8 Ιουλ 2009

ΔΙΑΠΛΟΥΣ- ΒΙΝΤΕΟ

Η βιντεοσκόπηση έγινε από το φίλο Θεολόγο.



Το παρακάτω βίντεο της απονομής με την ενδιαφέρουσα προσφώνηση είναι προβληματικό. Θα ανεβεί και πάλι συντομότατα. Μέχρι τότε πάρτε μια πρώτη γεύση.

3 σχόλια:

Magos Gsisspor είπε...

Διάπλους... ψυχικής υγείας

«Ναι στη διαφορετικότητα», «όχι στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας» δήλωσαν οι συμμετέχοντες και παριστάμενοι στον διάπλου Πάρου - Αντιπάρου, που συνδιοργάνωσε με επιτυχία η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Ομιλο Αντιπάρου.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιος Στυλιανίδης σημειώνει: «Ο Διάπλους αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ταυτόχρονη ενίσχυση των δεσμών μιας σχετικά απομακρυσμένης κοινότητας (Αντίπαρος) σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες, παράλληλα με την προβολή της άθλησης, και δη της κολύμβησης, ως μέσο προαγωγής υγείας και ψυχικής υγείας, καθώς και ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ χρηστών των Κινητών Μονάδων, επαγγελματικών, οικογενειών και κοινότητας».

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=61944

Magos Gsisspor είπε...

Πάρος και Αντίπαρος κατά του στίγματος

8/7/2009

Πάρος Αντίπαρος κατά στίγματοςΜε επιτυχία διοργανώθηκε ο Διάλπους Πάρου Αντιπάρου τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο Nαυτικός Όμιλος Αντιπάρου σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας . Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Ενάντια στο Στίγμα της Ψυχικής Ασθένειας», «Όχι στην προκατάληψη», «ναι στην ψυχική υγεία».

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Βλαχογιάννη στην Πούντα της Πάρου και ο τερματισμός έγινε στο λιμάνι της Αντιπάρου όπου η Κοινοτάρχης Αντιπάρου κα. Βαρβάρα Μανέτα με τον κ. Αναστάσιο Φαρούπο, πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Αντιπάρου, υποδέχονταν τους κολυμβητές με κακαβιά, και δροσερά αντιπαριανά κεράσματα.

Στην Αντίπαρο μετέβησαν όλοι οι προσκεκλημένοι ώστε να γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο κ. Χαράλαμπος Παπανικολάου και ο κ. Κωνσταντίνος Κοσκινάς με την οικογένειά του. Δεν παραλείπουμε τη συμμετοχή του κ. Στέλιου Στυλιανίδη, Επιστημονικού Δ/ντή της ΕΠΑΨΥ καθώς και του κ. Στέλιου Κούλογλου, έγκριτου δημοσιογράφου.

Η εκδήλωσε σημείωσε επιτυχία. Οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τους 80, ενώ οι παρευρισκόμενοι θεατές ήταν πλέον των 150. 25 πλοιάρια, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, συνόδευαν τους κολυμβητές εξασφαλίζοντας την καλή διεξαγωγή των αγώνων, ενώ ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Αντιπάρου δεσμεύτηκαν να τον ενισχύσουν ουσιαστικά και τον επόμενο χρόνο.

Ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ταυτόχρονη ενίσχυση των δεσμών μίας σχετικά απομακρυσμένης κοινότητας (Αντίπαρος) σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες, παράλληλα με την προβολή της άθλησης, και δη της κολύμβησης, ως μέσο προαγωγής υγείας και ψυχικής υγείας καθώς και ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ χρηστών των Κινητών Μονάδων, επαγγελματιών, οικογενειών και κοινότητας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ταυτόχρονη προαγωγή της ψυχικής υγείας και της τοπικής ανάπτυξης, παράλληλα με την Ενίσχυση του έργου των Κινητών Μονάδων και της διασύνδεσης με τις τοπικές κοινωνίες.

Παρακαλούμε όπως προβάλλετε κι εσείς τον αγώνα αυτόν ενάντια στο στίγμα, προβάλλοντας το κοινωνικό μήνυμα αυτής της εκδήλωσης, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, να αναδείξουμε όλοι μαζί το κοινωνικό μας πρόσωπο και να προάγουμε το σημαντικότερο αγαθό που μας χαρίζει τη ζωή: την ΥΓΕΙΑ.

Διότι Δεν υπάρχει Υγεία χωρίς Ψυχική Υγεία και χωρίς Τοπική Ανάπτυξη.

http://www.kykladesnews.gr/Paros-ke-Antiparos-kata-tou-stigmatos.html

gpapoul είπε...

συγχαρητήρια, πολύ όμορφο καλοκαιρινό στιγμιότυπο!