12 Ιαν 2009

Όχι άλλο διαίρει και βασίλευε
Άκου τι μου' λεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου, να καταλάβεις. Όλα τα' καμε καλά ο Αλλάχ, μου' λεγε, όλα, μα μια μέρα βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά και έπλασε το Ρωμιό∙ μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε∙ είχε ένα μάτι, ο αφιλότιμος, που τρυπούσε ατσάλι.

«Τί να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα∙ ας πιάσω τώρα να κάμω τον Τούρκο, να σφάξει το Ρωμιό, να βρει ο κόσμος την ησυχία του». Έπιασε το λοιπόν μέλι και μπαρούτι, τα μάλαξε καλά καλά, έφτιασε τον Τούρκο. Κι' ευτύς, χωρίς να χασομεράει, βάνει σ' ένα ταψί τον Τούρκο και το Ρωμιό να παλέψουν. Πάλευαν, πάλευαν, από το πρωί ως το βράδυ, κανένας δεν έριχνε κάτω τον άλλο∙ μα ευτύς, ως σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος ο Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος!

«Ο διάολος να με πάρει, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα πάλι∙ τούτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο, πάνε οι κόποι μου χαμένοι... Τί να κάμω;» Όλη νύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης∙ μα το πρωί, πετάχτηκε απάνω και χτύπησε τις χερούκλες του: «Βρήκα! βρήκα!» φώναξε∙ έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά, και έφτιαξε έναν άλλο Ρωμιό, και τους έβαλε στο ταψί να παλέψουν. Άρχισε το πάλεμα∙ τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος∙ μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος... Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξανάπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν.

Νίκος Καζαντζάκης, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται

Ο μάγος του ANTIPAROS BLOG σπάει τα δεσμά του και δηλώνει ανοικτά τη συμπαράστασή του προς την αγνή προσπάθεια που τώρα ξεκινάει για να σπάσει επιτέλους η πομφόλυγα της οικογενειακής δημοκρατίας και της διχόνοιας, ξεκινώντας πρώτα από το δικό μας μικρό νησί. Και παρότι θα μπορούσαμε να πιστέψουμε στη δύναμη ενός τρίτου πόλου, τα γεγονότα, οι περιστάσεις και η διαίσθησή μας αποθαρρύνουν ότι μπορεί να φέρει κάποιος την αλλαγή της μίζερης πολιτικής ζωής καταμετρώντας κουκιά και εξυπηρετώντας ομογάλακτους ψηφοφόρους. Μόνη λύση λοιπόν το εξής:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΑΝΤΑΛΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΙΞΟΥΜΕ ΑΚΥΡΟ

Το βίντεο της Αντιπάριας Φωνής παίζει πλέον στο TVXS του Στ. Κούλογλου και βρίθει χαιρετήριων δηλώσεων από αγνούς θιασώτες της δημοκρατίας. Και το συντομότερο θα συνδράμουμε μαζί να φτιάξουμε και άλλα. Όλοι μαζί. Ενιαίοι, ακομματίκ, ασιχτιρίκ αλλα όχι απολιτίκ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός ενιαίο για ένα κράτος νέο

Antipariafwni Team! είπε...

oli i psarokostoula, vriskete ipo kommatiki katohi..oli?oxi!ena horio anipotahton metamantalenistwn antisteketai akomi kai tha antistekete gia panta stous isvoleis.kai i zwi den einai efkoli gia tous ble kai prasinous legeonarious pou frouroun ta ohira stratopeda manetistan kai leventakistasn. merikoi blogogalates vevea den pernoun thesi, o fileleftherix, o parospressix, kai o antiparioix kairos na mas apodixoun oti den frouroun ta ohira tou manetistan , kai tou leventakistan, ebros blogogalates join the revolution!!!!!!!!!

apneagr είπε...

http://apneagr.blogspot.com/2009/01/blog-post_8925.html