20 Μαΐ 2009

Απάθεια και αντιπάθεια

Ν. Εγγονόπουλος - "Αργώ"



Ένα ακόμη ατόπημα τάραξε τα ήδη θορυβώδη νερά του νησιού. Η άτακτη επίθεση που εξαπέλυσε ένα ύποπτο δελτίο τύπου της Κοινότητας Αντιπάρου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη σχέση που οφείλει να έχει μία αρχή με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους.
Τηρώντας τη δεοντολογία παρατίθεται πρώτα το κείμενο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παριανή Ενημέρωση στις αρχές Μαΐου και αμέσως μετά η απάντηση της Κοινότητας (χωρίς διόρθωση στα ορθογραφικά και συντακτικά της λάθη)από εδώ το blog fileleutheros.pblogs.gr

ΠΑΡΙΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σελ. 11, ΜΑΪΟΣ 2009

Παράδειγμα προς μίμηση στην Αντίπαρο αποτελεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αντιπάρου. Το νεοσύστατο ΔΣ του Συλλόγου με τη συνεργασία αρκετών γονέων κατάφεραν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν τις αίθουσες του Γυμνασίου και τους προαύλιους χώρους. Αψηφώντας την κρατική απάθεια κατάφεραν να κάνουν το Γυμνάσιο του νησιού μας ένα ζεστό και φιλικό σχολείο για τα παιδιά και τους καθηγητές.
Σε άριστη συνεργασία με τη διεύθυνση του Γυμνασίου και μετά τις προσφορές αρκετών γονέων και κατοίκων (χρηματικές και υλικές) και αφιερώνοντας πολλά απογεύματα έβαψαν αίθουσες, προαύλιους χώρους, έχτισαν πεζούλες, έφτιαξαν αξιοζήλευτους κήπους.
Το ΔΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν υλικά και ηθικά στην προσπάθεια αυτή.
Τελικα καταφέρνουμε πολλά όταν δουλεύουμε συλλογικά.


Και η περιγέλαστη απάντηση:

Αντίπαρος 11/5/09

Υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αντιπάρου να στρουθοκαμιλήζει, ότι κατάφεραν να μεταμορφώσουν τις αίθουσες και τον αύλειο χώρο του σχολείου, με προσφορές χρηματικές και υλικές, προσωπική εργασία, έφτιαξαν αξιοζήλευτους κήπους κ.λ.π. Η προσφορά κάθε ατόμου είναι προς τιμή του, αυτό δεν σημαίνει όμως Κρατική και κατ' επέκταση Κοινοτική απάθεια.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που μας αγνοούν, έχουμε την υποχρέωση σαν φορέας που χρηματοδοτεί τα παραπάνω έργα, να κάνουμε τη σωστή ενημέρωση. Γιατί αποσιωπάται το γεγονός ότι από το 2003 που ανέλαβε η Κοινοτική αρχή άλλαξε όψη και αναβαθμίστηκε όλο το σχολικό συγκρότημα της Αντιπάρου; Γιατί αποσιωπούν το χρηματοδότη όλων των σχολικών έργων και μιλούν για κρατική απάθεια; Θα θυμίσουμε τα βράχια και τις λακκούβες στον αύλειο χώρο, την πλάκα των ηρώων στην πλαϊνή είσοδο και την κατασκευή νέας στο κέντρο της αυλής, τα σπασμένα κουφώματα, τους τοίχους που είχαν χρόνια να βαφτούν. Η Κοινοτική αρχή πραγματοποίησε την αποκατάσταση των παραπάνω και ίδρυσε την Α' Λυκειακή τάξη, με αίθουσα. Επίσης, ανακαίνιση παιδικής χαράς, φέτος δημοπρατήθηκε η τοποθέτηση παιχνιδιών του Νηπιαγωγείου με πάτωμα ασφαλείας από καοτσούκ, προϋπολογισμού 28.000,00 ευρώ από Κοινοτική επιχορήγηση. Χρηματοδότηση για το τραπέζι της αδελφοποίησης 4.000 ευρώ Κοινοτική Επιχορήγηση, και τόσα άλλα που συστηματικά αγνοούνται.

Σας παραθέτω τα χρηματικά εντάλματα που δίδονται για λειτουργικές δαπάνες και για επισκευές του σχολικού συγκροτήματος Αντιπάρου.


ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡ/ΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡ/ΣΕΙΣ





2003 ΣΥΝΟΛΟ

7.497,00

30.402,37





2004 ΣΥΝΟΛΟ

11.724,43

19.996,49





2005 ΣΥΝΟΛΟ

13.534,74

17.086,73





2006 ΣΥΝΟΛΟ

42.689,45

12.807,53





2007 ΣΥΝΟΛΟ

18.483,22

14.929,68





2008 ΣΥΝΟΛΟ

18007,05

21.000,00




(ανυπόγραφο)



Μερικά σχόλια, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα έχουν ήδη διατυπωθεί:

-Η στήριξη και υποστήριξη των σχολικών συλλόγων δεν γίνεται στα πλαίσια ελεημοσύνης και κοινοτικής μεγαλοκαρδίας, αλλά επειδή αποτελεί καταγεγραμμένη υποχρέωση της κοινοτικής αρχής και της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα.

-Τα δελτία τύπου αποτελούν βιτρίνα του φορέα που τα υπογράφει. Αν θεωρήσουμε ότι όντως το παραπάνω δελτίο τύπου φέρει την υπογραφή της κοινότητας, θα ήταν φρόνιμο να γίνεται ένας εξονυχιστικός έλεγχος βάσει απλών κανόνων γραμματικής, συντακτικού και ορθογραφίας, ώστε να μην εκτίθεται στα μάτια των αναγνωστών. Υπάρχουν αυτόματοι διορθωτές στα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, ας υπογράφει ως Κηνώτιτα Αντοιπάρου για να μας προϊδεάζει τουλάχιστον για αυτό που επακολουθεί. Σαν τη χύμα και ανορθόγραφη, πλην ειλικρινή, αντιπάρια φωνή, που τουλάχιστον το έχει δηλώσει προ πολλού.

-Η κρατική απάθεια δεν είναι μόνο απάθεια, αλλά επιπλέον και αμάθεια, ασυνέπεια, αμνησία, αδιαφορία, μυωπία, αναλγησία, αβελτηρία, απραξία και τόσα άλλα. Και βέβαια δεν αφορά απευθείας την Κοινότητα, που στο κάτω κάτω διέθεσε μεγαλόψυχα και τόσα χιλιάδες ευρώ, αλλά όλους τους καρεκλοκένταυρους αριβίστες χαρτογιακάδες σε όλες τις βαθμίδες της κρατικής εξουσίας. Απόλυτα δικαιολογημένη η διατύπωση του Συλλόγου Γονέων, και καλό θα ήταν να ονόμαζε και συγκεκριμένα τους απαθείς φορείς που υπονοεί, μόνο που τότε θα χρειαζόταν μία εφημερίδα ολόκληρη.

-Μοιάζει να επέλεξε κάποιος παρατρεχάμενος πως αυτή η ασάφεια του δελτίου τύπου του Συλλόγου Γονέων ("κρατική απάθεια") θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επικερδές εφαλτήριο για παρουσίαση του κοινοτικού έργου, και μάλιστα με ένα επιθετικό ύφος που δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει εχθρικό κλίμα στο Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου (αλλά και σε άλλους). Κι είναι απορίας άξιο πώς δεν υπήρχαν παρόμοιες απαντήσεις εκ μέρους της κοινότητας σε τόσες μομφές που έχουν πολλές φορές διατυπωθεί περί πλημμελούς υποστήριξης προς τους άλλους συλλόγους (με πρώτο απ' όλους το Ναυτικό Όμιλο Αντιπάρου). Η αντίδραση μοιάζει σπασμωδική και θυμίζει πολύ την προσφατη ιστορία με τα εξώδικα της Κοινότητας προς τα τοπικά ΜΜΕ, που προκάλεσαν την οργή αλλά και τη θυμηδία (εως αντιπάθεια) πολλών. Αλήθεια, ποιος χαρισματικός εγκέφαλος ενορχηστρώνει αυτές τις άχαρες επιθέσεις;

-Εκεί όπου υπάρχει παραγωγικό έργο από συλλόγους, φορείς, ιδιώτες και ΜΚΟ υπάρχει και μία κεντρική αρχή που νοσεί και ανεπαρκεί. Κι αυτό αφορά όλα τα επίπεδα της διοίκησης, από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την εκάστοτε κυβέρνηση. Όταν δε η κάθε αρχή, αντί να βλέπει συμμάχους φαντασιώνεται αντιπολιτευόμενους εχθρούς, έχουμε ανεξήγητα απαντητικά δελτία τύπου σαν το παραπάνω.



-Κίτρινη κάρτα στο blog fileleutheros που φιλοξένησε το δελτίο τύπου της Κοινότητας (αν και έχει δηλώσει ότι δεν αναρτά δελτίου τύπου, οπως άλλα ιστολόγια) χωρίς να φιλοξενεί ταυτόχρονα και την επιστολή του Συλλόγου Γονέων. Δημιούργησε στους μη γνώστες της επιστολής την εντύπωση ότι ο Σύλλογος Γονέων καταφέρθηκε ανοικτά και με σκαιό τρόπο εναντίον της Κοινότητας, πράγμα που ποτέ δεν έγινε έτσι.

-Πώς ακριβώς έχει γίνει η διαχείριση των 228 χιλιάδων ευρώ του παραπάνω πίνακα; Πόσοι ταϊζονται με 4000 ευρώ; Πώς ακριβώς θα δαπανηθούν 28000 ευρώ για ένα πάτωμα ασφαλείας από καουτσούκ (και όχι καοτσούκ) που όσοι το είδαν λένε ότι δεν ξεπερνά τα 40τ.μ.; Ερωτήματα που ίσως ούτε στα παραμύθια του antiparos-blog δεν μπορούν να απαντηθούν...

-Ανάδελφος, μισαλλόδοξος, αφισοκολλητής και πολλά άλλα, αλλά τουλάχιστον το blog kourounas δήλωσε το σωστότερο αυτή τη χρονική στιγμή:

"...Παιδιά, δώστε τόπο στην οργή κι από τις δύο μεριές, το νησί χρειάζεται και δυνατούς συλλόγους γονέων για να μαθαίνουν και τίποτα τα παιδιά μας, αλλά και υπεύθυνη κοινότητα, που στηρίζει τις προσπάθειες αυτών..." (μέχρι εκεί, μετά το χαλάει...)


-Και τέλος μια παράκληση από τούτο εδώ το ιστολόγιο:

Να μην παραιτηθεί κανένας από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων. Αν θέλει, ας κατεβάσει ή ας ανεβάσει ταχύτητα, ας επαναπροσδιορίσει προς τα πάνω ή προς τα κάτω τις προσδοκίες του, ας συμβιβαστεί ή ας φωνάξει οργισμένα. Όμως να μην υποκύψει φερόμενος σπασμωδικά στην πίεση μιας ενέργειας εξίσου σπασμωδικής.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα αν σταματήσει ο σύλλογος τη δράση του εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
Σωστές οι παρατηρήσεις, την επόμενη φορά ας είναι όλοι πιο προσεκτικοί.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΩΝ 11:49 ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ(ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ)ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ(ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ)ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΗ......... ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΗΤΑΝ 2 5ΚΙΛΑ ΧΡΩΜΑ, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
η παραιτηση μου ισως ειναι η καλυτερη λυση για ορισμενους.

Magos Gsisspor είπε...

Ακριβώς αυτό. Η παραίτηση ισως ειναι η καλυτερη λυση για ορισμενους μόνο.

Για ορισμένους που ετσι κι αλλιώς έχουν απαξιωθεί στα μάτια μας.

Οπότε;
Ελπίζοντας στην ανάκληση της απόφασης μένει η παραίτηση σαν
δημοσιοποίηση της προσωπικής απογοήτευσης και σαν διαμαρτυρία για τη μυωπική στάση της Κοινότητας.

Και καλείται ο σύλλογος να βρει νεό προεδρο (και νέα δυναμική) και τρόπους να επικοινωνήσει με μία κοινοτική αρχή που τέντωσε το σκοινί πρώτη πιστεύοντας ότι δεν θα το σπάσει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να συνεχίσει ο καθείς το έργο του και να συνεχίσει να προσφέρει όσο πιο απλόχερα μπορεί για αυτό τον μικρό τόπο.

Και όπως είπε ο Ντ. Ντιντερό:
Καλύτερα να φθείρεσαι παρά να ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ.

V.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ο Καλλιτζάκης είχε γράψει το εξής στο blog του
…..Ίσως είναι το ανέκδοτο της χρονιάς! Η αντιπολίτευση του Δήμου Πάρου κινείται για να τοποθετήσει στην θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάρου την Κοινοτάρχη Αντιπάρου κα Βαρβάρα Φαρούπου-Μανέτα! Η Κοινοτάρχης που έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις δεκάδες αποφάσεις και δεν δίνει στην δημοσιότητα τις λίστες με όσους ψήφισαν εκ μεταδημότευσης, η Κοινοτάρχης με τα μύρια όσα προβλήματα της Αντιπάρου που δεν μπορεί να τα επιλύσει εδώ και πέντε χρόνια, η Κοινοτάρχης του εκλογοδικείου επί δύο συναπτές τετραετίες, η Κοινοτάρχης που έταζε γήπεδα με χόρτο στην νεολαία της Αντιπάρου, και αντί αυτών εγκατέλειψε και τον τελευταίο χώρο άθλησης για ποδόσφαιρο των νέων του νησιού, η Κοινοτάρχης των παράνομων εκσκαφών, είναι τουλάχιστον φαιδρό πολιτικά να υποστηρίζουν ορισμένοι ότι μπορεί έστω και μία ημέρα να διευθύνει το Λιμενικό Ταμείο. Η πρώην Αντιδήμαρχος του Πειραιά (μία εκ των επτά) με αντικείμενο τις γιορτές και τα πανηγύρια, η οποία δεν έχει καμία επιστημονική περγαμηνή, απορούμε πως κάποια μυαλά σκέφτηκαν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά τα καθήκοντα. Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε ...
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ???????????????????
ΓΙΑΤΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΜΑ???????????

Magos Gsisspor είπε...

ρωτήστε τον ίδιο....

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΛΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.
ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΦΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ,
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 7/5/2009 αρ.πρωτ. 315 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ε & ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ(23-26 ΜΑΙΟΥ).
ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ BLUE-STAR FERRIES THN OΠΟΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
Η ΔΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΧΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΔΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΘΕΣ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ 75 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΑΛΛΑ 150!!! ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ .....
ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΜΑΙ.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και η κοινότητα θέλει τον Γερμανό της....

Ο/Η KAPOIOS POY KSEREI είπε...

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΚΑΛΛΙΤΖΟΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΧΟΝΤΡΟ! Ο ΚΑΛΛΙ ΑΦΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦAIΡΕΣΕΤΕ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΩΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Σας ΛΕΩ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ., ΚΑΘΩΣ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΝΤΙΡΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ –ΣΤΟΥ XXX ΗΤΑΝ- ΓΙΑΤΙ ΌΧΙ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ, ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ XXX ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΧΧ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΑΦΟΥ XXX ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ XXX ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ
ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ 1000 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΟΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Ο ΚΑΛΛΙ ΧΧΧ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩς ΣΑ Σ ΕΧΩ ΕΠΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ – ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΡΙΟ, ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Σ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 60-70 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΑΞΙΟΣ ΜΕ ΤΟ 2ο ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ………

ΑΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΛΙ ΑΡΧΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΛΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ….

Magos Gsisspor είπε...

Αυτή τη φορά το σχόλιο του Κ.Π.Ξ. μοιάζει να είναι εντός θέματος. Σχεδόν...Γιατί ορμώμενος από την μοιραία επιστολή της Κοινότητας καταφέρεται πάλι εναντίον κάποιου που, ούτε τον γνωρίζουμε προσωπικά, ούτε μας ενδιαφέρει η προσωπική ζωή του, οι ενδόμυχες σκέψεις του και οι μονόλογοί του.

Κι αν πάλι μας ενδιαφέρει το παρασκήνιο για την κοινοτική επιστολή, ποιος πίνει και ποιος πληρώνει, ποιος αποφασίζει και ποιος απεργάζεται μεθόδους στη μικρή μας κοινωνία, άλλο τόσο μας αφήνει αδιάφορους η ανώνυμη άποψη του καθενός που θεωρεί ότι ξέρει και κατέχει την αλήθεια επί παντός επιστητού. Το blog δεν είναι ανεξέλεγκτο δημόσιο βήμα για να καταγγέλει κάθε καταπιεσμένος ούτε μεσημεριανή εκπομπή για να μας γαργαλάει την περιέργεια με λεπτομέρειες άσχετες.

Ουσιαστικά ο κύριος λόγος που αφήνουμε το παραπάνω σχόλιο στην κοινή θέα είναι για να γίνει σαφές ότι πίσω από την πιθανή παραίτηση του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου κρύβονται συμφέροντα που ξεπερνούν τη φαντασία του. Κι αυτό ίσως τον κάνει να σκεφτεί διπλά την πρόθεση του να παραιτηθεί.

Απορίες ασφαλώς έχουμε, ήδη η Α/Φωνή διατύπωσε μερικές στο μπλογκ της...
Αν και δύσκολα μπορει να μας εκπλήξει οποιαδήποτε απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Η Μανέτα αντιδρά σπασμωδικά απέναντι σε ότι αισθάνεται
σαν απειλή.
Και αισθάνεται σαν απειλή ό,τι δεν καταλαβαίνει.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

γιατι ποτε καταλαβε πιο ειναι το μελλον της αντιπαρου οτι αυτο το μελλον ειναι τα παιδια και μονο αυτα οτι γινετε απο ολους τους συλογους οτι καθε προσπαθεια ειναι γ αυτα αλλα αν τα παιδια της αποφεραν κανενα συμφερον (οπως να μπασει τους δικουςτης παντου χωρις τα αναλογα προσοντα στα κρυφα χωρις προκυρηξεις και τι αλλο να προτοπω )θαηταν ολα καλα και δεν θα την ενοχλουσε τιποτα αλλα αυτη ειναι η περιβοητη ΚΥΡΙΑ ΒΑΡΒΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ? ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ

Magos Gsisspor είπε...

Αν έτσι καταλαβαίνετε από όλα αυτά, έτσι θα είναι...

Πολιτική επιστολή λοιπόν, αφού εμπεριέχει τον όρο "κρατική απάθεια".
Οπότε πως να χαρακτηρίσει κανείς το δελτίο τύπου της Κοινότητας, που έριξε λάδι στη φωτιά και προκάλεσε την παραίτηση Τριαντάφυλλου;