29 Ιουλ 2008

Τα απόνερα της άρχουσας τάξης



Κυριακή μεσημέρι στην παραλία του Σωρού εκβράστηκαν νεκρά ψάρια, λάδια και πετρελαιοειδή που περίσσεψαν από τα απέριττα κότερα της Αθηναϊκής άρχουσας τάξης που επισκέφθηκε το νησί για το καθιερωμένο κοσμικό πάρτυ στην παραλία του Αγ. Σώστη.

Εκ μέρους των λουομένων μεταφέρουμε τις θερμότατες ευχαριστίες τους προς τους εκπροσώπους της αφάν γκατέ που μας έκαναν, μέσω των αποβλήτων τους, κοινωνούς της κοσμικής ζωής τους και ευελπιστούμε όλοι σε μία ακόμα πιο βίαιη μετάλλαξη του χαρακτήρα του νησιού στο μέλλον που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά.

Προς την κατεύθυνση αυτή, να ενωθούν δηλαδή τα σκατά της αφάν γκατέ με αυτά των υπηκόων της σε ένα μεγάλο θαλάσσιο πάρτυ συντείνουν και οι άοκνες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς το έωλο έργο της αποχέτευσης/βιολογικού καθαρισμού απεντάσσεται τελικά από το Γ' Κοινοτ. Πλαίσιο Στήριξης (6178/25-06-08 επιστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου).

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι Αντιπαριωτες
Με αφορμη την αναφορα σας στην προσφατη επισκεψη μας στο νησι σας
θα θελαμε και εμεις με την σειρα μας να σας εκφρασουμε τις ευχαριστιες μας για την αμεριστη βοηθεια και υποτελεια των τοπικων αρχων και επιχειρηματιων.
Δεν θα επιθυμουσαμε να σχολιασουμε
τα κακεντρεχη σχολια μερικων για
δηθεν ρυπανση μιας και ακομη και αν αυτη υπηρξε δεν παυει παρα να να αποτελει ενα αδιασειστο στοιχειο
της εκλεκτης παρουσιας μας,
αρα διαφημιση και τιμη για το νησι σας.
Θα θελαμε ομως να επισημανουμε
καποια ζητηματα οπως και μερικες υποδειξεις που θα διασφαλισουν
την ομαλοτητα στις μελλοντικες αποβασεις του στολου μας.
1)Πλατφορμα παροχης πετρελαιου
για τα σκαφη μας σε κομβικο σημειο.(ψαραλικη,σορος)
2)Διακοπη λειτουργιας φερρυ μποτ
κατα την ημερα προσελευσης οπως και αποχωρησης μας απο το νησι.
3)Διακοπη κυκλοφοριας οχηματων απο το υψος της 2ης ψαραλυκης και μετα.
4)Κατα τους απογευματινους περιπατους να υιοθετηθει επιτελους
καποιο πρωτοκολο ενδυμασιας η εν παση περιπτωση οσοι δεν θελουν να πειθαρχησουν να εκτοπιστουν σε
μη εμφανη σημεια του νησιου.
5)Παρουσια ιατρικου τημ που θα μεριμνα για τις σωστες δοσολογιες
οπως και τις περιπτωσεις overdose
στα μελη μας.
Ειμαστε σιγουροι για την ικανοποιηση
των δικαιων αιτηματων μας.
Ευχαριστουμε

Οι εκλεκτοι

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΟ ΠΛΕΥΡΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΠΙΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΝΑΓΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ? ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΥΨΗΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΣΩΡΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝΕ ΤΟΥΣ "ΛΑΟΥΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΝΑ... (ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ.)

Ανώνυμος είπε...

Πηγαν για να κανουν παραπονα για το αναρχοαριστερο μπλογκ που λοιδωρει τα χριστιανικα ηθη των νεοπλουτων και να τους προτρεψουν να μην το επισκεπτονται.

Τώρα άμα έχεσαν και τη θάλασσά μας, τι να πω...

Magos Gsisspor είπε...

Φίλε Νορβηγέ, τα είπες όλα κι ακόμα περισσότερα. Σου υποσχόμαστε όταν επισκεφθείς ξανά το νησί μας να έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που ζητάς για την ευόδωση των πράξεων και έργων της συνομοταξίας σας εδώ. Επιπλέον δεσμευόμαστε για παροπλισμό και περιθωριοποίηση κάθε θιασώτη αντίθετης άποψης, αφού είναι φανερό ότι το μέλλον του νησιού είναι στο να γίνει το κέντρο των νεόπλουτων που έχει αποκηρύξει η Μύκονος.

Όσο για τα επόμενα σχόλια που θίγουν ζητήματα κομψότητας, ηθικής και ιδεολογικής ακολουθίας πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στα πολυσυλλεκτικά πάρτυ της κοσμικής ιντελιγκέντσιας στριμώχνονται πολλοί και τελικά χωρούνε όλοι...
Μην ξεφεύγετε όμως από το θέμα και κυρίως μην επανέρχεστε σε ζητήματα που δεν οφείλουμε να ασχολούμαστε περαιτέρω - προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

ωπα και συνδικαλισμο οι αφαν σκατε επι ωρες η γαλλιδα μου εξηγουσε αφαν γκατε ναφαν γκατε αφαν σκατε σαπιος μετασαπιλα κλπ
παντως δικαια αιτηματα

Ανώνυμος είπε...

κυριε διαχειριστα η εικονα της συμπλευσης του σκατου των ιθαγενων και των αφαν και στη μεση η χρυση αυγη με αφηνει εκθαμβο

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ
enfant gate
(κακομαθημένο παιδί,
μτφ: η αφρόκρεμα)

Ανώνυμος είπε...

Εκεί λοιπόν που ήταν άφθονες οι γυναίκες,το αλκοόλ, τα κοψίδια, οι κόκα και τα τσιγαριλίκια επέλεξαν οι εκλεκτοί να συναγελαστούν με τους νεοκόπους.
Έ οχι και μάπα το πάρτυ...
Αποκαλυπτικό.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μιλάτε για "σκατα", αληθεύει ότι ήταν και η Πρόεδρος στο πάρτυ?

Ανώνυμος είπε...

Hahahahahhahah Vre paidia ti einai afta pou akoume edw,????oi theosevoumenoi anthrwpoi,k axioi ipostiriktes tou patris thriskia ikogenia pane se tetia party???? ah ah telika i biritsa itan poli ligi gia na ton deleasei....Kapie pou xereis ti apokalipsara itan afti????

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ
25-07-2008
Προς τον κ. Υπουργό:
- ΠΕΧΩΔΕ

Θέμα: Πόσιμο νερό και ιδιωτικές πισίνες

Μια νέα τάση των τελευταίων ετών στην Αττική, στις τουριστικές περιοχές αλλά και στην Περιφέρεια γενικότερα είναι η κατασκευή πισίνας. Σύμφωνα με στοιχεία των κατασκευαστών κάθε χρόνο κατασκευάζονται περί τις 4.000 πισίνες στην Αθήνα από τον κήπο μέχρι την ταράτσα.
Υπάρχουν Δήμοι στην Αττική που η πισίνα είναι απαραίτητο στοιχείο για την πραγματοποίηση αγοροπωλησιών. Το πόσιμο νερό όμως που χρησιμοποιείται σ’ αυτές είναι σε πολύ μεγάλες ποσότητες και αυτό λειτουργεί αντίθετα στην όποια προσπάθεια εξοικονόμησής του. Πέραν της πλήρωσης μιας πισίνας με νερό – από πληροφόρηση που έχουμε από επαγγελματίες του κλάδου – κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από μια μέτρια πισίνα διαστάσεων 8χ4 μέτρα, εξατμίζονται περίπου 300 λίτρα νερό την ημέρα. Με πρόχειρους υπολογισμούς αντιλαμβανόμαστε πόσα εκατομμύρια κυβικά πόσιμου νερού χάνονται μόνο από την εξάτμιση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη μέτρων για εξοικονόμηση, τουλάχιστον, του πόσιμου νερού τόσο τιμολογιακού όσο και διοικητικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα, όπως:
Τιμολόγηση: πολιτική αυξητικής τιμολόγησης, π.χ. μετά του ενός τόνου νερού / ανά ημέρα / ανά νοικοκυριό ή μετά τη μέγιστη κατανάλωση 30 τόνων το μήνα για τέσσερα άτομα η χρέωση να είναι πολλαπλάσια.
Διοικητικές απαγορεύσεις: να απαγορεύεται η πλήρωση ή η συμπλήρωση του νερού της πισίνας με πόσιμο νερό και τούτο να αναφέρεται στις νέες πολεοδομικές άδειες. Το μέτρο της υποχρεωτικής κάλυψης της πισίνας σε ώρες μη χρήσης για μείωση της εξάτμισης είναι αναγκαίο, καθώς επίσης πισίνες που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα να κατασκευάζονται με προδιαγραφές για χρήση θαλασσινού νερού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Τί προτίθεται να πράξει για να αντιμετωπιστεί το ως άνω πρόβλημα; Προτίθεται να εξετάσει τις προτεινόμενες αλλαγές;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΑΣ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΛΟΥΜΠΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΦΑΝΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.