11 Νοε 2010

Μένουμε Αντίπαρο: Πριν τη δεύτερη Κυριακή

 

ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

MENOYME ANTIPARO LOGO [320x200]

Ενόψει του επαναληπτικού γύρου των δημοτικών εκλογών στο νησί μας

καλούμε όσους μας στήριξαν να πράξουν κατά συνείδηση.

Για εμάς η κάθε ψήφος είναι προσωπική επιλογή

και δε μπορεί να χειραγωγηθεί.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το ήπιο πολιτικό κλίμα

που βιώσαμε στον πρώτο γύρο

θα διατηρηθεί και τώρα.

 

Εκ του συνδυασμού
Μένουμε Αντίπαρο

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΕΦΟΣΟΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ?
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ,ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΗΠΩΣ?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Magos Gsisspor είπε...

Στον πρώτο γύρο έγινε ξεκάθαρο ότι μεγάλες τομές στην τοπική κοινωνία δεν μπορούν να γίνουν. Ευνοήθηκαν στη σταυροδοσία πολίτες που με κύριο προσόν την οικογενειακή αριθμητική υπεροχή υπερσκέλισαν άλλους, πιθανώς καταλληλότερους. Δώστε έμφαση στο "πιθανώς" όμως: Κοντρα στη λαϊκή ετυμηγορία δεν πρέπει να πάμε, ακόμα κι αν σε καποιους μοιάζει σκάρτη.

Ασφαλώς λοιπον ανώνυμε #1 υπάρχει θέμα αξιοκρατίας, ομως η λύση δεν έρχεται σε μία μερα. Ακόμα και ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να παροσυιάσει παρόμοια φαινόμενα. Υπομονή και εγκαρτέρηση λοιπον. Ήδη με τον τρίτο συδυασμό αλλάζουν κάποια πράγματα. Όσο για την κατηγορία σου "για φασισμο και απειλές του κόμματος της μειοψηφίας" ίσως έπρεπε να το εχεις διατυπώσει αλλιώς. Έτσι αφήνει στο απυρόβλητο τον έναν συνδυασμό και δημιουργεί, όπως διαπίστωσε, ενστασεις, παρότι δηλώνεις ότι δεν στηρίζεις κανέναν.

Όσο για τις τετ-α-τετ συναντήσεις που αναφέρει ο ανώνυμος #2: το νέο δελτίο τυπου ("να πράξουν κατά συνείδηση") έπεται των συναντήσεων, οπότε ίσως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αποτελεί την άποψη της ομάδας για αυτές. Ωστόσο, ας μην παραβλέπουμε ότι υπάρχει άλλο ένα δελτίο που εκδόθηκε την Τρίτη και το οποιο επίσης δεν δίνει "γραμμή" ενόψει του 2ου γύρου. Οι δε συναντήσεις έγιναν μετά από απαίτηση των 2 μονομάχων της Κυριακής κι όχι βεβαια μετά από πρόσκληση του τρίτου συνδυασμού. Ό,τι άλλο κυκλοφορεί στην προεκλογική ατμόσφαιρα είναι εκ του πονηρού. Στην κυριολεξία.
Ίσως εξάλλου οι πιέσεις εκατέρωθεν να οδήγησαν σε αυτό το νέο και σαφές δελτίο τύπου.

Merlin είπε...

Στο τέλος συνάδελφε Γίσσπορ θα βγεί ότι δώσατε γραμμή για ψήφο κατά συνείδηση γιατί ουδείς από τους εναπομείναντες συνδιασμούς σας έταξε κάτι. Συμφωνώ μαζί σου ο μύλος χρειάζεται πολύ νερό ακόμη για να δουλέψει. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε νοοτροπία και σίγουρα έγινε μια αρχή. Το καλό παράδειγμα λείπει. Φανταστείτε αν ο τρίτος συνδιασμός έμπαινε κι αυτός στο παιχνίδι της άγρας ψήφων κατά τη πρακτική των άλλων δύο. Δεν θα έμενε τίποτα όρθιο στο νησί. Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΓΕ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ 2 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕ ΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ 'ΓΡΑΜΜΗ'ΕΝΟΨΗ ΤΟΥ Β' ΓΥΡΟΥ,ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ??ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ(ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ,ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΚΤΛ),ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ!
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΟ #1 ,ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ,ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ....ΕΥΤΗΧΩΣ!!!!!!!!!!

Magos Gsisspor είπε...

Προς τον αμέσως προηγούμενο ανώνυμο: Πάντα υπάρχουν θέματα που μπορείς να συζητήσεις με έναν υποψήφιο δήμαρχο.

Ήταν ευκαιρία ίσως να συζητηθούν θέματα που "καίνε" και δεν βγήκε κανείς από τους δύο να τα θίξει προεκλογικά. Ίσως υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

Αρκετός ελιτισμός έχει πεσει ως λάσπη στο συνδυασμό "Μένουμε Αντίπαρο", φαντάζεστε να έκλεινε την πόρτα και στην πρόταση των δύο επικεφαλής;

Ανώνυμος είπε...

Παιδια:
* Κυριακή κοντή γιορτή,
*Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά,
*Κάθε πράγμα στον καιρό του,
*Από Δευτέρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του,
*Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες.

Και πόσες άλλες εύστοχες παροιμίες έχουμε πάρει σαν εθνική κληρονομιά;;Ουκ ολίγες..

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να προσθέσω και το:
*Κάθε λιμάνι και καημός.........

Νικος είπε...

Σας προκαλω εσας που ειπατε οτι ο συνδιασμος του Μαριανου χρηματιζει ψυφοφορους να βγητε απο την ανονυμια σας και να μιλησεται με ονοματα και αποδηξεις αλλιως να σιωπησεται.
Νικος Β. Σταθερος

Magos Gsisspor είπε...

Όχι εδώ πάντως, φίλε Νίκο. Ζητώ συγνώμη που άφησα να αιωρείται τέτοιος υπαινιγμός, παρότι καλεσα τον ανώνυμο νο1 να επανατοποθετηθεί σαφέστερα και ορθότερα.

Αν θέλει ο ανώνυμος νο1 ας απαντήσει σύντομα, αλλιώς το σχόλιό του, πρώτο σε όλη τη σειρά, θα διαγραφεί.

Εϊναι όντως βαριά κουβεντα για να μείνει ως κατηγορία ανώνυμη και αναπόδεικτη, δυο μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα. διαχειριστή μας δουλεύεις, αφού άφησες το σχόλιο από το πρωί να αιωρείται και αφού ο κ. Σταθερός αντέδρασε αποφάσισες να το κατεβάσεις, ή μας δουλεύεις ή πραγματικά δεν κατάλαβες τι έγραφε. Όποια από τα δύο και να συμβαίνουν έχεις άδικο. Ρίξε ρίξε λάσπη όλο κάτι θα μείνει!!!
και μην ξεχνάς επαναδιατύπωση του ζήτησες και οχι σαφέστερη τοποθέτηση.

Magos Gsisspor είπε...

Δηλαδή από όλα αυτά σας φταίει ο διαχειριστής, που ήδη απολογήθηκε στον κ. Σταθερό (που δεν αντέδρασε περαιτέρω) ή η νοηματική διαφορά της "επαναδιατύπωσης" από την "επανατοποθέτηση"; Μην γίνεστε γκαιμπελσομνήμονες για να μας πείσετε για το δόλιο χειρισμό των σχολίων, σε λίγο θα ξαναβγει η σβάστικα...
Αν δεν πιστεύετε ότι ο μπλόγκερ είναι καλοπροαίρετος διαχειριστής, ακυρώστε τον, προσπεράστε τον.
Υπάρχουν πολλοί χώροι αλλού για να εκφραστούν όσοι γκρινιάζουν εδώ, άλλοι πιο κόσμιοι για τους εύθικτους κι άλλοι, πιο δογματικοί για τους δύσπιστους. Εδώ είναι έτσι. Κι αρέσει.

Magos Gsisspor είπε...

Και ότι δεν αφορά το δελτίο τύπου θα διαγράφεται...

Ανώνυμος είπε...

Πετάξαμε την μπάλα στην εξέδρα και όλα είναι καλά, τώρα οι ψηφοφόροι σας έχουν κρίση; Την περασμένη Κυριακή όταν ψήφιζαν τον συνδυασμό σας ασυνείδητα έπρατταν;
Όχι βέβαια δεν ψήφισαν ασυνείδητα, συνειδητά σας ψήφισαν γιατί θεώρησαν ότι έχετε καλύτερο πρόγραμμα? από τους άλλους, το ερώτημα όμως παραμένει εσείς τι θα πράξετε; Εσείς, δεν είστε ο ανώνυμος λαός που σας ψήφισε, εσείς είστε επώνυμοι, έχετε πρόγραμμα, έχετε θέσεις, έχετε αρχές, η ψήφος κατά συνείδηση, στην περίπτωση σας συνιστά μη θέση.
Και επειδή τα ράσα δεν κάνουν τον παπά θα έπρεπε να έχετε πάρει σαφέστερη θέση και όχι επαναδιατυπωμένη.

Magos Gsisspor είπε...

Είναι πολλοί οι λόγοι που δεν παίρνει θέση ο συνδυασμός Μενουμε Αντίπαρο. Λογικά πολλά από αυτά που λέτε, ακόμα λογικότερα αυτά που μπορεί να σας απαντήσει κάποιος για την κατά συνείδηση εκλογική συμπεριφορά.

Αν δεν το έχετε καταλάβει,πάντως, δεύτερος γύρος συμβαίνει στους περισσότερους δήμους με πάνω από δύο συνδυασμούς. Η μη προσκόλληση σε έναν απο τους δύο μονομάχους δε συνιστά απαραίτητα ατολμία ή ότι καταλογίζετε στο σχολιο σας, αλλά και διάθεση να διατηρηθούν οι βασικές αρχές και αξίες κι επιπλέον -προσωπική άποψη- να περάσει κι ένα μήνυμα: όχι στη διαιώνιση του κομματικού-οικογενειακού διπόλου. Περισσότερα μετα τις εκλογές.

Μη θέση δεν είναι η κατά συνείδηση ψήφος. Το άκυρο δεν είναι α΄κυρη επιλογή και το έυκό δεν είναι λευκή επιταγή, η δε αποχή ως γνωστό η πλειοψηφία των εκλογών. Και υπάρχουν και δύο επιλογές παρατάξεων για όποιον το επιθυμεί.

Μην πετάτε το μπαλάκι πάλι στον τρίτο συνδυασμό.Η ευθύνη για τον υποψήφιο δήμαρχο είναι δική σας κι όχι δική του.

Magos Gsisspor είπε...

Στον επισκέπτη που θίγει το δικαστικό ρεπορτάζ των ημερών και διαγράφηκε το σχόλιο του:
-Ο Αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω...Οι καιροί είναι πονηροί και το ξερετε.
-Περιποιει τιμή στον προεκλογικό αγώνα των δύο συνδυασμών;
-Αποτελει τιμή για όσους μας βομβαρδίζουν με μέηλ και σχόλια για το θέμα, τη στιγμή που δεν βγαίνει κανείς στο δρομο να το καταγγείλει επώνυμα;
-Κι είναι τόσο σημαντικό αλήθεια που πρέπει να βγει στο φως παραμονές των κρισιμων εκλογών;
-Ούτε μία τοπική εφημερίδα που είχε καθε λόγο να το κανει δεν το δημοσίευσε...
-Πιο σημαντικό από το ποιος θα βγει είναι τι συνεργασία θα έχει με όλους τους συμβούλους. Και τους πολίτες. Και τετοιες ενέργειες ρουφιανισμού και διαπόμπευσης παραμονές εκλογών υπηρετούν τον αντίθετο σκοπό.
-Μη θεωρείτε ότι προφυλάσσεται μόνο ο κ.Λεβεντάκης. Τα μισά σχόλια εδώ διαγράφονται, δεν είναι όλοι έτοιμοι να σχολιάσουν στο ύφος που οφείλουν. Κι αυτό αφορά και τις δυο πλευρές.
-Ξανατονίζεται: ΜΟΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο,ΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσατε να μιλάτε για πολιτισμένο κλίμα σ' αυτές τις εκλογές, αν δεν είχατε αναρτήσει το πρώτο σχόλιο, από τη στιγμή που το θέσατε στην κοινή θέα δεν δικαιούσθε να μιλάτε για πολιτισμένο κλίμα, εσείς το χαλάσατε, εκτός και αν δεν το καταλάβατε, κάτι τέτοιο το θεωρώ απίθανο γιατί ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε και είστε αρκετά έξυπνος. Τώρα το άλλο που γράφεις "αν περιποιεί τιμή στον προεκλογικό αγώνα" δεν το κατάλαβα, θα μπορούσατε να γράψετε κάτι τέτοιο αν ενστερνίζεστε και θεωρείτε αληθινά τα γραφόμενα από τον πρώτο σχολιαστή, διαφορετικά θεωρώ ότι με τον τρόπο σας προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ο ένας και μοναδικός συνδυασμός αποτελεί τη μόνη λύση για την Αντίπαρο και ο άλλος συνδυασμός εκφράζει τα συγγενολόγια, τα παχυλά πορτοφόλια, τους εκβιαστές και ανυπόληπτους υποψηφίους. Αφού συχνά μιλάτε για «οικογένειες» θα ήθελα να σας ρωτήσω ο συνδυασμός δεν περιέχει κανένα που να έχει «οικογένεια» στην Αντίπαρο; από παρθενογένεση προήλθαν όλοι;
Ελπίζω και πιστεύω ότι θα δημοσιεύσετε το σχόλιο μου.

Magos Gsisspor είπε...

Δεν θα απαντήσω συγκεκριμένα στον κάθε ανώνυμο. Πιστέψτε ότι νομίζετε. 'Ένα χωριό που ψηφίζει με αναλογία 8,5/10 την οικογενειοκρατία και άλλα κουσούρια που κουβαλάνε από αδράνεια κινούμενοι οι δύο συνδυασμοί (και που κατά καιρούς έχουν γραφτεί εδώ-το αν δεν είναι ισότιμα αποτελεί εκτίμηση προσωπική του καθενός, μόλις εφευρεθεί το μαριανόμετρο και το λεβεντόμετρο θα σας ειδοποιήσουμε) δεν δικαιούται να επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών σε τρίτους.

Όσο για το πρώτο σχόλιο που τόσο σας ενόχλησε, έχει ήδη τεθεί εξήγηση. Μην το ξεχειλώνετε άλλο, γιατί εσείς χαλάτε το κλίμα. Κι είστε και ανώνυμος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. Η ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΏΜΗ.