30 Οκτ 2008

Ναυτικού Ομίλου το ανάγνωσμα: πρόσχωμεν









Οι φωτογραφίες δείχνουν παιδιά αγωνιζόμενα ευπρεπώς, πνεύμα ενάρετα αθλητικό και γενικά υφέρπει μια εντύπωση ότι όλη αυτή η προσπάθεια των μικρών μας αθλητών είναι το αβίαστο αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας γονέων, παιδιών, ναυτικού ομίλου και κοινοτικής αρχής. Είναι πράγματι έτσι; Ακολουθεί η επιστολή ενός ανήσυχου πολίτη, που για λόγους ευνόητους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.


(τα σχόλια με κόκκινο χρώμα είναι του δαίμονος του ιστολογίου)

"Είμαι ένας γονέας και, όπως οι περισσότεροι γονείς, ενδιαφέρομαι για το καλό των παιδιών, των δικών μου και όλων των υπολοίπων. Προσπαθώ καθημερινά με τη στάση μου και τις πράξεις μου να του προσφέρω ό,τι κρίνω απαραίτητο και να μη στερηθεί όσα οι παλιότεροι, αλλά ακόμα κι εμείς, στερηθήκαμε σε εποχές που το νησί δεν είχε εξελιχθεί και αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό. (εξέλιξη όχι-μετάλλαξη καλύτερα)

Το νησί λοιπόν εξελίχθηκε
, (μεταλλάχθηκε) προόδευσε και, θα’ λεγε κανείς με βεβαιότητα, οι εποχές έχουν αλλάξει. Ωστόσο είναι πολλά πράγματα που, δυστυχώς, παραμένουν ίδια και διαπιστώνω πως όσο κι αν κάποιοι γονείς πασχίζουν για τα παιδιά τους, υπάρχουν ζητήματα στα οποία είναι ανήμποροι αν δε βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι. Έτσι, για παράδειγμα, οι δυνατότητες του νησιού μας στον τομέα του αθλητισμού είναι πολύ περιορισμένες και, αλίμονο στο παιδί που έχει ταλέντο, αφού είναι απίθανο να το ανιχνεύσει, να το καλλιεργήσει και να το εξελίξει σ'αυτές τις συνθήκες. (αν το παιδί δεν είναι ήδη 100 κιλά)

Υπάρχουν ορισμένοι σύλλογοι
(ο εξής ένας) που δείχνουν ενδιαφέρον, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου, που έχει οργανώσει τμήματα κολύμβησης, ιστιοπλοΐας και μπάσκετ για τα παιδιά και αερόμπικ, μπάσκετ για τους ενήλικες. Ωστόσο, χωρίς την απαραίτητη οικονομική και υλική ενίσχυση είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεπερνούν τα προβλήματα και να καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργούνται, όταν, επιτέλους, κάποια παιδιά δείχνουν έτοιμα να κάνουν το παραπάνω βήμα. Αρκεί μια επίσκεψη στην Πάρο για να διαπιστώσει κανείς ότι σε ζητήματα αθλητικής οργάνωσης, απασχόλησης και αξιοποίησης των παιδιών η σύγκριση είναι μελαγχολικά καταλυτική. Είχα μια συζήτηση με ένα παριανό γονέα που καμάρωνε το γιο του στην κερκίδα του γηπέδου και μου ανέφερε περιχαρής ότι οι γονείς έχουν βρει αρωγούς και συμμάχους τις τοπικές αρχές και τους τοπικούς παράγοντες. (εδώ ακόμα δεν έχουμε λύσει ποιος βγήκε στις εκλογές, με τα κωλόπαιδα θα ασχολούμαστε τώρα;)

Ακόμα πιο μελαγχολική είναι η σύγκριση αν επισκεφθεί κάποιος τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου και αναλογιστεί τις άθλιες και υποτυπώδεις δικές μας. (που, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που θα παραθέσει στη συνέχεια ο απελπισμένος γονέας, είχε παρουσία 9 αθλητών στους πρόσφατους ιστιοπλοϊκούς αγώνες)
Αν ρωτήσει κανείς τους Παριανούς γονείς πώς κατάφεραν και έφτιαξαν αυτές τις θαυμάσιες εγκαταστάσεις θα μάθει ότι ο χώρος παραχωρήθηκε από το Δήμο και σιγά σιγά διαμορφώθηκε σε αυτόν που τώρα φιλοξενεί έναν από τους καλύτερους ναυτικούς ομίλους στην Ελλάδα, με διαρκώς σπουδαιότερες διακρίσεις και αυξανόμενη συμμετοχή των παιδιών.

Και εδώ; Εδώ έχει μεν παραχωρηθεί, μετά από πολλές προσπάθειες, χώρος από την Κοινότητα στη θέση Γαλανταριές (2η Ψαραλυκή), αλλά τίποτα άλλο δεν έχει γίνει, ούτε καν η τοπογραφική μελέτη… Πώς άραγε είναι δυνατόν να διακριθούν ποτέ τα παιδιά μας ακόμα κι αν διαθέτουν το ταλέντο, την πειθαρχία και τη θέληση που απαιτείται, ακόμα κι αν έχουν πράγματι έναν πολύ καλό προπονητή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος και καμία απολύτως βοήθεια πέρα από τους ίδιους τους γονείς; Φτάσαμε στο σημείο οι VIPS και οι επώνυμοι που ζουν εδώ λίγες εβδομάδες το χρόνο να προσφέρουν ουσιαστικότερη και πιο πρόθυμη βοήθεια από τις τοπικές αρχές. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς:


-την οικονομική βοήθεια που ποτέ δεν έχουμε λάβει από την Κοινότητα (η ευθύνη φυσικά βαρύνει όλη την Κοινοτική Αρχή), ενώ την ίδια στιγμή ρέουν αλλού δωρεές επί δωρεών για να πληρωθούν κάποιοι απλήρωτοι κοινοτικοί υπάλληλοι; (Δάσκαλε έπρεπε πριν φύγεις να μας τη διάβαζες τη ρημάδα την επιστολή σου!!!)


-τις φήμες που αιωρούνται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που αντιτίθενται στην εξέλιξη των έργων στις Γαλανταριές; (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις θίγουμε)

-τα έξοδα που καλούνται να πληρώσουν οι γονείς για τους αγώνες των παιδιών σε Σύρο, Αίγινα, Άνδρο και ποιος ξέρει που αλλού και για πόσο καιρό ακόμα; (και στο Πεκίνο να πηγαίνανε πάλι οι γονείς θα πληρώνανε...)


-την ανακολουθία του Ιουλίου, όταν η Κοινότητα, ενώ ενέκρινε τη διοργάνωση των αγώνων της Αγίας Μαρίνας από το Ναυτικό Όμιλο, ώστε αυτός να έχει έσοδα από την πώληση των T-shirts που με κέφι έφτιαξε, πούλαγε τα δικά της (άθλια) μπλουζάκια, αφήνοντας τους διοργανωτές έκθετους (και έξω φρενών); Ας ελπίσουμε ότι όσοι διαβάσουν την απεγνωσμένη αυτή επιστολή διαμαρτυρίας, και κυρίως οι αρχές και η Κοινότητα,συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι εξίσου, να βοηθήσουν εμάς τους γονείς της Αντιπάρου, να στηρίξουν τον αθλητισμό στο νησί και να βοηθήσουν το Ναυτικό Όμιλο αλλά και κάθε άλλη προσπάθεια σ’ αυτόν τον τομέα (ο παπα-Στέλιος έχει πικρή εμπειρία από τη δική του προσπάθεια πριν λίγα χρόνια, οπότε εξαργύρωσε τη λάσπη και την υστεροβουλία με αβάσταχτο προσωπικό φορτίο- βέβαια στα παιδιά έχει την περίοπτη θέση που άλλοι δε θα έχουν ποτέ)

Τουλάχιστον, ας γίνει μια προσπάθεια συντονισμένη, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μην είναι κολλημένα πίσω από ένα υπολογιστή παίζοντας παιχνίδια πολέμου ή κάνοντας ατελείωτο chat, ή πλάι σε μια μπάρα καπνίζοντας και πίνοντας. Νομίζω κανένας γονιός δε θέλει να λογοδοτήσει κάποτε στα παιδιά του για τα ελλείμματα στην παιδεία που του κληροδότησε η αδιαφορία ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Είναι δύσκολο, αλλά απαιτεί τουλάχιστον προσπάθεια και θέληση απ’ όλους.


Σας ευχαριστώ
,
Ένας απογοητευμένος γονέας "
(εμείς απογοητευτήκαμε ακόμα περισσότερο)


ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΡΡΩΣΗ Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ Ι. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (από τα σχόλια της αντιπάριας φωνής)
Αυτά τα παιδιά πράγματι το αξίζουν.........
ποιος θα το πιστευε πριν λιγα χρονια πως αυτος ο ναυτικος ομιλος
που ιδρυθηκε απο λιγους ονειροπολους γονεις
θα στεκοταν στα ποδια του
χωρις καμια βοηθεια απο την κοινοτικη αρχη.

Βασικα οι γονεις και μερικοι χορηγοι-φιλοι της Αντιπαρου
βοηθησαν στην αγορα λιγων σκαφων (optimist & laser).
Οι εγκαταστασεις του ομιλου ειναι ανυπαρκτες
,
κατω απο τα δεντρα στην παραλία του Αη-Σπυριδωνα.
Και ομως, αυτα τα παιδια ελαβαν μερος σε σχολικους,
σε διασυλλογικους, σε περιφερειακους,
αλλα και στο πανελληνιο πρωταθλημα ιστιοπλοιας στην Αιγινα
τον περασμενο Ιουλιο, με αρκετα καλες επιδοσεις.


Μηπως λοιπον το αιτημα του ομιλου
για παραχωρηση οικοπεδου στην ψαραλυκη πρεπει να λυθει το συντομοτερο??????


Γιατι η κοινοτητα αργοπορει τοσο πολυ στην εκδοση του τοπογραφικου????

Τα παιδια που κανουν τοσες θυσιες περιμενουν μια απαντηση.


Τοπογραφικό είπατε; Για δείτε κι αυτό το σοβαρό...
εμφύλιος σε τέσσερις τοίχους ή
ΕΜΔΥΔΑΣ μαινόμενη

(αρχείο pdf)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποτε η κυρια Μανετα ασχοληθηκε με τα παιδια σας ? Το μονο που εκανε μαζι με τους γονεις ( δυστυχως )να τα χωρισει! σε μπλε & πρασινα! Αν βρεθει κανενας συλλογος ή κανενας που το φυσαει το χρημα απο αυτους που εχουν ερθει στο νησι καλως , αλλιως μονος του θα προχωρησει ο Ναυτικος ομιλος .Εγω ευχομαι καλη συνεχεια στο δυσκολο εργο τους.

Ανώνυμος είπε...

ας δούμε το το πρώτο post σε αυτό το bloc
http://panathinaikosparosclub.blogspot.com/
για να θυμιθούμε. Μασ αφορά

http://panathinaikosparosclub.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

εγω το ειδα το πρωτο post απο το blog . Αλλα η μανετα τα δημιουργησε ή ο Παπαστελιος ? Που ειχε μαζεψει τα παιδια απο τους δρομους & καθε κυριακη ητανε ολοι στην εκκλησια & στο πνευματικο κεντρο ? Τωρα ποιοι πανε στο Πνευματικο κεντρο ? αγνωστο .....! Λοιπον μην μου λετε ......!

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα την εκπομπή των κ.Καραγιαννιώτη - Αρκουλή στον ΗΧΩ FM όπου έγινε αναφορά στην επιστολή.

Κάποια στιγμή ο κ.Λεβεντάκης έκανε παρέμβαση ζητώντας να καταθέσει την άποψή του, καθώς η επιστολή κάνει αναφορά και στην παράταξή του.

Δήλωσε λοιπόν ότι η αντιπολίτευση δεν έχει καμία ευθύνη στα όσα καταγγέλει ο ανώνυμος γονέας. Μάλιστα ανέφερε ότι σκόπευε να φέρει το θέμα του τοπογραφικού στο κοινοτικό συμβούλιο, αλλά συνάντησε την αντίδραση του προέδρου του ναυτικού ομίλου, που δεν ήθελε να κομματικοποιηθεί ο όμιλος. Όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι ποιος είναι ο πρόεδρος είπε πως δεν ξέρει.

Ο κ.Καραγιαννιώτης δήλωσε πως ασφαλώς και η ευθύνη βαρύνει και τις δύο πλευρές που έχουν κάνει γενικά την Αντίπαρο μπ.....λο (δεν το είπε αλλά το εννόησε).

Το θέμα ξέφυγε γρήγορα και τελικά φάνηκε ο κ.Λεβεντάκης να βγαίνει εκτεθειμένος μια που δεν φάνηκε προετοιμασμένος στις ερωτήσεις του κ. Καραγιαννιώτη. Έτσι δεν ήξερε τι έχει συμβεί με τα μπλουζάκια στους αγώνες της Αγ. Μαρίνας, δεν ήξερε τη διαδικασία να διαπιστωθεί η καταλληλότητα της Αντιπάρου για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ δεν είχε και απάντηση για την διαφαινόμενη απουσία του νησιού από την έκθεση philoxenia. Το κύριο επιχείρημά του ήταν η παντελής έλλειψη ενημέρωσης και συνεργασίας από την πλευρά της κ. Μανέτα. Κι εκεί φάνηκε να συμφωνούν όλοι. Μάλιστα ο κ.Καραγιαννιώτης, που στο τέλος έμοιαζε σκασμένος και απογοητευμένος, χρησιμοποίησε τον όρο "κατάσταση Αλτσχάιμερ" για τα όσα γίνονται στο νησί εδώ και πολύ καιρό.

Νομίζω πως όποιος δημοτης Αντιπάρου άκουσε την εκπομπή θα ένιωσε πολύ άβολα, θα ντράπηκε, θα θύμωσε.

Magos Gsisspor είπε...

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ανησυχία του επιστολέα και δικαιολογούν την επιθυμία του να παραμείνει ανώνυμος.
Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι η επιστολή ήταν γραμμένη εδώ και καιρό και απλά προστέθηκαν κάποια κρίσιμα σημεία κατά το δοκούν του γράφοντος και παραδόθηκε χειρόγραφη στο μπλογκ. Έτσι, κατα τη δακτυλογράφηση παρείσφρησε και ο δαίμων του ιστολογίου.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της επιστολής την αποστείλαμε στα τοπικά ΜΜΕ, όπως οφείλαμε (αφού δεν είμαστε δημοσιογράφοι). Από εκεί και πέρα η εξέλιξη βαρύνει τον καθένα ξεχωριστά.

Ασφαλώς αν έγιναν όλα αυτά στην εν λόγω εκπομπή είναι για να κρύβουμε το πρόσωπό μας όταν κυκλοφορούμε στην Πάρο.

Αν ανεβεί η εκπομπή στο site του ΗΧΩ θα την ανεβάσουμε και εδώ. (το ελπίζουμε για να μάθουμε τι ακριβώς ειπώθηκε)

Ανώνυμος είπε...

Τωρα πηρατε χαμπαρι οτι ζουμε σε ενα νησι με αυτην την Νοσο ( Αλτσχαιμερ )? Αφου αλλα λεει & Αλλα πραττει . Παιδια η Αντιπαρος παει απο το κακο στο χειροτερο . Παρτε το Χαμπαρι. Αφου το χωριο ειναι χωρισμενο. Η γυναικα δεν ειχε ιδεα για την Αντιπαρο & ξαφνικα εγινε Κοινοταρχης!!!!!! πως να μην τα κανει ΜΠΑΧΑΛΟ .