6 Ιουν 2008

Για εμπέδωση - Κάτοικοι από μέταλλο

Χρόνια τώρα, ο ούριος άνεμος φέρνει τον ευλογημένο καπνό πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων κατοίκων του μικρού χωριού. Εκστασιασμένοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες παραληρούν πτύοντας και βήχοντας.

Ακόμα πιο τυχερά τα παιδιά που, εκτειθέμενα σε διοξίνη, υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα, χτίζουν από νωρίς ανθεκτικούς οργανισμούς για να ανταπεξέλθουν στο ζοφερό παγκόσμιο μέλλον του πλανήτη.


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μικρο "ανυποτακτο" χωριο γιορταζει την παγκοσμια ημερα περιβαλλοντος με το παραδοσιακο τσιμπουσι γυρω απο τη φωτια και καλει με σηματα καπνου τους φιλους στα γυρω νησια να ακολουθησουν το παραδειγμα του. ΑVE!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε ξύλο που θέλουν μερικοί και μερικές. Και μετά τους φταίει το σύστημα. Γι αυτό και εκεί στην Αντίπαρο ότι κινείται και είναι προς το καλό, ειδικά ότι έχει σχέση με τη νεολαία, το κυνηγάμε και το εξορίζουμε κάνοντας πόλεμο σε όσους ασχολούνται με αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια. Διαφορά φιλοσοφίας ή διαφορά επιπέδου?

Magos Gsisspor είπε...

Φαντάζομαι ότι και το δεύτερο σχόλιο είναι στο ειρωνικό πνεύμα του πρώτου σχολιάσαντα και ολόκληρης της καταχώρησης.

Διαφορετικά χρήζει ερμηνείας από τον ανώνυμο που το έγραψε...

Ανώνυμος είπε...

ειρωνικό ως προς τους έχοντες εξουσία στο νησί. Εσείς πολύ καλά κάνετε και τα γράφετε. το θέμα είναι αν ισχύει στο νησί το ...στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Παιδιά, συνεχίστε τον αγώνα σας και μην μασάτε σε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΕΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ;ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤ.ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ;ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΩΛΙΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά είναι πολύ απασχολημένα με το call of duty για να παίξουν σε γήπεδο.

Όσο για το πέτρινο εξάμβλωμα που στολίζει το Σιφνέικο, μην το βλέπετε έτσι. Είναι κρυφό καταφύγιο για ΄λους τους υπεύθυνους τόσα χρόνια με τη χωματερή όταν τους πάρουμε με τις πέτρες.

apneagr είπε...

μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι γιατί μόνο από σας μπορεί να δούμε προκοπή και μεις οι της διασποράς...

Μάριος Βουτσίνος είπε...

Κρίμα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα

Ανώνυμος είπε...

Συμβαίνουν εδώ και χρόνια και στην Αντίπαρο και αλλού.
Το ζήτημα είναι η αναλγησία των τοπικών αρχόντων, νυν και τέως, γνωρίζοντας ότι με μικρό κόστος τα σκουπίδια της χωματερής θα μπορούσαν να σκεπάζονται με χώμα (όπως προβλέπεται από τη μελέτη, εξάλλου) κι όχι να καίγονται, δηλητηριάζοντας γενιές.

Το θέμα πάντως με την καύση της χωματερής την ημέρα που εορταζόταν η Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν ξεκίνησε από ντόπιους, ούτε καν από ΈΛληνες, αλλά από αλλοδαπούς τουρίστες που απορημένοι στην αρχή και εξοργισμένοι στη συνέχεια θέλησαν να προβούν σε καταγγελία στο Ευρ. Δικαστήριο