7 Αυγ 2009

Πανσέληνος στο λιμάνι - μια βραδιά που θα θυμόμαστε

DSC02130web3 [800x600]O-HXOS-THS-PANSELHNOY AntiParosConcertEarly[4]  

DSC02115web [800x600] DSC02118web [800x600] DSC02121web [800x600] DSC02130web2 [800x600]

Περισσότερα εδώ, από τον ρεπόρτερ – ερευνητή αντιπάριο (Υπέροχοι ήχοι κάτω από το φως της πανσελήνου) που ενθουσιασμένος ονειρεύεται για λίγο ότι "η Αντίπαρος αλλάζει"...

 

Άρθρο σχετικό υπάρχει και στο Paros Paradise Blog: Antiparos Excels

3 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Αποδέιχτηκε από την επιτυχημένη βραδιά και τους πέρα από κάθε προσδοκία πολλούς και πολιτισμένους θεατές ότι:

-το νησί δεν είναι μόνο για πανηγυράκια και φωτοβολίδες υπό τη συνοδεία χορευτικών και μεζέδων

-υπάρχει κόσμος που έλκύεται από τέτοια δρώμενα, κόσμος που διαφορετικά μοιάζει να μην υπάρχει στο νησί.

-η μουσική χωράει παντού , ακόμα και στον περιβολο μιας εκκλησίας. Ίσως ήρθε η ώρα να δούμε κάτι παρόμοιο και στο παραμελημένο κάστρο.

-δεν απαιτούνται τεράστια κονδύλια για την πραγματωση τέτοιων εγχειρηματων. Στην προκειμενη περιπτωση αρκούσε ένας επώνυμος χορηγός -από τους πολλούς που οφείλουν ανταπόδωση στο νησί- και εθελοντική προσπάθεια από γνωστούς και αγνώστους.

-η κοινοτική αρχή βρίσκεται δεκαετίες πίσω. Και η παρουσία της κ. Προέδρου αποτέλεσε μια εξαίρεση που επιβεβαίωσε αυτή την υποκουλτούρα της εξουσίας.

-Η μυσταγωγία της βραδιάς ήταν μοναδική.

-Μπράβο σε όλους, και κατά σειρά στο δεινό κουαρτέτο, στο σεμνό αλλά αποτελσματικότατο κ.Τάσο Ποταμιάνο, στο διακριτικό κοινό , που στο τέλος τραγουδούσε χατζιδάκι, και στους διοργανωτές και τους φίλους, που αφιλοκερδώς στήσανε αυτό το σκηνικό.

Tatiana Kontouli είπε...

Συγχαρητήρια και μπράβο για την ωραία και ξεχωριστή αυτή βραδιά! Μακάρι να υπάρξουν και επόμενες και να είμαστε κι εμείς τυχεροί να τις απολαύσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ένα κοριτσάκι μανταλενάκι ήρθε πριν την έναρξη και ρωτάει όλο ενθουσιασμό κα΄ποιον από τους διοργανωτές "Ποιος θα τραγουδήσει?" (περιμένοντας απάντηση όπως ο Σαλαμπάσης ή αλλος άοιδός του ελληνικού/νησιωτικού πενταγράμμμου). Στην απάντηση "δεν τραγουδά κανείς, θα παίξουν μόνο μουσική με βιολιά και άλλα έγχορδα" το κοριτσάκι ξαναρώτησε:
"θα έχει και χορευτικό?"

Η ζημιά για το νησί δεν είναι τα λεφτά που πετάγονται σε γιορτές αμφιβόλου αισθητικής, αλλά η ταύτιση της μουσικής με το γλέντι και το πανηγύρι. Γι αυτό και μόνο η παρουσία μικρών παιδιών που οκλαδόν άκουγαν σχδεδόν συνεπαρμένα τους μουσικούς ήταν η καλύτερη εικόνα της βραδιάς για ένα νησί που έχει στερηθεί τέτοια δρώμενα.