16 Ιουλ 2008

Θα μας λείψει ο Μπομπ (ο Φαντομάκης-Boυλγαράκης)

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ή Μπομπ ο Βουλγαράκης-Υποκλοπάκης-Αrtthinakis τρομοχεστάκης αμφιθεατροχυδαιάκης (κάθε link και μια διάσταση) προσήλθε σαν κυνηγημένος και απήλθε σα φυγάς μέσα σε μια μίνι φιέστα 30 λεπτών.

Μόλις που πρόλαβε να μάθει που πέφτει η Αντίπαρος και βέβαια να δώσει υποσχέσεις βοηθείας, όπως σε κάθε νησί που επισκέφθηκε και θα επισκεφθεί. Σκεπτόμενοι, έχοντες και κατέχοντες, ζηλωτές, υποτακτικοί, νεοδαμώδεις Πάριοι, εποφθαλμιούντες και γραφιάδες έδωσαν το βροντερό παρόν σε μία άοσμη επίσκεψη. Άοσμη; Η αποφορά του έωλου έργου του βιολογικού καθαρισμού και η πιθανή ματαίωσή του, που συνωμοτικά κυκλοφορούσε ως χθες ως φήμη που δεν κατονομάζεται επίσημα (λεπτομέρειες εδώ), ήταν διάχυτη.

Ο Υπουργός κοίταζε το ταβάνι την περισσότερη ώρα που εκστομίζονταν τα σιροπώδη λόγια και τα άρρητα αιτήματα και κούναγε το κεφάλι του συγκαταβατικά. Μόλις δε του προτείνανε να τον ξεναγήσουνε ως την πλατεία και το σπήλαιο, πρόταξε την αναγκαιότητα να συνεχίσει το αποδοτικό του έργο και σε άλλα νησιά και εξαφανίστηκε μαζί με την πομπή του, αφήνοντας σύξυλους τους γύρω του, σε μία ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΟΤΕ και κράτησε όσο κι ένα επεισόδιο του αληθινού Μπομπ.



ΥΓ. Φήμες ότι τον Υπουργό τον πείραξε ο χριστουγεννιάτικος κουραμπιές - κέρασμα και αποχώρησε κακήν κακώς από το νησί για να αποπατήσει αλλού, αφού δεν υπήρχε καθαρή τουαλέτα λόγω παρατεταμένης διακοπής νερού, κρίνεται ως κακοήθης και αναληθής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο βουλγαρακης εξηγει στους δημοσιογραφους πως η γυναικα θαυμα της τοπικης αυτοδιοικησης πηρε τις εκλογες στην αντιπαρο πως μετετρεψε το νησι σε ενα απεραντο εργοταξιο
των νεοπλουτων εννοω πως απορροφησε
τα πεπ στα συρταρια της εννοω
πως προσπαθει να κανει αφαλατωση σε δασικη εκταση για αυτο περισσοτερα αργοτερα

Ανώνυμος είπε...

προσεχως βουλγαρες

Ανώνυμος είπε...

μανετα η παπαρηγα της αντιπαρου

Ανώνυμος είπε...

xa xa. Grapste kai kati thetiko re paidia

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 18/07/2008

Να ‘στε καλά να μας επισκέπτεστε κύριε Υπουργέ!

Η παραπάνω ευχή ταιριάζει στην περίπτωση των συχνών από αέρος επισκέψεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αιγαίου στα νησιά των Κυκλάδων. Διότι εκτός από καλές γνωριμίες, δημόσιες σχέσεις και μια ολιγόωρη έστω απόδραση από την απάνθρωπη Αθήνα στα πανέμορφα Κυκλαδονήσια, τι άλλο έχει απομείνει να απαλύνει την σκληρή καθημερινότητα ενός Υπουργού.
Επομένως, μάταια κάποιοι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν απάντηση στο ερώτημα «Τι βγήκε από τις επισκέψεις του κου Βουλγαράκη σε Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάρο και Αντίπαρο»;
Η απάντηση είναι μια και απλή: Τίποτα.
Στα περισσότερα θέματα που του τέθηκαν από τους θεσμικούς εκπροσώπους των νησιών, ο κος Υπουργός εκδήλωσε την συμπάθεια του και την συμπαράσταση του αλλά δήλωσε αναρμόδιος, όπως π.χ. για το αεροδρόμιο της Πάρου και για το εμπορικό λιμάνι της Πάρου και της Σχοινούσας.
Αλλά και όπου δήλωσε αρμόδιος, αποδείχτηκε αδύναμος να δώσει λύσεις.
Τα εισιτήρια των πλοίων ακριβαίνουν γιατί ακριβαίνει το πετρέλαιο, οι παρεμβάσεις του Υπουργείου στην ακτοπλοΐα δεν επιτρέπονται γιατί η αγορά των θαλάσσιων μεταφορών είναι απελευθερωμένη, το Υπουργείο δεν μπορεί να βρει πλοία για να καλύψει τις ανάγκες της ενδοεπικοινωνίας των Κυκλάδων μετά τον παροπλισμό του «Παναγία Τήνου», τα πολεοδομικά ζητήματα είναι αρκετά δύσκολα και οι υπηρεσίες του Υπουργείου δεν έχουν την κατάλληλη οργάνωση. Αυτές ήταν οι καθαρές απαντήσεις του Υπουργού στα προβλήματα που του τέθηκαν.
Ξεκαθάρισε βεβαίως ότι ο επίναυλος (δηλαδή το 3% στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων), δεν πρόκειται να καταργηθεί γιατί με τις εισπράξεις που προέρχονται από αυτή την επιβάρυνση καλύπτεται ουσιαστικά η δαπάνη για την επιδότηση των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών. Ξέχασε βέβαια ο κος Βουλγαράκης ότι, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και πολλά στελέχη της παράταξης του, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση είχαν δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά στην «κατάργηση αυτού του χαρατσιού», όπως το αποκαλούσαν.
Άφησε και κάποιες ελπίδες για την υλοποίηση των έργων που έχουν υπαχθεί στο μέτρο 5.11 του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και αφορούν τα μικρά νησιά των Κυκλάδων, έργα τα οποία έχει αρμοδιότητα να εκτελέσει το Υπουργείο Αιγαίου μέσω της εταιρείας του ΥΠΕΧΩΔΕ, «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.».
Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι κανένα από τα έργα αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατομμύρια ευρώ, για τα μικρά νησιά του Αιγαίου (Α’ Φάση), δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αφού το πρόγραμμα κλείνει οριστικά στις 31-12-2008.
Άλλη μια κοροϊδία για τα μικρά νησιά που βλέπουν ότι οι μεγαλόστομες δεσμεύσεις του Υπουργείου Αιγαίου στο παρελθόν, αποδεικνύονται κούφια λόγια.
Τα νησιά των Κυκλάδων έχουν χορτάσει από επισκέψεις επώνυμων, έχουν μπουχτίσει από τις κυβερνητικές υποσχέσεις, ασφυκτιούν από τους θερμούς εναγκαλισμούς και τις εκδηλώσεις αγάπης των κυβερνητικών παραγόντων. Αποτέλεσμα όμως δεν βλέπουν.
Το αεροδρόμιο της Πάρου στις Καλένδες, οι μελέτες του Εμπορικού Λιμανιού της Πάρου χαμένες στα συρτάρια του ΥΠΕΧΩΔΕ, η αποχέτευση, ο βιολογικός καθαρισμός και η αφαλάτωση της Αντιπάρου αναβάλλονται για το μακρινό μέλλον. Το λιμάνι της Σχοινούσας μπλοκαρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, η αφαλάτωση της Ηρακλειάς «τεχνολογικό θαύμα» που όμως δεν παράγει νερό, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθιστούν «δυσπρόσιτα» τα νησιά για τους επισκέπτες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους.
Αναφέρθηκα μόνο στα τέσσερα νησιά που επισκέφτηκε ο κος Βουλγαράκης, γιατί χρειάζεται πολύς χρόνος και χώρος να καταγράψουμε τα προβλήματα και των υπολοίπων νησιών. Άλλωστε, ας περιμένουν και αυτά την σειρά τους. Ο κος Υπουργός δεν θα αργήσει να τα επισκεφθεί. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι ο υπεύθυνος για την εφαρμογή των νησιωτικών πολιτικών της Κυβέρνησης.


ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ