17 Νοε 2011

ΔΕΗ-Δεν Είμαι Ηλίθιος (αλλά μόνος μου δεν είμαι και δυνατός) – Υπέρ πάντων το κόμμα

Ενώ δήμοι σε όλη τη χώρα ορθώνουν ασπίδα προστασίας στους πολίτες τους έναντι στο απαράδεκτο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, στα δύο μας νησιά ισχύει το δόγμα του ΠΑΣΟΚ. Ανήμποροι στέκουν στα πολλαπλά ερωτήματα, κομμάτων, μήντια και πολιτών οι δύο δήμαρχοι, μη μπορώντας να αντιληφθούν ότι οι κάποτε καλοδεχούμενοι βουλευτές, πρωτοστατούντος του κ. Ρήγα, είναι σήμερα ανεπιθύμητοι. Παράλληλα, παραβλέπουν με ευκολία το που θα κατατάξει η ιστορία τους βουλευτές για τη στρεβλή στάση τους, αφήνουν ωστόσο στα δύο νησιά ένα στίγμα: αυτό της ισχνής έως ανεπαρκούς αντιμνημονιακής πολιτικής. Πρώτα όμως οφείλουν να ακούνε το λαό και μετά το κόμμα, εκτός αν η ανάποδη αφήγηση των πολιτικών προτεραιοτήτων είναι η συνέπεια του κράτους που ξέπνοο έφτασε ως τις μέρες μας να καμώνεται πως είναι κράτος.

Αντίστοιχα ερωτήματα έχουν υποβληθεί στους δημάρχους σε ΟΛΑ τα τοπικά ιστολόγια, αλλά και στα δημοτικά καταστήματα από πολίτες και στα συμβούλια από τις αντιπολιτεύσεις. Ο δικός μας επικαλείται την αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κι αν δεν υπήρχε αυτή; Ίσως κάτι άλλο…

Και μη φανταστεί κανείς ότι θα περιμέναμε από τους αιρετούς άρχοντες να βάλουν τα στήθια τους μπροστά στους φοροεισπράκτορες. Έστω και μία δήλωση ή δελτίο τύπου για τα μάτια του κόσμου θα αρκούσε να άρει την καχυποψία ότι υπέρ πάντων βρίσκεται το Κόμμα. Αν θέλανε, βέβαια, θα μπορούσαν να παρέχουν και νομική υποστήριξη ή να απευθυνθούν στους (όλοι γνωστοί είμαστε) υπαλλήλους της ΔΕΗ Πάρου ή ακόμα και να οργανώσουν ομάδες αντίστασης.

Ποτέ δεν είναι αργά, ας προβούν σε ενέργειες αντίστασης ακόμα και τώρα, μετά την πρώτη φοροδόση. Πώς; Ας αντιγράψουν αντίστοιχες ενέργειες άλλων δημάρχων. Δεν χρειάζεται ούτε καν ανάθεση.
Διαβάστε ενδεικτικά κι εδώ:
http://antiparios.blogspot.com/2011/11/blog-post_14.html
http://parospress.blogspot.com/2011/11/blog-post_977.html
http://fileleutheros.pblogs.gr/pages/3.html
http://aristofanhs.blogspot.com/2011/11/blog-post_11.html

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χμ αυτό με την ανάθεση καλό μου ακούγετε. Πόσο θα κοστίζει το κάθε γράμμα?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ - Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ; Α! ΞΕΧΑΣΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!!!

αντιγράφω από Φιλελεύθερο:

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου για το χαράτσι

Η επιβολή μέτρων στον ήδη πιεσμένο οικονομικά Ελληνικό λαό έχει ξεπεράσει τα όρια πλέον των δυνατοτήτων του.



Οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας που πιέζεται, με τους πολίτες να αγωνιούν, να οργίζονται και να υποφέρουν είναι απόρροια της αλλαγής της καθημερινής ζωής όλων μας προς το χειρότερο.

Η επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., αποτελεί μορφή άσκησης ψυχολογικής βίας και ιδιαίτερα στα οικονομικά αδύναμα άτομα. Ο Δήμος Πάρου είναι αποδέκτης όχι απλά διαμαρτυριών αλλά και προβλημάτων επιβίωσης.



Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο χαράτσι που αποστέλλεται με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.

Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία που αρνείται να πληρώσει τα νέα εξοντωτικά μέτρα επειδή δεν μπορεί.

Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή κυρώσεων όπως διακοπή ρεύματος κ.λ.π.



Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος της Πάρου θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει με τις υπηρεσίες του (νομικές, προνοιακές κλπ), αλλά αναπτύσσοντας και νέες προνοιακές δομές στο μέλλον, προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσίων με διακοπή ρεύματος κ.λ.π.



Το ψήφισμα αυτό να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στις αρμόδιες υπηρεσίες, στην διοίκηση της Δ.Ε.Η. και να δημοσιευθεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

O δήμαρχος της αντιπάρου λεει μπαρούφες
Ειπε στο ράδιο ότι αυτός που δεν το πληρώνει έχει πρόστιμο 100% πράγμα που είναι ψέμμα
Ειπε ότι περιμένει τους δικαστές να αποφασίσουν
Μα αμα βγει παράνομο θα καταργηθεί αμα βγει νόμιμο θα σας πει πληρώστε το

Magos Gsisspor είπε...

Δεν άκουσα το ραδιόφωνο, η λέξη μπαρούφα ας ανακληθεί, ας πουμε ότι δεν είχε δίκιο, ωστόσο ακόμα κι αν είχε δίκιο, θα μπορούσε να βγει ένα κείμενο σαν αυτό της Πάρου, προσεκτικά διατυπωμένο και χωρίς εντυπωσιασμούς ή καταγγελτικές κορώνες. Κατι απλο, αλλά κάτι.
Δεν είναι αργά

Ανώνυμος είπε...

ρωτήστε το ράδιο αν είπε τις μπαρούφες

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να ρωτήσουμε τον βουλευτή Ρηγα τι λέει σχετικά. Στο ραδιόφωνο πόσοι άραγε ακούσανε τι είπε ο δήμαρχος; 50 άτομα; το πολύ λέω εγώ.

Santaporian fan είπε...

Μάγε, πότε θα αρχίσουν πάλι τα υπέροχα παραμύθια σου που σατιρίζαν την τοπική πολιτική σκηνή; Καζαμία θα δούμε φέτος ή είσαι πνιγμένος;

ωλιαρος είπε...

Σε αυτές τις μαύρες μέρες των Μνημονίων του Μεσοπρόθεσμου με τους απανωτούς φόρους τα χαράτσια και τα άλλα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλονται και πλήττουν βάναυσα την ποιότητα ζωής και της Αντιπαριώτικης Κοινωνίας η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες
Ένα ψήφισμα αντίθεσης είναι αυτονόητα αναμενόμενο

Ανώνυμος είπε...

1:02 ton dhmarxo ton akoysan arketoi esena den se akoyh kaneis edv poy mono ta grafeis kai anonhma!!!opvs akoysame oles tis synenteyjois akoysme kai toy dhmarxoy.

Ανώνυμος είπε...

Και τι είπε ο δήμαρχος ρε μεγάλε; Είπε ή όχι μπαρούφες; Μίλησε για συμβούλια επικρατείας τη στιγμή που εκατοντάδες άλλοι δήμοι είναι βλάκες και λένε όχι στο χαράτσι των δημοτών τους; Ή μήπως άκουσες ότι ήθελες; Να τα ακούμε όλα, όχι μόνο τις διαφημίσεις...Εδώ μέχρι κι ο Αντιπάριος πάει κόντρα, εσύ τι ακριβώς δηλαδή λες ότι πρέπει να γίνει; Για πες μας να μάθουμε δηλαδή, μέχρι που φτάνει ο φανατισμός στο νησί. Όσο για τη συνέντευξη του Λεβεντάκη, άποψη σου αν την άκουσαν πάνω από 50, πάντως όσο πιο πολλοί τόσο χειρότερα γι αυτόν.

ωλιαρος είπε...

O Αντιπάριος θα είναι ενάντια στα χαράτσια και στις αντικοινωνικές αντιλαϊκές πολιτικές ακόμη και όταν ο Ρήγας γίνει Βρούτσης και κάποιοι σιωπήσουν άσχετα αν καταργηθούν αυτά
Αλλά επειδή το ζήτημα δεν είναι η ατομική στάση αλλά η συλλογική απάντηση ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός των πολιτών και ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής των . Βέβαια πέρα από πολικαντισμούς και υποκρισίες οφείλει και η αντιπολίτευση να μιλήσει που δεν την άκουσα ούτε στις συνεντεύξεις να πει κάτι ούτε στα δυο blogs να γραφτεί οτιδήποτε ούτε έφερε ένα ψήφισμα προ ημερήσιας στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Magos Gsisspor είπε...

Έτσι είναι αλλά η αντιπολίτευση δεν έχει μείνει τελείως άπραγη. Ο συνδυασμός του κ. Μαριάνου έθεσε το θέμα στο τελευταίο συμβούλιο (δεν γνωρίζω αν έχει σημειωθεί στα πρακτικά), προφορικά δε ο συνδυασμός του κ. Σφαλαγκακου έχει λάβει την επίσης ανεπίσημη δικαιολογία που γνωρίζετε.

Ανώνυμος είπε...

esy na mas peis tieipe marianos re mikre.an egv eimai megalos.

μαγοι είπε...

Ένας μάγος θα μας σώσει!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.party-events.gr/magic-tricks.shtml

NAI, ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩς ΚΙ ΑΥΤΟ: ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΠΩς ΛΕΕΙ. ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΤΣΙ;
http://www.enterprice.gr/mall-offer/oid/15