4 Σεπ 2009

Τα μποφόρ της θάλασσας και η άπνοια της Κοινότητας

kalafatis sailing 002Χάρη στην εμπνευσμένη παρουσία του προπονητή κ.Κοσμά Χατζηγρηγορίου και μερικών γονέων εθελοντών ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου κάνει διαρκή βήματα προόδου.04092009868 [640x480]

Σήμερα αναχώρησε η αποστολή του Ομίλου με τον προπονητή τους και ορισμένους γονείς για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτίου Αιγαίου ιστιοπλοΐας σκαφών Optimist & Laser που θα γίνει στη Μήλο από 5 έως -7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τα μποφόρ της θάλασσας είναι παιχνιδάκι μπροστά στο κουπί που τραβάνε παιδιά και γονείς για να μπορέσουν να επιβιώσουν εν μέσω διοικητικής άπνοιας και προκλητικής αδιαφορίας της Κοινοτικής Αρχής. Έχουν γίνει πολλαπλές αναφορές στο kalafatis sailing 035θέμα, είναι φανερό ότι η εκπροσώπηση του νησιού από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου αποτελεί κάποιας μορφής όνειδος για την Κοινοτική Αρχή, καθώς δεν ερμηνεύεται διαφορετικά η πλήρως απαξιωτική στάση της στα σοβαρά ζητήματα επιβίωσης του ΜΕΑΣ Ωλίαρος. Στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 13/6/09 στην εφημερίδ04092009873 [640x480]α Τα Νέα Πάρου-Αντιπάρου (http://www.parosnews.gr/importantnews.asp?IdNews=467) ο προπονητής κ.Κοσμάς Χατζηγρηγορίου, με σεμνότητα, όπως αρμόζει και στη γενικότερη παρουσία του ως τώρα, επαναλαμβάνει τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου, αλλά και τα εμπόδια επιβίωσης που καθιστά δυσεπίλυτα η αυταπόδεικτη “κρατική απάθεια”.

Στα σχόλια θα διαβάσετε το -δικαίως πικρό- κείμενο του κυρίου Γ.Τριαντάφυλλου, καθώς και τη συνέντευξη του προπονητή.

Είναι επίσης βέβαιο πως τώρα που το νησί μπαίνει σε προεκλογικό κλίμα όλοι θα τρέξουν να αγκαλιάσουν στοργικά τα “παιδιά μας” και να τάξουν, όχι λαγούς και πετραχήλια, αλλά στέγη(=εγκαταστάσεις) και τροφή (=χρήματα).

04092009864 [640x480]Θυμηθείτε σχετικά:

Απάθεια και αντιπάθεια (η πρώτη ερμηνεία της “κρατικής απάθειας”)

το Σχολείο και το Σχόλιο – μια δυναμική επιστολή παραίτησης… (η λεπτομερέστερη ερμηνεία της “απάθειας” - δώρο η ερμηνεία του “στρουθοκαμηλισμού”)

και στην ετικέτα ναυτάκια ό,τι έχει συμβεί σχετικά με το Ν.Ο.Α. το τελευταίο διάστημα (άξιο ή φαιδρό)


Σημείωση: Το κείμενο των Sunday Times θα αναρτηθεί αύριο Σάββατο, ακριβώς το μεσημέρι.

4 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Αναχώρησε σήμερα το πρωί η αποστολή του Ναυτικού μας Ομίλου με τον προπονητή τους και ορισμένους γονείς για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτίου Αιγαίου ιστιοπλοΐας σκαφών Optimist & Laser που θα γίνει στο νησί της Μήλου από 5 έως -7 Σεπτεμβρίου.

Τα έξοδα για μια ακόμη φόρα βαραίνουν 100% μερικούς ονειροπόλους γονείς... αφού οι κοινοτικοί μας άρχοντες αρνούνται να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν αυτή την ωραία προσπάθεια των παιδιών του νησιού μας.

Ο ΜΕΑΣ Ωλίαρος θα συναγωνιστεί για ακόμα μια φόρα ομίλους από αλλά νησιά, οι οποίοι χρόνια τώρα στηρίζονται έμπρακτα υλικά και ηθικά από τις δημοτικές & κοινοτικές αρχές τους.
Ας ελπίσουμε οι γονείς και τα μέλη του Συλλόγου μας να μπορέσουν να αντέξουν αυτή την παραμέληση της Κοινότητας μας.

Καλή επιτυχία στα παιδιά ...και καλά μυαλά σε ορισμένους άλλους...

Ας είναι καλοτάξιδα και πάντα πρίμα τα πανιά τους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Magos Gsisspor είπε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕΡΟΣ Α'

Με τι ασχολείται το ιστιοπλοϊκό τμήμα του Ωλίαρου;

«Τώρα θα κατεβούμε στους Πανελλήνιους αγώνες με 11 αθλητές. Οι αθλητές που έχουμε στη δύναμή μας είναι περίπου 20 παιδιά. Αρκετά από αυτά έρχονται και από την Πάρο. Πέρα από το καθαρά αθλητικό κομμάτι όμως, τα παιδιά στον Ωλίαρο μαθαίνουν να συνεργάζονται, να συμπεριφέρονται, να κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν την ομαδικότητα. Κάτι το οποίο έχουν ανάγκη όλα τα παιδιά».

Αγωνιστικά σε τι κατάσταση είναι η ομάδα;

«Μετά από ένα χρόνο δουλειάς, μπορούμε να κατεβάσουμε μία ομάδα σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και να ελπίζουμε σε αξιόλογη παρουσία. Στους διασυλλογικούς αγώνες, που είχαμε πάει στη Μύκονο και οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν πολύ κακές με δυνατό αέρα, τα παιδιά απέδειξαν ότι ήξεραν να χειρίζονται καλά το σκάφος, δίχως ανατροπές. Σε επίπεδο τώρα ανταγωνισμού με άλλους αθλητές, αυτό είναι ακόμα, σε μία φάση που «φτιάχνεται».

Έχετε δει ταλέντα μέσα στην ομάδα;

«Ναι, έχει παιδιά που αγαπάνε τη θάλασσα και δεν τη φοβούνται».

Ταιριάζει αυτό το άθλημα στον Κυκλαδίτη;

«Είναι το άθλημα, που θα έπρεπε να είναι το πρώτο άθλημα στις Κυκλάδες. Είμαστε περικυκλωμένοι από θάλασσα. Έχει σημασία να ξέρεις να χειρίζεσαι ένα σκάφος. Τότε, δεν νιώθεις ούτε αποκομμένος, ούτε εγκλωβισμένος, ούτε περιορισμένος. Το να ξέρεις να βάζεις π.χ. σε μία σχεδία ένα πανί και να ταξιδεύεις είναι ένα σημάδι ελευθερίας. Αυτό, σ' ένα παιδί δίνει μία άλλη αίσθηση. Ένα άλλο αέρα».

Τι διαφορά έχει ο αγώνας, από το καθημερινό της προπόνησης;

«Η διαφορά είναι ότι στον αγώνα κάνεις πράξη αυτά που μαθαίνεις στην προπόνηση. Όποιος τα κάνει περισσότερο πράξη, θα ανταμείβεται σε σχέση με τους άλλους. Ο συναγωνισμός δηλαδή, είναι ποιος θα κάνει καλύτερα αυτά που ξέρουν όλοι και είναι γνωστά. Όποιο παιδί έχει την επιμονή και υπομονή να κάνει πράξη αυτά που του λέει ο προπονητής, κερδίζει».

Από τις εγκαταστάσεις τις οποίες έχετε, είσαστε ικανοποιημένοι;

«Πριν ένα χρόνο εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν. Υπήρχε μία παραλία με δένδρα και από κάτω στοιβαγμένα τα σκάφη μας ... Με το ενδιαφέρον ορισμένων γονέων, που έβλεπαν τα παιδιά τους να βγαίνουν βρεγμένα από τη θάλασσα και στη στεριά να υπάρχει κακοκαιρία, έγιναν κάποιες ενέργειες και κατασκεύασαν ένα κιόσκι με δένδρα για τον ήλιο. Ακόμα κατασκευάστηκε και ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι για να αλλάζουν τα παιδιά. Βασικό είναι όμως ότι δεν έχουμε τουαλέτες».

Τι βοήθεια υπάρχει εκτός από τους γονείς;

«Καμία βοήθεια. Εκτός από τους γονείς που βοηθάνε να έχουν τα παιδιά τους κάποια πράγματα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ιδιώτες που μας βοηθάνε με χρήματα, για αγορά σκαφών και υλικών».

Οι τοπικές αρχές σας έχουν βοηθήσει;

«Μας έχουν δώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε μία λωρίδα γης, διάστασης 3Χ10 μέτρα, για να βάζουμε τα σκάφη μας. Μας έχουν υποσχεθεί προφορικά ακόμα, ότι στο μέλλον θα πάμε σε ένα άλλο χώρο που θα έχουμε το δικαίωμα να φτιάξουμε τις εγκαταστάσεις μας. Κάτι, άλλο σαν βοήθεια δεν γνωρίζω να έχει γίνει».

Magos Gsisspor είπε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕΡΟΣ Β'

Οικονομική βοήθεια έχει πάρει ο σύλλογος από φορείς, αρχές, κλπ.;

«Από όσα γνωρίζω, όχι. Για αυτά θα μπορούσε να σας ενημερώσει καλύτερα ο πρόεδρος του Ωλίαρου».

Τι προοπτικές βλέπετε στον όμιλο που είναι ουσιαστικά στη γέννησή του σε ότι αφορά το ιστιοπλοϊκό τμήμα.

«Αν μπουν τα πράγματα σε μια σωστή βάση με τις εγκαταστάσεις, ώστε όλα να είναι πιο σωστά τότε θα είναι ο όμιλος και πόλος έλξης και για τους τουρίστες, αλλά και ένας χώρος εκμάθησης 12 μήνες το χρόνο. Θα είναι μία διέξοδος για όλη την Αντίπαρο».

Άλλα σωματεία, εκτός του Ωλίαρου, υπάρχουν στην Αντίπαρο;

«Εκτός του Ωλίαρου όχι, δεν υπάρχει κάτι άλλο οργανωμένο».

Δηλαδή, αν θέλει να ασχοληθεί κάποιο παιδί με κάτι άλλο θα πρέπει να πάει στην Πάρο;

«Ναι. Και υπάρχουν αρκετά παιδιά. Εμείς έχουμε 20 παιδιά. Το ότι δεν έχουμε παραπάνω, ίσως ένας λόγος είναι η έλλειψη εγκαταστάσεων. Ακόμα, κάποιοι γονείς, δεν γνωρίζουν ποια είναι τα οφέλη του αθλητισμού για ένα παιδί».

Το ιστιοπλοϊκό τμήμα του Ωλίαρου το γνωρίζουν οι Αντιπαριώτες;

«Τώρα αρχίζουν να μας γνωρίζουν. Μας βλέπουν στις εκδηλώσεις. Επίσης, στο δίαυλο Πάρου-Αντιπάρου μας βλέπουν που κινούμαστε ανάμεσά τους. Δίνουμε «ζωή» σ΄αυτό το πέρασμα με τα άσπρα πανάκια ... Είναι ένας πολύ ωραίος τόπος για ιστιοπλοΐα. Υπάρχουν και οι γονείς, που τραβάνε «κουπί» για να στηριχθεί ο όμιλος. Η ιστιοπλοΐα κατά κάποιο τρόπο είναι ακριβό σπορ. Σε κάθε νησί πρέπει να υπάρχει ένας παρόμοιος όμιλος. Η Αντίπαρος μπορεί να συντηρεί την ιστιοπλοΐα. Έχει ταλαντούχα παιδιά και τις κατάλληλες τοποθεσίες για τις προπονήσεις και τους αγώνες».

Με τις παρούσες συνθήκες, πόσα παιδιά θα μπορούσατε να φιλοξενήσετε ακόμα;

«Είμαστε στο όριό μας. Και σε παιδιά και σε σκάφη».

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο, που πιθανόν θα θέλατε να πείτε και δεν σας ρωτήσαμε εμείς;

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των παιδιών, που επέλεξαν να τα φέρουν στην ιστιοπλοΐα. Επίσης, ότι δεν έφεραν απλά και μόνο τα παιδιά τους, αλλά και την βοήθεια που μας δίνουν. Από το να μαζεύουν τα σκάφη μετά την προπόνηση, μέχρι το να έρθουν μαζί μας στις αποστολές για τους αγώνες, ή να αγοράζουν υλικά για να φτιάχνουν πράγματα. Όλα αυτά είναι προσφορά προς το κοινό. Είναι προς τιμή τους, αυτά τα οποία κάνουν. Άλλο ένα ευχαριστώ, πρέπει να πω προς το ΔΣ του συλλόγου, που προσφέρει τον ελεύθερο χρόνο του και τον προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
http://www.parosnews.gr/importantnews.asp?IdNews=467

Ανώνυμος είπε...

Kαλοτάξιδα για άλλη μια φορά να είναι τα παιδιά.
Με χαροποιεί το γεγονός οτι δεν στηρίζετε ο ναυτικός όμιλος απο την Κοινότητα διότι αν θα βοηθούσε θα το έκανε με λάθος τρόπο όπως με λάθος τρόπο έχει κάνει τόσα άλλα.
Οπότε καλύτερα να είναι παντελώς αυτόνομος ο όμιλος με τις όποιες δυσκολίες αλλα με ψηλά το κεφάλι.

Παρατηρητής.