18 Φεβ 2009

Το στοιχειωμένο σχολειό... (update)

Επανερχόμαστε στο πονηρό ζήτημα της απόσπασης εκπαιδευτικών απο τα σχολεία. Παρατίθεται η επιστολή του Προϊσταμένου Πρωτοβ. Εκπαίδευσης πριν από 2 χρόνια, μόνο και μόνο για να πιστοποιήσει την κρατική αδιαφορία. Και μετά φταίνε τα ανώνυμα μπλογκς που καταγγέλουν και θίγουν υπολήψεις δημοσίων προσώπων.
Ακολουθεί το κείμενο της παλαιότερης σχετικής ανάρτησης.

Επί τη ευκαρία ρίχνετε πού και πού καμία ματιά στο νεοαφιχθέν ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου. Είναι άλλωστε το μόνο που δεν απειλείται με κλείσιμο...


Photobucket

Photobucket



Βρεξει χιονισει το κρατος σ' έχει φτυσει...


Τα σχολεία στην επαρχία δεν επωάζουν μόνο μαθητές αλλά και φαντάσματα. Εκπαιδευτικοί κάθε φύλου, γένους και κομματικής ταυτότητας δίνουν τη δική τους άνιση μάχη στα πιο δυσπρόσιτα μέρη της Ελλάδας: τα γραφεία που αποσπώνται. Δυσπρόσιτα στ' αλήθεια, αφού τέτοια προνόμια δεν είναι για όλους, αλλά για τους εκλεκτούς. Οι υπόλοιποι, μαζί με μαθητές και συλλόγους γονέων δίνουν μάχη να ξορκίσουν τα φαντάσματα.

Και η Αντίπαρος μπορεί να υπερηφανεύεται πως δικοί της εκπαιδευτικοί, διορισμένοι με οργανική θέση στο νησί, επανδρώνουν φιλότιμα τα τέσσερα σημεία του εθνικού μας ορίζοντα.

Η επιστολή που ακολουθεί είναι το δεύτερο μέρος μιας επιστολής με τον τίτλο "Χαιρετίσματα στην εξουσία" η οποία κρίθηκε ως "επιθετική" από το Υπουργείο και απαντήθηκε με ένα ξύλινο και ανούσιο μπλαμπλά. Την πρώτη επιστολή θα τη βρείτε εδώ: βρέξει χιονίσει το κράτος σ' έχει φτύσει: παιδεία πρότυπο(μαζί με άλλα ενδιαφέροντα)..



Ζητείται εξορκιστής φαντασμάτων για τα σχολεία, λεπτομέρειες εδώ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ 07/02/2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Κοινοποιηση:
Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε.
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Διαβάζοντας και ακούγοντας τις τελευταίες ημέρες στα Μ.Μ.Ε. για την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργηθεί διακομματική επιτροπή για την χάραξη κοινής πολιτικής στο θέμα “ΠΑΙΔΕΙΑ” και ασχολούμενος τα τελευταία χρόνια με τους Συλλόγους Γονέων (Δημοτικού και Γυμνασίου) Αντιπάρου θα μου επιτρέψετε να επιστήσω την προσοχή σας στα κάτωθι: Οι οποιεσδήποτε αλλαγές πρέπει να αρχίσουν από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό. Αλλά για να κυριολεκτούμε πρέπει να προσδιορίσουμε για ποιό Δημοτικό μιλάμε!!! α) Για το Δημοτικό που πάνε τα παιδιά μας στο νησί μας;;; Σε αυτό είμαστε πράγματι πλήρεις. Διορθώθηκε κάπως η κατάσταση με την έλευση αναπληρωτών και ωρομισθίων: μια γυμνάστρια, η οποία ανέλαβε υπηρεσία στις αρχές Δεκεμβρίου (ωρομίσθια με 2 παιδιά…) μια γυμνάστρια του ολοημέρου (επίσης ωρομίσθια) να διδάσκει α)στο ολοήμερο σχολείο β)στο Γυμνάσιο Αντιπάρου & γ) σε σχολείο στη Νάουσα,οι δάσκαλοι δεύτερης ξένης γλώσσας (επίσης ωρομίσθιοι) ήρθαν μέσα στον Ιανουάριο. Ο μισθός βέβαια όλων αυτών δεν φτάνει όπως καταλαβαίνετε ούτε για τα ενοίκια τους.
Το δε Νηπιαγωγείο, αν και διθέσιο, λειτουργεί με μια μόνο νηπιαγωγό με 28!!! παιδιά. Η καθαρίστρια του σχολείου (συμβασιούχος) δεν έχει πληρωθεί από τον Σεπτέμβριο… γιατί ακόμη δεν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το πώς!!! θα πληρώνονται. Πρόταση των προϊσταμένων είναι να πληρωθεί αρχικά από τη σχολική επιτροπή και στη συνέχεια θα δούμε…. Ίσως λοιπόν μια καλή ιδέα θα είναι η σχολική επιτροπή να πληρώνει και τους δασκάλους... Έτσι λοιπόν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προϊσταμένων σε Πάρο και Σύρο (όπως είχαμε επισημάνει και τον περασμένο Οκτώβρη) κυλάει ο καιρός ήσυχα κι ωραία...
β) Αλλά πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι στο νησί μας λειτουργούν και ΣΧΟΛΕΙΑ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ με δασκάλους και καθηγητές-φαντάσματα… Στο νήπιο λοιπόν υπάρχει και 2η νηπιαγωγός η οποία όμως έχει πάρει απόσπαση για κάπου αλλού!! Τουλάχιστον μας τιμά με το πνεύμα της. Το δημοτικό σχολείο δικαιολογεί μια θέση γυμναστή. Οι ιθύνοντες όμως, επειδή μας έχουν αδυναμία, μας έχουν διορίσει δύο… Μόνο που οι άμοιροι δεν ξέρουν καν προς τα πού πέφτει η Αντίπαρος, αφού η μια είναι αποσπασμένη στο 2ο γραφείο Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ και η άλλη στη γραμματεία της Δ/σης Ν. ΣΕΡΡΩΝ. Έχουμε δάσκαλο με οργανική θέση στην Αντίπαρο ο οποίος έχει εξωτερική απόσπαση στην ΗΜΑΘΙΑ!!! Έχουμε κι άλλον, με εξωτερική απόσπαση στη Χίο!!! Έχουμε άλλους πέντε-έξι με άδειες ανατροφής!!!(εντελώς συμπτωματικά) κι έχουμε και καθηγητή αγγλικής γλώσσας με απόσπαση στη Χίο… Άρα μιλάμε για περίπου δέκα δασκάλους!!!! που το μόνο που έχουν στην Αντίπαρο είναι ο τραπεζικός αριθμός του βιβλιαρίου τους για να παίρνουν τον άξιο μισθό τους. Ευτυχώς, το γενναιόδωρο Υπουργείο τους ανταμείβει με τα περισσότερα μόρια που δικαιούται ένας δάσκαλος, δηλαδή με δέκα μόρια ετησίως για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο δυσπρόσιτο νησί μας (όπως θεωρείται η Αντίπαρος). γ) Και το Γυμνάσιο όμως είναι στοιχειωμένο: κι εκεί υπάρχουν επτά-οκτώ καθηγητές φαντάσματα (γυμναστές , πληροφορικής , ξένης γλώσσας), αποσπασμένοι σε Κομοτηνή, Θεσσαλία, Αθήνα(!)…

Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί μάς ενημερώνουν ότι η πρόταση τους για το ζήτημα αυτό είναι όλο αυτό το αλισβερίσι με τις μεταθέσεις, διορισμούς, αποσπάσεις, κλπ, να ολοκληρώνεται μέσα στον Ιούνιο, έτσι ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα και πλήρη κάθε Σεπτέμβριο. Μοιάζει με αποδοχή της διαφθοράς του συστήματος, αλλά τουλάχιστον διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων-φαντασμάτων (γιατί σαν τα δικά μας υπάρχουν άφθονα). Είναι άραγε κι αυτό το μέτρο τόσο δύσκολο;;; Μήπως τελικά δεν υπάρχει πολιτική βούληση; Μήπως όλο αυτό το σύστημα είναι πελατειακό – ψηφοθηρικό; Μήπως στις επόμενες εκλογές θα δημιουργηθούν και άλλες οργανικές θέσεις στα νησιά μας; Μήπως δεν είναι αρκετή δικαιολογία ότι όλα αυτά γίνονται για υπηρεσιακές ανάγκες; Ε ! όχι κύριοι! Δεν θέλουμε άλλους εκπαιδευτικούς-φαντάσματα. Ας πράξετε τουλάχιστον το ελάχιστο: αφαιρέστε από τους αποσπασμένους τα επιπλέον μόρια των νησιών. Δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής, νομάρχης, υπουργός, περιφερειάρχης να δημιουργεί τόσες ανισότητες στον εκπαιδευτικό κλάδο. Κλείστε τα σχολεία-φαντάσματα, ξορκίστε τους εκπαιδευτικούς- φαντάσματα και μετά μπορείτε να σκεφτείτε λίγο καθαρότερα για το μέλλον της παιδείας στο τόπο μας….
Γι αυτό λοιπόν μη διστάσετε να δεχτείτε και πάλι τα χαιρετίσματά μας στην εξουσία μας!!! Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου & Νηπ/γείου Αντιπάρου Ο Πρόεδρος Τριαντάφυλλος Ιωάννης


Και μια που οι σοφοί συσκέπτονται για το ζήτημα της παιδείας, ας ρίξουν μια ματιά στη Φινλανδία. Εκεί, οι βάρβαροι Σκανδιναβοί, έχουν λύσει τα ζητήματα "οργάνωση παιδείας", "σχολικό πρόγραμμα", "εκπαιδευτική ύλη", "εξετάσεις", "ελεύθερος χρόνος".
Η εκπομπή "Έρευνα" ασχολήθηκε πριν λίγες μέρες με δυο μαθητές, έναν Φινλανδό και μία Ελληνίδα, σύγκρινε τις ζωές τους και τις υποχρεώσεις τους και δικαιολόγησε αυτό που στην αρχή της εκπομπής εξοργίζει.
Μελαγχολικό ως προς τα συμπεράσματα, αλλά αξίζει...

Η δυστυχία να είσαι μαθητής... (όλο το βίντεο εδώ και σε πέντε μέρη παρακάτω):












Μην απορείτε που τη στιγμή που διεξάγεται στο νησί εξωδικοπόλεμος, εδώ ασχολούμαστε με τα της παιδείας...

Αν υπήρχε λίγη παιδεία περισσότερη, λίγη σοφία βαθύτερη, λίγη ωριμότητα ευχερέστερη, ίσως να μην εξαπλωνόταν το βασίλειο της γραφικότητας.

4 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Το σχολείο του Αγίου Ευστρατίου, Γυμνάσιο με Λ.Τ, κατά το σχολικό έτος 2007- 2008 έχει 10 μαθητές.

Όπως είχε ανακοινωθεί και παλιότερα, στις 30 Νοεμβρίου 2007, με υπόμνημα των καθηγητών Αγίου Ευστρατίου προς τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί, και με τη δημοσίευση του ίδιου υπομνήματος στην εφημερίδα ΄΄ ΕΘΝΟΣ΄΄ την ίδια ημερομηνία, στο σχολείο αυτό κατά το 2007-2008 ανήκουν οργανικά 40 καθηγητές, από τους οποίους οι 9 μόνο υπηρετούν στο νησί. Οι υπόλοιποι 31 εκπαιδευτικοί είναι είτε αποσπασμένοι είτε σε άδεια λοχείας ή ανατροφής.

Ο πρωθυπουργός, τότε, στις 30 Νοεμβρίου 2007, απέφυγε να συναντήσει τους καθηγητές που ζουν σ΄ αυτό το νησί τους 10 από τους 12 μήνες του έτους και υπηρετούν στο σχολείο, ενώ δεν τους επετράπη απο τους συνοδούς του πρωθυπουργού να μπουν στο σχολείο τους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η τηλεοπτική μετάδοση. Αίτημα των εκπαιδευτικών του δυσπρόσιτου νησιού ήταν η άρση του καθεστώτος μοριοδότησης αποσπασμένων εκπαιδευτικών με τις ίδιες μονάδες για δυσμενείς συνθήκες που δικαιούνται όσοι εργάζονται πραγματικά στο νησί.

Στο αίτημα του ο σύλλογος διδασκόντων του Αγίου Ευστρατίου και η ΕΛΜΕ Λήμνου έλαβαν την εξής απάντηση από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας:

«Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.2 του ν. 2986/2006 (ΦΕΚ 24Α΄) και το άρθρο 14 του ν. 3149/2003 (ΦΕΚ 141Α΄) προβλέπεται να αποσπώνται εκπαιδευτικοί σε Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης, σε Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. ή οργανισμούς και να λαμβάνουν μονάδες συνθηκών διαβίωσης της οργανικής τους θέσης»

Στις 21 Ιανουαρίου 2008, παρόλου που το ΥΠ.Ε.Π.Θ. θεωρεί πως η παραπάνω πρακτική των αποσπάσεων είναι καθ΄όλα νόμιμη, ο Υπουργός Παιδείας Κος Στυλιανίδης, σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, έκρινς σκόπιμο να αναφερθεί στο θέμα, δηλώνοντας αποφασιστικά:

«Πρόθεσή μας, ισχυρή μας βούληση είναι να περιορίσουμε με αυστηρότητα τις αποσπάσεις, ώστε να δώσουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ίδιων των μαθητών, γιατί αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο, το προστατευόμενο αγαθό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»

Έπειτα από όλα αυτά, στις 21 Μαρτίου 2008, ανακοινώνονται οι μεταθέσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2008-2009. Από τους 40 καθηγητές που ανήκουν οργανικά στο νησί, οι 15 πήραν μετάθεση. Και έρχονται άλλοι 16 καθηγητές με μετάθεση. Σύνολο 41 καθηγητές που θα ανήκουν το επόμενο σχολικό έτος στο Γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου! Από αυτούς τους 16 καθηγητές, οι 3 είναι Αγγλικής Φιλολογίας, οι 3 Φυσικής Αγωγής και οι 5 Πληροφορικής!!!

Αναρωτιόμαστε, έχει όντως τόσες ανάγκες το Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου με τους 10 μαθητές;

Το Γραφείο Δ.Ε Λήμνου, το οποίο καταδικάζει και το ίδιο αυτήν την τακτική των μεταθέσεων και αποσπάσεων ( έχει στείλει έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον κ. προϊστάμενο, στον κ. Διευθυντή Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου), μας ενημερώνει ότι μέχρι 10 Απριλίου 2008, δηλαδή εντός της περιόδου αποσπάσεων, οι περισσότεροι από τους 16 νέους μετατιθέντες εκπαιδευτικούς στον Άγιο Ευστράτιο, άλλα και στη Λήμνο, έχουν κάνει αίτηση απόσπασης για Δ/νσεις, Γραφεία και φορείς…!

Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η αδικία εις βάρος των συναδέλφων που υπηρετούν στον Άγιο Ευστράτιο και σε παρόμοια δυσπρόσιτα νησιά; Μέχρι πότε θα υπάρχουν «καθηγητές-φαντάσματα» με τις μονάδες για δυσμενείς συνθήκες εξασφαλισμένες, παρόλο που ποτέ δεν εργάστηκαν στο νησί; Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ένας αποσπασμένος εκπαιδευτικός σε Διεύθυνση, Γραφείο Εκπαίδευσης, Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. ή οργανισμό δικαιούται τις ίδιες μονάδες για δυσμενείς συνθήκες με εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες στον Άγιο Ευστράτιο ή άλλα δυσπρόσιτα νησιά, τη στιγμή μάλιστα που ένας εκπαιδευτικός που ανήκει οργανικά στον Άγιο Ευστράτιο και είναι αποσπασμένος σε σχολείο δε τις δικαιούται; Θεωρούμε ότι το άρθρο 14 του ν. 3149/2003 (ΦΕΚ 141 Α΄) που καθορίζει τα παραπάνω είναι άδικο.

Ζητούμε λοιπόν ως Ε.Λ.Μ.Ε Λήμνου να αρθεί αυτό το καθεστώς μοριοδότησης των αποσπασμένων συναδέλφων σε Κ.Υ, Δ/νσεις, Γραφεία, Ο.Ε.Ε.Κ, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται αλλαγές στο νόμο. Ζητούμε όλοι οι αποσπασμένοι να παίρνουν τα μόρια του πλησιέστερου σχολείου του φορέα απόσπασης. Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν πάγια θέση και της ΟΛΜΕ.

Από το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Λήμνου
http://www.paremvaseis.org/2008-05-23-elme.htm

Ανώνυμος είπε...

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ-ΜΠΛΟΚ. ΤΟΝ ΩΛΙΑΡΟ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ .
ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΟΤΙ ,ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ (ΦΙΛΙΚΕΣ...........)
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΖΑΝ ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΙΕΡΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΑΥΤΟ ΤΟ Δ.Σ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΣΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΑΣΤΑ ...... ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ.
Γ. Τ.

Ανώνυμος είπε...

Η κοινοτική αρχή τι έχει να πει για όλα αυτά?

Ανώνυμος είπε...

Η κοινοτητα δεν φταιει και εδώ, τουλάχιστον αποκλειστικα