11 Φεβ 2009

Η σφήκα και η μελόντικα και το Τριώδιο κι η τράπουλα.... (μέρος 4ο)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ
(μέρος 1ο, 2ο, 3ο)


Η φύλαρχος Βαρβέτα Μανάρα καλεί το φιλότιμο Δημήτρη στο οβάλ γραφείο της όπου παίρνουν την απόφαση να προβούν σε εξώδικα.
Ακολουθεί συνάντηση με το δικηγόρο Τριδαγκάνα.
Τη συζήτηση παρακολουθεί ο αντίπαλος Καβλέντεης μεταμφιεσμένος σε σφήκα, ο οποίος τηλεφωνεί στο μάγο Γίσσπορ στο Ωσάλ Ιόρ της Ανατολής για να του μεταφέρει τα νέα.
Τον βοηθάει να απαγγείλει ένα ξόρκι από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που θα ξυπνήσει τα γαλάζια τέρατα από τα έγκατα του χωροχρόνου.
Στο μεταξύ η φύλαρχος, εμπνευσμένη από τις μηνύσεις στη μακρινή Αντίπαρο, ξανακαλεί το δικηγόρο Τριδαγκάνα και του αποκαλύπτει το μεγαλεπήβολο σχέδιό της: να ντυθούν ΣούπερΓούμαν και δικαστής Ντρενταγκάνας.

Την ώρα που η φύλαρχος ποτίζει τα ψεύτικα λίλλιουμ, πλάι στη σφήκα Καβλέντεη, ο Τριδαγκάνας της λέει πως της πέφτει λίγο στενή κι εκείνη αναφωνεί:
"Στενήήήήήή; ΣΤΕΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ;;;;"







"Στενηηηηή;;;; Στενηηηηή; Σπλασ! Μπρλουρμπ!...Τσικ...τσικ....Βzzzzzzzzzzz...".

Ο μάγος Γίσσπορ πετάχτηκε από τον ύπνο του. "Αρχίσανε τα όργανα, αυτοί θα μας στείλουν στη στενή", σκέφτηκε. Έβαλε το τηλέφωνο στο αυτί του, μόνο παράσιτα άκουγε. "Ανακάλυψαν το τηλέφωνο του Καβλέντεη και το καταστρέψανε" είπε και πέταξε το τηλέφωνό του στην άκρη. Πήγε μέχρι το διπλανό δωμάτιο, εκεί που είχε όλα τα σύνεργά του.

Τα πράγματα είχαν ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο νησί. Το τελευταίο που θα πέρναγε ποτέ από το νου οποιουδήποτε νοήμονα, ακόμα και από το μυαλό ενός μάγου, ήταν το σενάριο να αρχίσουν να χώνονται στη στενή οι πολιτικοί αντίπαλοι της φυλάρχου.
-Εδώ χρειάζεται κάτι υψηλότερο... Κάτι άφθαρτο... Κάτι δυναμικό.
Έψαξε μέσα στο σεντούκι με τα μαγικά του. Έχωσε τα χέρια του και χάιδεψε σαύρες του Σπηλαίου, κιτρινισμένα ψηφοδέλτια, ληγμένα βότανα, κατουρημένες ποδιές και ξεθωριασμένα όνειρα...Ήξερε πως κάπου στο βάθος υπήρχε το χαρτί που έψαχνε.
Δεν άργησε να το βρει, ήταν όρθιο σε μια γωνία και χοροπήδαγε μόνο του, σαν τρελό, σα δαιμονισμένο.

Έπιασε το τραπουλόχαρτο με προσοχή και το έφερε εμπρός στα γέρικα, σοφά του μάτια. Ήταν ο Ρήγας Μπαστούνι και ήταν αλλιώτικος, με τα μάτια αγριεμένα και ένα τσιγάρο που κάπνιζε με μανία. Τράβηξε μια βαθιά ρουφηξιά και φύσηξε τον καπνό με δύναμη στα μούτρα του μάγου Γίσσπορ.


-Βγάλε με έξω από δω! Τι περιμένεις; Να καεί το Σάντα Πόρι ή να βουλιάξει σε μια σταγόνα νερό ο Καβλέντεης σε στολή σφήκας;

-Δεν σε βγάζω αν δε μου υποσχεθείς ότι δε θα κάνεις πάλι καμιά ζαβολιά.


-Τo υπόσχομαι... Θα κάνω μόνο τα απαραίτητα... Ούτε φωνές, ούτε σκόνη και θρύψαλλα. Τo υπόσχομαι... Στην τιμή του Δαλάι Λάμβδα.


Με ένα απλό φύσημα του μάγου στην κόψη του χαρτιού η φιγούρα ανασηκώθηκε σαν να την παρέσυρε κυκλώνας, σηκώθηκε ψηλά στον αέρα, στροβιλίστηκε ατέλειωτες φορές, κι όταν άρχισε να προσγειώνεται ο μάγος φύσηξε απάνω του άλλη μια φορά και φώναξε δυνατά το spell "πάταξον μεν άκουσον δε υπεχωδέ υπεχωδέ". Ακουμπώντας στο έδαφος η μεταμόρφωση είχε συμβεί.

Ο Ρήγας Μπαστούνης ήταν μπροστά του, πιο ανθρώπινος από ποτέ και κράδαινε στο αριστερό του χέρι ένα μπαστούνι του γκολφ.
Ο μάγος κοίταξε το μπαστούνι του γκολφ και έξυσε αμήχανα το κεφάλι του. "Κάτι πήγε λάθος στο ξόρκι" ψέλλισε.
-Τι να το κάνω το μπαστούνι του γκολφ ρε μάγε της πεντάρας;;; Υπεχωδέ και κουραφέξαλα...


-Ξέρω γω; Για να σε έκανε έτσι το ξόρκι κάτι περισσότερο θα ξέρει.


-Τέλος πάντων. Είμαι έτοιμος. Πάμε;

-Πάμε, είπε ο μάγος και έφυγε να σελώσει δύο Πήγασους. Σε λίγο θα φτάσουν και οι άλλοι στο νησί, ο Γιουσουφλιάς με το Βούρτση, κι ο Συγκαμμένος με το Ραμπάχαλο Ροδοκόκκινο. Α! Μην ξεχάσουμε και το Δαλάι Λάμβδα.


Στον έναστρο ουρανό της Ανατολής δυο ήρωες ταξίδευαν προς το Σάντα Πόρι, αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OLA TA LEFTA EINAI H TRAPOULA!

Magos Gsisspor είπε...

γενικότερα στην τοπική πολιτική σκηνή όλα τα λεφτά είναι η τράπουλα, ή καλύτερα όλη η τράπουλα είναι τα λεφτά...

Η ιστορία ασφαλώς και δεν έχει τελειώσει. Επειδή ωστόσο διακρίνεται μία κόπωση από μέρους σας, θα ήταν καλό να καταγραφεί η επιθυμία σας ή όχι να συνεχιστεί.
Και σύντομα παρακαλώ , η ζωή στα δύο νησιά με τα γελοία που συμβαίνουν, ξεπερνά κάθε σενάριο...

ωλιαρος είπε...

ας γινει του παραμυθιου
συνεχισε το μαγικο σου κοσμο
αξιε παραμυθα οι ακροατες σου περιμενουν

Antipariafwni είπε...

mi stamatiseis na grafeis paramithia giati tin katsame tin varka!!!!!!ase pou ehoun ginei slogan ola ta paratsouklia pou eheis dosei stous irwes sou!!!!!me ta paramithia sou afinoume pisw to katathliptiko topio tis politikis kai triparoume ston kosmo tou antiparos -blog!!!kai gia na xeroun oi episkeptes oti i trofi tou blogger einai to sholio!giafto kalo tha itan na afinoun sta paramithia kai mia entiposi i esto mia idea gia ta epomena!!!!o tolkin sinegrapse ton arhonta twn dahtilidiwn apo ektheseis twn mathitwn tou!!!!!!

Ibis είπε...

Καλημέρα,

Παροτρύνω και εγώ με την σειρά μου την συνέχιση της ιστορίας. Μερικές φορές το καυστικό χιούμορ προβληματίζει, ευαισθητοποιεί πιο ενεργά και από την κριτική.

Προτείνω τη δημοσιοποίηση των Αντιπαρα-μυθιών σε μορφή free press και την κυκλοφορία τους. Οι blogαθηναίοι αιτούμαστε σημείο διανομής στην Αθηναϊκή περιφέρεια.
:-)

Magos Gsisspor είπε...

Ας είναι...

Όχι τίποτα άλλο, αλλά η ιστορία έχει ψωμί ακόμη...

Τι δουλειά έχει το μπαστούνι του γκολφ στα χέρια του ρήγα μπαστούνη;

Ποια είναι οι μοίρα του δικαστή Ντρεντ και της ΣούπερΓούμαν; Θα γίνουν σούπερ ήρωες;

Πότε κατεβαίνουν οι γαλάζιοι γίγαντες από τον ουρανο; Τι θα γίνει τότε;

Θα κατεβεί και ο Δαλάι Λάμβδα;

Η σφήκα Καβλέντεης σώθηκε;

ΘΑ εμφανιστούν άλλοι ήρωες;(ΝΑΙ ΝΑΙ)
Πως θα γραψει ιστορια ο μαγος Γίσσπορ;

Ανώνυμος είπε...

Αφου το ΄χεις!!!
και σε τρώει ....δώστο απλόχερα λοιπόν.

V.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο παλιά η ιστορία των μυθοπλασιών στην Ελλάδα.. θαυμαστή η συνέχισή τους στους αιώνες τους άπαντες!! Είναι, τελικά, στα γονίδια κάποιων ιθαγενών - προφανώς και στα δικά σου!
Εννοείται ότι δεν διακόπτεις τον οίστρο.. Και αφού τελειώσεις με την τοπική πολιτική σκηνή, ελπίζουμε να συνεχίσεις με πιο γνωστούς σε όλους μας καραγκιόζηδες!! (Πάντως η στολή της εξουσίας πέφτει γενικά ΣΤΕΝΗ)