19 Σεπ 2010

Είσοδος Κινδύνου - Τίποτα δεν είναι ίδιο…

Τελικά φάνηκε πως η δυναμική του να γράφεις δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση. Η ανακοίνωση οριστικού κλεισίματος του ιστολογίου, όσο τεκμηριωμένη κι αν ήταν, δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ και κυρίως δεν ήταν θέμα καθαρά προσωπικό: σχόλια, e-mails, και, κυρίως, πολλές διαφορετικές φωνές, από σχεδόν αγνώστους στο δρόμο μέχρι φίλους στις συναντήσεις, κι από φρικιά τη νύχτα μέχρι ακαδημαϊκούς καθηγητές τη μέρα, όλοι τους δήλωσαν με μοναδική ευθυγράμμιση το αυταπόδεικτο, julian-callos-1
φωτό: Julian Callos
πως το blog αυτό ήταν η φωνή τους, το παράθυρό τους, το διάλλειμα τους από μια επίπεδη πραγματικότητα, η ψυχοθεραπεία τους από μία διπολική κοινωνία, το αντίπαλο δέος σε κάποια τρωκτικοποιημένα, στρατευμένα, μισθωμένα, κλωνοποιημένα και παρωπιδοφόρα μπλογκς των νησιών, μια ταύτιση με κάτι περισσότερο έντιμο και ενδιαφέρον από τον πραγματικό τους περίγυρο.
Η συγκινητική υποστήριξη της Φ., η παρότρυνση από τον Γ., ο θυμός του Α., η πικρή απόγνωση του Κ., είναι ένα μέρος από όσους με μία κουβέντα στήριξαν την προσπάθεια ως σήμερα και αναίρεσαν την αρχική τελεσίδικη απόφαση.
Η ιστολογιακή απραξία και η αποστασιοποίηση έφερε λίγη περισσότερη σύνεση και έδιωξε την απογοήτευση, αλλά όχι την οργή ούτε τη σατιρική διάθεση . Στο ενδιάμεσο της απουσίας η τοπική μπλογκόσφαιρα άλλαξε κι όχι απαραιτήτως προς το καλύτερο. Όσο αποπροσανατολιστικό είναι να πιστεύει κανείς ότι τα blogs αλλάζουν το νησί, άλλο τόσο αποπροσανατολιστικό είναι να πιστεύει κανείς ότι τα blogs δεν ασκούν καμία επίδραση στην τοπική κοινωνία. Κι ακόμα περισσότερο αποπροσανατολιστικό να πιστεύει κανείς ό,τι υποκειμενικό, ανυπόστατο και «πονηρό» σερβίρεται ως είδηση, στο βαθμό που μας αφορά.
Οι «περιπέτειες του μάγου» επιστρέφουν, με το δικό τους slowbloggin’ ρυθμό και τη δική τους υποκειμενική αισθητική κι οπτική, πάντως επιστρέφουν. Τίποτα δεν είναι ίδιο…  




13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά τίποτα δεν ειναι το ίδιο μετα απο τόσο καιρό.
Ολα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και προσωπική μου άποψη μας κάνουν καλύτερους αφου αποκτάμε εμπειρίες.
Με το καλό λοιπόν.

ωλιαρος είπε...

το σημαντικότερο ...με δική τους υποκειμενική αισθητική κι οπτική, πάντως επιστρέφουν. Τίποτα δεν είναι ίδιο…

Marioneta είπε...

Κάνε τα μαγικά σου μάγε, έτσι όπως μόνο εσύ ξέρεις.. Καλή νέα αρχή...

Tatiana Kontouli είπε...

Welcome back επιτέλους! :D :D :D

Χρήστος είπε...

ευγενικη ψυχουλα μου εσυ....
που παμε μαγε;
ντουγρου ισα οξω mill

Ανώνυμος είπε...

μαγε στο ειχα πει οτι θα ξαναρθεις αλλα .........ξερεις εσυ .... ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!!! Φ

Antipariafwni είπε...

Mas kopsoxoliases!!

Magos Gsisspor είπε...

Ευχαριστίες προς όλους.
Ξεκινάμε...

Magos Gsisspor είπε...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ανώνυμος είπε...

Μας έστειλες το καλοκαιρινό σου μήνυμα ενόψει του χειμώνα. Νάσαι καλά και καλή αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήρθα φέτος. Και αυτό το νέο ήταν το καλύτερο για μείνω κοντά στο νησί το δύσκολο χειμώνα που έρχεται από δώ πάνω, από τα βόρεια.

Ibis είπε...

@Magos
Αν και τα 2 τελευταία σχόλια θυμίζουν λίγο πολιτικό μπαλκόνι λίγο πριν την Κυριακή της κάλπης, θαρρώ πως ένα πονηρό χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπο μου.

Πονηρό γιατί ίσως περίμενα, ίσως προσμονούσα ίσως ήλπιζα στην επιστροφή αν και με την τοποθέτηση μου της επικροτούσα.

Ταλαντευόμενος στην ίδια λεπτή γραμμή της "διαδικτυακής εγκατάλειψης" καλώς ήρθες και πάλι.

Ibis

L.A. woman είπε...

βρε βρε βρε.....
Σκοντάψαμε σε γνωστές φυσιογνωμίες!!

Καλώς τον Γίσπορα!!