4 Αυγ 2008

Συνεντεύξεις και συζεύξεις


Παρατίθενται οι συνεντεύξεις των δύο ηγητόρων των παρατάξεων στην Αντίπαρο σε δύο συνεχόμενες καλές πρόσφατες συνεντεύξεις που έδωσαν (σε πραγματικούς δημοσιογράφους) στον ΗΧΩ.


Συνέντευξη Προέδρου κ. Μαννέτα (δεξί κλικ και save as... ή πατήστε το Player παρακάτω)

Συνέντευξη αρχηγού αντιπολίτευσης κ. Λεβεντάκη (δεξί κλικ και save as... ή πατήστε το Player παρακάτω)

Στην αντίπερα (και πολύ μακρινή ιστολογιακά) όχθη ένα άρθρο-δόλωμα για την εδώ αντιπολίτευση ξύπνησε ορυμαγδό αντιδράσεων στους θιγομένους αλλά και στους απλούς σκεπτόμενους, όπως είχε γίνει κάποτε και με μία άποψη που είχε εκφρασθεί κι εδώ για την "όψιμη" ή όχι αντιπολίτευση.

Είναι απορίας άξιο γιατί ποτέ δεν αντιδρούν οι της άλλης πλευράς στα σχόλια που κατά καιρούς εμφανίζονται σε διάφορα ιστολόγια και sites. Η απάντηση προφανής: δεν γνωρίζουν τι εστί internet. Για του λόγου το αληθές χάθηκε άλλη μία ευκαιρία εκσυγχρονισμού του νησιού με την τοποθέτηση ασυρμάτων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (http://www.hotspots.gov.gr), όπως δηλώνεται από ανεπίσημα χείλη και θα επισημοποιηθεί σύντομα.

Δεν πειράζει. Ως γνωστό καπνός υπάρχει άφθονος στην περιοχή, οπότε η συνεννόηση αλλήλων με σήματα καπνού είναι ευχερής και συνάμα ριψοκίνδυνα γοητευτική (αφού φλερτάρει με το θάνατο).


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

bravo re man!!!exeretiki doulia!!!alla to mono pragma pou axizei afti tin stigmi stin antiparo einai touto to blog...prohora prohora k alaxe ta ola :-)

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε blogger σας αποστελλω με μειλ την τοποθετηση του κ.Λεβεντακη
στον απολογισμο πεπραγμενων της κοινοτικης αρχης αντιπαρου στην οποια ουτε φορεις εκληθησαν ουτε αναρτηθηκε προσκληση πουθενα ως νομος οριζει.
ειναι σε αρχειο word οπως ακριβως συνταχθηκε απο τον συνδυασμο μας
την προηγουμενη του απολογισμου.
η μαγνητοφωνημενη αποδοση των λεγομενων του κ.Λεβεντακη θα ειναι στη διαθεση σας συντομα.
παρακαλουμε να αναρτησετε την τοποθετηση για την αποκατασταση της
αληθειας αλλα και ως εναυσμα προβληματισμου για τα μικρα και μεγαλα προβληματα του νησιου.
πιστευουμε οτι μονο η διαβουλευση
πανω σε αυτα αλλα και η ευρυτερη δυνατη στμμετοχη μπορουν να οδηγησουν στην αντιμετωπιση τους
η ποιοτητα των δρασεων της κοινοτικης αρχης 6 χρονια τωρα επαφιεται στη κριση του καθενος

ευχαριστω
για τον συνδυασμο
ενοτητα αναπτυξη δημιουργια
γρισπος κωστας

Ανώνυμος είπε...

eeeeeeeeeeee????politikopiithike to blog???????????xekolisteeee

Magos Gsisspor είπε...

http://www.fileden.com/files/2008/4/29/1889281/Apologismos_leventakis2008.pdf

Η τοποθέτηση αναρτήθηκε στηην παραπάνω διεύθυνση σε μορφή pdf και είναι στη διάθεση του καθενός

Ανώνυμος είπε...

Αντιπολίτευση ονομάζεται σε μια δημοκρατία το σύνολο των πολιτικών που δε συμμετέχουν στην κυβέρνηση και είναι αντίθετοι με αυτήν. Συνήθως ο όρος αναφέρεται στους βουλευτές που δεν ανήκουν στο κυβερνητικό κόμμα ή στον κυβερνητικό συνασπισμό κομμάτων. Η αντιπολίτευση ελέγχει τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης και εκπροσωπεί τη μειοψηφία των πολιτών.

Στη δημοκρατία τα δικαιώματα της μειοψηφίας και της αντιπολίτευσης κατοχυρώνονται με νόμους ή στο ίδιο το Σύνταγμα. Συνήθως τα δικαιώματα αυτά αφορούν την κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Τέτοια είναι το δικαίωμα λόγου στο Κοινοβούλιο, το δικαίωμα κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβέρνησης μέσω της υποβολής ερωτήσεων, τις οποίες υποχρεούνται να απαντήσουν στο Κοινοβούλιο οι Υπουργοί προς τους οποίους απευθύνονται, ή μέσω της αίτησης ενημέρωσης και χορήγησης εγγράφων, το δικαίωμα υποβολής πρότασης μομφής προς την Κυβέρνηση, το δικαίωμα αναλογικής εκπροσώπησης στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν ιδιαίτερα προνόμια. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ονομάζεται μείζων ή αξιωματική αντιπολίτευση.

Αντιπολίτευση, λοιπόν, δεν είναι να λες τι κάνει η κυβέρνηση και μόνο. Είναι να προτείνεις εσύ την δικιά σου κυβέρνηση. Να προτείνεις λύσεις και εναλλακτικές επιλογές. Όχι να μένεις απαθής και ουδέτερος όταν βλέπεις να διαλύεται μπροστά σου το Αντιπαρος. Το λέει άλλωστε και η ίδια η λέξη, αν την αναλύσουμε ετυμολογικά αποτελείται από τη λέξη “αντί” και τη λέξη “πολίτευση”. Δηλαδή, αντίθετα/κατά της κυβέρνησης.
Κώστα μου πιστεύει σε εσένα αρκετός κόσμος αλλά όσο υπάρχει η οικογενειοκρατία στο νησί άσπρη μέρα δε θα δούμε, λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι είναι…και ο Λεβεντακης δεν δείχνει να κάνει, τουλάχιστον εσύ με έχεις πείσει, εκείνος όχι….

Ανώνυμος είπε...

στο τηλεφωνο 2281360800 ο καθε αντιπαριωτης μπορει να μαθαινει υπευθυνα την πορεια του εργου αποχετευτικα δικτυα και επεξεργασια λυματων αντιπαρου ζητωντας τον κ.Παπαχαραλαμπους της ειδικης υπηρεσιας διαχειρισης πεπ νοτιου αιγαιου

Ανώνυμος είπε...

και ενα κινεζικο ανεκδοτο
μανετα τσε τουνγκ
η μεγαλη τιμονιερισα της αντιπαρου