5 Ιουν 2009

ΗΟΜΕ, μια ταινία για το περιβάλλον

home-environmental-movie

Η ταινία HOME του Luc Besson με θέμα τη καταστροφή του περιβάλλοντος, θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 5 Ιουνίου σε 50 χώρες σε κινηματογράφο, τηλεόραση, dvd και ιντερνέτ.

Η πρεμιέρα της ταινίας συμπίπτει με τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Yann Arthus-Bertrand, γωστός φωτογράφος που χρόνια απαθανατίζει με το φακό του τη γη από τον ουρανό σε συνεργασία με το Luc Besson, θέλουν να δώσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα για τη προστασία του πλανήτη.

Με γυρίσματα σε 54 χώρες επί 217 μέρες, η ταινία προβάλλει θεαματικές αεροφωτογραφίες για να ευαισθητοποιηθεί ολόκληρος ο κόσμος για τους κινδύνους που διατρέχει ο πλανήτης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εξαφάνιση των ζώων και των φυτών και την εξάντληση των πρώτων υλών.

Όλα τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν στη ΜΚΟ GoodPlanet, του Yann Arthus-Bertland που αγωνίζεται για τη προστασία του πλανήτη.


πηγή

αφιέρωμα στο διάσημο φωτογράφο


το site του ΗΟΜΕ project

εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία:
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

κι εδώ ένα δείγμα από την εξαιρετική μουσική της:Η ταινία θα προβληθεί απόψε στις 10μμ, από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Στο νησί θα προγραμματιστεί προβολή της από την Τοπική Επιτροπή της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο θερινό σινεμά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: