7 Ιουλ 2012

YOU ARE DREAMING–KEEP ON

jeremiah morelli Dreaming(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ “ΓΕΦΥΡΑ 2” ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ - http://menoumeantiparo.wordpress.com/2012/07/07/27-6-12-28-6-12-om/)

Δεν χρειάζεται να σχολιασθεί εκτενώς το πρόσφατο δελτίο τύπου του Δημάρχου που κυκλοφόρησε προχθές στη Φωνή της Πάρου(και μοιράστηκε πόρτα πόρτα στο νησί μας, σαν να πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να αποκρυφτούν τα ποικίλα προβλήματα του Δήμου μας). Πρόκειται για ένα γενικόλογο αφορισμό του σατανικού ρολού που επιτελεί η αντιπολίτευση συνολικά, μέρος της οποίας είμαστε κι εμείς. Όποιος επιθυμεί απάντηση στα φαιδρά που γράφονται στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου μπορεί να διαβάσει προσεκτικά το εκτενές δελτίο τύπου μας που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια που άκομψα απέκρυψε ο δήμαρχος στην απαράδεκτου ύφους ομιλία του στην πλατεία πριν ένα μήνα. Δεν χρειάζεται επίσης να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει καμιά συγγένεια με την μείζονα αντιπολίτευση, πέρα από την κοινή συχνά αντιπολιτευτική στάση στην οποία μας υποχρεώνει ο ίδιος ο δήμαρχος. Και φυσικά δεν θα μάθουμε ιστορία από τα δελτία τύπου των συμβούλων του δημάρχου, που επαναδιατυπώνουν βασικές αρχές περί δημοκρατίας, σωστής διαχείρισης των κοινών και διαφάνειας, με αναφορές ακόμα και στο Νέρωνα.

Το νησί μας διανύει το δεύτερο έτος δημαρχίας του Κ. Λεβεντάκη και ακόμα περιμένουμε όλα αυτά που με σαφήνεια διατυπώνουμε στο πρόσφατο δελτίο τύπου μας, που φυσικά δεν απαντήθηκε ποτέ, αλλά ευτυχώς κοινοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας (παρότι η Φωνή της Πάρου δεν το δημοσίευσε ούτε καν περιληπτικά, ακολουθώντας μία σταθερή γραμμή συμπολίτευσης με το Δήμαρχο και αποκήρυξης ή μη δημοσίευσης κάθε δελτίου τύπου, ενέργειας ή θέσης του συνδυασμού μας, αντίθετα με βασικές αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας).

Αντιπαρερχόμενοι τέλος την περίφημη ομοιότητα μας με την παράταξη του κ.Βασιλόπουλου (μείζονα αντιπολίτευση), θα μπορούσαμε να δούμε στο πρόσωπο του Δημάρχου και του στενού επιτελείου του μία σαφή αντιστοίχιση με όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας, υπό το πρίσμα ενός βαθέως κομματικού κράτους που φαίνεται πως δουλεύει πολύ ενώ είναι αναποτελεσματικό, που εξυμνεί τη συνεργασία και τη διαφάνεια χωρίς να τις εφαρμόζει στην πράξη, που ορκίζεται στην αξιοκρατία υπηρετώντας ωστόσο τις αρχές της οικογενειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων και που, εν τέλει, αποδίδει στην αντιπολίτευση κάθε στραβό που οφείλεται στη στρεβλή διοίκηση του ιδίου. Πολλές ομοιότητες για να είναι συμπτωματικές.

Η στήλη «Γέφυρα 2» επανέρχεται λοιπόν. Σιγά σιγά θα αναρτηθούν περιληπτικά και τα παλαιότερα συμβούλια, ως συνέχεια της μέχρι σήμερα προσπάθειας που ξεκίνησε ο προκάτοχος μου κ. Σφαλαγκάκος, να καταγράφονται δηλαδή οι αποφάσεις και οι συζητήσεις που αναπτύσσονται στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες έχει εκπροσώπηση ο συνδυασμός μας. Αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική αυτή τη στιγμή: στην κακή και ανεπαρκέστατη μέχρι σήμερα ιστοσελίδα του Δήμου δεν υπάρχει καμία ανάρτηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι αυτό προβλέπεται θεσμικά (Καλλικράτης, άρθρα 75-10 και 71-3). Η ιστοσελίδα, αν και πρώτη προτεραιότητα, παραμένει «υπό κατασκευή», έχει δοθεί μάλιστα με απ’ ευθείας ανάθεση από τον ίδιο το Δήμαρχο σε ιδιώτη της επιλογής του, παρόλο που υπήρχαν πολλές αξιόλογες προσφορές, αλλά και μία σημαντική προεργασία από την άτυπη επιτροπή που συστάθηκε και στη οποία συμμετείχαμε. Άλλη μία χαμένη χρονιά για το κομμάτι της ψηφιακής προβολής της Αντιπάρου. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει το Δήμαρχο αυτό, αφού ούτε το κατέχει στοιχειωδώς αλλά ούτε έδωσε και ποτέ βάρος στο κομμάτι που αφορά την ψηφιακή ζωή του νησιού, παρά μόνο αρκείται στα εκτυπωμένα κείμενα που του φέρνουν αιμοδιψείς πολιτικοί του φίλοι από το μπλογκ του συνδυασμού μας (και του αντίστοιχου της Ενωτικής Κίνησης). Αν τον ενδιέφερε, θα είχε δημιουργήσει μία ιστοσελίδα για της παράταξή του, αντί να ρυπαίνει την ατμόσφαιρα με απανωτά ρυπαρά δελτία τύπου, έτοιμα για απόθεση κατευθείαν στον αμαρτωλό Ακονητό.

Δυστυχώς, η μη ανάρτηση των πρακτικών στη σελίδα του Δήμου είναι μία μόνο από τις παρατηρούμενες παρατυπίες, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι (και βέβαια αυτοί της μειοψηφίας) παρανόμως δεν λαμβάνουν πρότερη των συμβουλίων ενημέρωση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα, όπως πολλάκις έχει σχολιασθεί εδώ, να επαφίεται η ψήφος μας σε προσωπική έρευνα και –κυρίως-σε αυτοσχεδιασμό την ώρα της συνεδρίασης, γεγονός που καταργεί τη δυνατότητα λήψης απόφασης από όλο το συνδυασμό μας αλλά και μετά από συνομιλία με πολίτες και ειδικούς για κάθε θέμα.

Παράλληλα, ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου εξακολουθεί να μην εφαρμόζεται. Υπάρχει σχετική ανάθεση της Οικονομικής Επιτροπής εδώ και πολλούς μήνες προς τον κ. Γρίσπο. Του ανατέθηκε επίσημα η εργασία αυτή από την οικονομική επιτροπή (εθελοντική εργασία με μόνη αμοιβή για την κοπέλα που θα κάνει τη δακτυλογράφηση, όπως δημόσια δηλώθηκε). Έκτοτε έχουμε λάβει ένα προσχέδιο (βασισμένο σε μεγάλο ποσοστό στον πρότυπο κανονισμό της ΕΕΤΑΑ) που το εγκρίναμε άμεσα, αλλά ανεπίσημα, καθώς -άγνωστο γιατί- δεν έχει έρθει το προσχέδιο και στο δημοτικό συμβούλιο για επίσημη συζήτηση και έγκριση. Όλα αυτά κάνουν και τον πιο καλόπιστο πολίτη να θεωρεί ότι η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας αναβάλλεται εσκεμμένα, προκειμένου να συντηρείται το καθεστώς αναρχίας, αντεγκλήσεων, λαϊκισμού και υποκατάστασης ενίοτε του Προέδρου από τον ίδιο τον Δήμαρχο.


Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση της οικ. επιτροπής πέρυσι, ανατέθηκε στον ίδιο (κ. Γρίσπο) η κατάρτιση και του κανονισμού καθαριότητας. Εδώ ακόμα δεν έχουμε λάβει καν προσχέδιο… Κι εδώ σκέφτεται κανείς ότι η έλλειψη κανονισμού καθαριότητας  συμφέρει την πολιτική και τις "τακτικές" που εφαρμόζει η δημοτική αρχή σχετικά με τον Ακονητό, την ανακύκλωση, τη διάθεση απορριμμάτων, και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα.  Γεγονός είναι ακόμα ότι η επίσημη εφαρμογή κανονισμών από το Δημοτικό Συμβούλιο θα διευκόλυνε όποιον ήθελε να καταγγείλει τους επιβαρυντικούς χειρισμούς του Δήμου σχετικά με όλα αυτά τα θέματα γενικότερα...

Έχει εξάλλου επισημανθεί πολλάκις η μη ανάδειξη και συζήτηση κατατεθειμένων αιτημάτων και προτάσεων του συνδυασμού μας, πολλές φορές με καθυστέρηση που επισύρει και βαρύτατα πρόστιμα, καθώς ο Δήμος οφείλει, αν δεν θέσει το αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο- να απαντήσει εντός μηνός. Ειδικά μάλιστα για περιβαλλοντικά ζητήματα (και ως τέτοια εννοούνται η ανακύκλωση, το δεύτερο βυτιοφόρο, ο Ακονητός, η αποχέτευση και ο Βιολογικός, οι κλειστές παραλίες, κ.ά.) ο Δήμος οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα («πρόσβαση στην περιβαλλοντική πληροφορία», συνθήκη Aarhus ).

Τελευταίο θλιβερό γεγονός αποτελεί η ώρα διεξαγωγής του συμβουλίου της Οικονομικής Επιτροπής, που ξεκίνησε από τις απογευματινές ώρες, ευχερείς για κάθε πολίτη, και κατέληξε εδώ και λίγους μήνες στις πρώτες μεσημβρινές (συνηθέστερα 13:00), ακόμα και σε εργάσιμες ημέρες. Παρότι έχουμε αιτηθεί επισήμως να αλλάξει αυτή η τακτική αποκλεισμού μας από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, η αδιαφορία από μέρους Δημάρχου είναι προκλητική και πάντως όχι τυχαία. Το ίδιο, που περιγράφεται παραπάνω, συνέβη και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ο.Ε., που διεξήχθη στις 13.00, παρόλο που μία μέρα πριν είχα ζητήσει εγγράφως από το Δήμαρχο (και πρόεδρο της επιτροπής) να μεταθέσει χρονικά την ώρα συνεδρίασης λόγω αδυναμίας παρεύρεσης εμού αλλά και όσων πολιτών αδυνατούν να προσέλθουν, λόγω εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://menoumeantiparo.wordpress.com/2012/07/07/27-6-12-28-6-12-om/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και να ητανε μονο αυτα μαγε.
αυτος καβαλησε το καλαμι που λενε και κανει οτι γουσταρει.
ηθελε λεει να βγαλει για δουλεια και το αλλο πουλμαν του δημου αλλα οτι αυτο που εκτελει τωρα δρομολογια υπολειτουργει δεν το βλεπει.
οτι τα λαστιχα του ειναι εντελως φθαρμενα αν και ο ιδιος οδηγος κατηγοριας Δ οτι ειναι πολυ βρομικο
ουτε αυτο το γνωριζει.
γεμισε χωρις καμια αποφαση δ.συμβουλιου τον αγιο Γεωργιο με περγκολες πανω στη θαλλασα και αλλαξε το λεωφορειο δρομολογιο λογω αυτων.
και αλλα πολλα με τελευταιο το παρτυ των χερλεαδων.
αλλη αμαρτωλη υποθεση και αυτη.
ο Μακης απο συμβουλος εγινε και τροχονομος εκεινο το βραδυ και τραβουσε κώνους και εκλεισε την παραλια επισης χωρις αποφαση και αδεια λιμεναρχειου.
....
ψαξτε και λιγο τις τιμες πακετο για τους χαρλεαδες 135 ευρω και κατι τετοια και ρωτηστε ποσο κοστισε τελικα γιατι τα νουμερα αλλα λενε.
θα καταλαβετε.
φιλια.

Ανώνυμος είπε...

http://et.diavgeia.gov.gr/f/antiparos/ada/%CE%9241%CE%A1%CE%A9%CE%A8%CE%98-%CE%A1%CE%A1%CE%91