29 Οκτ 2008

Ο Τήλαφος προστάτης του πολίτη - ίσως και του Αντιπάριου είδους



Ο Τήλαφος, ένα δημοφιλέστατο ιστολόγιο, συγγενικό του Οικο-τόπου, που"συλλέγει δημόσιες πληροφορίες για προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες" έκανε ειδική μνεία στο antiparos-blog. Όχι μόνο για να αποδώσει τα εύσημα, αλλά κυρίως για να αναδείξει έναν τρόπο έμπρακτης συμμετοχής των πολιτών στα δρώμενα της κοινωνικής και κρατικής αναλγησίας.

"Καλή συνέχεια στην ανάδειξη της αμετροέπειας και της κοινωνικής μυωπίας. Ελπίζουμε η Αντίπαρος και τα γύρω νησιά να γεμίσουν μωβ βελάκια, σα μαχαιριές στην κοιλιά του ανάλγητου κράτους και μετά χαράς να τα δούμε κάποια στιγμή να αφαιρούνται ένα ένα, όταν γίνει συνείδηση στους πολλούς και κυρίως στους αιρετούς ότι to περιβάλλον δε μας ανήκει αλλά του ανήκουμε." (από το σχόλιο μας στον Τήλαφο)


"Στην ελληνική μυθολογία ο Τήλεφος ήταν ήρωας της Τεγέας, γιος του Ηρακλή και της Αύγης, και στον Τρωικό Πόλεμο ήταν σύμμαχος των Τρώων. Εδώ και μερικούς μήνες ο Τήλεφος φιλοδοξεί να γίνει σύμμαχος του πολίτη που αναζητεί δημόσιες πληροφορίες για θέματα πυρκαγιών, ζητήματα περιβαλλοντικά και άλλα, με ελαφρώς παραλλαγμένο το όνομά του. Το όνομα «Τήλαφος» προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Τηλεματική Απεικόνιση Οδικών Συμβάντων» όπου το «π» προ του δασυνόμενου «ο» της λέξης «Οδικών» μετατρέπεται σε «φ»."
(από άρθρο του Γ.Κιούση: Ενας μυθικός ήρωας στη μάχη των πυρκαγιών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: