24 Ιαν 2010

Καλλικράτης ο νέος Μπαρμπαρόσα

mt04_08στα δεξιά ο -φερόμενος ως- διαβολικός Καλλικράτης και δεξιά ο συνήγορός του

Το επικείμενο σχέδιο Καλλικράτης έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά κάθε ενδιαφερόμενου για το ενδεχόμενο τα δύο νησιά, Πάρος και Αντίπαρος, να ενωθούν διοικητικά.

Μικρο- και μεγαλοπαράγοντες, πολιτικοί και παραπολιτικοί, δημοσιογράφοι και μηντιάκηδες, όλοι άμεσα ή έμμεσα βλέπουν τον εαυτό τους να έχει συμφέρον από τη μία ή την άλλη εξέλιξη και παίρνει βιαστικά θέση, συχνά μάλιστα μιλάει εξ ονόματος πολλών. Αν και ο πιο γνωστός  Καλλικράτης της αρχαιότητας ήταν ο περίφημος αρχιτέκτονας της Ακρόπολης (μαζί με τον Ικτίνο), η ονοματοδοσία του μεγαλόπνοου σχεδίου του υπουργού Εσωτερικών δεν συνδέεται εννοιολογικά με το έργο του μεγάλου αρχαίου αρχιτέκτονα (αντίθετα από το σχέδιο Καποδίστριας που κρίθηκε απόλυτα εύστοχο). Ίσως γι αυτό και κανένας σχεδόν δεν έχει βγει να μας εξηγήσει ποια νοηματική αλυσίδα συνδέει ακριβώς τον Καλλικράτη με το σχέδιο Καλλικράτης.

Αν και λοιπόν κανείς δεν μας έχει εξηγήσει πώς εμπνεύσθηκε το υπουργείο τον τίτλο του εγχειρήματος,  βγήκαν ωστόσο στο προσκήνιο όλοι αυτοί που έχουν ενδιαφέρον από την ευόδωση ή μη του σχεδίου για την Αντίπαρο και πήραν θέση, όχι –οι περισσότεροι- μετά από ενδελεχή αξιολόγηση του σχεδίου αλλά κινούμενοι από μικροπολιτικά ατομικά και τοπικιστικά συμφέροντα. Κομματικοί και παραπολιτικοί καριερίστες. Κατατέθηκαν βέβαια και ελάχιστες σοβαρές απόψεις που μοιραία μοιάζουν κι αυτές εκ του πονηρού.

Ακόμα και τοπικοί δημοσιογράφοι, επηρεασμένοι από τα δελτία απόψεων που αντικατέστησαν τα δελτία ειδήσεων στα μεγάλα ΜΜΕ, δε δίστασαν να προκαταβάλουν την κοινή γνώμη δηλώνοντας ότι η συνένωση των δύο νησιών είναι επιβεβλημένη ή όχι.

Τα δε τοπικά μπλογκς σήκωσαν Bandiera rossa και απαιτούν την διοικητική αυτοτέλεια της Αντιπάρου. Αυτά εκφράζουν όμως μεμονωμένη άποψη, και δικαίως υποκειμενική. Δεν χειραγωγούν.

Αρκεί κάποιος να ζει εδώ, να συνομιλήσει απλά με τους καθημερινούς ανθρώπους αυτού του νησιού, αυτούς που δεν διαβάζουν εφημερίδες  και  μπλογκς, πιθανώς ούτε ακούνε τοπικό ραδιόφωνο, για να εντάξει στο κλίμα της αμφισβήτησης του σχεδίου Καλλικράτης πολλούς πολίτες του νησιού (κι όχι μόνο τους bloggers  και μεμονωμένους υποψηφίους). 

Το τι θα γίνει τελικά δεν μοιάζει προαποφασισμένο. Εφόσον όμως η επιθυμία των κατοίκων, η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και η απόφαση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων συγκλίνουν όλες στο “κάθε δήμος και νησί”,  πρέπει να φροντίσουμε να γίνει ξεκάθαρη η θέση αυτή και να εξωτερικευθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Έτσι ώστε να θεωρηθεί κάποια στιγμή γραφικό να προκρίνεται η άποψη από κάποιους της ΙΣΟΒΙΑΣ προσάρτησης της Αντιπάρου στη γειτονική Πάρο εξαιτίας μιας πρόσφατης πολυετούς διοικητικής απραξίας που άφησε το νησί ουραγό σε σχέση με άλλα νησιά σε σημαντικά ζητήματα ανάπτυξης.

Αν το σχέδιο Καλλικράτης πρόκειται να εφαρμοστεί  εντάσσοντας την Αντίπαρο στις “εύλογες εξαιρέσεις” του σχεδίου καλό είναι να γίνει για να διασφαλιστεί ΙΣΟΒΙΑ η αρμονική ανάπτυξη των δύο νησιών, κι όχι για να τιμωρηθεί το ένα από τα δύο για την κακή του πορεία τα τελευταία χρόνια, άποψη που ανερυθρίαστα και με ελαφρότητα αναμασάται από λίγους σημαίνοντες.

------

Ασφαλώς κι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για την αυτοδιοίκηση ή όχι του νησιού. Στα links παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα. Εδώ όμως, στο ιστολόγιο αυτό, εκφράζεται μία προσωπική άποψη, που, αν και δεν απορεί για την ιδιαίτερη σπουδή που δείχνουν Παριανά έντυπα, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι και βουλευτές ακόμη, ωστόσο δυσκολεύεται να αντιληφθεί πώς είναι δυνατό:

Ενώ διατηρούνται οι ιδιάζουσες γεωγραφικές και κοινωνικές συνθήκες (όπως περιγράφονται σε αρκετά νομοσχέδια που αφορούν την Αντίπαρο),  οι κάτοικοι να τύχουν ίσης φροντίδας και παροχών από έναν ενιαίο Δήμο;

Επιπλέον, μπορεί η απόσταση που χωρίζει τα δύο νησιά να είναι μηδαμινή αποστασιακά και μόλις 5 λεπτά με το φέρρυ, για έναν πολίτη όμως που θέλει να απολαμβάνει ίσα προνόμια με ένα συνδημότη του στην Πάρο, θα πρέπει το Καλλικράτης μαζί με την τεκμηρίωση των ευλόγων εξαιρέσεων να φροντίσει και για την επιδότηση της γραμμής ώστε να είναι αδιάλειπτη και τακτικότερη. Αλλιώς η συνένωση θα είναι μόνο στα χαρτιά.

Και πώς μπορεί κανείς έτσι αβασάνιστα να αποφασίσει ότι συντάσσεται με την ΙΣΟΒΙΑ υποτέλεια της Αντιπάρου, αφού δεν συζητάμε για μια δοκιμαστική περίοδο κάποιων ετών, αλλά για μία πλήρη αναδιάρθρωση του κράτους;

Κι ακόμη, διασφαλίζεται καλύτερα η βιωσιμότητα των μικρών νησιών με την προσάρτηση (αφαίμαξη) από μεγαλύτερους δήμους ή παρέχοντας σημαντικά κίνητρα για τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν τους νέους απαραίτητους φορείς που θα χρειαστεί η Κοινότητα (ή Δήμος) Αντιπάρου;

Κι όπου το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί, πώς θα διασφαλιστεί ότι η διαδημοτική συνεργασία είναι πράγματι μία λύση, κι όχι ένα ημίμετρο, σκεπτόμενος την επιεικώς άνιση αντιμετώπιση της Αντιπάρου στο Λιμενικό Ταμείο, στις υπηρεσίες του ΟΤΕ και σε άλλες νυν  “διαδημοτικές” συνεργασίες;

Πόσο δύσκολος θα είναι πλέον ο έλεγχος των αιρετών σε ένα καθεστώς –για γεωγραφικούς λόγους- αδιαφάνειας; 

Πόσο τελικά ομοιάζουν οι ανάγκες των δύο νησιών, πέρα από τον τουριστικό τους προσανατολισμό, που περισσότερο αντιπάλους τους έχει κάνει παρά συνεταίρους;

-------

Δεν υπάρχει απάντηση. Οι προθέσεις της συνένωσης ίσως και να είναι ενάρετες, κάποιες πτυχές της ανάπτυξης του νησιού ίσως ωφελούνται από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ζητάμε όμως από τους ενδιαφερόμενους, αντί να περιφέρουν δεξιά κι αριστερά την άποψή τους δημιουργώντας εντυπώσεις, να αναλάβουν την ενημέρωση των πολιτών για τα δύο διαφορετικά ενδεχόμενα που δημιουργούνται.

Untitled-1Ήδη προγραμματίζεται ενημερωτική συνάντηση πολιτών που θα ενημερωθούν από αιρετούς -και άλλους- για το σχέδιο Καλλικράτης και τις τρέχουσες εξελίξεις. Παράλληλα κυκλοφορεί  κείμενο με υπογραφές πολιτών και τελικό προορισμό τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Τρομοκρατίας.

Ελπίζουμε να ευοδωθούν το συντομότερο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

 

Διαβάστε ακόμη:

Το κτήνος ο Καλλικράτης

(Τι σχέση έχει ο Καλλικράτης με το σχέδιο Καλλικράτης; Ήταν μεγαλοεργολάβος της αρχαιότητας… )

O Καλλικράτης και οι εργολάβοι της διοικητικής συνένωσης Πάρου Αντιπάρου

(υπάρχει και νεώτερη θεματολογία στο antiparios, αλλά καλό είναι αν αρχίσετε απ΄αυτήν)

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Να διατηρήσει τη διοικητική της αυτοτέλεια

(άρθρο του κ. Ν. Μαριάνου)

http://apps.facebook.com/causes/430956/109770400 

(για  μανταλενοφεησμπουκάκια που δεν επιθυμούν τη συνένωση- υπογράψτε κι ας κοροϊδεύουν κάποιοι. Καλύτερα η Νάνσυ, η Λούσυ κι άλλοι 94 από τη Τζούλια των “Ψιθύρων”)

Νησιωτικότητα – Ορεινότητα και Κριτήρια Συνενώσεων για τους Νέους Ισχυρούς Δήμους

(Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο Καλλικράτης. Στο πρώτο σημείο αναφέρεται το αόριστο “κάθε δήμος και νησί πριν ευλόγων εξαιρέσεων” - Αξιόλογα τα σχόλια πολιτών)

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΕΣ……
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΛΟΥΔΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/01/2010
ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΩΣΗ
(ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ….!!!!!)
ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ: Διοικητική Μεταρρύθμιση

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Βρισκόμαστε στο στάδιο των διαβουλεύσεων για την διαμόρφωση του τελικού σχεδίου Καλλικράτης για την μεγάλη Διοικητική μεταρρύθμιση που ετοιμάζεται να εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Εκτιμούμε ότι το σχέδιο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και ευελπιστούμε ότι η Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει τελικά να διαχειριστεί με επιτυχία τα τοπικά προβλήματα και να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Έχουμε επίσης αντιληφθεί ότι η Αντίπαρος, στο πλαίσιο σχεδίου Καλλικράτης, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διοικητικής συνένωσης με γειτονικό νησί της Πάρου. Το ζήτημα αυτό, όπως είναι φυσικό, απασχολεί την τοπική μας κοινωνία, αφού αποτελεί μακροπρόθεσμη και μεγάλη αλλαγή.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν,

Το γεωγραφικό παράγοντα που είναι καθοριστικός

τις διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες των δύο νησιών

το γεγονός της ανταγωνιστικότητας μεταξύ των νησιών

καθώς και το ότι η Αντίπαρος πρέπει να λογίζεται ως νησί με περίπου 12.000 κατοίκους και πρέπει να διαθέτει τις ανάλογες υποδομές,

θεωρούμε ότι μια διοικητική συνένωση δεν θα αποβεί θετική για κανένα από τα δύο νησιά και επομένως οι κάτοικοι της Αντιπάρου τάσσονται υπέρ της διοικητικής αυτονομίας του νησιού μας.

Παρακαλούμε κ. Υπουργέ όπως λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας τα παραπάνω και διατηρήσετε την αυτονομία της Αντιπάρου και μάλιστα να εξετάσετε το ενδεχόμενο μετατροπής της Κοινότητας σε Δήμο για να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι απαραίτητες εκείνες υποδομές που θα εξυπηρετήσουν ικανοποιητικά τα τοπικά συμφέροντα.

Με τιμή

Οι κάτοικοι της Αντιπάρου

Ανώνυμος είπε...

Θα λειπω την τεταρτη και θα επιστρεψω την πεμπτη το βραδυ μηπως γινετε να αλλαξει η μερα ????

ωλιαρος είπε...

η αναλυση καταληγει στο τιτλο ¨Καλλικρατης ο νεος Μπαρμπαροσα¨
απομενει στους Αντιπαριους να επιβαλουν το αυτεξουσιο τους να αποδειξουν οτι μπορουν να εχουν ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ
θελει συμμετοχη γνωση και δουλεια η ελευθερια

Magos Gsisspor είπε...

Κριμα.
Μάλλον πρέπει να απευθυνθείτε στους διοργανωτές.
Πάντως πάντα κάποιος θα λείπει.

Εξάλλου τα ζιζάνια μπλογκς σίγουρα θα καταγράψουν το τι σημντικό ειπώθηκε.

Σημειωτέον ότι ήδη γίνεται προσπάθεια να ακολουθήσει και ενημερωτική συνάντηση από τους βουλευτές και άλλους πολιτικούς φορείς κάποια άλλη μέρα.

Magos Gsisspor είπε...

@αντιπάριο:

Ακριβώς.

Ο antiparios λέει "O Καλλικράτης και οι εργολάβοι της συνένωσης".

Η antipariafwni λέει ξερά και σταράτα "Όχι"

Μένει να το ακούσουμε κι από τους πολίτες πριν αρχισουμε να συζητάμε για μια τοπική αυτοδιοίκηση στιβαρή και ελπιδοφόρα.

Η αρχή έχει γίνει, πάντως, εδώ και καιρό κι ίσως είναι ευκαιρία όλη αυτή η ιστορία να κάνουν όλοι, αιρετοί και πολίτες, την αυτοκριτική τους.

Ανώνυμος είπε...

και ποιοι ειναι οι διοργανωτες ???? για να παω να τους το πω . Υπαρχει σοβαρος λογος που θα λειπω .

Magos Gsisspor είπε...

Μην ανησυχείτε. Απλοί πολίτες είναι κι αυτοί σαν κι εσάς. Ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Γιώργος, απλά καθημερινά ονόματα. Κακώς προβληματίζεστε τόσο πολύ για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, η σπίθα της οποίας δημιουργήθηκε σε τοπικές συζητήσεις και διοργανώνεται από συμπολίτες μας. Ούτε εδώ είναι γνωστοί όλοι. Πάντως δεν είναι εξτρεμιστική ομάδα, αν τυχόν σας προϊδεάζει για κάτι τέτοιο ο τίτλος "ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" της πρόσκλησης. Μάλλον ατυχής έμπνευση ήταν, ή βιαστική επιλογή από κάποιον που δεν φανταζόταν ότι θα την διυλίσουν πονηρώς σκεπτόμενοι οι παραλήπτες της.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγαλε,ναι εσυ που θα λειπεις τα ειπαμε (στο αλλο μπλοκ) θα εχει απαγορευτικο.

Ανώνυμος είπε...

Στην ανοικτή επιτροπή συμμετέχουν

Γιάννης Τριαντάφυλλος

Κώστας Φαρούπος

Τάσος Φαρούπος

Νίκος Μαριάνος

Κώστας Τριαντάφυλλος

Σωτήρης Σκούρτης

Γιάννης Λεβεντάκης

Αρτέμης Τριαντάφυλλος

Κώστας Γρίσπος

τηλέφωνο επικοινωνίας 6937929783

Magos Gsisspor είπε...

Κι εν πάσει περιπτώσει συμμετέχουν κι αρκετοί άλλοι εκ των υστέρων, αφού η επιλογή δεν εγινε σε βάθος χρόνου, αλλά γρήγορα, προκειμένου να δοθεί βάρος στο όνομα ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, που επιλέχθηκε όντως βιαστικά και κριτικάρεται τώρα δικαίως ή αδίκως. Τα ονόματα αυτα είναι η αφορμή να γίνει μία συγκέντρωση πολιτών με την ελπίδα η συζήτηση να αναδείξει οχι νικητή, αλλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα κι ίσως και να προκρίνει λύσεις.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ.ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΛΑΚΩΝΑ, ΠΟΥ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΝΤΙΠΑΡΙΟ" ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ...:

Αγαπητοί συμπατριώτες

Στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που διεξάγετε για το θέμα της ενοποίησης των ΟΤΑ Πάρου και Αντιπάρου, παρακαλώ όπως δεχθείτε και τις δικές μου απόψεις -επιγραμματικά -ως αντικείμενο προβληματισμού και διαβούλευσης:

Α)Ουδέποτε ετέθη ΕΠΙΣΗΜΩΣ και μεγαλοφώνως (εννοώ το σχέδιο νόμου και τις περί αυτού δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ ΕΣ) θέμα συνένωσης των δύο ΟΤΑ. Μάλιστα η θεσμική εκπροσώπηση των τοπικών μας κοινωνιών (ΤΕΔΚ Κυκλάδων)έχει πανηγυρικά λάβει την απόφαση να υπεραμυνθεί της διοικητικής αυτοτέλειας των νησιών, θέση που έγινε αποδεκτή και από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ!

Β) Καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει μεταξύ των δύο μεταρρυθμίσεων, του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» και του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», αφού είναι τελείως ανόμοια και άνισα τόσο τα μεγέθη, όσο και το πολιτικό -ψυχολογικό κλίμα που αυτές πραγματοποιούνται. ΤΟΤΕ είχαμε την άγονη και ατελέσφορη υπερδεκαετή στασιμότητα, αδράνεια ή και κωλυσιεργία εκ μέρους των εμπλεκομένων αυτοδιοικητικών παραγόντων, ενώ ΤΩΡΑ έχουμε την εκκίνηση της διαβούλευσης για το εγχείρημα, με πρόβλεψη υπέρ του αυτοδιοικήτου κάθε νησιού!

Γ) Με κανένα τρόπο δεν υφίσταται θέμα ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ ανάμεσα στις δύο νησιωτικές κοινότητες που συμβιώνουν αρμονικά εδώ και αιώνες ως μία οργανική ενότητα.

Δ)Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο μεγαλύτερος φορέας (Δήμος Πάρου) στον μικρότερο (Δήμο Αντιπάρου) σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και τομείς δράσης(π.χ. διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τεχνική στήριξη ,κλπ), σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία κι αφορμή για να τεθεί ως ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ η συνένωση τους. Η διαδημοτική συνεργασία δεν θα αποτελέσει φυσικά εφεύρημα δικό μας,αντίθετα έχει πλέον προσλάβει μετρήσιμες- αξιόλογες διαστάσεις σε εθνική κλίμακα.

Ε)Σε κάθε περίπτωση κανένας νόμος δεν μπορεί να εκληφθεί να αιτιολογηθεί και να προβληθεί ως «τιμωρία» και «συνετισμός» σε βάρος μιας κοινωνίας επειδή αυτή σπαράσσεται από εσωτερικές αντιθέσεις κι αδυνατεί να αντιληφθεί έστω και δια της εκπροσώπησης της (ολόκληρης ή τμήματος αυτής)ότι οι άγονες αντιπαραθέσεις βλάπτουν σοβαρά την τοπική αυτοδιοίκηση και το τοπικό καλώς νοούμενο συμφέρον!

Στ)Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στο τιμόνι του αρμόδιου Υπουργείου βρίσκεται ένας άνθρωπος(ευτυχώς «δικός» μας) ,ο Γιάννης Ραγκούσης, που έχοντας θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση , έχει και την εμπειρία και την ευαισθησία να λειτουργήσει με προσοχή και λεπτότητα απέναντι σ' αυτά τα εξαιρετικά σοβαρά και καθοριστικά για το παρόν και το μέλλον μας θέματα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς ΚΑΛΑΚΩΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

(Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πάρου)