17 Φεβ 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας για την Υγεία. Μια στο τόσο κάτι γίνεται…Γίνεται;

P1130539P1130545P1130600P1130576P1130590P1130597
Μία εκδήλωση ποτέ δεν είναι αρκετή. Στην περίπτωση αυτή είχε προηγηθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, που ευαισθητοποίησε συλλόγους και πολίτες, και θα ακολουθήσει προσπάθεια να εισακουστούν τα αιτήματα κεντρικότερα, διά της ευθείας και της πλαγίας οδού.
Αξίζει ένας συγχαρητήριος λόγος στο Σύλλογο Επαγγελματιών, που οργάνωσε αυτή τη δράση. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί η ανάγκη να μην χρεωθεί σε κανέναν η λαϊκή συμμετοχή. Στα αυτονόητα ζητήματα της κοινωνίας μας δεν χωρούν επικεφαλής, μόνο αιτήματα και δράσεις. Πολλοί αιρετοί ανέβηκαν στο πρόχειρο βάθρο και, πιστοί στο πνεύμα του αυτονόητου, δήλωσαν την υποστήριξή τους στην παράσταση και τις δικές τους πρωτοβουλίες για την διάσωση του συστήματος υγείας στην Πάρο και την Αντίπαρο.
Δεν πιστεύουμε σε τίποτα παρά μόνο σε αυτό που ισχύει στο παρόν: ασφαλώς η παραπάνω εκδήλωση μαζί με τις ενέργειες που προηγήθηκαν και θα επακολουθήσουν είναι προτιμότερα από την καναπεδίστικη νοοτροπία των πολλών, ωστόσο οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας (και των περιφερειακών ιατρείων) δεν αναλώνονται σε πρόσκαιρες λύσεις, αλλά σε κεντρικού τύπου παρεμβάσεις.
Όταν το οργανόγραμμα του ΚΥ Πάρου είναι πιο παλιό από την ηλικία των μαθητών που παρευρέθησαν, και όταν σε όλη την αναβράζουσα Ελλάδα η Λοβέρδειος πολιτική αφήνει τον πληθυσμό πιο ευάλωτο, αφού, με αφορμή τo Μνημόνιο, εφαρμόζει μία αμιγώς δεξιά πολιτική στο χώρο της υγείας, που αποδυναμώνει το ΕΣΥ και καταργεί τη δημόσια υγεία, πώς να είναι κανείς αισιόδοξος;
Σήμερα κιόλας μάθαμε για τη στρουθοκαμηλιστική τακτική του Υπουργού, να ορίσει διοικητή στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας τον έκπτωτο διοικητή Σύρου κ. Πόθο, για τον οποίο τόσος λόγος έγινε τους προηγούμενους μήνες. Προφανώς ελπίζει ο κ. Λοβέρδος ότι ο κ. Πόθος θα ορίσει σε εφημερίες ετοιμότητας τους γιατρούς της Αίγινας και της Σαλαμίνας για να καλύψει τις ανάγκες του νέου του project, μέθοδο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που εφάρμοσε πιλοτικά στα νησιά μας, υπό την ανοχή των προϊσταμένων του. Με τέτοια ανακύκλωση προσώπων πώς μπορεί να ελπίζει κανείς στις επόμενες εμπνεύσεις του Υπουργείου;
Διαβάστε σχετικά το προγενέστερο άρθρο σε αυτό εδώ το ιστολόγιο, εκφράζει πλήρως τη σημερινή κατάσταση και προβλέπει ακόμη ότι πολλά από τα χτεσινά ίσως και να είναι για αυτοκατανάλωση. Ίσως και όχι… Θα το δούμε στην πορεία.
Από την Αντίπαρο αιρετοί και πλήθος πολιτών έδωσαν το παρόν.
Το ψήφισμα που αναγνώσθηκε χτες
Untitled-2Untitled-3
πηγή της πανοραμικής φωτό: Φωνή της Πάρου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη σημερινή συγκέντρωση των πολιτών: μια θέση από το συνδυασμό που ευαισθητοποιήθηκε πρώτος για το ζήτημα, ωστόσο φαίνεται να διεκδικεί και την πατρότητα κάθε  σχετικής εκδήλωσης από τότε (εδώ οι αντιρρήσεις του πολυγραφότατου Αριστοφάνη)
Η θέση του συνδυασμού Μένουμε Αντίπαρο: Διαβάστε τα αιτήματα του Συνδυασμού “Μένουμε Αντίπαρο” που συμμετείχε στην εκδήλωση και τα οποία ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις θέσεις που παρουσίασε η αντιδήμαρχος χτες εκ μέρους του δήμου Αντιπάρου, αλλά και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις όλων. Αν γίνονταν όλα αυτά θα μιλάγαμε για το Σανταπόρι κι όχι για την Αντίπαρο…

KAI TO ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΙΑΝΟ ΤΥΠΟ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: