3 Δεκ 2010

3/12-Παγκόσμια Ημέρα ΑΜεΑ και η Δύναμη της Θέλησης

 

sub_about_galleryimg_young_2img_young_3img_bm_1img_tri_3  img_bm_4sub_about_testimonials

sub_about_racing       

με αφορμή την ημέρα αυτή αναπαράγουμε στο ιστολόγιο ένα άρθρο 2 ετών, που ακόμα και σήμερα διαβάζεται από χρήστες του διαδικτύου που αναζητούν στο google τον όρο “η δύναμη της θέλησης”.
Η απίστευτη ιστορία εδώ:

Ντικ Χόυτ, ο πατέρας του αιώνα

Μέχρι σήμερα τα κατορθώματα πατέρα και γιου [238 τρίαθλα, 6 ironman(!!!),  68 μαραθώνιοι και πολλά ακόμα].

Η ιστοσελίδα του Team Hoyt εδώ: http://www.teamhoyt.com/index.html

Άρθρο στα ΝΕΑ (2009): «It’s a good life»: Η ιστορία ενός πατέρα που έχει σπρώξει τον παραπληγικό γιό του σε δεκάδες μαραθωνίους.

Κατά τ’ άλλα, σήμερα, ημέρα των ΑΜεΑ ας προβληματιστούμε όλοι για το τι στερούνται από τη φύση και τι, ακόμα χειρότερα, από τη δική μας αναλγησία κι αδιαφορία.

2 σχόλια:

Αριστοφάνης είπε...

Η λέξη αναλγησία είναι η καταλληλότερη για να περιγράψει το αίσχος της ταλαιπωρίας δεκάδων συμπολιτών μας στις εκλογές, όπου υποχρεώνονται ν' ανεβαίνουν ατελείωτα σκαλοπάτια (λες και κάνουν προσκύνημα στην Χοζοβιώτισα)για να πάνε να ψηφίσουν. Χρακτηριστικά παραδείγματα τα εκλογικά τμήματα 220 και 221 της Παροικίας, όπου μόνο το μαστίγωμα έλειπε!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=7ilVWKYJ-pI

Με μία κίνηση που δεν έχει προηγούμενο έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από σήμερα το μεσημέρι κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα.Ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής,εκθέτωντας ολόκληρη την κυβέρνηση, παρέταξε λίγο πρίν τις 12 το μεσημέρι δυνάμεις των ΜΑΤ στήν αρχή της Β.Σοφίας προκειμένου να εμποδίσουν τους ανάπηρους πολίτες μεταξύ των οποίων δεκάδες παραπληγικοί με τα αμαξίδια, να προχωρήσουν πρός την πλάγια είσοδο της Βουλής και να διαδηλώσουν ειρηνικά φθάνοντας μέχρι το ύψος του Μαξίμου.
Η αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια που προσβάλει βάναυσα κάθε έννοια ανθρωπισμόυ και πολιτισμού, βρίσκει προφανέστατα σύμφωνα και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν έχει ακουστεί καμμία φωνή από αυτά, που να καταδικάζει την εξευτελιστική αυτή εικόνα του κράτους.

Αλλά η παρουσία των πάνοπλων ανδρών των ΜΑΤ κρίθηκε ότι δεν αρκούσε προκειμένου να εμποδιστουν τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες να διαδηλώσουν ισότιμα, όπως όλοι οι πολίτες μπροστά στή Βουλή και στη συνέχεια στο ύψος της Ηρώδου Αττικού όπου βρίσκεται το Μαξίμου.
Ο προφανής φόβος και πανικός που διακατέχουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας μπροστά στο ογκούμενο κύμα οργής των πολιτών,τους ανάγκασε να επιστρατεύσουν επιπλέον τίς γνωστές σιδερόφραχτες κλούβες τοποθετημένες κάθετα στο δρόμο για να προστατευτούν από τους ανάπηρους πολίτες..!