15 Νοε 2010

Τελικά αποτελέσματα Β’ γύρου σε Αντίπαρο και Πάρο

Untitled-1Untitled-2 
Το Συμβούλιο βάσει της σταυροδοσίας θα απαρτίζεται από τους:
(Ανάπτυξη Ενότητα Δημιουργία:) Λεβεντάκης Γιάννης (δήμαρχος), Βιάζη Ελένη, Βιάζη Λίτσα, Φαρούπος Κώστας, Φαρούπος Παναγιώτης, Καπούτσος Παρασκευάς, Κουβαράς Παρασκευάς, Μαριάνου Φιλοθέη, Μαριάνος Γιώργος, (Ενωτική Κίνηση Προόδου:) Μαριάνος Νίκος, Πατέλης Αντώνης, Παλαιολόγος Δαμιανός, Τριαντάφυλλος Γιάννης, (Μένουμε Αντίπαρο:) Σφαλαγκάκος Παναγιώτης

Καλό ξεκίνημα σε όλους, οι δράσεις πρέπει να αρχίσουν από αύριο κιόλας.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι για να έχουν αξία τα περί ενότητας, συμμετοχής και λοιπά δημοκρατικά να γίνει, εφ' όσον συμφωνούν οι άλλοι συνδυασμοί, το μοίρασμα των αξιωμάτων της διοίκησης του δήμου αναλογικά.

Magos Gsisspor είπε...

Νομίζω ότι η αξία των παραπάνω δοκιμάστηκε αρκετά στην προεκλογική περίοδο.

Η ενότητα ηταν απλά μια καραμέλα που αφορούσε καθένα συνδυασμό ξεχωριστά αλλά όχι τους αντιπάλους.

Η συμμετοχή έγινε με κριτήρια οικογενειακά, γεγονός που αποδεικνύει και η σύνθεση του νέου συμβουλίου, όπου οι μη γηγενείς δεν τα κατάφεραν.

Τέλος, για τα λοιπά δημοκρατικά ας ελπίσουμε να βρουν χώρο εφαρμογής.

Η ανακατανομή των αξιωμάτων, όπως προτείνετε, είναι αμφίβολο αν θα γίνει αποδεκτή. Ίσως θα έπρεπε να διατυπωθεί σαν πρόταση πριν τις εκλογές, όχι σήμερα. Και πάλι, είναι ένας τρόπος που μπορεί να εγγυηθεί την πολυφωνία, αλλά όχι απαραίτητα και το διάλογο.

Ας συζητηθεί από τους εκλεγμένους και βλέπουμε...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο Κ.ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ 4ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ.ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΕΓΩ?? ΤΙΠΟΤΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ.

Magos Gsisspor είπε...

Πριν γίνει εδώ ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων για το ποιος ήταν χειρότερος, ας θυμηθούμε ότι στην (όπως κι από εδώ αποκαλέστηκε έτσι) κατατονική αντιπολίτευση αντιστοίχησε και μία κακή κοινοτική αρχή. Το ποιος δημιούργησε τον άλλον είναι φιλοσοφικό ερώτημα, κι αυτό που προέχει δεν είναι η άποψη που εκφράζει ο παραπάνω ανώνυμος με τα θυμωμένα κεφαλαία, αλλά η ανάγκη να υπάρξει διάθεση συνεργασίας (κι όχι απαραίτητα συνεργασία)μεταξύ των συμβούλων.

Καλό είναι να αποδεχτούν όλοι το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλιώς θα έχουμε το σήριαλ "η Μανετα-λένα" στο τρίτο season. Μας αρέσει ή όχι...

Και μεις και κάποιοι ακόμη θέλαμε απλή αναλογική για να υπάρχουν κι άλλοι ανεξάρτητοι στο νέο Δήμο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε ανταρτοπόλεμο όμως τώρα που δεν έγινε...

Όσο για την αντιπολίτευση και την ποιότητά της (δεν διαφωνούμε καταρχήν, αν και το "τίποτα" είναι πολύ αυστηρό, εφάμιλλο με το "ακυβέρνητο καράβι" που ακούστηκε για την νυν Κοινοτάρχισσα), όμως μία παράθεση των δράσεων της (ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και μόνο, αν δεν θέλουμε να χάσουμε κι άλλα χρόνια) υπάρχει εδώ και χρησιμοποιήθηκε και στην κεντρική ομιλία του κ. Λεβεντάκη: http://antiparios.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Ας υποθέσουμε όμως ότι όντως η ισχνή αντιπολίτευση προικοδοτεί κ ένα ζοφερό μέλλον για το νησί. Ας αφήσουμε στην άκρη και το 46% του πληθυσμού που τον επέλεξε την πρώτη Κυριακή. Έρχεται η ώρα των αντιρρησιών του κ. Λεβεντάκη (με πρώτο τον παραπάνω ανώνυμο) να απαντήσουν στο ερώτημα:
-εσείς τι θα κάνετε; Θα είστε παρών στα συμβούλια και τις δράσεις της επόμενης δημοτικής αρχής, θα ενωθείτε με τους συμπολίτες σας σαν φίλος (κι όχι σαν αντίπαλος) για να βελτιώσουμε τη καθημερινότητά μας, θα δώσετε το σπρώξιμο που όποιος και να έβγαινε θα χρειαζόταν από τους κατοίκους;

Είναι απαραίτητο.

Ανώνυμος είπε...

Μια κατατονική αντιπολίτευση, όπως εσείς χαρακτηρίζετε την αντιπολίτευση του κ. Λεβεντάκη, πως θα μπορούσε να γίνει καλή διοίκηση, ποια είναι η "θεραπεία" που έλαβε και συνήλθε από την "βαρεία νόσο" ο συνδυασμός του και ο ίδιος; Και κάτι τελευταίο κατά πόσο μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί μια κατατονική αντιπολίτευση που έγινε διοίκηση; εκτός και αν "έχετε διαγνώσει" ότι και η νυν αντιπολίτευση έχει εκφραστεί κατατονικά, επομένως όμοιως ομοίω αει πελάζει...

Ανώνυμος είπε...

Το "εκτός απροόπτου" σε ποιούς ταιριάζει ξέρετε κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε;

Magos Gsisspor είπε...

Αν είστε ο ίδιος ανώνυμος με παραπάνω, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στον ίδιο τον κ. Λεβεντάκη. Το ζήτημα δεν είναι να μην έχουμε ερωτήσεις, αλλά να είμαστε καλοπροαίρετοι στις απαντησεις, σαν να είναι μία αρχή από το μηδέν. Όποιος και να ήταν επόμενος δήμαρχος, εφόσον δεν επρόκειτο για πραξικόπημα, θα ήταν ευπρόσδεκτος.

Αν είστε ο ίδιος ανώνυμος με παραπάνω, απαντήστε και στα άλλα ερωτήματα, που απευθύνονται σε πολλούς ακόμη, που σήμερα μουρμουράνε στο λιμάνι και τα καφενεία.

Όσο για το "εκτός απροόπτου", οφείλεται στο ότι το μπλογκ δεν έχει παρακολουθήσει ξανά εκλογές. Ερασιτεχνισμός. Τώρα που γράφηκε κι αλλού ως εχει θα διορθωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Μια πρόταση αναλογικής εκπροσώπησης στο προεδρείο του Δήμου δεν εξασφαλίζει τίποτα περισσότερο από την διάθεση του / των συνδυασμών της αναγνώρισης ενός εκλογικού αποτελέσματος πέραν των όσων υποχρεωτικά ορίζει ο νόμος.
Αυτό πέραν του ότι είναι δημοκρατική ενέργεια θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην κοινωνία του νησιού μας και ποιος ξέρει ίσως η κοινωνία επιβάλει και ένα μίνιμουμ επίπεδο συνεννόησης.
Με ή χωρίς την παραπάνω πρόταση το ζητούμενο σε πρώτη φάση για μένα είναι:
<> (Καπνισμένο τσουκάλι 1975)
Συχωρέστε την προσωρινή ανωνυμία, επίτρεψέ μου να σας δώσω το στίγμα μου.
Είμαι παντρεμένος με Αντιπαριώτισα κατοικώ μόνιμα στο νησί από τον Ιούνιο του 2009 και δεν αισθάνομαι .

Merlin είπε...

Το "απρόοπτο" πάντα υπάρχει στη ζωή, πόσο δε μάλλον στην πολιτική ζωή. Για παράδειγμα μία "απρόοπτη" παραίτηση ενός εκλεγμένου από τον πλειοψηφίσαντα συνδιασμό θα φέρει ίσως την εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο του αμέσως επόμενου σε ψήφους υποψήφιου. Για το λόγο αυτό κράτησε το "εκτός απροόπτου" στο ανηρτημένο σχόλιο σου.

Magos Gsisspor είπε...

Το "εκτός απροόπτου" διορθώθηκε.

Ανώνυμε η εξηγηση δεκτή.

Αλήθεια αυτοί που θίχτηκαν από την έκφραση "διαπλεκόμενοι και ρουφιάνοι" σήμερα στο λιμάνι (τίποτα δεν μένει κρυφό) πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ένα 0,5% του είδους που θελει να διαφεντεύει τις ζωές των άλλων; Τόσο μακαριότητα;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ Π.Χ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ Κ.ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ.ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ??

Ανώνυμος είπε...

Αν και ως τόπο συνάθροισης δεν έχω το λιμάνι βλέπω μετά εκπλήξεως ότι τα πας καλά με τους ρουφιάνους, διαφορετικά δεν δικαιολογείτε η τόσο καλή πληροφόρησή σου.

Ανώνυμος είπε...

Merlin τι θέλεις να μας πεις ότι ο Γρίσπος θα είναι στο Δημοτικό συμβούλιο; ή κατάλαβα λάθος;

Magos Gsisspor είπε...

Αν αναφέρεστε στην παλιά ανάρτηση: τα μόνα σχόλια που κόπηκαν με κεφαλαία ήταν ένα που σχολίαζε την ορθογραφία ενός σχολίου κι ένα άλλο που σατίριζε άλλον υποψήφιο. Αν δηλώσετε τι γράψατε και πως σχετίζεται με το θέμα θα αναθεωρηθεί.

Και ας μη θίγονται μερικοί σχολιαστές από το "ρουφιάνοι", είτε συναγελάζονται στο λιμάνι είτε σε ποντικοφωλιές. Δεν χρειάζεται ρουφιανιά για να μάθεις τι λεει δημόσια ένας μη εκλεχθείς δημοτικός σύμβουλος περί του εκλογικού αποτελεσματος...
ΥΓ: προσέξτε επιτέλους την ορθογραφία σας στα εις -ε και -αι, ακόμα και στο ρουφιάνικο μέηλ που στειλατε παραμονή εκλογων τα ίδια λάθη κάνατε.

Merlin είπε...

Aπάντηση σε Ανώνυμος 10:39. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από απλή λογική για να δεις ότι βάσει σταυροδοσίας παίζει και αυτό το ενδεχόμενο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΕΛΙΚΑ?ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ?

Magos Gsisspor είπε...

Φτάνει πια. Εδώ δεν είναι ούτε δικαστήριο ούτε η βουλή του λιμανιού. Δεν υπάρχει άλλο μεηλ με κεφαλαία. Ας γράφατε με μικρά, ας το ξαναβάζατε, ας κάνατε κάτι άλλο από το να παραπονιέστε με πίκρα για το κομμένο μέηλ. Στο blogantiparos@gmail.com στείλτε το μεηλ σας, και θα σας στείλω όσα σχόλια με κεφαλαία εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες. Κι αν βρείτε το δικό σας, μπράβο σας, κερδίζετε μία θέση στο πάνθεον των σχολιαστών που δεν θυμούνται τι σχόλιο έβαλαν.

Τα σχόλια θα φιλτραριστούν για άλλη μια φορά, αφού η κοσμιότητα πάλι χαθηκε.

Υπάρχει και ζωή έξω από τα μπλογκς. Και επίσης έξω από τα καφενεία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΑΦΕΝΤΙΚΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ.

Magos Gsisspor είπε...

ο αφεντικός? δεν υπάρχει αφεντικός λιγότερο υποτακτικός από τους υποτακτικούς.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ?ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΑ ΑΚΟΥΩ.ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ?Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΛΟΥΔΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΦ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙ Η ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΤΡΕΛΑ.ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ.