5 Μαΐ 2009

ΝΟΑ το ανάγνωσμα-επιστολή απόγνωσης Νο2

Ο γονέας της 31/10/08 (εδώ η πρώτη επιστολή του) ξαναχτύπησε: σας παραθέτουμε αυτούσια την επιθετική επιστολή απόγνωσης, με την ελπίδα να τη διαβάσουν αυτοί στους οποίους απευθύνεται...

Λίγο πριν ο πρώην πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου μετακομίσει για εργασιακούς λόγους στο εξωτερικό, επισκέφθηκε με μέλη του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου την Κοινότητα Αντιπάρου. Για καιρό ζητούσαν να τους παραχωρηθεί κάποια έκταση για τις εγκαταστάσεις του Ομίλου και τελικά με τα παρακάλια δέχθηκαν, μάλιστα αυτό καταγράφηκε και στα πρακτικά του κοινοτικού συμβουλίου. Η συγκεκριμένη θέση είναι(/ήταν) κάτω ακριβώς από το γήπεδο μπάσκετ (ας το πούμε γήπεδο μπάσκετ...) στη θέση Γαλανταριές (2η Ψαραλυκή).

Λίγους μήνες μετά ο νέος πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου επισκέφθηκε την Κοινότητα και ενημέρωσε τους συμβούλους ότι θα ήταν καλό για τις ανάγκες του ΝΟΑ και μέχρι να επισημοποιηθεί η παραχώρηση, να γίνουν κάποιες απλές ενέργειες, όπως να στρωθούν λίγα χώματα ώστε η πρόσβαση των παιδιών με τα σκαφάκια τους να είναι πιο άνετη. Συμφώνησαν κι έτσι, μετά από λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες. Κάποιος γείτονας όμως ή κάποιος που βλέπει ανταγωνιστικά τη μετακίνηση του ΝΟΑ στο σημείο εκείνο (ποιος άραγε;), μόλις αντελήφθη τις εργασίες ειδοποίησε τον προσωρινό πρόεδρο (ήταν την περίοδο που η κ.Μανέτα ήταν σε αργία). Αμέσως οι εργασίες σταμάτησαν και όλοι οι σύμβουλοι της κοινότητας έκαναν τους ανήξερους (που δεν ήταν).

Εγώ τώρα σα δικηγόρος του διαβόλου ρωτάω: πώς επέτρεψαν να μπαζωθεί η Ψαραλυκή, υδροβιότοπος για όσους δεν ξέρουν, πώς επέτρεψαν να μπαζωθεί η παραλίατου Αγ. Σπυρίδωνα (και να μετονομασθεί από ιδιώτη) φτιάχνοντας γήπεδο μπητς βόλει, πώς επέτρεψαν να κόβονται δέντρα ανεξέλεγκτα παντού;


Ο Ναυτικός Όμιλος ήθελε να φτιάξει κάτι χρήσιμο για τα παιδιά μας, αφού τα καλοκαιρινά μαθήματα κολύμβησης που γίνονται στην παραλίατου Αγ. Σπυρίδωνα είναι μάλλον ακατάλληλα (θυμάστε τα εξανθήματα των παιδιών που βγαίναν από τη συγκεκριμένη θάλασσα;), ενώ παράλληλα το κανάλι της Ψαραλυκής είναι κατάλληλο από άποψης ανέμων για ιστιοπλοΐα. Αν αυτό ήταν το μόνο παράνομο στο νησί θεωρήστε την επιστολη άκυρη.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι "κατά λάθος" τα παιδιά πήγαν για αγώνες στη Μύκονο από 1 εως 3 Μαΐου με όλα τα έξοδα να επιβατρύνουν τους άμοιρους γονείς. Και τα πηγαν περίφημα.

Α ρε κοινότητα με τη βοήθεια σου...Μας υποχρέωσες...

Αυτό που πραγματικά είναι κρίμα είναι οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα παιδιά καθημερινά. Αν στους αγώνες είχαν και τη βοήθεια από εκεί που έπρεπε, θα είχαν κάνει κι άλλα τόσα. Και θα διαφήμιζαν κι άλλο το νησί. Αλλά που νους... Όταν έβρεχε μυαλά εμείς κάναμε τραπεζώματα στους μαυρογυαλούρους...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΑ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ.....
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΑΟΙΔΟ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗ....ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ!!!!
ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΩΛΙΣ ΕΓΡΑΨΕΣ

Ανώνυμος είπε...

???
MOLIS???
MHPWS THELETE NA GINETE PIO SAFHS?

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΑΡΙ ΝΤΑΡΙ ΝΤΑΡΙ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΓΛΑΡΟΙ ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΨΗΛΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δε συνηθίζω να γράφω,
αλλά δε μπορώ να σωπάσω
όταν βλέπω την αδιαφορία και την απαξίωση που κάποιοι δείχνουν σε πράγματα που όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν,αλλά δεν θέλουν και να καταλάβουν.
'Ομως ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ.

Θέλω να ελπίζω πως τα παθήματα θα γίνουνε μαθήματα,
και η οργή θα μας ξυπνήσει από το λήθαργό μας.
Κ.Φ.
ή αλλιώς
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,
ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.