1 Φεβ 2011

Σκέψεις γύρω από μία καρέκλα

2Bchair

Ξαφνικά, μετά τα τελευταίο συμβούλιο, έχει ξεσπάσει μία ατελείωτη γκρίνια, μουρμούρα και μια ενοχλητική παραφιλολογία για τις ανίερες συμμαχίες που σύναψε ο Δήμαρχος Αντιπάρου με τα μέλη του συνδυασμού Μένουμε Αντίπαρο. Αιτία; η πρόθεση του μεν να συμπεριλάβει τους δε στις νέες επιτροπές του Δήμου, όπως αυτές ορίζονται από τον Καλλικράτη. Κάποιοι μιλάνε για «τακίμιασμα», κάποιοι για εις γάμου κοινωνία και Ιούδες, κάποιοι για επιλήσμονες, που ξεχάσανε αυτά που δηλώνανε λίγους μήνες πριν. Και τι σημαίνει “ανίερη συμμαχία” τελικά; Είναι συμφωνία με το Διάβολο; Υπονοεί ότι υπάρχει συμφέρον μεταξύ των δύο πλευρών; Ή μήπως κάποιο οικονομικό όφελος; Ή απλά το “ανίερη” σημαίνει ότι αντιβαίνει στους νόμους της πολιτικής ηθικής; Είναι όμως έτσι;

 

Ας θυμήσουμε καταρχήν ότι και οι δύο (επικρατέστεροι εκ των τριών) υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με τον τρίτο συνδυασμό, αξιοποιώντας τα μέλη του σε διάφορες θέσεις. Αν αυτές δεν είναι οι επιτροπές, ας ενημερώσει κάποιος αναγνώστης τι φαντάζεται ότι μπορούσε να περιλαμβάνει αυτή η προεκλογική δέσμευση: θέση αχθοφόρου, ρουφιάνου, πρακτικογράφου του δημάρχου; ή μήπως παιδιού για τα μικροθελήματα;

 

Κι αν η κάλπη έβγαζε τον κ. Μαριάνο Δήμαρχο Αντιπάρου, πάλι ο συνδυασμός “Μένουμε Αντίπαρο” θα έπρεπε να αποδεχτεί τις  όποιες προτεινόμενες θέσεις, αλλιώς ο τελευταίος θα ήταν ανακόλουθος με την προεκλογική του διάθεση να προσφέρει όπως μπορέσει. Το αν ο κ.Μαριάνος θα το πρότεινε δεν επιδέχεται θεωρητικής αμφισβήτησης, αφού, με ύφος στοργικού πάτρονα, δήλωσε ξεκάθαρα (τρεις φορές, ακόμα και στην κεντρική ομιλία του Μένουμε Αντίπαρο) ότι θα υπάρξει συνεργασία μετεκλογική. Εκεί λοιπόν ποιοι θα μίλαγαν για ανίερες συμμαχίες; Οι λεβεντακικοί (ως αντιπολίτευση); τότε μιλάμε για υποκρισία και κατάλυση κάθε λογικού επιχειρήματος. Είναι δυνατό οι ίδιοι άνθρωποι να κρίνονται ικανοί μαζί μας και άχρηστοι απέναντί μας; Πας μη Μαριανικός ανίερος;

o_P271237

Σίγουρα λοιπόν το ότι οι “Μένουμε Αντίπαρο” αποδέχτηκαν προτάσεις του δημάρχου δεν φαίνεται να αποτελεί έγκλημα, αντίθετα είναι σύμφωνο με τις αρχές κάθε υγιώς σκεπτόμενου πολιτικού νου, εφόσον δεν πρόκειται για δήμαρχο δικτάτορα, εγκληματία, καταχραστή ή κάτι παρόμοιας απέχθειας. Το γιατί ο Δήμαρχος έκανε τέτοιο γενναιόδωρο άνοιγμα είναι ένα άλλο ζήτημα. Ας θυμηθούμε ότι λίγο πριν ο κ.Μαριάνος είχε κλείσει την πόρτα στον κ. Σφαλαγκάκο, σε ένα θέμα που έχει αναλυθεί διεξοδικά σε μπλογκς, έντυπα και ραδιόφωνο. Ας σκεφτούμε ότι ίσως κάποια άτομα του συνδυασμού του δημάρχου να μην ήταν κατάλληλα για καίριες θέσεις. Ας υποθέσουμε ότι ίσως περίμενε αρνητική απάντηση στις προτάσεις του, που θα ακύρωνε τις δηλωμένες προεκλογικά διαθέσεις προσφοράς του “Μένουμε Αντίπαρο” και θα αποδυνάμωνε ανεπιστρεπτί το συνδυασμό. Όπως και να’ χει, είναι περίεργο που δεν ερωτάται ο ίδιος, ούτε αναφέρεται από τους διάφορους πικραθέντες, παρά μόνο στοχοποιείται ο συνδυασμός “Μένουμε Αντίπαρο”.

 

Ας δεχτούμε και ότι οι 351 (421 στο Β’ γύρο) ψηφοφόροι του κ. Μαριάνου δυσαρεστήθηκαν από την παραχώρηση θέσεων στο συνδυασμό της ελάσσονος μειοψηφίας, παρότι δεν θα’ πρεπε, αφού στόχος τους δεν πρέπει να είναι η ικανοποίηση από τη στασιμότητα της αντίπαλης δημαρχίας, αλλά από την πρόοδο του Δήμου, όποιος κι αν ηγείται της προσπάθειας. Το σημαντικότερο είναι για τον κ.Σφαλαγκάκο και τους υπολοίπους πολίτες του συνδυασμού του να αποδειχτούν συνεπείς πρώτα με τις δικές τους αρχές (“θα συενργαστούμε, έλεγαν, με όποιον κι αν βγει”) και την προτεραιότητα του νησιού, μετά να αποδειχτούν συνεπείς με τους 113 ψηφοφόρους τους, και ύστερα με τους διαμαρτυρόμενους δυσαρεστημένους φίλους της Ενωτικής Κίνησης Προόδου.

armchair1

Το μπλογκ αυτό έχει κάνει σκληρή κριτική και ανελέητη σάτιρα στο νυν Δήμαρχο. Το ίδιο (κριτική) και στον κ.Μαριάνο, τον οποίο επιπλέον έχει υπερασπισθεί όσο κανένα άλλο πολιτικό του νησιού σε μία περίπτωση, τον καιρό του ενιαίου.  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά σε όσα ζητήματα βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, θετικά και αρνητικά. Το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση. Το ζητούμενο δεν είναι πάντα η αντικειμενικότητα (σε blog είσαστε, δηλαδή σε προσωπική σελίδα), αλλά η ειλικρίνεια και η εντιμότητα.

 

Η μη παραχώρηση μίας θέσης στον κ. Σφαλαγκάκο στην οικονομική επιτροπή, για την οποία έχουν λεχθεί πολλά, πέρα από την σαθρή σε υπόβαθρο επιχειρηματολογία που επικαλέστηκε ο επικεφαλής κ. Μαριάνος (θα μπορούσε να επικαλεστεί κάτι άλλο, λιγότερο πολωτικό), αποτέλεσε πρωτίστως και τακτικό πολιτικό λάθος του ιδίου. Αν οι φίλοι του τρίτου συνδυασμού είναι τόσο πλησίον με τους δικούς του, από πλευράς καταβολής, ιδεολογίας, στόχων, όσο θεωρεί ο κ. Μαριάνος, θα μπορούσε να τους κερδίσει με μία και μόνη κίνηση, που ποτέ δεν έγινε και σχετικά με την οποία ακόμα διατείνεται (τελευταία με άκομψο τρόπο) ότι έπραξε καλώς.

 

Κάποιοι έθεσαν και θέμα ικανοτήτων, καθώς ο κ. Σφαλαγκάκος είναι ένας απλός διδάκτωρ μεταφραστής, ενώ ο κ. Μαριάνος γνώστης οικονομικών ζητημάτων. Ας δεχτούμε ότι είναι έτσι, ότι το λιμενόμετρο του κ. Μαριάνου σπάει τα κοντέρ και του κ. Σφαλαγκάκου είναι τζούφιο. Ίσως να προσμετράται σε αυτό και η πολιτική εμπειρία του πρώτου, ίσως κάποιοι να θέλουν να προσμετρήσουν ακόμα και την εργασιακή του απασχόληση μέχρι πρότινος στο χώρο του λιμανιού. Είναι όμως παντού τέτοια τα κριτήρια με τα οποία ορίζονται τα μέλη των επιτροπών; Αν είναι έτσι ας μας κυβερνήσει μια υποκειμενική αξιοκρατία: ας εξετάσουμε αν ο κ. Πατέλης είναι ικανότερος του κ. Σφαλαγκάκου για την Οικονομική Επιτροπή, αν ο κ. Βασιλόπουλος και ο κ. ο κ. Γρίσπος είναι ικανότεροι από εκλεγμένους των παρατάξεων τους, αν πρέπει να εισέλθει δικαιωματικά στο συμβούλιο και κανένας άλλος που αν και ικανός δεν εξελέγη, κ.ο.κ. Ή μήπως στα προηγούμενα Λιμενικά Ταμεία στείλαμε τους ικανότερους όλων;

 

Είναι βέβαιο και φανερό κάθε μέρα και περισσότερο ότι ο Καλλικράτης έχει ελλείμματα. Θα τα χρεωθεί λοιπόν αδιαμαρτύρητα η «μικρή» μειοψηφία, εδώ, στην Πάρο και αλλού; Ή θα αποδεχτεί προτάσεις για είσοδο σε επιτροπές του Δήμου, διορθώνοντας και αποκαθιστώντας υπέρ της αυτό το έλλειμμα;

 beach-9188

Κι αν υποθέσουμε με τη φαντασία μας ότι ο Δήμαρχος κ.Λεβεντάκης πρότεινε τον κ. Μαριάνο και τους συμβούλους του σε καίριες θέσεις στο Δήμο, θα μιλάγαμε σήμερα για ανίερες συμμαχίες, καθώς προεκλογικά ήταν σαφές ότι επρόκειτο για δύο τελείως διαφορετικές ιδεολογικές ομάδες; Αν πάλι ήταν Δήμαρχος ο κ.Μαριάνος και πρότεινε το αντίστοιχο στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Λεβεντάκη τι θα λέγαμε; Ανίερες συμμαχίες ή όχι; Κι αν ήταν δήμαρχος ο κ.Μαριάνος και πρότεινε θέσεις στους “Μένουμε Αντίπαρο”; Αλλού ναι κι αλλού όχι είναι η απάντηση, καθένας κατά το δοκούν και το στραβοχυμένο πρίσμα με το οποίο πολώθηκε η συνείδησή του από το αρρωστημένο πολιτικό σκηνικό των τελευταίων χρόνων.

Σε ότι αφορά το Λιμενικό Ταμείο και τη διαδικασία εκλογής, η ευθύνη για την ορθότητα αυτής βαρύνει αποκλειστικά το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ότι κι αν ισχύει, κάποιοι θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη στο τέλος για την αναταραχή που επέφεραν, από τη μία ή την άλλη πλευρά. 

 Fomfr_judas_cradle

Ελπίζω όλα αυτά να εξηγούν και γιατί δεν μπορεί κανείς εύκολα να συμφωνεί με τους Ιούδες και τις εις γάμου κοινωνίες του parospress, για τις αθλιότητες της μπουρούς, και για ποικίλα σχόλια χαμηλής βαρύτητας που αναρτήθηκαν στο μπλογκ της Ενωτικής Κίνησης. Αλήθεια, πως γίνεται το μπλογκ του “Μένουμε Αντίπαρο” να μην έχει σχόλια, αλλά να έχει επισκεψιμότητα, και άλλα μπλογκς με θέμα το συνδυασμό “Μένουμε Αντίπαρο” να βρίθουν σχολίων, εμπνευσμένων μάλιστα συχνά από τη μπουρού;…

 

(στις φωτό ποικίλες καρέκλες. Από πάνω προς τα κάτω: η καρέκλα όνειρο κάθε εξουσιομανή/η καρέκλα της σχολικής επιτροπής/ η καρέκλα της Δημοτικής Επιχείρησης/ η καρέκλα του Λιμενικού Ταμείου/ η καρέκλα του Ιούδα)

21 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Αλήθεια υπήρχε κάποτε μια εποχή που τα σχόλια ήταν ανοικτά και δεν περίμεναν την έγκριση από τον ιδιοκτήτη. Πόσο άλλαξαν τα πράγματα και τρωκτικοποιήθηκαν κάποιοι επισκέπτες… Αυτή τη φορά μόνο σχετικά σχόλια με το ζήτημα θα αναρτηθούν.

ωλιαρος είπε...

….Τούμπου τούμπου ζα, τούμπου μάγε
θα μας ψήσουν οι ανθρωποφάγοι
τούμπου τούμπου ζα, τούμπου ζίτσου
στο καζάνι κι η μαμά του Κίτσου
Τούμπου τούμπου και ταμπου
φάγαν τη γριά, ντου ντου
ντούμπου ντούμπου ντούμπου και μπα μπου
πέσαν όλα τα ταμπού….
Έλεγε το τραγουδάκι και ήρθε και έδεσε γιατί και πέσαν τα ταμπού και κινδυνεύουμε από τους ανθρωποφάγους
Ακόμα ηχούν οι φράσεις (χωρίς μπουρού) του κ.Μαριάνου
….Στις μεγάλες σημερινές προκλήσεις, είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ, να βαδίσουμε Ενωμένοι με ένα κοινό όραμα, να Συνεργαστούμε, να κτίσουμε πάνω στα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας και να πετύχουμε την υλοποίησητους.…..
….Δεν περισσεύει κανείς….
Αυτά προεκλογικά και σωστά αλλά τι εννοούσε
Πως από αυτά τα λόγια φτάσαμε στο ….Καλά κάναμε και δεν παραχωρήσαμε δικαίωμα μας στον κ. Σφαλαγκάκο…..(δικαίωμα τους το έλλειμμα δημοκρατίας του Καλλικράτη?).
Πως ενώ μιλάμε για συμμετοχή των πολιτών και συνεργασία σε ένα τόσο μικρό τόπο που διακυβεύεται η υπόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν πολίτες όπως ο κ.Τσιμπίδης η Βίκυ(η λιμενολόγος κατά τον κακεντρεχή)ο Φρίκος ο κ.Σκούρτης ο κΓερμανόπουλος ο κΠατέλης (ο καπετάνιος) ο Αρτέμης ο Νίκος (του Ραντεβού ) και τόσοι άλλοι????
Επειδή απλά Μένουν Αντίπαρο?
Επειδή στην καρέκλα της SATO κάθονται άλλοι
Η μήπως επειδή πρέπει να αποτύχει η σημερινή δημοτικοί αρχή για να ανοίξει πεδίο λαμπρό για μας?
Μικροψυχία αν ισχύει
Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο έχει ηθική ιστορική και πολιτική ευθύνη να στήσει τον Δήμο του νησιού να διεκδικήσει την πραγματοποίηση των έργων υποδομής και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών .
Η αποτυχία θα βαρύνει όλους
Open-source Δήμος που λέει ευφυώς η Αντιπαρια Φωνή και αφήστε την Μπουρού να ηχεί μέσα στα σκοτάδια της.
Υγ Είναι πολύ νωρίς για να αποτιμηθεί το έργο της Δημοτικής Αρχής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καθημερνός έλεγχος και κριτική από τους πολίτες

Ανώνυμος είπε...

Σκοπός και των τριών παρατάξεων πρέπει να είναι το κοινό καλό για το νησί. Από αυτό κρίνονται όλοι. Καλά έκανε και πήρε θεσεις στις επιτροπές ο τρίτος συνδυασμός, καλά έκανε κι ο δήμαρχος που τις έδωσε. Μακάρι να έδινε κι άλλες, στο ναυτικό όνιλο, σε πολίτες που αξίζουν, στην ομάδα του κ. Μαριάνου και αλλού.

Ας πάψει αυτή η πόλωση.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.....
ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΣ........ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

Ενωτική Κίνηση Προόδου
Ο εκλογικός συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ αντιπροσωπεύει την ενότητα όλων των Αντιπαριωτών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, με μοναδικό σκοπό να αντιμετωπίσει όλα τα τοπικά προβλήματα με επιτυχία. Στο μοναδικό κόμμα που πιστεύουμε είναι το "κόμμα των Αντιπαριωτών". Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Είναι κοινά για όλους. Όλοι μαζί μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διχόνοια και η στείρα αντιπαράθεση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΠΡΙΝ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ; ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ;KAI ENA TEΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΚΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.

ωλιαρος είπε...

Θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για το θέμα της εκλογής του κ.Σφαλαγκάκου ως εκπροσώπου της μειοψηφίας στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου (χωρίς αυτή η άποψη να έχει την βαρύτητα γνώμης νομικού)
Στην Αντίπαρο δίνεται η Δυνατότητα με το άρθρο 103 παράγραφος β του Καλλικράτη να ιδρύσει Λιμενικό Ταμείο. Μέχρι τότε συμμετέχει στο ήδη υπάρχον ΔΛΤΠΑ ( που πρέπει να θεσει και νομικά ερωτήματα στο υπουργείο εσωτερικών για τον τρόπο λειτουργίας του).
Οι νόμοι που ορίζουν τις συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων των ΛΤ είναι μάλλον ασαφείς ,κακότεχνοι και αυτό επιτείνεται από την ύπαρξη της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Μελετώντας κατέληξα ότι για τα λιμενικά ταμεία ισχύουν αυτή την στιγμή
Άρθρο 28 Ν.2738/1999
Άρθρα 92 229 240 245 246 Ν.3463/2006
Άρθρο 103 Ν.3852/2010
Και η εγκύκλιος 34504/15-06-2007 του Υπουργείου Εσωτερικών
Τα παραπάνω όφειλε να τα είχε διευκρινίσει το ίδιο το υπουργείο με εγκύκλιο του την οποία και δεν βλέπω
Άρα σύμφωνα με το άρθρο 92 του Ν.3463/2006 ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας έπρεπε να εκλέγει(όχι να προταθούν δυο ) από την μειοψηφία και να επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο.
Κακώς λοιπόν ερμήνευσε το προεδρείο του δημοτικού συμβούλιου (χωρίς βεβαίως να βλέπω καμία πρόθεση ούτε στον πρόεδρο ούτε στον αντιπρόεδρο που δήλωσε άγνοια νόμων)
Η εκλογή, πάντα κατά την γνώμη μου, πρέπει να επαναληφθεί εφόσον γίνουν και τα νομικά ερωτήματα στους ειδήμονες

Magos Gsisspor είπε...

Είναι αστείο να προσπαθούμε να κάνουμε τους δικηγόρους για να βρούμε τι ισχύει. Τι ισχύει σε άλλες περιπτώσεις; Ακούγεται ότι έχει ερωτηθεί σχετικά και ο πρόεδρος του ΛΤ Πάρου - Αντιπάρου και έχει αποφανθεί για το νομότυπο ή όχι.

Η Περιφέρεια δεν θα κόψει μια παράνομη εκλογή έτσι κι αλλιώς; Ή είναι κι εκεί χειρότεροι δικηγόροι από εμάς;

Και βέβαια αξίζει να αναρωτηθούμε για το σκοπό που επιτελεί αφενός η πρόθεση του προεδρείου να εκλέξει κατ' αυτόν τον τρόπο, αφετέρου για τη σπουδή της αντιπολίτευσης να το αναιρέσει.

Υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα, αλλά τα έχουμε ήδη θέσει εκεί που πρέπει. Στην κοινωνία δεν υπάρχουν ανώνυμοι.
Αν χρειαστεί θα παρουσιαστούν κι εδω.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σφαλαγκάκος έκανε καλά που αυτοπροτάθηκε κατά την γνώμη σας ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζα πως και ο κ. Μαριάνος αυτοπροτάθηκε και ο κ. Σφαλαγκάκος.

Καλά δεν έκαναν και οι δύο?
Είχαν ή δεν είχαν το δικαίωμα?

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ηταν συνενοημενοι μεταξη τους απο πριν.Δεν δικαιολογηται η αφιξη ολον τους στο συμβουλιο.ΑΥΤΑ.ΚΑΛΟΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΙ ΜΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥς ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΛΠ.ΑΡΑΓΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ?

Magos Gsisspor είπε...

Προς τον τελευταίο ανώνυμο: μετά την αναγνωση του δυσανάγνωστου σχολίου σας φαίνεται ότι δεν είσαστε παρών στα προηγούμενα συμβούλια, γιατί θα ξέρατε ότι αυτοί που κατηγορείτε είναι σχεδόν σε όλα τα συμβούλια μεχρι σήμερα. Συγχωρείστε λοιπόν για το κακόβουλο σχόλιο λόγω άγνοιας.
"Συνεννοημένοι από πριν": είναι έγκλημα; αυτό είναι το πρόβλημα; πώς έπρεπε δηλαδή να γίνει; να τους παίρνει τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου;

Ως προς το ερώτημά σας περί ικανότητας: όχι βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι ικανοί,ίσως και πιο ικανοί, εχει αναφερθεί αυτό. Ίσως να έχουν απομονωθεί μόνοι τους με τις πρακτικές τους ή την αδρανεια τους, ίσως να μην είναι της αρεσκείας του δημάρχου. Δεν οδηγεί αυτό σε κάποιο συμπέρασμα όμως. Οι συγκεκριμένοι, με την κινηση να κατεβούν σε εκλογές δηλώσανε την πρόθεσή τους να αποτελέσουν ενεργούς πολίτες. Οι υπόλοιποι;

Ρωτήστε σχετικά με τις επιλογές του δημάρχου τον ίδιο.

Προς τους δύο προηγούμενους ανώνυμους: δικαίως αυτοπροτάθηκε ο κ. Σφαλαγκάκος, που επέλεξε να αυτοπροταθεί για το ΛΤ. Δικαίως αυτοπροτάθηκε και ο κ. Μαριάνος, γιατί να αφήσει μία τέτοια θέση στον κ. Σφαλαγκάκο, όταν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του από πολύ νωρίτερα, στην εκλογή των μελών της Οικ. Επιτροπής; Καμία θέση για τον κ. Σφαλαγκάκο, να τελειώσει τις σπουδές του, να στρώσει χαρακτήρα, και μετά βλεπουμε.

Δεν σας ενοχλεί που αν τη θέση στο ΛΤ την πάρει ο κ. Μαριάνος, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση του κ. Σφαλαγκάκου ΠΟΥΘΕΝΑ;

Magos Gsisspor είπε...

Όπως και να χει, ας μην ξεχειλώνουμε το θέμα. Υπάρχουν ειδικοί για να αποφανθούν. Υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρά ζητήματα απο αυτό. Για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες χαλαρώστε μην γράφεται μαλακ..ς. Το θέμα είναι ένα τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κόλους. Η Μανέτα ήταν πολύ πιο προσεκτική. Ακόμη δεν αρχίσαμε και παίρνουμε παράνομες αποφάσεις. Ρεζίλι γίναμε. Πρώτο συμβούλιο και η απαξίωση των αποφάσεων σε όλα τα θέματα ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. ΠΑΙΔΕΣ Προσοχή γιατί δεν ξεκινήσατε σωστά θα σας πάρουν με τις πέτρες. Σαν να προσπαθείτε να ξεπεράσετε την Barby θα τα καταφέρεται είμαι σίγουρος. Τι χρεία έχουν οι δικηγορίσκοι όταν είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ (Όχι του Φάνη)
Θα μας τρελάνεται . Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Όχι ότι μας υμφέρει . Εδώ αρκεί η μέσος νους, αν είστε ηλίθιοι τότε πάσο .
Νόμος χχχ παράγραφος ψψψ άρθρο μπάμ μπούμ τρέχα γύρευε Αυτά πέρασαν ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ
Οι νόμοι κ. Χανιώτη είναι ξεκάθαροι αρκεί να μπορείς να τους διαβάσεις
Γιάννη προσοχή στους αυλοκόλακες ...

Magos Gsisspor είπε...

Καλά τα γράφετε με μερικές ενστάσεις:

-Ποιοι είναι οι "παίδες"; ίσως να είναι πιο ενεργοί από πολλούς "άνδρες".
-Η κ. Μανέτα άλωσε πολλά κάστρα δημοκρατίας, αν την αναπολείτε ήδη, πιθανώς σας λείπει πολύ μια δεξιά εκπροσώπηση στο δήμο.
-"απαξίωση των αποφάσεων σε όλα τα θέματα ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής": μόνο οφθαλμοφανής πρέπει να ήταν, γιατί στο ηχητικό αρχείο δεν υπήρχε απαξίωση απαοφάσεων, μόνο εκτροχιασμός από το πρέπον από ελάχιστους συμβούλους και κάνα δυο πολίτες.
-"Πέτρες": ο αναμάρτητος πρώτος. Ας περιμένουμε.
-Μπαμ, μπουμ, φσσςςς περί νόμων: το ξέρετε ότι ίσως υπάρχει ανάλογη περιπτωση, νόμιμη μέχρι στιγμής, σε κοντινά και πιο μακρινά νησιά; Το ξέρετε ότι οι δικηγορίσκοι που θα αποφανθούν είναι το Νομικό συμβούλιο του κράτους;

Ποιος λέει τελικά μ..κίες και ποιος είναι ηλίθιος;Και γιατι κάθεστε και τις διαβάζετε αν σας ενοχλούν; υπάρχουν άλλα μπλογκ που θα σας εκπλήξουν με την οξύνοιά τους.

Οπότε τι μένει; Ότι συμφωνούμε στο ότι οι αυλοκόλακες βλάπτουν. Και οι αρουραίοι επίσης, και οι δογματικοί, και οι υπαναχωρήσαντες των θέσεών τους, και οι ανωνυμοι ανενεργοί πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Αδυνατω να καταλαβω κε Μαγε την εμμονη σας να προσβαλετε και να σχολιαζετε ασχημα την αδυναμια καποιων απο εμας ,τους απλους θνητους,στο να συνταξουμε ενα κειμενο-σχολιο μη κανοντας ορθογραφικα λαθη,ακομα και να μη γραφουμε με“θυμωμενα'' κεφαλαια γραμματα κτλ κτλ..Να σας πληροφορησω λοιπον οτι δ εν ειμαστε ολοι του παν/μειου αλλα ουτε και διδακτορικο εχουμε στην γνωση του ιστολογειου.....Αυτο ομως δεν πρεπει να μας στερει το δικαιωμα της κρισης και της κριτικης!!!!!!!!!Πρεπει?

Ανώνυμος είπε...

Επτά ερωτήματα, που περιμένουν απαντήσεις από τον ΜΑΓΟ...

1. Εσύ συμφωνείς με την χρησιμοποίηση των «εθελοντών» από το Δήμο;

2. Εσύ συμφωνείς με τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών καυσίμων και εργασιών από το Δήμο;

3. Εσύ συμφωνείς να παραβιάζεται ο νόμος κατά την διάρκεια ψηφοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου;

4. Εσύ συμφωνείς με την πρόσληψη του συμβούλου εκ μέρους του δημάρχου που όπως πληροφορήθηκα δεν είναι σύμβουλος αλλά αποσπασμένος υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Δήμο Αντιπάρου;

5. Εσύ συμφωνείς με την μη ενημέρωση, εκ μέρους του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου για όλα τα παραπάνω;

6. Εσύ πως αντιλαμβάνεσαι την διαφάνεια και την αξιοκρατία;

7. Εσύ συμφωνείς με την προεκλογική παρουσία ενός υπαλλήλου του Υπουργείου Ανάπτυξης στην υπηρεσία ενός υποψηφίου δημάρχου;

Ανώνυμος είπε...

τα παντα μπορεις να καταλογησεις στη μανετα.το σιγουρο ειναι οτι δεν εκανε κακο σε κανενα και αν ναι σιγουρα ηταν απο αφελεια.τελευταιο. παραδειγμα η αποφαση που ειχε στα χερια της για το οικοπεδο και δεν την ανακοινωσε ειπε γιατι το θεωρουσε ανηθικο.τοσο κοροιδο ηταν οταν μαλιστα η αποφαση αυτη αφορουσε ενα ανθρωπο που την ειχε τρελανει στις αναφορες.οσο για το συμβουλιο μαγε επρεπε να εισαι εκει να δεις την αλαζωνια του κ. λεβεντακη οταν απαντουσε και την μουγκαμαρα των αλλωτε λαληστατων πολιτων σε ερωτηση του κ.μαριανου σχετικα με το δρομο ας πουμε.γιατι μια εικονα χιλιες λεξεις λεει ο λαος.εκτος αν αλαξε ο νομος και η μανετα μπορουσε να φτιαξει τον περιφεριακο ενω ο κ.λεβεν.δεν μπορει γιατι το ειπε και αυτο.οτι δηλαδη δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα σαν δημος.και δεν μιλησε κανεις.ο κεντρικος εκλεισε για να μη γινει ατυχημα λεει.στον περιφεριακο η ασφαλεια περισσευει.

Magos Gsisspor είπε...

Επειδή πλακώσανε πολλοί ανώνυμοι και χάθηκε η μπάλα:

Προς ανώνυμο 5.15: δεν ξερω σε ποιο σχόλιο αναφερεστε. Ζητώ συγνώμη αν σας πρόσβαλλα. Αναμένω πάντα επιχειρήματα για ότι σας ενοχλεί ή διαφωνείτε.

Προς ανώνυμο 5.36: τα περισσότερα από αυτά έχουν απαντηθεί.
Πιο αναλυτικά:1)συμφωνώ αν είναι εθελοντές, διαφωνώ αν είναι "εθελοντές". Έχει ήδη γραφτεί όμως στο προηγούμενο ποστ. Δεν προσέχετε.
2)Διαφωνώ, υπάρχει αναλυτική εξήγηση του δημάρχου, που αναφέρει ότι αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει. Υπάρχει και στο ηχητικό αρχείο και στη συνέντευξή του στη σημερινή Φωνή της Πάρου.
3)Μάλλον ως παραβίαση του νόμου θα θεωρείτε την εκλογή του κ. Σφαλαγκάκου στο Λιμενικό ταμείο, γιατί άλλος θα θεωρεί άλλο. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στο Νομικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί. Υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην Πάρο και αλλού, πάντως. Δεν ενημερωθήκατε;
4)Κι αυτό έχει απαντηθεί από τον κ. Χανιώτη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Είναι νόμιμος, δήλωσε αναλυτικότατα στο ερώτημα του κ. Μαριάνου.
5)Δεν ξέρω τι ακριβώς ενημέρωση έπρεπε να υπάρχει. Ας πούμε ότι συμφωνούμε.
6)Όχι όπως την έχουμε μάθει μέχρι σήμερα. Διαφάνεια και Αξιοκρατία είναι λέξεις που δεν επιδέχονται παρερμηνείας, έτσι κι αλλιώς. Αν εννοείτε κάτι άλλο το συζητάμε.
7)Δεν νομίζω ότι είναι παράνομο, η παρουσία του είχε γίνει αντιληπτή από τότε, χωρίς όμως να έχει υπάρξει καποιο πρόβλημα ή κάποιος πρόσφατος προβληματισμός. Νομίζω είναι άκυρο ερώτημα.

Θα σας ρώταγα κι εγώ αρκετές ερωτήσεις, που δεν έχω που να της ρωτησω, αλλά είστε ανώνυμος.

Προς των ανώνυμο 5.49: Πολλά από αυτά που λέτε είναι αλήθεια, κάποια υποκειμενικές εκτίμηση, κάποια απλώς αποδεκτά.

Ανώνυμος είπε...

Για μαγε ειναι ακυρη η ερωτωτηση σχετικα με το συμβουλο.Ουτε ακυρη ουτε ακαιρη ειναι.Καποιος υπαλληλος επαιρνε χρηματα απο το στερημα των πολιτων για το υπουργειο και αυτος προσεχε τις ψηφους του δημαρχου.Με την ευλογια του κρατος δε λεω αλλα συνεβει και ισως να ξανασυμβει.Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι εσυ ποτε δεν θα εκανες τη δουλεια σου σε καποια οικογενεια σς πουμε αν στο ζητουσαν και ηθελα να εισαι πιο σκληρος σε τετοια γεγονοτα.

Magos Gsisspor είπε...

Έτσι που το θέτετε, μαλλον θα σας απαντήσει ο ίδιος και η υπηρεσία του καλύτερα, αν δηλαδή απουσίαζε περαν από αργίες και τα συναφή. ΟΚ, δεν είναι άκυρο, αλλά δεν είναι και σημαντικό για την πορεία του δήμου.

Το μπλογκ θα παρακαλέσει να κλείσουν τα σχόλια, καθε σχόλιο εδώ προκαλεί εμετικές αντιδράσεις αλλού και αναξιοπαθή σχόλια σε μπλογκς, ποικίλης ύλης, ποιότητας και κινήτρων. Έτσι κι αλλιώς στο θέμα που παρουσίασε δεν αντιπαρατέθηκαν και πολλά επιχειρήματα, και πάντως δεν αναμένονται άλλα. Εκτός αν υπάρχει κάποιο σχόλιο που δεν αντιπαραθέτει τον μπλόγκερ έναντι του πολίτη. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη παρεξήγηση: κάποιοι βάζουν πρώτα τον εγωισμό και τη φιλοδοξία τους, μετά την οικογένεια και το κόμμα, ακολούθως τους ψηφοφόρους τους και τελευταίο το καλό του νησιού. Έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο χωρίς γκρίνια και μουρμούρα, σχεδόν αντανακλαστικά.

Σε μια κοινωνία όμως όπου οι ανώνυμοι έχουν δύναμη και οι επώνυμοι χαλινάρι, οι δουλοπρεπείς ουρλιαχτό και οι συνεπείς συστολή, δε μπορεί παρά και ο ήλιος να βγαίνει από τη δύση.

Καλό σας βράδυ, υπάρχει ζωή κι έξω από τα μπλογκς, θυμηθείτε το, χωρίς μπουρούδες, Ιούδες, κακόβουλες παρεμβάσεις και χαζομαρούλες. Και το νησί μας καλεί όλους να βοηθήσουμε. Η καρέκλα κάνει τον άνθρωπο λένε, καιρός και οι άνθρωποι να κάνουν τις καρέκλες. Το λέει ο Μάγος, που πυροβολείται αδικαιολόγητα, από ηττημένους και θιγμένους κάθε λογής, λες και είναι αυτός ο υπεύθυνος για τη ποιότητα της δημαρχίας και ταυτόχρονα για την ποιότητα της αντιπολίτευσης. Κι ας μην έχει καμία καρέκλα.

Unknown είπε...

Ψυχραιμία. Οπουδήποτε υπάρχει αλλαγή στην ισορροπία των δυνάμεων, δημιουργούνται αναταράξεις. Είναι η περίοδος που οι συμμαχίες επαναπροσδιορίζονται, οι αντιπαλότητες μπορεί να γίνουν λυκοφιλίες, ο χθεσινός εχθρός μπορεί να γίνει σημερινός «σύντροφος» και αντίστροφα, ανάλογα με το ποιος είναι ο νέος «αντίπαλος» που στάθηκε απέναντι. Και όλα αυτά μέχρι να κάτσει ο κουρνιαχτός, να ξαναμοιραστούν τα χαρτιά και ο καθείς να διεκδικήσει και να κερδίσει ή να χάσει τη θέση του στο τραπέζι του πόκερ.
Το πώς θα αντιδράσει κάποιος που έχει πιαστεί στο γαϊτανάκι, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική του ηθική. Και η ουσιαστική κριτική στο τέλος, δε θα γίνει αποκλειστικά βάσει του αν πέτυχε τους πρακτικούς στόχους που είχε θέσει. Η ουσιαστική κριτική θα αφορά στο εάν αυτός ο οποιοσδήποτε κάποιος επέδειξε συνέπεια λόγων και πράξεων, εάν παρέμεινε πιστός στις αρχές του και εάν το ηθικό παράστημα που παρουσίασε προκειμένου να διεκδικήσει ψήφους ήταν το πραγματικό του ή εάν φορούσε κρυμμένα τακούνια, ώστε να δείχνει ψηλότερος. Και στο τέλος, μπορεί ακόμη και να φύγει νικημένος πρακτικά, αλλά ηθικά ανέπαφος. C’est la vie. Πάντως, στη δική μου κοσμοθεωρία αυτό καταγράφεται ως νίκη.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο. Στα δύο τελευταία σχόλια γράφτηκαν τα πιο σωστά.