28 Απρ 2011

Μεγάλη Εβδομάδα σε απευθείας μετάδοση και ανάθεση

oz

Μεγάλη Δευτέρα: Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών η Μεγάλη Εβδομάδα μετονομάστηκε λόγω κρίσης «Μικρή Εβδομάδα» και ένεκα αυτού μειώθηκε σε τρεις μόνο μέρες, τη μικρή Τρίτη, τη μικρή Παρασκευή και το μικρό Σάββατο. Τα Καγιέν, τα Τσερόκι και τα λοιπά αφάν γκατέ τετράτροχα απαγορεύονται στο νησί με εντολή του δημάρχου, ως ένα μικρό δείγμα υπακοής στη λιτότητα της τρόικας. Τα κολωνάκια του πεζόδρομου σπάνε όταν διέρχεται χαμογελαστός από πάνω τους για εικοστή φορά σε μία ώρα πρώην μεγαλοπαράγοντας του νησιού. Οι νεοκροίσοι επισκέπτες κυκλοφορούν πάνω κάτω με λαμπερά άρματα που τα σέρνουν νεόπτωχοι άνεργοι υπήκοοι, που αμείβονται με κουρεμένα ομόλογα. 

Μικρή Τρίτη: Ο δήμαρχος αποκαλύπτει σε οικεία ΜΜΕ ότι έχει αναθέσει τη βαφή των αυγών σε αθηναϊκό χρωματοπωλείο με την επωνυμία «Ελαιοχρωματισμοί το Ρολό». Το τροπάριο της Κασσιανής ψέλνει με εμπνευσμένο φάλτσο η Ορχήστρα των Χρημάτων. Ορδές πιστών του Σουβλιστού Αρνιού και του Αγίου Οινοπνεύματος καταφτάνουν στο νησί.

Μικρή Παρασκευή: στον Επιτάφιο ο ίδιος ο δήμαρχος βγαίνει στο σαραβαλιασμένο περιφερειακό δρόμο και κουβαλάει το Σταυρό στην πλάτη του, σε μία σκηνή με έκδηλο συμβολισμό, τη στιγμή που τα blogs, ως ανυπόληπτοι λαϊκοί εισαγγελείς, καταγγέλλουν την απευθείας ανάθεση των λαμπάδων της Ανάστασης σε εταιρία ερωτικών βοηθημάτων με την επωνυμία «η Δάδα». Την ίδια ακριβώς στιγμή γνωστή τρομοκρατική ομάδα δράττεται της ευκαιρίας και βομβαρδίζει το δημοτικό κατάστημα. Το γραφείο διαλύεται ολοσχερώς, αλλά ευτυχώς ο δήμαρχος έχει αναθέσει στην εταιρεία σεκιούριτι «Η Κοινωνία Αγγέλων» την ασφάλεια του Δήμου και επομένως η σύλληψη των τρομοκρατών είναι θέμα ημερών. Τίποτα δεν σπιλώνει βεβαίως τη γραφικότητα του Επιταφίου, αφού ο Χριστούλης στο Σταυρό είναι με απευθείας ανάθεση στη Μονή Ταρίφα.

Μικρό Σάββατο: Το βράδυ της Ανάστασης η πλατεία σείεται από τα ανδρειωμένα πυροτεχνήματα των ατρόμητων ακέφαλων πιστών, που σπάνε πλάκα και γκρεμίζουν τζαμαρία, ενώ το μαλλί της πρώην Κοινοτάρχισσας παίρνει φωτιά σα μαλλί της γριάς. Τίποτα όμως δεν χαλάει τη λαμπρή Ανάσταση. Κατακόκκινα αυγά μοιράζονται σε όλους τους κατοίκους. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνονται στο κέντρο της πλατείας με τα αυγά τους προτεταμένα. Με μια αστραπιαία κίνηση ο κ. Μαριάνος τσακίζει το αυγό του κ. Σφαλαγκάκου, ενώ αμέσως ο έντρομος δήμαρχος τρώει τo δικό του αυγό με μία χαψιά και μάλιστα ακαθάριστο, για να μην προλάβει να του επιτεθεί ο κ. Μαριάνος.

Κυριακή του Πάσχα: Η τοξική βαφή του αυγού προκαλεί σοβαρές στομαχικές διαταραχές στο δήμαρχο, που αναζητεί την επόμενη ημέρα ιατρική βοήθεια στο ΚΥ Πάρου, όπου τον ενημερώνουν ότι ειδικευμένος γιατρός θα βρίσκεται στο ΚΥ για να τον εξετάσει από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου. Του προτείνεται μάλιστα διακομιδή στην Αθήνα με το υγειονομικό αεροσκάφος αλλά ο Πόντιος Πιλότος νίπτει τας χείρας του. Η επόμενη μέρα βρίσκει τον κατάκοπο Πάρη να μαζεύει χρησιμοποιημένες μινέρβες και φωτοβολίδες από την πλατεία. «Μαζί τα σκάγαμε» ακούγεται να μονολογεί. Ο κ. Σφαλαγκάκος κάνει λόγο για νέο δημοκρατικό έλλειμμα και μη τήρηση του κανονισμού τσουγκρίσματος, ενώ ο δήμαρχος αφήνει υπόνοιες για ξύλινα αυγά της μείζονας αντιπολίτευσης. «Το δικό μου δεν ήταν ξύλινο, απόδειξη ότι το έφαγα» δηλώνει φανερά ταλαιπωρημένος αλλά δικαιωμένος.

Η ΣΑΤΙΡΑ ΚΡΥΒΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΑΤΙΡΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΟΝ; Η ΖΩΗ ΤΗ ΣΑΤΙΡΑ Ή ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ;
ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Οι απόψεις του "Μάγου" είναι απόψεις ενός ατόμου μόνο και δεν πρέπει να συγχέονται, συνήθως από βιασύνη και αμέλεια, με τις θέσεις του "Μένουμε Αντίπαρο"

2 σχόλια:

Αριστοφάνης είπε...

AΨΟΓΟ!!!

ωλιαρος είπε...

ευφυής σάτιρα χωρίς κατευθείαν ανάθεση