23 Οκτ 2011

Κάτσε κάτω από τη μπάρα… Έτσι… Μπράβο, πέρασες. Συγχαρητήρια είσαι στον πεζόδρομο…

 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ. 

Αντίθετα δείτε μία μπάρα, απόλυτα συνυφασμένη με την παράδοση του οικισμού. Street-Training024small Μπορούμε να διοργανώσουμε αγώνες λίμπο στο λιμάνι, με λίγη άμμο από τη διαρκώς μειούμενη στη δεύτερη Ψαραλυκή, φωτιά και κακαβιά και τα μηχανάκια να περνάνε με τέχνη κάτω από τη μπάρα, και τους γονείς να φωνάζουν “Κάτσε κάτω από τη μπάρα”.

Επίσης για τους οδηγούς αυτοκινήτων και φορτηγών μπορεί να διοργανωθεί αγώνας από την πλατεία με τερματισμό τη μπάρα του λιμανιού. Ο νικητής θα παίρνει τη μπάρα σπίτι του, για να μη χρησιμοποιούμε συνέχεια τις παλιές και παγώσει το εμπόριο μπαρών….

 

automatic-lifting-barrier-26114

Στα σοβαρά τώρα:

 Όταν ο δήμος παραδέχεται ότι η εφαρμογή των αποφάσεων για απαγόρευση της κυκλοφορίας στον –τύποις- πεζόδρομο είναι δουλειά της αστυνομίας, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η αστυνομία οφείλει να κάνει το έργο της. Όταν αυτή, σε καιρό μνημονίου (αλλά και προ μνημονίου) αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην παραπάνω αρμοδιότητα, βρίσκουμε την εύκολη λύση.

 Μπάρες

Τέσσερις μπάρες, που θα κοστίσουν 12600 ευρώ από τον ζαλισμένο δημοτικό κουμπαρά (τον κουμπαρά μας) –εδώ η απόφαση από το “Διαύγεια”. Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι ο κάθε απαίδευτος οδηγός μας κοστίζει γύρω στα 600 ευρώ, όσο μερικές δηλαδή κλήσεις (δίπλωμα, παραβίαση πεζοδρόμου, παράνομο παρκάρισμα, θορυβώδης εξάτμιση, κατάχρηση αλκοόλ), που ο ίδιος ή οι γονείς του θα σπεύσουν να σβήσουν την επομένη, μην τυχόν και το καμάρι της κοινωνίας μας στιγματιστεί. Με πολύ μικρότερο κονδύλι των 12.600 ευρώ, θα μπορούσαν να οργανωθούν πολλές και φθηνές παρεμβάσεις ως προς τον πεζόδρομο. Αν μάλιστα δεχτούμε ότι το ζήτημα της στέγης του Σχολείου (αναμένατε σχετικά) αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το Δήμο, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για τους μαθητές του δημοτικού, τέτοια ποσά θα μπορούσαν να διατεθούν –μαζί με άλλα- στην επισκευή της στέγης και όχι σε λύσεις που είναι και λανθασμένες και ακριβές.

Ποικίλες δραστηριότητες, καμπάνιες σε τοπικά ΜΜΕ, φυλλάδια στους κατοίκους, έμπρακτη απόδειξη από τους συμβούλους ότι σέβονται τον πεζόδρομο (γιατί στην πράξη ο νόμος καταλύεται και από μερικούς εξ’ αυτών), ακόμα και εκδήλωση στον κεντρικό πεζόδρομο με θέμα ακριβώς αυτό, όλα αυτά κι άλλα τόσα θα ήταν στη σωστή κατεύθυνση: το δικαίωμα να τηρηθεί το πεζό του δρόμου, αντίστοιχα με τις αλλεπάλληλες κοινοτικές αποφάσεις που το έχουν επιβάλλει στα χαρτιά από παλιά.

Αυτά όλα είχαν ήδη συζητηθεί στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ο Δήμαρχος μάζεψε μελλοντικούς αιρετούς και πολίτες για να συζητηθούν κάποια ζητήματα. Δυστυχώς όμως, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές αλλά με άλλους πρωταγωνιστές, και κάποια πράγματα τελικά, όπως η νοοτροπία, δεν αλλάζουν. Δείτε την προεκλογική εξαγγελία του νυν Δημάρχου (στο θέμα “Αναπλάσεις” σημειώνει: “πλήρης προστασία του κεντρικού πεζοδρόμου”), που έχει ένα ορθό σκεπτικό (την επιθυμία να είναι πεζόδρομος), απέχει όμως αυτό  παρασάγγας από τη λύση της μπάρας, που δεν ξέρουμε ούτε πόσο θα αντέξει στους ευφορικούς οδηγούς και αναβάτες, ούτε πώς θα τους αποτρέψει να εισβάλλουν στον πεζόδρομο από τα μικρά σοκάκια που καταλήγουν σε αυτόν, ούτε πώς μια τέτοια κίνηση διαφυλάττει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού. Ακόμα περισσότερες απορίες και επιφυλάξεις μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω απόσπασμα της στήλης “Γέφυρα” από το ιστολόγιο του “Μένουμε Αντίπαρο”. Εκεί θα διαπιστώσετε -μεταξύ πολλών ακόμα επιφυλάξεων στη συγκεκριμένη Οικονομική Επιτροπή- την καταγραφή της παρακάτω λογικής άποψης για το ζήτημα από το σύμβουλο κ.Σφαλαγκάκο:

 

Θέμα 5)Έγκριση μελέτης και ανάθεση για την τοποθέτηση μπαρών στον κεντρικό δρόμο Αντιπάρου και διάθεση και πίστωση δαπάνης για την προμήθειά τους:

Ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε τρεις προσφορές, και πρότεινε τη χαμηλότερη—10.900,00 ευρώ συν ΦΠΑ. Το ποσόν δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος εγκατάστασης.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισα την πρόταση για πολλούς λόγους:

1) Επειδή, όπως εξήγησα, κατά την άποψή μου, υπάρχουν Κοινοτικές Αποφάσεις (οι πιο πρόσφατες του 2007 και του 2009), οι οποίες χαρακτηρίζουν τον κεντρικό δρόμο «πεζόδρομο» για ολόκληρο το έτος και καθορίζουν τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων, και πρέπει να σεβαστούν.

2) Τις αποφάσεις αυτές υποχρεούται να εφαρμόσει η αστυνομία. Αν αδυνατεί η τοπική αστυνομία για οποιονδήποτε λόγο να τις εφαρμόσει, τότε οφείλουν/-ουμε να απευθυνθούν/-ούμε επισήμως στο αμέσως επόμενο ιεραρχικό επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας, κ.ο.κ.,

3) Πρέπει να φροντίσουμε να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα (μέσω λαϊκής συνέλευσης, με έντυπο υλικό, ενημέρωση των ΜΜΕ, κλπ), ώστε να ευαισθητοποιηθεί το κοινό.

4) Μου είναι αδιανόητο το γεγονός ότι όλοι μας μπορούμε και δείχνουμε τον πρέπον σεβασμό και την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση απέναντι στις σχετικές αποφάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την ίδια κατάσταση και το χειμώνα, προς όφελος όλων. Είναι τόσο δύσκολο για τους 10-15 παραβάτες να σεβαστούν το νόμο και το χειμώνα, και έτσι να μη θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας, προπάντων των μικρών παιδιών;

5) Υπάρχουν και πολλοί παράλληλοι δρόμοι κατά μήκος ολόκληρου του πεζόδρομου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα.

6) Από τη δεκαετία του ’80 έχει χαρακτηριστεί το χωριό μας ‘παραδοσιακός οικισμός’, και η εικόνα των μπάρων θα είναι σίγουρα αντιαισθητική και αντίθετη σε όποια έννοια της παράδοσης.

7) Υπάρχει και η οικονομική διάσταση, καθώς, όπως ξέρουμε όλοι, στις ημέρες μας πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί με τα χρήματα του Δήμου, και να είναι απολύτως αναγκαίες όλες οι δαπάνες στις οποίες προβαίνουμε (και αυτές στις πιο συμφέρουσες τιμές). Οι παραπάνω προσφορές είναι μόνο για τον εξοπλισμό—δεν αναφέρονται στα έξοδα τοποθέτησης, ούτε υπολογίζονται τα χρήματα που θα χρειαστούν για συντήρηση, ανταλλακτικά, επισκευές.

8) Οι μπάρες δεν θα κλείσουν όλους τους παράδρομους, οπότε, θα συνεχίσουν να περνούν όσοι θέλουν, όσο θέλουν. Τα μηχανάκια θα μπορούν να παρακάμψουν τις μπάρες.

9) Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι θέμα αρχής: Αν εμείς οι ίδιοι, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παίρνουμε αποφάσεις και μετά δεν προσπαθούμε να τις εφαρμόσουμε—με λίγα λόγια δεν τις υποστηρίξουμε, δεν πολεμήσουμε για αυτές, δεν τις σεβαστούμε—αν απλούστατα αποδεχόμαστε την όποια απόφαση ως «μη εφαρμόσιμη», και αν, στην προκειμένη περίπτωση, αποφασίσουμε να προβούμε στη δαπάνη και στην αντιαισθητική εγκατάσταση των μπάρων, ισοδυναμεί με το να αποδεχόμαστε την ήττα μας. Είναι το ίδιο με το να λέμε ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζουμε, αλλά αν κάποιοι λίγοι θέλουν να ζουν υπεράνω του νόμου, δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε. Για μένα, τέτοια στάση επιδεικνύει μόνο ηττοπάθεια, και δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για μέλλουσες Αποφάσεις. Την θεωρώ ήττα της ίδιας της δημοκρατίας, ήττα που εκμηδενίζει τη δημοκρατική διαδικασία. Επιτρέπουμε σε μία μειοψηφία παραβατών να επιβάλλεται σε μία πλειοψηφία νομοταγών πολιτών. Δεν οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, το Δημοτικό Συμβούλιο, την πλειοψηφία, οι οποίοι είναι νομοταγείς πολίτες; Έχει, εν τέλει, μία μειοψηφία παραβατών περισσότερα δικαιώματα από τη Δημοτική αρχή, από μία πλειοψηφία νομοταγών πολιτών;   

 

Οπότε τελικά: μπορούμε να είμαστε τόσο πολιτισμένοι όσο θέλουμε να δείχνουμε το καλοκαίρι; Επικρατεί ακόμα η έννοια του σογιού  έναντι του δημόσιου συμφέροντος; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε οι πολίτες να ζητάμε εξηγήσεις από τους γνωστούς αγνώστους; Μήπως να αρχίσουμε τα δικαστικά μέτρα (δήμος-αστυνομία);

Κάθε λύση δεκτή. Και κάθε πολιτισμένος αντίλογος επίσης. Εδώ που βρισκόμαστε, στο χρόνιο γρίφο που λέγεται “πεζόδρομος”, δεν χωρούν ούτε υπεκφυγές, ούτε δογματισμοί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πλειοψηφία τον θέλει πεζόδρομο, ο δε νόμος και η παραδοσιακή αισθητική του νησιού το επιβάλλουν. Και οι μπάρες δεν το επιτυγχάνουν σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, επικυρώνουν το δικαίωμα σε όποιον θέλει να παρανομεί, αρκεί να ξέρει ότι η αστυνομία δεν υπάρχει.

Και για να μην παρεξηγούμαστε: από το να χτυπήσει κάποιος μαθητής από διερχόμενο όχημα, καλύτερα η μπάρα από το τίποτα. Απλά υπάρχει και μια αστυνομία που μπορεί να παρέμβει, πολλές κοινοτικές αποφάσεις που συμφωνούν, μια αίθουσα για ομιλίες, και αρκετοί εθελοντές να τρέξουν ένα εγχείρημα ενημέρωσης του κόσμου.

61 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

από σχόλια στο facebook:

Tasos Potamianos
Αντί για μπάρα προτείνω να βάλουμε διόδια με όμορφες κοπέλλες-εισπράκτορες με παραδοσιακές στολές και τσεμπέρια, κάμερες βίντατζ κατά μήκος του πεζόδρομου για τους παραβιαστές, και Mc Donalds κάθε 50 μέτρα. Θα δείχνει πιο σοβαρό.

Zabel Mouratian
Eίναι δυνατό, να μιλάμε για 12.600 ευρώ, σήμερα, για να μάθουμε σε μερικούς ανεγκέφαλους ότι ο πεζόδρομος είναι δρόμος για τους πεζούς!!!

Magos Gisspor
... και να μενουν αλλα εργα πισω, οπως η μονωση του δημοτικου σχολειου θα συμπληρωνα στη Ζαμπέλ. Τάσο, μπορούμε να κάνουμε και άρση μπαρών, και να αποκτήσει και η μπαροτσαρκα διπλη εννοια...

Tasos Potamianos
Σωτήρη, πες τού δήμαρχου: Άρες μάρες κούκου μπάρες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ απιστευτο κι ομως ελληνικο(αντιπαριωτικο) !!!

Ανώνυμος είπε...

μετά τις μπάρες θα παίζουμε τις κουμπάρες

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα του πεζοδρόμου είναι θέμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Άρα γίνεται να λυθεί το πρόβλημα. Σε συνεργασία με κάποια επιτήρηση/έλεγχο από την αστυνομία.

Δεν είναι θέμα παιδείας, γιατί αυτή απουσιάζει έτσι κι αλλιώς από πολλές πτυχές της ελληνικής -και της τοπικής- κοινωνίας...

Ανώνυμος είπε...

asxeto 75000 για τη μόνωση πάτε καλά?

Magos Gsisspor είπε...

Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος σε σημερινή του συνέντευξη στον ΗΧΩ επέμεινε στο θέμα των μπαρών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι παραλογισμός η στάση της αντιπολίτευσης, που ζητάει όπως ο ίδιος είπε "να δώσουμε παιδεία στον Αντιπαριώτη, λες και είναι ηλίθιος"...

Άμα υπήρχε όμως παιδεία δεν θα χρειαζόντουσαν οι μπάρες, λες και είμαστε μία αγέλη απαίδευτων.

Όλη η συνέντευξη, με το δήμαρχο να λέει, πάνω στο κέφι του από την φιλόξενη αντιμετώπιση των οικοδεσποτών, και πολλές ανακρίβειες. Ίσως και η διαστρέβλωση της αλήθειας να μην είναι ούτε αυτή θέμα παιδείας, αλλά ανάγκη πολιτικής επιβίωσης και φιλαρέσκειας. Περισσότερα σε επόμενο ποστ σχετικά, όταν θα ανέβει και η επίμαχη συνέντευξη...

Ας μείνουμε στο δρόμο...

Όσο για τη μόνωση των 75000 ευρω για το σχολείο, ακούστηκε όντως από το δήμαρχο στο τελευταίο συμβούλιο, αλλά ας περιμένουμε να δούμε αν αυτό είναι ακριβό ή όχι. Και τι ισχύει τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Tι να πουμε και για τους περηφανους νεους πατεραδες που οδηγουν το δικυκλο τους με το ενα χερι και στο αλλο κρατανε με καμαρι το παιδι τους!!!Το οποιο συχνα εχουν για συνοδηγο στο αυτοκινητο τους με το προσωπακι του κολλημενο στο παρμπριζ αντι να ειναι δεμενο με την ζωνη στο πισω καθισμα...Και καλα η δικη τους ζωη δεν τους αρεσει,του παιδιου τους δεν την υπολογιζουν?Γνωριζουν την υπαρξη αρθρου του Ποινικου Κωδικα περι εκθεσης ανηλικου σε κινδυνο?

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω μάγε οτι ζηλεύεις την πολιτική ευφυία και ηθική που πρόσφατα δείχνει ο Δήμαρχος

Magos Gsisspor είπε...

Δεν είναι θέμα λογικής αγαπητέ ανώνυμο.

Είναι η διαφορά επαγγελματία -ερασιτέχνη και αλήθειας-κακής κρίσης. Ή επίσης: μια χαρά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

Ας μείνουμε και πάλι στον "παραλογισμό" των μπαρών. Ούτε ένα επιχείρημα για την τοποθέτησή τους δεν ευσταθεί.

Μπακάλης είπε...

Σωστό στα περισσότερα σημεία το σκεπτικό του κ.Σφαλαγκάκου (ειδικά για την αισθητική και την οικονομία ) αλλά πιστεύω ότι στοιχειώδης σήμανση του πεζόδρομου χρειάζεται
για την δήλωση του και την υπενθύμιση στους ντόπιους αλλά και προς γνώση των επισκεπτών οδηγών
επειδή ο πεζόδρομος είναι περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων μια κινητή μπάρα όπως αυτή http://imageshack.us/photo/my-images/848/24017014.jpg/ (η κάτι ανάλογο καλύτερο αισθητικά ) με το σήμα του ΚΟΚ (Η παράβαση του έχει 80 ευρω πρόστιμο και 20 μέρες αφαίρεση διπλώματος) θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά .
παραπέρα και ευαισθητοποίηση των κατοίκων χρειάζεται και επιβολή προστίμων στους γνωστούς ειδικευμένους παραβάτες .

Ανώνυμος είπε...

mage pes ston kyrio potamiano na to pei o idios to ares mares koykoynares giati mprosta toy ala leei kai ton peneyei ton kyrio dhmarxo.gia des poy kapioi apo to poyuena niazontai perisotero apo toys ntopioys gia to nhsi..poy shmera einai ayrio den einai.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!

Magos Gsisspor είπε...

ας του το πει λοιπον καποιος να μην κανει χουμορ...Αυτό λέτε; Δεν επιτρέπεται να θεωρει τις μπαρες μια λανθασμενη επιλογη, δηλαδη να λεει χιουμοριστικα αρες μπαρες κουκουμπαρες;

Κατα τ' άλλα η δικη σας θεση ισως θα εχει περισσοτερο ενδιαφερον αν παψετε να ειστε ανωνυμος

Εχω παιδιά. είπε...

Αναρωτιέμαι αν οι μπάρες θα μπουν μόνο στο λιμάνι και πιο πάνω από το ΚΕΠ ή θα κλείσουμε όλα τα στενά με μια μπάρα? Εκεί να δεις έξωδα, το χωριό είναι γεμάτο δρόμους. Γιατί κλείνοντας την κύρια είσοδο του πεζόδρομου (λιμάνι) δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Αν έκανε η αστυνομία την δουλειά της σωστά και αν είχαμε παιδεία ως κάτοικοι δεν θα το συζητούσαμε καν το θέμα. Γιατί το καλοκαίρι είναι πεζόδρομος και τον χειμώνα οχι? Γιατί το σχολείο είναι το πρωί σχολείο και το βράδυ παρκιν και αλανα για σουζες? Αντε μετα να διορθώσεις τα αδιόρθωτα.
Οσο για τον κύριο με τα greeklish, μη μπαίνει στο κόπο να ασχολείται...εμείς μιλάμε Ελληνικά.

Magos Gsisspor είπε...

Εγώ θα επιμείνω και ρωτάω: Εντάξει, τα σχόλια δείχνουν ότι η τοποθέτηση τεσσάρων μπαρών για την ρύθμιση/προστασία του πεζοδρόμου είναι μία λάθος απόφαση. Επειδή δεν μπορεί μόνο ένας, δηλαδή ο Δήμαρχος, να θεωρεί παραλογισμό το να αντιδράς στις μπάρες αλλά να θέλεις τον πεζόδρομο προστατευμένο, ας δούμε πραγματικά μια αντίθετη άποψη, τεκμηριωμένη και πέρα από συναισθηματισμούς και λαϊκισμούς

Ανώνυμος είπε...

na mhn asxolhsai esy kyrie oxi egv mhlav gia sena ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ an katalabes kala.exoyme dhmokratia kai exv kai egv paidi kai perimenv kai deytero.an den saresei opvs grafv mh diabazeis ta sxolio moy ok?????????

Θεοδόσης είπε...

Πάντως όντως, θα μου βγουν τα μάτια με αυτά τα greeklish... Η άποψή μου τώρα, απίστευτο έξοδο οι μπάρες. Βολεύει όμως πολλούς αφού μεταβιβάζονται οι ευθύνες για τον έλεγχο των οχημάτων... στις μπάρες. Επίσης τόσο μεγάλο ποσό εμένα στο μυαλό μου φέρνει και υποψίες για άλλους λόγους επιλογής του μέτρου. Χωρίς παρεξήγηση...

Magos Gsisspor είπε...

Σήμερα, ημέρα εθνικής εορτής παρέλασαν με περηφάνεια όλοι όσοι θα συνεχίσουν να περνάνε και μετα τις μπάρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία ώρα περάσανε γύρω στα δεκαπέντε μηχανάκια, κυρίως από νέα παιδιά. Κάποιοι ένιωθαν αμήχανα βλέποντας παιδάκια να παίζουν στον πεζόδρομο ενώ καποιοι άλλοι ούτε καν κοίταξαν γύρω τους. Όσοι καθόμασταν και παρατηρούσαμε λέγαμε γελώντας "κάτσε κάτω από τη μπάρα"...

Αφιερωμένο και πάλι το παραπάνω στο δήμαρχο που θεωρεί παραλογισμό το να διαφωνείς για τις μπάρες αλλά να επιθυμείς ένα δρόμο πεζόδρομο. Είναι θέμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και αστυνόμευσης, όχι παιδείας όπως με ναρκισσισμό δήλωσε...

Ασφαλώς μεγάλη ευθύνη έχουν και όσοι συναίνεσαν με την ψήφο τους στο παραπάνω, καθώς έβαλαν την κομματική ταυτότητα πάνω από τη λογική. Συγνώμη που είμαι επιθετικός αλλά φτάνει πια με την υποκρισία που βλέπουμε καθημερινά.

Τι λέτε να ζητήσουμε να ανακληθεί η απόφαση; 12χιλιάρικα είναι αυτά, για ένα μέτρο άχρηστο και λειψό.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τους μερικούς ανεγκέφαλους είναι και οι ποδηλάτες που τρέχουν σαν τους παλαβούς μέσα στο χωρίο πρωτινό η ανύπαρκτη αστυνομία που ειδοποιεί κάποιους πάντα για να τη γλιτώσουν να κάνει τη δουλεία της ποιο καλά

Ανώνυμος είπε...

Μάγε θα επέμβω και πάλι δεν είναι όλοι πασοκ όπως εννοείς

Magos Gsisspor είπε...

@ανώνυμο των 8.58> Έγραψα: "Ασφαλώς μεγάλη ευθύνη έχουν και όσοι συναίνεσαν με την ψήφο τους στο παραπάνω, καθώς έβαλαν την κομματική ταυτότητα πάνω από τη λογική."

Πριτιμάτε αυτό; "Ασφαλώς μεγάλη ευθύνη έχουν και όσοι συναίνεσαν με την ψήφο τους στο παραπάνω, καθώς έβαλαν την οποιαδήποτε ταυτότητα πάνω από τη λογική."

Ελπίζω να αποκατέστησα την τρωθείσα υπόληψη του κόμματος. Τώρα θα είναι όλα τέλεια.

Ανώνυμος είπε...

στον τύπο που γράφει greeklish:

Εσύ που νοιάζεσαι λοιπόν για το νησί και σήμερα είσαι αλλά θα είσαι και αύριο, γιατί δεν καταγγέλλεις τον επιχειρηματία του λιμανιού που έχει στήσει μόνιμη παράνομη κατασκευή; Μήπως για να μην κρυώνει η οικογένειά σου;

Ανώνυμος είπε...

den einai dikia moy doyleia na kanv kataggelia ston epixhrimatia file 10:07 yparxoyn armodies arxes,kai den eimai kai pelaths toy katasthmatos oyte egv oyte h oikogenia moy gia na krionv vpvs esy les

Ανώνυμος είπε...

Θα χαιρόμουν πολύ αυτή η "συζήτηση" να γίνει δημόσια.
Οχι πίσω απο τις οθόνες.

Και όχι μόνο αυτή, αλλά και άλλες με τα τόσα θέματα που υπάρχουν. Θα έκαναν το νησί να λειτουργεί σωστότερα.

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακη στις 11 στο δημοτικο συμβουλιο υπαρχει θεμα περι τιμητικης εκδηλωσης εις μνημην Χρηστου Καραγιανιωτη...Λεφτα υπαρχουν αλλωστε...

Magos Gsisspor είπε...

@ανώνυμο12:43> Μακάρι να γινόταν όπως γράφετε. Ωστόσο το ζήτημα "μπάρες" και "πεζόδρομος" δεν ετέθη καν σε διαβούλευση. Έτσι θα' πρεπε, εκεί, σε μία δηλαδή λαϊκή συνέλευση, στα σχολεία, στα μήντια, κ.α., να φανεί αν έχει νόημα η παρέμβαση στον πληθυσμό και η ενημέρωση-διαπαιδαγωγηση. Αν, πάλι, υπάρχουν διαφωνίες και κάποιοι που θέλουν να περνάνε, τότε όχι μόνο μπάρες αλλά και τάφρο να βάλουμε.

@ανώνυμος9:32> Έχει ξαναγραφτεί εδώ ότι όση αποδοχή και εκτίμηση δεν είδε εν ζωή ο Χρηστάρας την δέχεται τώρα. Λάθος απόφαση για διάφορους λόγους, καλό είναι να αποσυρθεί.

Τάσος Ποταμιάνος είπε...

Δεν μπορώ να δώσω βάση στο σχόλιο εις βάρος μου εφ' όσον προέρχεται από ανώνυμο. Μπορώ όμως να πω ότι

1.Όλα τα σχόλια μου αναφορικά με τις μπάρες ήταν χιουμοριστικά και νομίζω πως είναι ηλίου φαεινότερον
2. Θεωρώ πως η τωρινή δημοτική αρχή έχει κάνει ήδη θαύματα στον λίγο χρόνο που βρίσκεται στην κεφαλή του νησιού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει και κάποια σφάλματα.
3. Αγαπώ, πονάω και νοιάζομαι για το νησί όσο κι οι Αντιπαριώτες και αυτό δεν μπορεί να μου το απαγορέψει κανείς. (Και νομίζω πως αυτό το έχω αποδείξει εμπράκτως και ποικιλοτρόπως).
4. Ζήτω η Αντίπαρος!

Ανώνυμος είπε...

Δδηλαδή κύριε Ποταμιάνε τι ακριβώς βρίσκετε ότι έχει κάνει ο δήμος και η κεφαλή του για να είστε ευχαριστημένος; Αν εξαιρέσουμε την καθαριότητα μέσα στο χωριό δεν ξέρω τι άλλο "θαύμα" έχετε διαπιστώσει. Για την αξία σας και την προσφορά σας δεν έχω να πω κάτι, είναι τιμή μας να έχουμε διακριτικούς VIPS που θέλουν να βοηθήσουν δραστηριότητες του νησιού. Αλλά όχι και θαύματα...

Ανώνυμος είπε...

file 04:00 apo oti jerv ekei mesa ston dhmo dhnoyn oloi ton kalitero toys eayto,apo toys dihkoyntes mexri kai ton teleyteo ergath,episeis gnvrizeis poli kala oti to kratos exei ta xalia toy kai einai kai mayra,ara xrhmata den yparxoyn.tvra esy isvs na mhn ueleis na deis oti prospauoyn gia to kalhtero toy nhsioy,kai oti ginete agonas na ginoyn kapoia erga pnohs .

ο ανώνυμος των 4.00 είπε...

Το ότι δίνουν τον εαυτό τους δεν φτάνει, αν είναι ανεπαρκείς. Το ότι αναφέρεις ως έργο πνοής το βιολογικό δείχνει ότι δεν ξέρεις ότι ήδη πληρώσαμε κερατιάτικα 20000 για να "τρέξει" το έργο. Θεωρείς έργο πνοής τις μπάρες; Όχι, γιατί από εκέι ξεκινήσαμε και μετά πήγαμε στον κ.Ποταμιάνο που τα βρίσκει όλα ωραία. Σαν επισκέπτης κι εγώ θα τα έβρισκα όλα ωραία. Στο κάτω κάτυω από την παλιοΑθήνα έρχονται όλοι. Στις λεπτομέρειες, όμως, αν δηλαδή δεις κάτω από την επιφάνεια θα δεις πολλά στραβά. Δεκτό το ότι δουλέυουν, αλλά δεν φτάνει. Άμα θες το συζητάμε.

Ανώνυμος είπε...

na to sizhthsoyme 4:00 ,den les poyuena omvs posv xalia brhke to dhmo h nhn arxh apo thn prohgoymenh .poyuena,,phsteyv oti den mpvrei re file se tosv ligv xroniko diasthma na alajoyn ragdea ta pragmata,h koinotita htan ena (ΧΑΟΣ)den litoyrgoyse tipota.nomizv oti protrexeis

ανωνυμος 4.00 είπε...

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στις 11.30 στην αίθουσα Καλουδά. Έλα να μάθεις ένα από τα τελευταία κατορθώματα του Δημάρχου..

Ανώνυμος είπε...

pali den anaferese poyuena gia toys prohgoymenoys kai th egklhmata kanane oxi katoruomata.tosv poly fobase na mhlhshs gia aytoys????????????giati arage?????????????

ο ανώνυμος των 4.00 είπε...

Συμφωνώ φίλε μου, οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι. Όχι όμως να λέμε και ότι όλα πάνε καλά με τους τωρινούς. Πρέπει να είσαι σόι του Λεβε για να τα βλέπεις όλα ωραία...
Γιατί γράφεις με γκρήκλις;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:00 με τι είσαι ευχαριστημένος γιατί δεν το βλέπω αν έχεις τόσο πρόβλημα
ΖΗΣΕ ΜΟΝΟΣ

ο ανώνυμος των 4.00 είπε...

Μόνος ζω, αλλά δεν είμαι αυτιστικός. Ακούω και βλέπω...

Ανώνυμος είπε...

katalabeneis ti grafv pantos ee????????ara den einai kai toso uema.den eimai soi toy lebentakh kai oyte ta blepv ola vrea.blepv vmos tis prospaueies poy katabalontai gia na ginoyn ola vraia poy esy den ueleis na tis deis!!ayth einai h diafora mas giayto eimaste kai antiutoi.kai poly malista

ο ανώνυμος των 4.00 είπε...

Στο ξαναλέω φίλε μου. Γίνονται προσπάθειες αλλά γίνονται και λάθη και παραλείψεις, για να μην πω τπτ χειρότερο και μου το διαγράψει ο διαχειριστής.

Καλύτερα να γκρινιάζω παρά να τα βρίσκω όλα τέλεια

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια στην παρο γιατι υπαρχουν?

Ανώνυμος είπε...

Ρωτήστε τους αν είναι αποτελεσματικό το μέτρο, καθώς κι αν μπήκαν μετά από διαβούλευση ή απλα επειδή πίστευε σε αυτές ο δήμαρχος. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι εκεί δεν υπάρχουν άλλες δίοδοι για να μπεις στον δρομο έτσι και κατέβει η μπάρα. Αντίθετα με τον πεζόδρομο της Αντιπάρου. Και πολλά άλλα που κανουν την περίπτωση διαφορετική.
Εν πάσει περιπτώσει, να το συζητήσουμε, όχι αποφασίζουμε και διατάζουμε για μπάρες κι όποιος διαφωνεί παραλογίζεται.

Ανώνυμος είπε...

siga mhn apofasizoyme kai diatazoyme ta para les anonime yperbaleis file.kai to pio simantoko den prosbaloyn kanena opvs kanoyn aloi.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε, πέρασε από διαβούλευση το θέμα; Ξαφνικά πέρασε από το μυαλό του δημάρχου μια ακριβή ιδέα που του φάνηκε αποτελεσματική και την προχώρησε. Τι να του πουν οι λέξεις εκπαίδευση, καμπάνια, ενημέρωση, συστάσεις, αστυνόμευση. Αποφασίσσομεν και διατάσσομεν, έτσι έγινε. Αν το παρει πίσω του βγάζω το καπέλο. Αλλά δεν θα το παρει, ίσα ίσα που θα πετάξει και μερικές προσβολές ακόμα.

Όσο για τα περί προσβολών για πες μας να μάθουμε ποιος σε προσέβαλε...

Ανώνυμος είπε...

jereis poly kala poios prosbale poioys .na soy uymhsv???????????o magos prosbale ena oloklhro nhsi oti den exei paidia.kai fysika to sthrijan oi menoyme antiparo ,kai lene tvra oti o dhmarxos apofasizei kai diatazei.re plaka mas kanete moy fenete???exv kai mia aporia!!!!oti lei o enas toy menoyme antiparo lene kai oi ypolhpoi ma den diafonh kanenas,tvso rodina ta lete pia oi oikologoi????

Magos Gsisspor είπε...

Kαι κάπου εδώ χρειάζεται και η παρέμβαση μου... Αν και με τα γκρήγκλις καταλάβαμε ότι κάτι σε πείραξε, αλλά όχι ότι σε πείραξε αυτό:

"o magos prosbale ena oloklhro nhsi oti den exei paidia."

Πότε έγινε αυτό; Ποιος δεν έχει παιδιά; Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις, αλλά μπορεί να η θες να πεις και κατι ουσιώδες. Το μόνο που θυμάμαι, και μαζί μου μερικοί ακόμα που άκουσαν ραδιόφωνο, ήταν το δήμαρχο να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να λέει "μας είπε (ο κ.Σφαλαγκάκος) να φτιάξουμε την παιδεία, λες και ο Αντιπαριώτης είναι ηλίθιος". Αν τώρα τέθηκε θέμα στους δικούς σου κύκλους, ανώνυμε με τα γκρήγκλις, για το ποιος πρόσβαλε το νησί και τι είπε, ας το μάθουμε και εμείς. Αν το κανεις κι επώνυμα, ακόμα καλύτερα, για να μην προσβληθεί και κανένας από όσους διαφωνούν μαζί σου.


Τωρα για τα υπόλοιπα, μάλλον είσαι αδιάβαστος. Κοίτα τις διαφωνίες που αναπτύσσονται στα δημοτικά συμβούλια και άσε το αν υπάρχει ομοφωνία ή όχι στους Μ.Α. Κι αν σου φαίνεται ότι υπάρχει ομοφωνία τι σημαίνει δηλαδή; Πίστευα πάντως ότι αλλού επικρατεί ο νόμος του αρχηγού, αφού δεν το βλέπεις, δεν πειράζει. Επιπλέον είσαι και αστοιχείωτος, αφού οι "οικολόγοι" είναι μία ταμπέλα, που την πιπιλάνε διάφοροι προκλητικά, σαν να είναι στίγμα. Βέβαια, μόνο στο μυαλό κάποιων υπάρχουν "οικολόγοι" σαν δημοτική κίνηση στο νησί. Είναι σαν να λέμε ότι η μία παραταξη είναι πρασινοφρουροί και η άλλη δεξιοί. Λάθος.


Κατά τ' άλλα, γράψε σε ελληνικά γιατί τα παθιασμένα γκρήκλις σου κουράζουν. Και επιμένω να πάψεις να είσαι ανώνυμος.

Για τις μπάρες, που είναι το θέμα, ακόμα τίποτα έτσι; Αλλάξαμε θεμα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μάγε γιατί δεν κάνετε ετήσιες στην γαδα για αστυνομικούς ? γιατί ο δήμαρχος έχει κάνει από τι νομίζω λοιπόν ιδου η Ρόδος ιδου και το π……α

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο αστοιχείωτος που έγραψε paidia κι επρεπε να καταλαβουμε τι εννοούσε. Ευτυχώς του απάντησες όμως, μια και το ζήτημα παιδεία το έθιξε μεν ο Σφαλαγκάκος, αλλά το ξεχείλωσε ο δήμαρχος, τόσο στο συμβούλιο, όσο και στο ραδιόφωνο.

Αν φίλε με τα greeklish δεν τον άκουσες τι είπε κι αυτός και οι παραδίπλα του, κακό του κεφαλιού σου. Θα είσαι μια ζωή με τις παρωπιδες που κι αυτές ακόμα δεν τις διάλεξες, αλλα στις φορέσανε.

Magos Gsisspor είπε...

Θα αναρτηθεί σύντομα θέμα που θα κληθείτε να σχολιάσετε. Οπότε κάντε υπομονή και μην παίζετε το χαλασμένο τηλέφωνο για δηλώσεις ή θέσεις που δεν ακούσατε αλλά σας μεταφέρανε. Κι αυτό αφορά και σχόλια σε γκρήκλις και σε ελληνική γραφή. Κοινώς χαλαρώστε.

Το θέμα πεζόδρομος δεν λήγει εδώ, αλλά θα το δούμε και στην πορεία του. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα δούμε μπάρες στον πεζόδρομο. Κι αν τις δούμε τελικά, ας προσέχαμε. Και ας ευχόμαστε ότι θα αποδειχθεί μέτρο επιτυχημένο κι όχι μια επιλογή αυθαίρετη και βιαστική.

Οποιοδήποτε σχόλιο εκτός θέματος δεν θα "ανεβεί". Οι λόγοι ευνόητοι.

Ανώνυμος είπε...

mage an se enoxlei opvs grafkai se koyrazv mhn egkrineis ta mynhmata moy.soy eipe kai kapios alos kane ethsh sthn ΓΑΔΑ na sthloyn dhnamh ,oxi omvs dhmhria,tvra gia tis mpares ti na soy pv,exei ejantlhuei to uema exoyme pei tosa.

Ανώνυμος είπε...

esy xalarose mage moy .kai ayta poy les einai aphles kai den preph na aphleis eidhka esy.to na mhn mpoyn oi mpares ua einai hta toy dhmarxoy kai toy symboyleioy dioti exei cyfistei mage moy.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο Ελληνικά
http://www.youtube.com/watch?v=fyUEDkgs2qc

Magos Gsisspor είπε...

"ας ευχόμαστε ότι θα αποδειχθεί μέτρο επιτυχημένο κι όχι μια επιλογή αυθαίρετη και βιαστική."

Δεν απειλεί εδώ λοιπόν κανένας κανέναν, τραμπουκισμούς στα μπλογκς δεν έχουμε, αντίθετα με κάποια τελευταία δημοτικά συμβούλια. Αν ήσουν εκεί θα ξέρεις, αν όχι δεν πειράζει.

Όσο για την απόφαση, έχεις δίκιο. Θα είναι ήττα του δημάρχου και -προσθέτω εγώ- νίκη της λογικής. Απλά η δημοκρατία εκφράζεται και με τη διαβούλευση κι όχι μόνο με τις αποφάσεις και ψήφους της δημοτικής πλειοψηφίας.

Όσο για τα περί ΓΑΔΑ κλπ, τα θεωρώ αστεϊσμούς χωρίς κάτι παραπέρα. Το ότι δεν έχουμε αστυνομία επαρκή δεν σημαίνει ότι δεν μπορει να βγει και μια βολτα στον πεζόδρομο. Ειδικά τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου.

Γκρήκλις, έχεις δίκιο, τα σχόλια σου θα πρέπει να τα τροποποιήσεις για να ξαναπεράσουν. Σου έχω γράψει τους λόγους ήδη (γκρήκλις, ανωνυμία, κλπ)

Ανώνυμος είπε...

στα συμβουλεια μαγε μου υπαρχει χαβρα και την φτιαχνουν 2 με 3 ατομα απο τους κατω, εκτος και να τα βλεπω εγω αναποδα.μην μηλας τωρα για τραμπουκισμους ,σε παρακαλω!!δεν ειναι δημοτικα συμβουλια αυτα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ σας
Σας παραπέμπω στην επικεφαλίδα του Αντιπάρου αυτό είμαστε

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στον κεντρικό δρόμο υπήρχε ηρεμία. Ο λόγος; Ήρθαν δυο αστυνομικοί από την Πάρο, έκατσαν μπροστά από το σχολείο και τρεχανε οι παραβάτες να κρυφτούν. Το σημαντικό είναι ότι ακομα κι αφού έφυγαν, κατά το μεσημέρι, ο δρόμος εξακολούθησε να είναι ήρεμος. Σημάδι ότι η αστυνόμευση είναι ένας τρόπος όχι να τιμωρήσεις μόνο, αλλά και να υποδείξεις ποιο είναι το σωστό.
Αλλά αν κολλάμε στο τι είναι ήττα για το δήμαρχο που έγραψε κάποιος και τι όχι, δεν βγαίνει άκρη.

Ανώνυμος είπε...

.an k oxi i kaliteri lisi tha exei apotelesma k tha prostateusi ta mikra paidia meta apo tosa xronia estw k etsi tha iparksi lisi.stamatiste tis irwnies giati den akousa apo tin adipolitefsi mia ousiwdes lisi mono aerwlogies,[auto oson afora tis bares]

Magos Gsisspor είπε...

Ok, αφού έτσι νομίζετε. Μπάρες και πάλι μπάρες, να δούμε αν παρέχουν προστασία. Προφανώς δεν είστε ενήμεροι κάποιοι για τις "αερολογίες" της αντιπολίτευσης. Ίσως και να μην διαβασατε το άρθρο, απλά μπήκατε στα σχόλια, να διδάξετε διάλογο.

Η κακή πληροφόρηση (δήθεν προστασία που προσφέρουν οι μπάρες) και η κακή αξιολόγηση των προτάσεων που γραφτηκαν στο άρθρο αυτό (αλλά κάποιοι ήρθαν εδώ καρφωτοί, σταλμένοι από το φιλότιμο τους να προστατεύσουν τη δημοκρατικά ληφθείσα απόφαση για την τοποθέτηση των μπαρών)οδηγεί στο να μηρυκάζουμε με υποκρισία πάλι τα ίδια.

Μπάρες λοιπόν, και όταν δείτε τους ίδιους να μπαίνουν στον πεζόδρομο από τους παραδρόμους, τα ξαναλέμε. Κι όταν επισης σε κάποιο άλλο θέμα επιλέξουμε την τελευταία λύση πριν τις ενδιαμεσες, απλα επειδή ήταν ιδέα του δημάρχου, ας ξαναθυμηθούμε ότι υπάρχει και τρόπος να συζηταμε πριν ληφθούν αποφασεις. Προς χάριν του κοινού καλού και της πλειοψηφικής λογικής. Κι όχι της πλειοψηφικής κομματοκρατίας.

Πάντως η αστυνομία σήμερα ήταν εδώ και ο δρομος είχε αδειάσει. Αν αυτό λέει κάτι για τα ενδιάμεσα μέτρα πριν φτασουμε στη μπάρα.

Και κάτι τελευταίο: από όλους αλλά κυρίως από τους δημοτικούς συμβούλους θα ήθελα να έχουν μία σταθερή ταυτότητα όταν σχολιάζουν εδώ. Η ανωνυμία δεν τους τιμά και συσκοτίζει και τις προθέσεις τους. Το ίδιο αφορά και κάποιους άλλους που διαστρεβλώνουν λόγια και κείμενα στο λιμάνι.
Τα σχόλια κλείσανε. Αρκετά.

Ανώνυμος είπε...

sas tima na dixnete ola ta sxolia nomizw k thelw na pisteuw oti to pratete[newlea adiparou]

Ανώνυμος είπε...

H neolaia kala tha kanei na mazepsei tous synomilikous tis pou pernane apo to dromo kai parkaroun olo magkia exw apo ta barakia ta vradia. An noiazontai ki aftoi gia ta paidakia einai kati pou tha to apodeiksoun megalwnontas. Mehri tote as mathoun na grafoun sta ελληνικά kai as frontisoun na einai kalyteroi polites apo tous goneis tous.

Ανώνυμος είπε...

prepei na akoute tin newlea k bori na ekfrazete eleuthera eimaste to melon tis antiparou k exoume k ideologies k apopsis k tha tis ekfrazoume-eidame k esas tous megalous dithen pou adi na sinenoiste metaksi sas mono alilo katigoriste

Magos Gsisspor είπε...

Εχετε απόλυτο δικιο, πρέπει να ακούμε τη νεολαία. Ποια είναι όμως αυτή η νεολαία; Τι ιδεολογία και προτάσεις έχει; Είναι απαγκιστρωμένη από τα πάθη των προγόνων της; Γιατί γράφει ανώνυμα; Ποιους ακριβώς εκπροσωπείτε συγκεκριμένα, όλη τη νεολαία ή έχετε κάποια κριτήρια (κομματικά, φιλικά, οικογενειοκρατικά, αθλητικά, ιδεαλιστικά) που πληρούν όσοι εκπροσωπείτε με τον όρο "νεολαία"; Τι άποψη έχετε για τον πεζόδρομο, καθώς η νεολαία είναι αυτή που διπλοπαρκάρει τα βράδια έξω από τα μπαράκια του πεζοδρόμου;

Δεκτή η άποψή σας και απαραίτητη, αρκεί να είναι δική σας κι οχι κατευθυνόμενη... Τώρα για τα γκρήκλις, ας χρησιμοποιήσετε τον αυτόματο διορθωτή της google στο εξής.

Ανώνυμος είπε...

MAGE GIATH SE ENOYXLOYN OI MPARES EJO APO TO KATOFLISOY EINAI ARKETA OLO HLI8IOTITES GRAFETE ASXOLI8ITE ME TA EPIGONTA 8EMATA PX ME BIOLOGIKO APOXETEYSEI.DLD ELEOS..

Magos Gsisspor είπε...

Δεν με απασχολούν λιγότερο από τα σοβαρά ζητήματα, εσείς δώσατε αξία με τα 60 σχόλια στο θεμα των μπαρων, προσπαθώντας να στηρίξετε την αποφαση τοποθέτησης τους κόντρα σε μια σειρά από λογικά επιχειρήματα, που ακόμα ΚΑΝΕΙΣ δεν απάντησε. Μόνο ο δήμαρχος, που δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του, δεν θα προστατευθεί ο δρόμος με άλλο τρόπο, παρά με τις μπάρες.

Από εκεί και πέρα, και μια που αυτοχρίζεστε σαν νεολαίοι του νησιού, καλό είναι να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα μου, αλλιώς είστε μεμονωμένοι επισκέπτες σε καποιο καφέ του νησιού ή στο σπίτι σας που χαβαλεδιάζετε ζητώντας τρόπο να γεμίσετε το χρονο σας.

Όσο για τα ζητήματα τύπου βιολογικού και τόσα άλλα που δικαίως σας απασχολούν, υπάρχει και ένα δημοτικό συμβούλιο που γίνεται καθε τόσο, στο οποίο, ως γνήσιοι νεοι, οφείλετε να συμμετέχετε. Δεν το κάνετε όμως, κι είναι κρίμα.
Αλλιώς, άλλοι αποφασίζουν για εσάς, κι εσείς μόνο σε γκρήκλις σχόλια θα βρίσκετε τη φωνή σας.

Ηλιθιότητες γράφουμε, γράψτε εσείς κάτι έξυπνο. Δεν έχει άλλο γκρήκλις όμως, σορρυ αλλά σας έδειξα και τον τρόπο να γράφετε ελληνικά

Ανώνυμος είπε...

το χρόνο μας τον γεμίζουμε δουλεύοντας k έχουμε λεφτά για καφέ k για τα μπαράκια.επίσης βρίσκουμε χρόνο να ασχολούμαστε με τα θέματα της αντιπάρου. δεν ανήκουμε σε κάποιο κόμμα.τα κόμματα είναι αυτά που κατέστρεψαν τον τόπο μας.