29 Ιαν 2010

Ο Καλλικράτης, ο Μπαρμπαρόσα και η Παντιέρα Ρόσσα

Τέτοια ομοψυχία και σύμπνοια είχε καιρό να δει το νησί, ίσως μόνο σε εποχές Euro 2004. Πάνω από 200 πολίτες, παρακολούθησαν τη χθεσινή συνάντηση σχετικά με το Πρόγραμμα Καλλικράτης και το ενδεχόμενο διοικητικής P1271122 (Large)[3]συνένωσης της Αντιπάρου με την Πάρο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος, αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι εκφράζανε ολόκληρες οικογένειες με την παρουσία τους, οπότε ενδεχομένως και συνολικά την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού.

Σε ένα κλίμα μεταμανταλενικής νηνεμίας, σχεδόν θρησκευτικής κατάνυξης (είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και χωρίς μικρόφωνο οι ομιλητές ακούγονταν ευκρινέστατα) και έντονης προσήλωσης στη διαδικασία, γρήγορα έγινε σαφής η καθολική αντίθεση στη διοικητική συνένωση με την Πάρο, αναδεικνύοντας τον Καλλικράτη σε νέο Μπαρμπαρόσα για το νησί.

Κρίσιμη η παρέμβαση του κ. Καραγιαννιώτη (που ξάφνιασε όσους είχαν ακούσει τις θέσεις του τις προηγούμενες ημέρες), που τόνισε τη σημασία της μετατροπής της Κοινότητας σε Δήμο, ενώ στηλίτευσε από ουδέτερη σκοπιά την απραξία πολλών ετών.

Αυτή ήταν απλώς η αρχή. Μετά τη συλλογή των υπογραφών των κατοίκων ομάδα πολιτών θα επιδιώξει απευθείας συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να υποβάλλει τις θέσεις της εκπροσωπώντας τη βούληση των Αντιπάριων δημοτών.





Συνάντηση πολιτών στην Αντίπαρο για το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Αίθουσα Καλουδά, 27 Ιαν 2010. Ηχητική καταγραφή από την εκπομπή ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ στον ΗΧΩ 102,1. To 1o αρχείο (μέτρια ποιότητα ήχου) για αργές συνδέσεις, το 2ο (καλύτερο) για ADSL.

Εδώ το ηχητικό αρχείο (πηγή: ΗΧΩ fm)

http://www.mediafire.com/?zdogl2fujt4

3 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Σαν άλλο Γαλατικό χωριό η Αντίπαρος ενωμένη ορθώνει την αντίθεσή της στη συνένωση, ακόμα κι αν δεν ξέρει ακριβώς τις λεπτομέρειες. Μήπως είναι ώρα να αρχίσει κι εκείνη η συζήτηση για το ενιαίο συμφιλιωτικό ψηφοδέλτιο; Τουλάχιστον αν είναι να μην προχωρήσει ας έχουμε εξαντλήσει τις πιθανότητες. Και καλό είναι να ακουστεί και η άποψη των υποψηφίων για το χρίσμα σχετικά με το ζήτημα. Αγαπάς την Αντίπαρο; Απόδειξη...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οχι, μετά απο όσα περάσαμε νομίζω οτι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.
Πρέπει πάντος πέσει πολύ νερό στο κρασί.
Τ.Φ.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι κ. διαχειριστά να συνέβαινε αυτό που γράφεις, άλλωστε μερικοί αυτό το υποστηρίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν ξέρω αν χρειαζόταν να φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε το αυτοδιοίκητο για να κατανοήσουμε ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, όχι ότι αποτελεί από μόνο του πανάκεια αλλά στο χείλος του γκρεμού κανείς δε σκέφτεται τη διαφωνία αλλά τη σωτηρία. Δεν γνωρίζω αν η όλη διαδικασία χρειάζεται κρασί ή σούμα για να περπατήσει, (μάλλον το αντίθετο θα συμβεί) για αυτό όμως που είμαι σίγουρος ότι χρειαζόμαστε είναι η ομοψυχία. Άλλωστε και προχθές το βράδυ όλοι διαπιστώσαμε ότι τελικά είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από κείνα που μας χωρίζουν. Ελπίζω ότι δεν θα μείνουμε ΜΟΝΟ σε αυτή τη συγκέντρωση αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες με καλύτερη και μεγαλύτερη θεματολογία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν είχε κανένα νόημα η προχθεσινή συγκέντρωση.