2 Σεπ 2013

Το χαλάκι με τα σκουπιδάκια και όλα όσα αγαπήσατε είναι πάλι εδώ (UPDATE)

 

ΤΟ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΑΝΑΧΘΕΙ ΣΕ ΤΟΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΗ ΞΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ (5-9-2013), ΣΕ ΜΙΑ ΩΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.

 sxloleio 001sxloleio 007

 

Το καλοκαίρι πέρασε και ήρθε η ώρα να βγάλουμε όλα εκείνα τα σκουπιδάκια που αφήσαμε κάτω από το χαλάκι. Θα χρεωθούμε το ρόλο του εχθρού του νησιού από τους ανοραμάτιστους που το διαλύουν; Ίσως το να είσαι εχθρός στη συγκεκριμένη κατάσταση που βρίσκεται το νησί μας δεν αποτελεί όνειδος αλλά επιθυμία.

Περισσότερα σύντομα. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα που τόσο αγαπήσατε. To page rank είναι ακόμα στο 3, η συνέχιση της γραφής εδώ αποτελεί προφορική επιθυμία πολλών και ίσως ήρθε η ώρα να αποτελέσει ξανά αυτό το μπλογκ τη σπίθα για να ενεργοποιηθούν και άλλοι -κοιμώμενοι ή ναρκωμένοι ή παθητικοεπιθετικοί-  πολίτες, επώνυμοι και ανώνυμοι, στη ζωή και στο διαδίκτυο. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έφυγε ο Μάγος, αλλά και ποτέ δεν είδε χειρότερη εικόνα. 0014-080811pool

Καλώς να βρεθούμε λοιπόν, μέχρι τότε διαβάστε στα δεξιά το πώς και το γιατί αυτός εδώ ο χώρος δεν είναι για όλους όσους περιηγούνται στο διαδίκτυο.

30 σχόλια:

Antipariafwni είπε...

Χωρίς αντίπαρος-blog δεν υπάρχει τίποτα !

"Game of Thrones" Winter Is Coming...

ωλιαρος είπε...

Βεβαίως να ειπωθούν τα πάντα γιατί το σιωπειν εστί συναινειν
Αλλά θέλει το νησί μια άλλη πορεία ; υπάρχουν δυνάμεις να την στηρίξουν η μάγος μόνος ψάχνει

ωλιαρος είπε...

η σωστή αρχαία φράση είναι ...Ο σιωπών δοκεί συναινείν...

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είσαι πλέον πολύ Μάγος, για να προλάβεις τα πάντα.
Αλλά κάλλιο αργά, παρά αργότερα..

Magos Gsisspor είπε...

"όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί" σημαινει αυτο, καθώς πολλοί δεν κατέχουν την αρχαιοελληνικη (και σίγουρα πολλοί από αυτούς που πρέπει να το διαβάσουν).

Εδω δεν θα ειπωθούν τα πάντα... Eίσαι, αγαπητέ Ωλιαρε, σε ένα προσωπικό ιστολόγιο με υποκειμενική άποψη και διάθεση να ασχοληθεί ξανά με τα στραβά αλλά και όσα επιλέξει ο ίδιος ο διαχειριστής του. Το κίνητρο για να ανοίξει πάλι η σελίδα είναι η αίσθηση πως δεν ακούγεται καμία φωνή πλέον και το σημερινό δημοσίευμα στο Φιλελεύθερο για την επιστολή Τριαντάφυλλου επικυρώνει ότι τα μήντια ζούνε εν μερει κι αυτά σε μία παράλληλη πραγματικότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν και στους πολίτες.

Να ακουστεί και η φωνή σου... Για τις δυνάμεις θα καλεσουμε πάλι κάποιον σούπερμαν την ύστατη στιγμή, με θητεία στη Μύκονο αλλά και υπνοθεραπευτή αφού μπορεί να δώσει στους διοικούντες το όραμα που λείπει.

Περισσότερα αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ, ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΚΙ ΕΔΩ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ

Κολοκύθια με σκόρδο και ρίγανη


Κολοκύθια με σκόρδο και ρίγανη
Τι χρειαζόμαστε:

700 γρ. μικρά κολοκύθια
4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο χοντροκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για στόλισμα


Πώς το κάνουμε:

Καθαρίστε τα κολοκύθια και κόψτε τα σε ροδέλες, όσο λεπτότερες γίνεται.
Σε τηγάνι που να τα χωράει όλα, βάλτε το λάδι και το σκόρδο, ανάψτε τη φωτιά στο μέτριο και όταν ξανθύνει το σκορδο ελαφρά, προσθέστε το κολοκύθι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά.
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και σοτάρετε ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι, αλλά να μη λιώσει.
Αφαιρέστε με ένα κουτάλι το πολύ λάδι, μεταφέρετε τα κολοκύθια σε ζεστή πιατέλα και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

-----------------------------


Παίρνουμε πληροφορίες και από τις 2 πλευρές πριν γράψουμε μ@μ@κίες.....
Η μάντρα γκρεμίστηκε 3 !!!!!!! μέρες πριν παρθεί απόφαση δημ. Συμβουλίου….
Ήδη ο Λεβεντάκης και οι ακόλουθοι του ( βλ. Χανιώτης , Βιάζη , Τσολάκης ) κατάλαβαν τη μ@μ@κία έκαναν(και από τους δικούς τους.. ) και ηδη ψάχνουν άλλη θέση , και θα ξαναχτίσουν την μάντρα το συντομότερο από ότι υποσχέθηκαν.
Κερνάμε τσικουδιά όταν περάσεις απέναντι.
Περισσότερες λεπτομέρειες επί του έργου , λίαν συντόμως.
Να αποφεύγεις Kalli τις ψηλές σέντρες και τις ανοικτές τρίπλες …. Χαμήλωσε την μπάλα …οι κλειστές τρίπλες είναι πιο αποτελεσματικές.

πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα
Γιάννης Τριαντάφυλλος

Magos Gsisspor είπε...

Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι δεν γίνεται να ανεβαίνουν όλα τα σχόλια γιατί το ρυπαρό ,μεταδίδεται εύκολα στα σχόλια και τελικα αποπροσανατολίζει. Ας προσέχουν λοιπόν όσοι δεν θέλουν να σβηνονται τα εμπνευσμένα σχόλια τους.

Για το ζήτημα θα γραφεί ποστ. Αν και αρκεί να ειπωθεί ότι στο επίμαχο συμβούλιο ΜΕΤΑ την καταστροφή του τοίχου ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι έδρασε λαναθασμένα και από κεκτημένη ταχύτητα. Υπομονή και πάλι, ίσως το βράδυ γραφούν περισσότερα. Μέχρι τότε γελάστε με τις προσπάθειες διάσωσης ενός ολότελα λανθασμένου εγχειρήματος

Magos Gsisspor είπε...

Ο τοίχος του σχολείου γκρεμίστηκε λοιπόν. Ερωτήσεις και απαντήσεις:

Από ποιον; από εργάτες κατ’ εντολή του Δημάρχου

Γιατί; για να τοποθετηθεί εκεί μονάδα αφαλάτωσης που θα παρέχει πόσιμο νερό στους κατοίκους.

Γιατί εκεί; γιατί έτσι αποφάσισε ο ίδιος ο δήμαρχος

Γιατί δεν ενημέρωσε πρώτα; γιατί, όπως δήλωσε και στο δημοτικό συμβούλιο που ακλούθησε, έδρασε από “κεκτημένη ταχύτητα”. Είναι η ίδια ταχύτητα που απουσιάζει από άλλες πρωτοβουλίες.

Γιατί είναι σημαντικό θέμα; για δύο κυρίως λόγους, Αφενός γιατί ο τοίχος χτίστηκε από συγκεκριμένους πολίτες πριν πολλά χρόνια, με ιδιαίτερη προσοχή στο να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του νησιού και του πεζοδρόμου, αφετέρου γιατί η πράξη κρύβει έναν σαφή συμβολισμό: πρώτα πράττουμε και μετά ρωτάμε ή δεν ρωτάμε καθόλου. Αυτό

Δεν φοβήθηκε για την αυθαιρεσία; Φοβήθηκε και συγκάλεσε την επομένη έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα (που μετατέθηκε ακόμα πιο έκτακτα νωρίς το μεσημέρι), προκειμένου να νομιμοποιηθεί το παράλογο εγχείρημα.

Τι πειράζει που θα μπει εκεί η μονάδα; ίσως και να μην πειράζει, αλλά καλό ήταν να ερωτηθούν όλοι και πρώτα οι δημοτικοί σύμβουλοι, σχολικοί φορείς, ο σύλλογος γονέων, επαγγελματίες, κ.ά. Η βιασύνη και η “κεκτημένη ταχύτητα” δεν απέχει πολύ από την προχειρότητα.

Ο κ.Τριαντάφυλλος τι ρόλο παίζει; του εξαγριωμένου πολίτη που βλέπει την αυθαιρεσία σε ένα χώρο για τον οποίο έχει ευαισθησίες και αποφασίζει να κάνει κάτι, και μάλιστα επώνυμα και χωρίς να κρυφτεί πίσω από σωρούς υπογραφών άλλων πολιτών που συμφωνούσαν με την κίνησή του.

Είναι μόνος του ο δήμαρχος και οι πλησίον αυτού; θα φανεί από πολλά, αλλά και από την προσέγγιση των μήντια για ένα θέμα που είναι καταφανέστατα προσβλητικό για την αισθητική και τη νομιμότητα στο νησί.

Η θέση που επιλέχθηκε είναι καλή; Ίσως ναι ίσως και όχι, αλλά σίγουρα κανείς δεν θα πάει στην βρύση να γεμίσει μπιτόνια με νερό περπατώντας. Επομένως είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι και επίσημα δίνεται μια αφορμή να περνάει όποιος θέλει από τον πεζόδρομο.

Αυτά σαν μία υποκειμενική προσέγγιση και κάθε σοβαρός αντίλογος δεκτός.



Την επιστολή Τριαντάφυλλου μπορείτε να διαβάσετε αμέσως παρακάτω:

Magos Gsisspor είπε...

Προς: Δήμο Αντιπάρου, υπόψη κ. Δημάρχου.


Κοινοποίηση: Δημ. Σύμβουλοι , εκλογικοί συνδυασμοί , Δημ. Σχολείο Αντιπάρου, Σύλλογοι Γονέων , Σχολική επιτροπή , Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων , Τοπικός τύπος και Μ.Μ.Ε.


Θέμα : Προστασία δημοτικού σχολείου Αντιπάρου.



Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου εργάτες και υπάλληλοι του Δήμου Αντιπάρου κατέστρεψαν την εξωτερική μάντρα του σχολείου για να δημιουργηθεί χώρος εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης( τύπου κοντείνερ) . Όλες οι εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο έγιναν με προσωπικές οδηγίες του κ. Δημάρχου χωρίς καν να υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , παρακάμπτοντας την διεύθυνση του σχολείου , τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων , την σχετική σχολική επιτροπή , τον σύλλογο διδασκόντων κ.λ.π.. Η απόφαση τελικά πάρθηκε κατά πλειοψηφία σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο( που εντελώς τυχαίως από το απόγευμα που ήταν προγραμματισμένο , έγινε το μεσημέρι ) που έγινε εσπευσμένα και πρόχειρα μετά από καταγγελίες πολιτών και της αντιπολίτευσης .

Όλες οι ενέργειες του Δήμου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την αγορά και την εγκατάσταση μικρών μονάδων αφαλάτωσης σε νησιά σαν την Αντίπαρο , είναι αξιέπαινες και επικροτούνται ..αλλά η συγκεκριμένη επιλογή του χώρου έξω από την κεντρική είσοδο του σχολείου θα καταστρέψει μέρος του αξιοζήλευτου πεζόδρομου του νησιού μας και επίσης θα αλλάξει αυτό τον υπέροχο χώρο του σχολείου μας που με τόσο μεράκι και εργασία έχουν δημιουργήσει αρκετοί δάσκαλοι και γονείς ειδικά τα τελευταία χρόνια Επίσης η όλη εγκατάσταση ( παροχές ρεύματος , συνδέσεις νερού και αποχέτευσης ) θα είναι επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά του σχολείου και νηπιαγωγείου. Ας σημειωθεί τέλος ο κίνδυνος ρύπανσης στην γύρω περιοχή ,ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. και το κυκλοφοριακό πρόβλημα με τυχόν δίτροχα που θα θέλουν να προμηθευτούν πόσιμο νερό.

Εξετάζοντας λοιπόν τους παραπάνω λόγους , ελπίζω ότι θα αλλάξετε την απόφαση που πολύ πρόχειρα και εσφαλμένα πήρατε και θα εξετάσετε το συντομότερο την ανεύρεση θέσης σε άλλο σημείο του οικισμού για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Mε εκτίμηση


Τριαντάφυλλος Ιωάννης ( πολίτης Αντιπάρου)

Ανώνυμος είπε...

i photo gia osus den tin ehoun dei einai sto http://parospress.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9820.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος αποφασίζομεν και διατάσσομεν Αντιπάρου , συνεχίζει το έργο του....χωρίς να γνωρίζει ότι ο οικισμός της Αντιπάρου έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός... και για οποιαδήποτε οικοδομική ενέργεια απαιτείται έγκριση ( όχι άδεια ) της αρμόδιας πολεοδομικής αρχιτεκτονικής επιτροπής.
Οι εργασίες βέβαια σταμάτησαν μετά από υπόδειξη της αστυνομίας και της πολεοδομίας για αποφυγή μηνύσεων......
Τώρα βέβαια ,τι και αν πριν 2 μέρες ο ίδιος παραδεχόταν ότι έκανε λάθος και θα επιλεχθεί άλλο σημείο για την συνέχιση του έργου !!!!!!!!!!!!!!
Και μερικές στιγμιαίες απορίες ......
-Κατά την διάρκεια λειτουργίας των μηχανημάτων , γνωρίζουμε τι θόρυβος προξενείται ??? και αυτός ο θόρυβος είναι συμβατός με την λειτουργία του σχολείου ???
-Το πρόβλημα αποχέτευσης (2-3 κυβικά ) ημηρεσίως μέσα στον κεντρικό πεζόδρομο πως θα λυθεί ???
-Τελικά το νερό της αφαλάτωσης ποιός εγγυάται ότι μέσα από αμιαντοσωλήνες θα είναι πόσιμο ???

Το έργο συνεχίζεται ........

Τριαντάφυλλος Γιάννης

ωλιαρος είπε...

ωραία η μονομαχία του Φρικου με μπουλντόζες ωραίες και οι ψυχαναλύσεις του Μάγου κανένας χριστιανός από τον Δήμο (πλειοψηφία και μειοψηφία)θα μας εξηγήσει το σενάριο;

Magos Gsisspor είπε...

Νομιζω οτι ο Φρικος (Γ Τρ) παλευει πρωτα με αυτους που διεταξαν τις μπουλντοζες και οχι με τις ιδιες, αλλιως θα ηταν αλλος ενας Δον Κιχωτης. Εδω, οπως κι ο ιδιος παραδεχεσαι ολοι κοιμουνταν τον υπνο του δικαιου και σημερα ξυπνησαν μετα την εκταση που πηρε το θεμα: συλλογοι, πολιτες, και ενδεχομενως και συνδυασμοι, ο καθενας με τροπο που ισως μαθουμε αργοτερα.
Η δικη μου ψυχαναλυση βασιζεται σε γεγονοτα κι οχι σε διασθητικα κριτηρια, και φανταζομαι απο το προηγουμενο σχολιο σου οτι συμφωνεις.

Μακαρι αυριο στην επισημη αγαπημενη της δημοτικης πλειοψηφιας εφημεριδα να ακουσουμε και κατι που να διαπνεεται απο λογικη και σοβαρη επιχειρηματολογια.

Ανώνυμος είπε...

Παράλληλο σύμπαν στο φιλελεύθερο. Φρέσκο...

Ανώνυμος είπε...

Γκρεμισμα της μαντρας του σχολειου για την τοποθετηση μοναδας αφαλατωσης αποφασισε ο Δημαρχος και οι ακολουθοι του δεκα μερες πριν τον αγιασμο!
Επτα ολοκληρα χρονια στο νηπιαγωγειο και στο δημοτικο καθημερινα, αγαπησαμε και σεβαστηκαμε καθε γωνια του σχολειου μας! Δεν δεχομαι απο κοντρα και μονο προς τον κ.Τριανταφυλλο ή τον οποιοδηποτε πολιτη (αυτο δηλωσε συμβουλος της πλειοψηφιας) να γινει η αφαλατωση στο χωρο του σχολειου.
Ολοκληρο καλοκαιρι που ρημαζε το σχολειο που ηταν ολοι τους?
Τωρα θα παρουσιαστουν κουστουμαρισμενοι στον αγιασμο με τη γνωστη καραμελα για αυτους που εμποδιζουν το εργο τους.

Magos Gsisspor είπε...

Ασ είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας. Κάποια σχολια σβήστηκαν ή διορθώθηκαν.

Εχουν πάντως περάσει καποιες μέρες και αυτό που φαίνεται πλέον ειναι ότι σε ένα ζήτημα που όλο σχεδόν το χωριό αντιτίθεται, ο Δήμαρχος είναι μόνος του, και αναζητεί υποστήριξη από όποιον μπορεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ του, είτε αυτός είναι ο γνωστός μας εργατικός δημοτικός σύμβουλος στο λιμάνι, είτε ο συντάκτης του Φιλελεύθερου, είτε η "Φωνή" την άλλη βδομάδα,είτε οποιοσδήποτε άλλος φιλικά προσκείμενος.

Τα επιχειρήματα; πάντα τα ίδια:

-το πόσιμο νερό (που είναι υποχρέωση του Δήμου εδώ και χρόνια, αλλά είπαμε να μην το ζορίσουμε τόσο καιρό που οι δειγματοληψίες είναι τζούφιες, μόνο που τώρα πάνε να μας βγούνε κι από πάνω),

-η φτωχολογιά που θα γλιτώσει τα λεφτά για τα εμφιαλωμένα (αυτό είναι απο μόνο του αστείο επιχείρημα, κι άμα θέλετε το συζητάμε)

-το αισθητικο κομμάτι που ουσιαστικά δεν πλήττεται. Δηλαδή ο πεζόδρομος δεν χαλάει αισθητικά από ένα μεγάλο κουτί, ούτε δίνουμε το έναυσμα σε όποιον θέλει να περναει από τον πεζόδρομο με το αυτοκίνητό του. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που νοιάζει όποιον δεν καταλαβαίνει το παράλογο του να γκρεμιστεί ένας παραδοσιακός τοίχος σε ένα παραδοσιακό οικισμό χωρίς άδεια και χωρίς τη συναίνεση, που είναι τελικά και το σπουδαιότερο.

Εϊναι μαγκιά το γκρέμισμα του τοίχου του σχολείου με τον εκσκαφέα τη στιγμή που όλοι αντιδρούν; Τότε ας δούμε το Δήμαρχο και τους συμφωνούντες να επικροτούν και τη διάνοιξη κάποιων κλειστών παραλιών και, κυρίως το γκρέμισμα όλων των αυθαιρέτων, αρχίζοντας απο τον πεζόδρομο πρώτα πρώτα. Αλλιώς μιλάμε για μαγκιά ιμιτασιόν. ΓΙα να μην παμε στις καυτές πατάτες της τριετίας που ακόμα καίνε (βλ Ακονητός, παράνομη δόμηση, κ.ά) και τσουρουφλίζουν ακόμα και τους "μάγκες".

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: εφόσον τόσες μέρες κάποιοι αδυνατούν να δουν το αυταπόδεικτο, αναγκάζεται κανείς να πιστέψει ότι πράγματι δεν το βλέπουν, οχι λόγω εγωισμού ή άλλων παθών, αλλά, ακόμα δυστυχέστερα, λόγω έλλειψης αισθητικής και (πολιτικής αλλά και γενικότερης) παιδείας. Σκληρό, αλλά ίσως το πιο αληθινό απ΄οτι γράφτηκε εδώ.

B.X. kai M.T. είπε...

γιατί με την ίδια λογική δεν βάζει ο Λεβεντάκης και το κοντέινερ των σκουπιδιών στον πεζόδρομο, αφού θα δίνει την δυνατότητα στα ανήμπορα γεροντάκια να περπατάνε λιγότερο για να βρουν κάπου να πεταξουν τα σκουπίδια τουσ (ο πεζόδρομος δεν εχει ούτε ένα καλάθι).

Γιατί δεν θυμήθηκαν το σχολείο όλο το καλοκαίρι που ήατν μέσα στα σπασμένα γυαλιά, τα προφυλακτικά και τα υπόλοιπα σκουπίδια;

Γιατί ο Φιλελεύθερος δεν θυμήθηκε τους φτωχούς μας συμπολίτες που τους χρωστάει λεφτά η σχολική επιτροπή, δηλαδη κάποια κ.Μαρία, προσωπικό πουλέν του Δημάρχου;

Υπάρχουν κι άλλα γιατί αλλά θα επανέλθω

ΑΚ του Ν είπε...

Γιατί απλά όλα αυτά είναι ενάντια στον μεγάλο οραματιστή και ο Φιλελεύθερος και η Α-Φωνή-α γράφει μόνο τα υπέρ. Τόσο απλά.
Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι κερδοφόρες για να επιζήσουν.

ωλιαρος είπε...

Κατάντιας συνέχεια
Ο ΔΜ ο άνθρωπος που επί πέντε χρόνια λοιδορούσε τον σημερινό Δήμαρχο Αντιπάρου και χόρευε tango με την αξέχαστη αλλά όχι αξεπέραστη από ότι βλέπω Βαρβάρα με ένα παραληρηματικά λαϊκιστικό κείμενο κατάλληλο για σενάριο ταινίας του Ξανθοπουλου (αμάρτησα για το νερό της φτωχολογιάς) προσπαθεί να σώσει το κύρος της Δημοτικης αρχής με το γνωστό επιχείρημα όλων των τοπικών εξουσιών εμείς παλεύουμε για τα έργα και κάποιοι, εν προκειμένω οι ιντερνετακηδες, συκοφαντούν και μπαίνουν εμπόδιο σε αυτά
Δεν είναι όμως έτσι
Ουδείς υποτιμαει και εμποδίζει τα έργα αρκεί να μπαίνουν στη σωστή τους διάσταση και πραγματικότητα.
Στην Αντίπαρο τα έργα πνοής (Δίκτυα-Βιολογικός) γίνονται από την Εγνατια και μάλιστα με κέρδος τουλάχιστο 5% και η όποια συνεισφορά του Δήμου θα κριθεί από τους πολίτες.
Οι μικρές αφαλατώσεις δυο από τον Δήμο και μια από την περιφέρεια έργα με θετικό πρόσημο για την Δημοτική αρχή έχουν σημαντική περιβαλλοντική διάσταση(εξοικονόμηση απορριπτόμενων πλαστικών μπουκαλιών και οικονομική (εξοικονόμηση χρημάτων από τους δημότες) αλλά και υποχρέωση του Δήμου είναι και προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού της πλειοψηφίας ήταν.
Δέσμευση βεβαία ήταν και η συμμέτοχη και πληροφόρηση των πολιτών και εδώ η Δημοτική αρχή αποτυγχάνει και σφάλει όταν δεν κάνει Δημοτικό συμβούλιο για την θέση ούτε πληροφορεί τους Δημότες για θέματα όπως επίπεδα θορύβου και ποιότητα παρεχόμενου νερού και το χειρότερο δέκα μέρες μετά από τα γνωστά γεγονότα δεν βγάζει ούτε ένα δελτίο τύπου για επίσημη πληροφόρηση,
Η Δημοτική αρχή στα τρία χρόνια που διαχειρίζεται την πορεία του νησιού περά από όποια θετικά έχει αποτύχει σε μια σειρά θεμάτων όπως λειτουργία και πληροφόρηση Δημοτικού Συμβούλιου αρμοδιότητες και συμπεριφορά σύμβουλου διαφάνεια τουριστική επιτροπή site Δήμου ανάδειξη και προστασία Κάστρου πεζοδρόμος καθαριότητα ανακύκλωση παράλιες διαφημιστικές ταμπέλες Σπηλαίο και αλλά που θα αναλυθούν σε άλλο σχόλιο…
όσο για μας έχουμε δώσει δείγματα γραφής στην προσπάθεια για μια υγιή τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί και τους λαϊκισμούς του ΔΜ τους ακούμε στον Κλύδωνα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ - ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ - ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕς ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΑΝ 20-30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΑΦΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ.
ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ XXX

Magos Gsisspor είπε...

ο διαχειριστης δεν εχει την απολυτη ευθυνη για το τι γραφετε εσείς στα σχολια, πολλά σβήνονται πάντως. Καλό είναι να αποφεύγετε αγοραίες εκφράσεις αλλά και ονόματα ατόμων που δεν είναι δημόσια πρόσωπα.

Οι μπάρες κόστισαν λίγο πάνω από δέκα χιλ και είναι μια πολύ αμαρτωλή ιστορία. Αν θέλετε να γράψω ένα άρθρο επ' αυτού και μετά να το συζητήσουμε. Ελπίζω αυτή τη φορα να υπάρξει κάποιος που να παραθέσει κάποια επιχειρήματα από πλευράς Δήμου, γιατί στο θέμα του τοίχου στηρίξανε όλη τους την υπεράσπιση σε επιχειρήματα Ξανθόπουλου και Μαυρογιαλούρου διά του γνωστού μπλόγκερ και ενδεχομένως και σε φιλικά ΜΜΕ να συνεχιστεί αυτή η παραληρηματική επιχειρηματολογία.

Θα είμαστε όμως ΟΛΟΙ ετοιμοι σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ??

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, εδώ και καιρό, όσοι μπορούν να μιλήσουν και εννοώ τα μπλογκς, σιωπούν για κάποιους λόγους, κάποτε κατανοητούς, κάποτε όχι. Δεν θα μας πουν τα μπλογκς απαραίτητα την αλήθεια ή το σύνολό της (εκφράζουν τις απόψεις του γράφοντος, και αυτός είναι ο ρόλος τους), αλλά θα μας ανοίξουν θέματα, μάτια και αυτιά..
Δεν θέλουμε υποσχέσεις για μελλοντικά άρθρα, θέλουμε τα άρθρα, μάγε..και το ίδιο ισχύει για όλους όσοι διαχειρίζονται τα μπλογκς.
Για να μην πούμε πόσα θέματα καυτά για το μικρόκοσμο του νησιού μένουν ασχολίαστα..

Κ.Λ.

Antipariafwni είπε...

99,9% το κοντέινερ θα μπει στην φάτσα του σχολείου ! Τελεία και παύλα. Έρχονται οι εκλογές και πρέπει να φαίνεται ότι δίνουμε νερό στον κόσμο.

Η αφαλάτωση Δεν θα λειτουργήσει μέχρι να γίνει η αλλαγή του δικτύου και να περάσει η αποχέτευση.
Πρώτον γιατί ο αμίαντος δεν είναι πόσιμος.
Και δεύτερον γιατί είναι αδύνατον εκεί να γίνει "βοθρακι" για τα λύματα". (Βεβαια θα πούνε ότι δεν μπαίνει σε λειτουργία γιατί δεν τους αφήσανε).

Ο Λέβε ενώ τώρα δεσμεύτηκε να μην το κάνει εκεί , δεν τον άφησαν βασικά στελέχη της ομάδας του να κάνει πίσω καθαρά για πολιτικούς λόγους, καθώς ακούνε Τριαντάφυλλος και τους πιάνει κίτρινος πυρετός.

Ο Κάλλη δεν έκρυψε ποτε ότι είναι επαγγελματίας και κάνει στοχευμένη δημοσιογραφία.Και Βεβαια είναι μακριά από την τοπική πραγματικότητα.

Χαίρομαι για την πιθανή αλλαγή του εκλογικού νομου, με προβληματίζει ξανά το ζήτημα της συνένωσης σε περίπτωση τροποποίησης του καλλικράτη.

Θα επανέλθω όταν επανέλθουν και οι υπόλοιποι. Η παρέμβαση του Ωλίαρου είναι ιδιαίτερης σημασίας για πολλούς λόγους που οι περισσότεροι γνωρίζουμε.

μ@λ@κ@ς είπε...

οι 2 βάσεις για τις αφαλατώσεις στην παραλία και στο νεκροταφείο 6500 ευρώ!!! η βάση στο σχολείο 9000 ευρώ,
ο καθένας καταλαβαίνει τι συμβαίνει και γιατί δεν κάνουν πίσω και δεν είναι το πόσιμο νερό που θέλουν να δώσουν στους παππούδες και τις γιαγιάδες

Π.Β είπε...

το θεμα ειναι ενα κυριοι. οι ανθρωποι που εχουν τις τυχες του τοπου στα χερια τους ειναι τουλαχιστον επικινδυνοι.να γινει κατι λοιπον απο ολους οσους συμφωνουν με αυτο ετσι ωστε οταν θα εχουμε το δικαιωμα και παντα μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες να τους στειλουμε στα σπιτια τους. ο μαιος δεν αργει.

Unknown είπε...

Αρχή λειτουργίας αφαλάτωσης: "Προϋπόθεση για τη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος είναι να βρίσκεται κοντά στη θάλασσα (μέχρι μερικές δεκάδες μέτρα). Στη θάλασσα βυθίζεται μία υποβρύχια αντλία που προωθεί το θαλασσινό νερό στον αφαλατωτή". Το προαύλιο του σχολείου είναι τουλάχιστον αστεία επιλογή για μια τέτοια μονάδα. ΗΜΑΡΤΟΝ !!! Δεν πίστευα ποτέ ότι μετά από 43 χρόνια θα αρχίσω να έχω δεύτερες σκέψεις για το αν θα συνεχίσω να έρχομαι στην αγαπημένη μου Αντίπαρο, αλλά το χάλι που αντίκρυσα το καλοκαίρι (κατάντια Κάστρου, απίστευτα σκουπίδια...κλπ) αλλά και η εμπνευσμένες επιλογές του Κου Λεβεντάκη βοηθούν τα μέγιστα...Ευχαριστώ για την φιλοξενία, Γ. Μπαγούρδας

Ανώνυμος είπε...

καντε κατι γιατι χανομαστε.μαγε,γιαννη,βικ,φρικο,κωστα ,τασο,κλπ ..////////////////////////χανομαστε

Ανώνυμος είπε...

Με θλίψη είδα αυτό το έκτρωμα που θα φέρνει νερό στους συμπολίτες στον κεντρικό δρόμο, έξω από το σχολείο.
Αν για κάποιους η αισθητική του τόπου δεν έχει καμία σημασία, ζητώ συγγνώμη, αλλά για μένα και, ευτυχώς για πολύ κόσμο, αλλά, δυστυχώς και για πολλούς τουρίστες, ΕΧΕΙ..
Με μια σωστή ενημέρωση (χαχα) θα μπορούσε αυτό το κουτί να είναι οπουδήποτε εκτός κεντρικού δρόμου (όπως είναι τα άλλα δύο) σε εξίσου προσβάσιμο σημείο.
Δεν μπορώ να αμφισβητώ την χρησιμότητα του έργου, που εξάλλου, θα κριθεί μέσα στο χρόνο και εκ του αποτελέσματος..

ΥΓ. Χωρίς την ανάλογη μομφή προς την δημοτική αρχή, είδα με θλίψη και τη διάλυση της νότιας πλευράς του Σιφνέϊκου για τα έργα του βιολογικού. Μια εικόνα εκπληκτικής ομορφιάς τελείωσε κάπου εδώ...

Με τιμή
Λιόντας Κυριάκος

Ν.Β είπε...

κυριακο πρεπει να μαθεις οτι η αποφαση ηταν του λεβενταγα.καθαρα πρωσοπικη επιλογη.δημοτικο συμβουλιο εγινε ενα μεσημερι και αφου ειχαν αρχισει οι εργασιες στο σχολειο και αφοτου προηγηθει η αναφορα της αντιπολητευσης στην αστυνομια.οσο για τα εξοδα των περιβοητων βασεων?αστο καλυτερα.ολοκληρη οικοδομη μπορει να κατασκεβαστη.