4 Ιουν 2008

Ο ευρών κερδίζει μια μαύρη σακούλα


Καταγγέλεται ότι στην περιοχή του Επιταφίου (Άη Γιώργης) Καλύμνιος με αυτοσχέδια στολή κατάδυσης (αυτή με το λάστιχο, που παρέχει οξυγόνο από συσκευή που βρίσκεται επάνω στη βάρκα) και κάνοντας χρήση δυναμίτη έβγαλε 10 μαύρες νάϋλον σακούλες (απορριμάτων) πιθανότατα με ψάρια (το ενδεχόμενο να ήταν οικολόγος εθελοντής που συμμετείχε στον πρόσφατο καθαρισμό των βυθών δεν φαίνεται να ευσταθεί).

Ως γνωστό, το Λιμενικό στο νησί δεν διαθέτει σκάφος, έτσι δεν έγινε καμία σύλληψη.

Υπάρχει και κλεπταποδόχος, όμως...Ένα μπλε φορτηγάκι φόρτωσε τις σακούλες και εξαφανίστηκε.

Στην παραπάνω ιστορία κρύβονται τουλάχιστον επτά αμαρτήματα των αρχών και της τοπικής κοινωνίας. Ο ευρών κερδίζει μια μαύρη σακούλα.

Λουόμενοι και περίοικοι παρακολουθούν τον ψαρά καθώς "απαλλοτριώνει" το βυθό

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Φίλε η φίλη
Βλέπω τα ¨βάζεις¨ με τους Καλύμνιους-Ναργιλέδες που ψαρεύουν παράνομα; στο νησί αλλά για τους ντόπιους (όχι όλους φυσικά) επαγγελματίες και μη τίποτα.

Για τον ΧΧΧ που ψαρεύει νύχτα τίποτα, για τον άλλον με τα δωμάτια ΧΧΧ ΧΧΧ που ψαρεύει μόνο νύχτα τίποτα, για τους επαγγελματίες που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ψάρευαν με διαφανή δίχτυα στο κανάλι τίποτα, για τους επαγγελματίες που ψαρεύουν ακόμα και σήμερα με ζωντανό τίποτα, για τις λοταρίες με τα ροφάκια πριν από μερικά χρόνια τίποτα, όλοι αυτοί έβγαλαν χοντρά μεροκάματα σηκώνοντας και τις πέτρες από τον βυθό.
Άστο λοιπόν γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι όπως λένε…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

καλή αντάμωση στον φίλο μου τον Γιάννη στο yianis place για κανένα πειραιώτικο και στην κληματαριά του εισαγγελέα για κανένα πλοκαμό...
5 Ιούνιος 2008 5:13 μμ

Magos Gsisspor είπε...

Φιλε η φίλη, ζητώ συγνώμη αλλά στο σχόλιό σου κατηγορείς ανώνυμα πρόσωπα που στοχοποιείς αν και δεν τα ονομάζεις και τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να σου απαντήσουν. Γι αυτό και τροποποιήθηκε.

Εδω είναι απλά ένα προσωπικό ιστολογιο, δεν είναι ούτε το ΜΕΓΚΑ ούτε η Ευελπιδων.

Άμα αρχίσουμε να τα κρίνουμε όλα θα πρέπει να μην ασχολούμαστε με κάτι άλλο. Πραγματικά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά αυτό που με ενόχλησε δεν ήταν η καταγγελία που έγινε (που βέβαια δεν ήταν επίσημη καταγγελία), αλλά το ότι κανείς σχεδόν δεν θορυβήθηκε, προφανώς "γιατί αυτά συμβαίνουν".

Η καταγγελία έφτασε στα αυτιά μας από λίγους, ελάχιστους ντόπιους και αναρτήθηκε απλά και μόνο για να καταδειχθούν κάποια κακώς κείμενα.

Είναι φανερό ότι μια πράξη παράνομης αλιείας που αφορά 150-200 κιλά ψάρια και περνάει τόσο ανάλαφρα από τις συνειδήσεις των κατοίκων εμπεριέχει μέσα της και την ανοχή για τις δικές τους πράξεις. Άμα πρόσεχες πιο καλά την καταχώρηση θα πρόσεχες ότι αναφέρθηκα σε επτά αμαρτήματα. Η παράνομη αλιεία και η χρήση δυναμίτη και η κλεπταποδοχή είναι μόνο τρία από αυτά. Τα υπόλοιπα αφορούν τις τοπικές αρχές, τους κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και την αποδοχή του συμβάντος από τους όλους.

Βαρύνουν ακόμα και σένα που κατηγορείς πρόσωπα κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου και μένα που νομίζω πως αλλάζει ο μικρόκοσμος του νησιού μέσα από διαλόγους στο διαδίκτυο.

Ανώνυμος είπε...

:)