13 Μαΐ 2009

Shot in the Back of the Head

Moby - Shot in the Back of the Headαπό το άλμπουμ "Wait for M" που θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου.
Σκηνοθεσία στο videoclip o David Lynch.


To antiparos-blog δεν έφυγε... Προετοιμάζει στα στούντιο της Ανατολής το νέο επεισόδιο με τον αγαπημένο σας ήρωα, που αυτή τη φορά έρχεται στο Σάντα Πόρι για να.... (η συνέχεια σύντομα)

2 σχόλια:

antiparos-blog είπε...

Υιοθετήθηκε σήμερα οριστικά στη Γαλλία με την ψήφο της Γερουσίας το σχέδιο νόμου για το ίντερνετ, το οποίο προβλέπει τη διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο των ατόμων που «κατεβάζουν» παράνομα ταινίες και μουσική.

Με πλειοψηφία 189 ψήφους υπέρ έναντι 14 κατά, οι γερουσιαστές ενέκριναν το σχέδιο αυτό νόμου, το οποίο είχε υιοθετηθεί χθες, Τρίτη, από την Εθνοσυνέλευση.

Η Γαλλία γίνεται έτσι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει δια νόμου τη διακοπή της πρόσβασης στο ίντερνετ για αυτούς που «κατεβάζουν» παράνομα πολιτιστικά προϊόντα. Η διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις υποτροπής μετά την αποστολή προειδοποιητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας πολιτιστικών προϊόντων, παρά μόνον ισχύει μια γενική υποχρέωση για τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, οποιοδήποτε μέσο κι αν χρησιμοποιείται για την αντιγραφή του έργου τους.

Υπέρ του σχεδίου νόμου ψήφισε σήμερα στη γαλλική Γερουσία η πλειοψηφία του κυβερνώντος UMP και των κεντρώων συμμάχων του, ενώ τα αντιπολιτευόμενα PCF και PS επέλεξαν να μην πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

Πριν από έναν μήνα, το νομοσχέδιο είχε απορριφθεί από την Εθνοσυνέλευση, απ' όπου απουσίαζε η πλειοψηφία των βουλευτών.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε σπεύσει τότε να καταδικάσει τις «φαιδρές μηχανορραφίες» της αντιπολίτευσης και είχε επαναδιατυπώσει την πρόθεσή του να υιοθετηθεί το κείμενο, το οποίο έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση στη Γαλλία γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και την πρόσβαση σε πολιτιστικά προϊόντα στο ίντερνετ.

Σύμφωνα με τους επικριτές του, οι οποίοι προέρχονται και από τους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο νόμος αυτός θα καταφέρει επίθεση στις ελευθερίες και στην προσωπική ζωή και δεν θα φέρει κανένα επιπρόσθετο εισόδημα στους καλλιτέχνες.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα γνωστοποίησε εξάλλου την πρόθεσή του να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο μπορεί να ακυρώσει το σύνολο ή μέρος του κειμένου.

Η ευρωπαία επίτροπος που είναι αρμόδια για τις νέες τεχνολογίες Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τίποτε στο γαλλικό σχέδιο νόμου που να έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, ακόμη κι αν αυτό τη δυσαρεστεί «πολιτικά».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε, την περασμένη εβδομάδα, την αντίθεσή του στο γαλλικό σχέδιο νόμου, υιοθετώντας τροπολογία βάσει της οποίας τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών του ίντερνετ δεν μπορούν να περιοριστούν «χωρίς προηγούμενη απόφαση των δικαστικών αρχών».

Βάσει του γαλλικού σχεδίου νόμου, οι αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων λαμβάνονται από διοικητική αρχή.

πηγή: tvxs

Θα έρθει η ώρα και στη δική μας Ψωροκώσταινα που θα μπουν τέτοιοι περιορισμοί ή το ελληνικό δαιμόνιο θα βρει λύση;
Η τακτική αυτή πάντως είναι μονοδιάστατη και λανθασμένη. Δεν είναι λογικό να είναι παράνομοι εκατομμύρια χρήστες που "κατεβάζουν" και νόμιμες οι εταιρείες κολοσσοί που βγάζουν δυσθεώρητα κέρδη, απομυζώντας τους καλλιτέχνες. Το pirate bay ήρθε και θα μείνει, ήδη στη Σουηδία σχημάτισε κόμμα, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μεγαλύτερα κέρδη των δισκογραφικών εταιρειών δεν προέρχονται από την πώληση δίσκων αλλά από τα ringtones...

Ibis.blog είπε...

Βρετανία: Οι πάροχοι αρνούνται την επιβολή μέτρων στους χρήστες που κατεβάζουνΩραίο κομμάτι και ασυνήθιστο για τα μουσικά δεδομένα του Moby

Keep Sharing Gyspor's Music