17 Μαΐ 2009

Σκόρπια αλλά καίρια

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν τρεις αστυνομικοί της Δίωξης Λαθρομεταναστών Αττικής την Τρίτη τη νύχτα, στις 3.30, με 4 μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, που έβαζαν βόμβα στη Eurobank της Αργυρούπολης.

Οι εμπειροι -κατά την αστυνομία- αστυνομικοί, με 7ετή προϋπηρεσία, κατέθεσαν ότι είδαν δύο κρανοφόρους να στέκονται στην είσοδο της τράπεζας και ο ένας κρατούσε στα χέρια του έναν μαύρο σάκο, που, από τον τρόπο που τον μετέφερε, φαινόταν βαρύς. «Φυσικά, δεν μπορούσαμε να υποψιαστούμε ότι ήταν βόμβα» είπαν οι κυνηγοί των λαθρομεταναστών. Φυσικά. Ενα μαύρο βαρύ πράγμα, σε σακούλα, στις 3.30 τη νύχτα, μπροστά σε τράπεζα, που κουβαλιέται από κρανοφόρο μπορεί να είναι η νύχτα που πέφτει βαρειά. Επίσης, το πτώμα του εραστή, που μεταφέρεται από τον σύζυγο, που τα 'χει πάρει στο κράνος.

Αφού εκτίμησαν την κατάσταση και κατέληξαν ότι έχουν να κάνουν με αντιεξουσιαστές που θέλουν να βάλουν γκαζάκια (βαριά, όμως, όχι σαν αυτά που ψήνουμε καφέ στο σπίτι), σταμάτησαν το περιπολικό έτσι που να εμποδίζουν τη διαφυγή της μοτοσικλέτας, και με τα πιστόλια στις θήκες (ενώ στους μαθητές, τους φοιτητές και τους λαθρομετανάστες τα 'χουν καμαρωτά για επίδειξη) βγήκαν και φώναξαν στους κρανοφόρους «αστυνομία, πέστε κάτω».

Ω του θαύματος, οι δύο ύποπτοι ανέβηκαν στη μηχανή, ο ένας άνοιξε το μπουφάν του κι έδειξε ένα όπλο και οι έμπειροι αστυνομικοί, που τσουβαλιάζουν βρίζοντας και κλοτσώντας συνήθως τους ανήμπορους λαθρομετανάστες, έκαναν «πέστε κάτω» πίσω από το περιπολικό τους.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; την κριτική σκέψη; το θάρρος; την αυτοθυσία; την εκπαίδευση; τη γενναιότητα; την έννοια του καθήκοντος;

Υπάρχει η εύκολη δικαιολογία: Για 800 ευρώ να ρισκάρουν τη ζωή τους; Δηλαδή για πόσα ευρώ θα τη ρίσκαραν; Εχει τιμή η ζωή; Υπάρχει η δύσκολη απάντηση: Ο αστυνομικός είναι υπηρέτης του πολίτη και του νόμου. Η δουλειά του είναι να έρχεται σε επαφή με τη βία και το έγκλημα και να τα αποτρέπει. Η δουλειά του είναι από τη φύση της επικίνδυνη. Οποιος δεν θέλει να ζει επικίνδυνα ας κάνει άλλη δουλειά.

Η τσέπη του φορολογούμενου δεν αντέχει να πληρώνει ούτε άλλους σουλατσαδόρους, ούτε τσαμπουκάδες του γλυκού νερού, που εξαντλούν την εξουσία τους -αν δεν την ξεπερνούν κιόλας- στα παπάκια, τους ασπρομάλληδες οδηγούς, τους μετανάστες, και τους πιτσιρικάδες.

----------------------------------------

Εφυγε στα 85 του από αυτή τη μορφή ύπαρξης ο Ευγένιος Σπαθάρης, γιος του μεγάλου καραγκιοζοπαίχτη Σωτήρη Σπαθάρη, που πήγαινε για αρχιτέκτονας. Αντίθετα με κάποιους αρχιτέκτονες, που γίνονται καραγκιόζηδες.

----------------------------------------
Χιλιάδες ποδηλάτες πλημμύρισαν 33 ελληνικές πόλεις στη δεύτερη πορεία διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «ποδήλατα στην πόλη, να σφίξουνε οι κώλοι». Το κακό είναι ότι οι κώλοι δεν ακούνε.

----------------------------------------
Ετσι όπως εξελίσσεται η δίκη για τα Ζωνιανά, στο τέλος θα καταδικαστούν οι αστυνομικοί για παρενόχληση των νονών.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκλωβίσει και το βυζαντινό εκκλησάκι της Ομορφοκλησιάς, στο Γαλάτσι, σε ένα ακόμα Mall, παρά τις αντιδράσεις της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Υπεράνω όλων το cash.

-----------------------------------------

Με πρόστιμο 25.000 ευρώ τακτοποιήθηκε το αυθαίρετο Σουφλιά στο Μαρκόπουλο. Οπως και όλων των άλλων πολιτών.

-----------------------------------------

Με τη συμβουλή του Κομφούκιου θα καταρτίσει ο Γιώργος Παπανδρέου -είπε- το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Προς πληροφόρησιν, τα δύο πρώτα ονόματα του φιλοσόφου είναι Κουνγκ-Φου.

Είναι ένα σύστημα που έχει δοξαστεί στο ΠΑΣΟΚ.

------------------------------------------
Για 29η χρονιά οι φοιτητές που ψήφισαν στα πανεπιστήμια δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν σε σώμα την ΕΦΕΕ και να βγάλουν κοινά αποτελέσματα. Ηταν δύο ακόμα νίκες του φοιτητικού κινήματος. Που θα κληθεί αύριο σαν σώμα ενηλίκων να συνεννοείται για να χτιστεί ένας κόσμος πιο πολιτισμένος, ενώ μαθαίνει να αρνείται το μέτρημα απλών ψήφων!

Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης (Ελευεθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: