σιγά – σιγά. Πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι στον Ακονητό. Γίνεται παράνομη εξόρυξη. Τώρα που ακούστηκε ότι θα απαγορευτεί, αρχίζουν και μαζεύουν τις πέτρες σε διάφορα σημεία για να έχουν «αποθήκη» κατά την απαγόρευση. Ό,τι γίνεται εκεί, γίνεται δίχως άδεια. Εκεί, πηγαίνουν ακόμα τα βοθρολύματα. Αυτό είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα. Σημειώνω και τα ανεξέλεγκτα μπάζα που πηγαίνουν στον Ακονητό, όπως και σε άλλα σημεία, όπως σ’ ένα παλιό νταμάρι. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Άλλο θέμα;
Π. Σφαλαγκάκος: «Πρέπει να γίνει προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσω τουριστικών ελκυστικών πακέτων που θα έχουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Ένα άλλο θέμα που ήρθε πριν λίγες μέρες είναι το κλείσιμο των παραλιών. Προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί και οι 3 παρατάξεις ότι θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τις παραλίες. Στο δημοτικό συμβούλιο υπήρχε αίτημα πολιτών που πιστεύουν ότι έχει κλειστεί παραλία. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει σε όλο το νησί και να ανοίξουν όλες οι παραλίες. Να μην σταματήσουν σ’ ένα σημείο. Χωρίς εξαίρεση, χωρίς εξαίρεση!».
Γιατί επιμένετε σ’ αυτό το «χωρίς εξαίρεση;».
Π. Σφαλαγκάκος: «Γιατί, δεν πρέπει να κοιτάξουμε αν ο ιδιοκτήτης είναι Αντιπαριώτης ή Παριανός ή Αθηναίος; Δεν πρέπει να «παίζει» ρόλο αυτό. Γιατί πολλές φορές στα μικρά μέρη κολλάμε λίγο λέγοντας είναι του τάδε».
Την εξέλιξη του βιολογικού πώς την βλέπετε;
«Π. Σφαλαγκάκος: «Είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα με ένα δικαστήριο που είναι να γίνει τον Μάρτιο. Πιστεύω όμως ότι θα πάρει το σωστό δρόμο, γιατί πρέπει. Πρέπει και εμείς να πιέσουμε να γίνει. Έχει εγκριθεί και έπρεπε να έχει γίνει. Δεν έχει γίνει για λόγους δικαστικούς. Νομίζω όμως ότι είναι ανεπίτρεπτο να λες ότι είσαι τουριστικός προορισμός και να έχεις βόθρους. Από τη μία ζητάς καλό τουρισμό με ποιότητα και από την άλλη να μην έχεις λύσει ένα τόσο βασικό θέμα. Το ίδιο και με το νερό, με την αφαλάτωση ή με κάποια άλλη μέθοδο. Δεν έχουμε πόσιμο νερό στην Αντίπαρο. Η κάθε οικογένεια θέλει τον χρόνο από 500 έως 1000 ευρώ για πόσιμο νερό. Τέλος άλλα θέματα είναι η απεντόμωση, το θέμα της Ψαραλυκής, η αξιοποίηση του Κάστρου που δεν έχει γίνει, του Σπηλαίου και του Δεσποτικού. Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Και είναι δύσκολα γιατί έχουμε τη μετάβαση από Κοινότητα σε Δήμο σε μία εποχή πάρα πολύ κακή οικονομικά. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, είτε σαν εθελοντές, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Και βέβαια να γίνει σωστή διαχείριση των χρημάτων».
Η νέα δημοτική αρχή
Πώς βλέπεται τη νέα δημοτική αρχή από 1//1/2011;
Π. Σφαλαγκάκος: «Έχουν γίνει κάποιες καλές προσπάθειες ειδικά στον τομέα της καθαριότητας. Όλοι λένε ότι είναι πολύ πιο καθαρό το χωριό. Εμείς κατανοούμε ότι είναι ένας νέος Δήμος και βέβαια την υπάρχουσα οικονομική κρίση. Γι’ αυτό προσπαθούμε. Δεν θέλω να πω «περίοδο χάριτος», αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε και πιεστικοί. Δεν περιμένουμε να γίνουν όλα μέσα σε 2-3 μήνες».
Τη λειτουργία του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης πώς την βλέπετε;
Π. Σφαλαγκάκος: «Εντάξει… Η κάθε παράταξη κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι σωστό. Εμείς διαφωνούμε με κάποια πράγματα που έχουν γίνει, όπως με την εκπροσώπηση στις επιτροπές. Ό,τι έγινε, έγινε. Προσπαθούμε να κοιτάμε μπροστά. Είμαστε υπέρ της συνεργασίας με όλους. Το δείξαμε στο συμβούλιο τις προάλλες με το Λιμενικό Ταμείο, που θα μπορούσε να πήγαινε παραπέρα το θέμα, αν θέλαμε εμείς, αλλά… Δεν θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα πιο δυσάρεστα ή δύσκολα απ’ ότι χρειάζεται να είναι. Ο καιρός είναι πολύτιμος και δύσκολη αυτή η περίοδος. Δεν πρέπει να τσακωνόμαστε για τέτοια πράγματα».
Τα blog
Είδα πριν μερικές μέρες στη σελίδα σας στο διαδίκτυο που έχετε γράψει ένα κείμενο και σας απάντησε ο κ. Λεβεντάκης. Μου φάνηκε λίγο «περίεργο» το να δίνεται μία απάντηση (επίσημα) σ’ ένα blog. Με ξένισε λίγο.
Π. Σφαλαγκάκος: «Ναι, ναι. Και εμάς μας φάνηκε λίγο παράξενο, γι’ αυτό βάλαμε και απάντηση στο σχόλιο. Θα μπορούσε όμως να γίνει η συζήτηση με άλλο τρόπο. Πάντως τα σχόλια του κ. Δημάρχου νομίζω ότι δεν απάντησαν στο θέμα που έθιξα».
Δεν μπαίνω στην ουσία, αν η απάντηση ήταν σωστή ή όχι. Μου άρεσε όμως που κάποιος με ενεργό ρόλο στα τοπικά δρώμενα αισθάνθηκε θιγμένος από ένα δημοσίευμα και απάντησε κατευθείαν μέσω ίντερνετ».
Π. Σφαλαγκάκος: «Ναι δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο από τον δήμαρχο. Επειδή, όλοι μας διαβάζουμε blog ξέρουμε τι απαντήσεις έχουν δοθεί… Δείχνει λοιπόν να υπολογίζει αυτό το μέσο».
Την υπόθεση με τα πολλά blog στην Αντίπαρο πώς την βλέπετε; Υπάρχουν blog των συνδυασμών, προσωπικά κλπ. Θέλω να πω ότι στην Αντίπαρο είναι κάπως πιο «ανεβασμένα» με την έννοια ότι δίνεται μία βαρύτητα μεγαλύτερη απ’ αυτή που θα έπρεπε να δείχνουν οι εμπλεκόμενοι.
Π. Σφαλαγκάκος: «Είναι μικρό μέρος η Αντίπαρος. Πολύ κόσμος λοιπόν βρίσκει μία διέξοδο από εκεί. Για να πω την αλήθεια πάντως εμένα δεν μου αρέσουν τα ανώνυμα blog που πετάνε «λάσπες». Μου αρέσει να λένε την άποψή τους επώνυμα και τεκμηριωμένα. Αυτό ζητάω».
Βλέπω ότι στη σελίδα σας που είναι κάπως πιο «ανοιχτή» υπάρχει ένα ενδιαφέρον με ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Εσείς γράφετε εκεί ανοιχτά την άποψή σας λέγοντας «πήγα εκεί, έκανα αυτό».
Π. Σφαλαγκάκος: «Είχαμε πει από την αρχή ότι δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, να είναι κλειστές οι πόρτες της Κοινότητας και να μην υπάρχει πρόσβαση του πολίτη σ’ αυτήν. Είμαστε υπέρ του «ανοίγματος». Είναι φοβερό αυτό που γίνεται τώρα στα δημοτικά συμβούλια. Από εκεί που δεν πήγαινε κανένας πολίτης, τώρα, μαζεύονται 50-60 άτομα. Δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι και εγώ είχα πει από τότε ότι θα προσπαθήσω να είμαι η «γέφυρα» των έξω προς τα μέσα και το αντίθετο. Αυτός είναι ο λόγος που γράφω στη σελίδα μας. Πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος. Σημειώνω ότι έχουμε εισπράξει πάρα πολλά θετικά σχόλια και από το εξωτερικό και μέσω της σελίδας μας στο facebook που υπάρχουν φίλοι εκεί και από τους άλλους συνδυασμούς».
Το ποσοστό του 13% που πήρατε, δίχως σόγια όπως είπατε, δίχως πολιτικό παρελθόν στο νησί, δεν σας «φοβίζει»; Εννοώ ότι είναι μεγάλο ποσοστό.
Π. Σφαλαγκάκος: «Είναι μεγάλο ποσοστό. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά. Αρχίσαμε να δουλεύουμε από 18 Σεπτεμβρίου έως αρχές Νοέμβρη, που δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι καταφέραμε πολλά και έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν είμαστε άπειροι ή άσχετοι. Έχουμε άτομα στον συνδυασμό που έχουν πολλά να προσφέρουν. Έχουμε ιδέες. Είχαμε κατηγορηθεί στην αρχή ότι είμαστε άπειροι, γι’ αυτό το λέω. Αν δείτε στα Δημοτικά Συμβούλια, θα δείτε ότι εμείς πολλές φορές έχουμε εντοπίσει διάφορα θέματα και έχουμε κάνει ερωτήσεις. Στο προ-τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μας είχε πει ο κ. Λεβεντάκης ότι για την υπόθεση της κακοτεχνίας του περιφερειακού δρόμου δεν είχαν πληρωθεί τα 120.000 ευρώ που χρωστούσαμε στο εργολάβο. Έτσι, είχαμε μία «πίεση» για να επιστρέψει και να επισκευάσει τον δρόμο. Όμως στο προηγούμενο συμβούλιο, που έκανα την ερώτηση, έγινε γνωστό ότι έγινε παραλαβή του έργου και ο εργολάβος πληρώθηκε. Άρα, δεν δεχόμαστε τα περί απειρίας. Ενδιαφερόμαστε και έχουμε πολλά να προσφέρουμε».