16 Ιαν 2011

Απαντήσεις χωρίς ερωτήσεις και το ανάποδο

Η υγεία νοσεί και οι διοικούντες είναι στην κυριολεξία στον κόσμο τους, αυτόν που τους επιβάλλει ο Υπουργός Υγείας με τις αυστηρότατες συστάσεις να μην κάνουν πίσω ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό τους. Λείπουν ασθενοφόρα; Θα συνδράμει η Αστυνομία, το Λιμενικό, τα ταξί, και στο τέλος οι νεκροφόρες. Λείπουν εφημερεύοντες γιατροί; Θα επιτάξουμε γιατρούς μέσω θαλάσσης (κι ας μην έρθουν ποτέ, απ' ότι φαίνεται), ξεματιάστρες, ιερείς και ποιος ξέρει τι άλλο. Λείπει παιδίατρος; Α, εδώ ο κ Πόθος δεν έχει απάντηση, κι ας επιμένει η άμοιρη δημοσιογράφος. Αλλά θα βρούμε λύση, θα επιβιώσουν μόνο τα ισχυρά παιδιά, φτιάχνοντας έναν τοπικό πληθυσμό στο μέλλον ανθεκτικό σε όλες τις νόσους κι όλες τις παραφωνίες της λογικής. Το κύριο είναι να μάθουμε όλοι ότι επί των ημερών του το ΕΣΥ στις Κυκλάδες ζει μέρες πρωτόγνωρες. Απολαύστε τον, ένας τεχνοκράτης που με έπαρση μας αναλύει μόνο αυτά που θέλει κι όχι ό,τι οφείλει. Οι δημοσιογράφοι του ΗΧΩ υποσχέθηκαν να βγάλουν στον αέρα και τον κ. Ζώτο, υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ. Μάλλον απλά για να επιβεβαιώσουμε ότι η καρέκλα κάνει τον άνθρωπο κι όχι ο άνθρωπος την καρέκλα...


Διαβάστε σχετικά:

Σοβαρότης μηδέν (blog φιλελεύθερος, αναδημοσίευση από "Τα Νέα")

Η συνέντευξη του σωματοφύλακα κ.Πόθου (36min):
Link1 (μετάβαση στο site του Παριανού Τύπου)
Link2
Link3
ή εδώ:
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA
 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι τοπικές κοινωνίες πρέπει το ταχύτερο να δώσουν απαντήσεις στο πράσινο golden boy

Ανώνυμος είπε...

Μετρήσαμε:
-καμιά εικοσαριά "εγώ" στο λογύδριό του, μάλλον το ΕΣΥ περνάει μέσα από το ΕΓΩ

-μερικά ψεματάκια

-περισσότερες ανακρίβειες

αλλά κυρίως δεν ακούσαμε αυτά που έπρεπε.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.ygeianet.gr/box/cal/20560.pdf

ETSI 8A KYKLOFOREI O LOVERDOS SE LIGO

Ανώνυμος είπε...

Για τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και είδη ανάγκης κουβέντα ο Διοικητής. Ούτε ξυλάκια για τις αμυγδαλές δεν είχε τις προάλλες!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ:
- Διοίκηση Νοσοκομείου Σύρου
-2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου -Επιστημονικό Διευθυντή ΚΥ Πάρου

ΚΟΙΝΟΠ.:
-ΟΕΝΓΕ
-Ιατρούς ΕΣΥ ΚΥ Πάρου
-Αγροτικούς Ιατρούς ΚΥ Πάρου


ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ, 12-1-2011

ΘΕΜΑ: ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ Κ.Υ. ΠΑΡΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Με το υπ. αρ. 89/05-01-2011 έγγραφό σας μας έχετε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα εφημεριών του ΚΥ Πάρου για το μήνα Ιανουάριο 2011 σε δέκα εφημερίες ετοιμότητας για το χρονικό διάστημα 20-31 Ιανουαρίου 2011. Με βάση το ότι

1)η δημόσια υγεία στο χώρο της οργανικής μας θέσης (Αντίπαρος) δεν διασφαλίζεται, με κίνδυνο να επισυμβούν δυσάρεστα γεγονότα λόγω έλλειψης γιατρού (σας υπενθυμίζουμε το γνωστό σε εσάς θέμα-εξώδικο Καμπάση) σε ένα νησί που η τοπική αντίδραση παίρνει χαρακτήρες λαϊκής οργής, το θέμα δε μονοπωλεί εδώ και λίγες ημέρες τον τοπικό τύπο, αλλά και αθηναϊκά μήντια που το αναδημοσιεύουν. Μάλιστα υπήρχε σχετική δημοσίευση και στο ygeianet.

2) η δημόσια υγεία της περιοχής του ΚΥ Πάρου επίσης δεν διασφαλίζεται, καθώς έχετε ορίσει εφημερίες ετοιμότητας σε γιατρούς που διαμένουν σε άλλο νησί χωρίς δυνατότητες άμεσης πρόσβασης ή και χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης κατά τις νυχτερινές ώρες, οπότε το πορθμείο Πάρου Αντιπάρου διακόπτει τη λειτουργία του.

3) ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς ημέρες στην Αντίπαρο εφημερεύουμε, καθώς αυτό δεν δηλώνεται ρητώς, μοιάζει δε αδύνατο να καλυφθεί πλήρως το πρόγραμμα για τον τρέχοντα μήνα. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά επ’ αυτού.

4) οι αποζημιώσεις για πρώην μετακινήσεις μας στο ΚΥ Πάρου ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί, αυτό δε καθιστά ακόμα δυσχερέστερη τη συμμόρφωση μας με το ανωτέρω πρόγραμμα (έξοδα διέλευσης πορθμείου, καύσιμα, διατροφή), σε μια εποχή που με λογιστικά κριτήρια ασκείται πολιτική στο χώρο της δημόσιας υγείας, με μειώσεις μισθών και εφημεριών, αλλαγές ζώνης και καταργήσεις επιδομάτων

5) Η απόφασή σας να μετακινούμαστε στην Πάρο καταλύει το αίσθημα της οικογενειακής μας ασφάλειας, υποχρεώνοντάς μας να εγκαταλείπουμε για άγνωστο χρονικό διάστημα κάθε φορά ανήλικα μέλη (Γεωργίου) ή ευπαθή έγκυο (Σκούρτης). Η αυθαίρετη δε κατάρτιση προγράμματος καταλύει στη δεύτερη περίπτωση κάθε δυνατότητα προγραμματισμού για διενέργεια εξετάσεων στην Αθήνα (γυναικολογικός έλεγχος 2ου τριμήνου κύησης και αμνιοπαρακέντηση).

6) Το πρόβλημα της Αντιπάρου με τις ακάλυπτες εφημερίες είναι εξίσου σημαντικό με της Πάρου αν όχι σημαντικότερο, καθώς στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχουν ιδιώτες ιατροί να συνδράμουν, αλλά ούτε και νοσηλευτές, αγροτικοί ιατροί, τραυματιοφορείς, ή άλλο προσωπικό, καλύπτονται δε μέχρι σήμερα όλα τα παραπάνω άτυπα (και αδιαμαρτύρητα) από τους υπογράφοντες ιατρούς του, χωρίς να αξιώνουν την παρουσία τρίτου γιατρού για τις κενές ημέρες ή τις εφημερίες ετοιμότητας, όπως θα ’πρεπε ή άλλου προσωπικού.

7) το αίσθημα άδικης και άνισης μεταχείρισης που συνάγεται από τη διαχρονική στάση της Διοίκησης προς το προσωπικό και τις ανάγκες του ΠΠΙ Αντιπάρου. Πέραν των συνεχών μετακινήσεων μας προς το ΚΥ Πάρου τα τελευταία χρόνια και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, τόσο της 2ης ΔΥΠΕ όσο και τις δικές σας, σας υπενθυμίζουμε, ενδεικτικά μόνο, την έλλειψη ασθενοφόρου από τριμήνου, βιοχημικού αναλυτή από τετραμήνου, αναλωσίμων αιματολογικού αναλυτή, όλα εις γνώση της διοίκησης, καθώς και τις άθλιες συνθήκες εργασίας μας στον περιορισμένο, κακαίσθητο και μη προτυποποιημένο χώρο του ιατρείου.

8) Δεδομένης της ύπαρξης πραγματικών κενών στα δύο νησιά υπάρχει σαφής ανάγκη διενέργειας πρόσθετων εφημεριών (απόφαση 2/75254/0022 της 30-11-2010 του Υπ. Οικονομικών και Υγείας) σας επισημαίνουμε την έντονη διαμαρτυρία και επιφύλαξή μας για το κατατεθέν πρόγραμμα εφημεριών ΚΥ Πάρου μηνός Ιανουαρίου 2011

Με εκτίμηση
Γεωργίου Άννα
Σκούρτης Σωτήρης