20 Μαρ 2009

Ταλέντα χωρίς τάλαντα...

Κάποιοι φυλάνε τα τάλαντα για εκεί ακριβώς όπου τα ταλέντα δεν είναι αναγκαία.

Τα παιδιά είναι η ελπίδα κάθε τόπου. Ειδικά εκεί που οι μεγαλύτεροι δείχνουν παροπλισμένοι από τις συνήθειες που ο ίδιος ο χρόνος τους φόρτωσε πονηρά στην πλάτη, που πάψανε να κοιτάνε τα παιδιά, ανήμποροι να εμπνευστούν από τη δική τους ξεχασμένη παιδικότητα.

Στους πρόσφατους πανκυκλαδικούς αγώνες κάποια παιδιά του νησιού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τις επιδόσεις τους. Τις ξεπέρασαν όχι για κανένα άλλο λόγο, παρά γιατί αυτές οι επιδόσεις μοιάζουν ουρανοκατέβατες για τη νεολαία ενός νησιού, που δεν έχει οργανωμένους χώρους να αθληθεί, να ανιχνεύσει τα αθλητικά της ταλέντα και να τα εξελίξει.

Χτίστηκαν τόσα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τόσες εντυπωσιακές βίλες, δαπανήθηκαν κοινοτικά χρήματα για τόσα ανούσια έργα και κανένας, μα κανένας δε φρόντισε τόσα χρόνια να εξασφαλίσει τις αυτονόητες συνθήκες για να μπορεί ένα παιδί, ένας έφηβος να αθληθεί.

Χωρίς γήπεδο στίβου, λοιπόν, ο δικός μας Μάριος (αλβανός στην προέλευση, πιο έλληνας όμως από πολλούς γηγενείς) τερμάτισε άνετα
πρώτος στα 150 μέτρα, με επίδοση παρ' ολίγον ικανή για να λάβει μέρος και στους πανελλήνιους αγώνες. Ένα παιδί που ακόμα οι συνομήλικοι τον αποκαλούν "αλβανό", που διέκοψε τις προπονήσεις ποδοσφαίρου στην Πάρο γιατί δεν τον εξυπηρετεί η υποτυπώδης συγκοινωνία (χερσαία και θαλάσσια), που τρέχει πότε πότε στο χορταριασμένο ανοιχτό χωράφι της Ψαραλυκής που κάποτε ήταν γήπεδο ποδοσφαίρου, που τίποτα δεν του υπόσχεται ότι θα καλλιεργήσει τις αθλητικές του ικανότητες στο νησί.

Χωρίς γήπεδο στίβου, πάλι, ένα άλλο παιδί, ο Αναστάσης, έκοψε χαρακτηριστικά πρώτος το νήμα στα
400 μέτρα, παρολίγον πιάνοντας κι αυτός την επίδοση για τους πανελλήνιους αγώνες. Γνήσιο αθλητικό ταλέντο, οι Κυκλάδες τον γνωρίζουν από τις ποδοσφαιρικές του επιδόσεις με την ομάδα (των ανδρών) της Πάρου όπου αγωνίζεται, κι εμείς από το κουρασμένο του πρόσωπο τα βράδια του χειμώνα, όποτε περίμενε το φέρρυ της επιστροφής.

Κι άλλα δύο παιδιά, ο Δαμιανός και η Αντωνία, αγωνίστηκαν στο άλμα εις
μήκος (η μικρή Αντωνία, μάλιστα, είχε επίδοση πριν τους αγώνες που της εξασφάλιζε συμμετοχή στους πανελλήνιους, ωστόσο αγωνίστηκε με πυρετό και δεν τα κατάφερε). Το αξιοσημείωτο; Στο νησί δεν υπάρχει σκάμμα μήκους... Σαν να λέμε ότι κάποιος γίνεται ζωγράφος χωρίς να έχει μολύβι. Μαραγκός χωρίς πριόνι. Αιρετός χωρίς υπευθυνότητα. Άρχων χωρίς μυαλό.

Μικτή λοιπόν η γεύση: ελπίδα για τα ταλέντα που αναδύονται κόντρα στις αντιξοότητες και αυτούς που τους υποστηρίζουν -γυμναστές και γονείς-, πικρία για τα άλλα που χάνονται και την στοιχειώδη υποδομή που στερούνται όλοι.

Κάποιοι φυλάνε τα τάλαντα για εκεί ακριβώς όπου τα ταλέντα δεν είναι αναγκαία.

Ακολουθεί στα σχόλια το σημείωμα του αντιπροέδρου του συλλόγου γονέων που υπέδειξε το γεγονός.



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2009


ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/03/09 ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ(ΜΕ ΤΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ....)ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.Η ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ (!!!) ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ κ.ΣΑΛΜΑΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΕΝΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΣ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΙΒΟΥ, ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑMΜΑ (???) ΜΗΚΟΥΣ(ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, EΤΣΙ;;;.......) ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΑ ΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.


ΕΤΣΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΗΤΑΝ: ΒΟΥΣΟΥΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 400μ. ΚΟΚΑΙ ΜΑΡΙΟΣ 150μ. ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ μηκος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
μηκος
ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΝΟΔΕΨΑΝ Η ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΛΜΑΝΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΝΑΞΟΣ, ΑΝΔΡΟΣ, ΣΥΡΟΣ, ΠΑΡΟΣ,ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ,ΤΗΝΟΣ....) ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ:<

ΒΟΥΣΟΥΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΣ στα 400μ. και με διαφορά 50μ. απο το δεύτερο,ΚΟΚΑΪ ΜΑΡΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ στα 150μ. διεκδικώντας μάλλον βάσει χρόνου θέση και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ (αγωνίστηκε με 38-39 πυρετό, και οι υπόλοιπες αθλήτριες ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτερες της).

Ο ΜΑΡΙΟΣ (ο αλβανός μας.... όπως πολλοί υποκριτές τον αποκαλούν) ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ...... ΟΤΑΝ ΔΕ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΑΝ "ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;" ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ "ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ!!!!"
ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ;;;

Η ΔΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΕΙΧΕ ΑΛΜΑ ΣΤΗ ΠΑΡΟ 4.62 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ ΕΦΕΡΕ ΑΛΜΑ 4.20, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ κ.ΣΑΛΜΑΝΗ ΕΛΕΝΗ .

ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ!!!! ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΦ΄ ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ".....

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ.

Ή, ΟΡΘΟΤΕΡΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΜΑΤΑ....

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους σας! Είστε ένα βήμα για πιο μακριά.
Λειτουργείτε σαν φανός για τους υπόλοιπους.

V.
φωτογραφία απο τον τρίτο νικητή?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ. ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ.
Ε.Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ . ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ . ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλα και προσοχή στα έργα που θέλετε να κάνετε ( σκάμμα διάδρομος ) γιατί οι άρχοντες του νησιού όχι μόνο δεν θα σας βοηθήσουν αλλα θα σας σταματήσουν κιόλας όπως έγινε με το ναυτικό όμιλο Αντιπάρου και της εγκαταστάσεις του στον νέο χώρο που οι ίδιοι είχαν πει και ξεπει αργότερα προφανως ο αθλητισμος απαγορευεται στο νησι μας

Ανώνυμος είπε...

παλαιότερα υπήχε σκαμμα-διάδρομος πίσω από το σχολείο.κάποιοι άλλοι λόγοι ή κάποια άλλα έργα τα κατήργησαν, χωρίς όμως οι τότε άρχοντες να φροντίσουν να τα αντικαταστήσουν.΄αραγε δεν υπήρχαν τότε παιδιά που αγαπούσαν αυτό το άθλημα?

Ανώνυμος είπε...

μα φιλε μου αν μιλαμε συνεχεια για το τι εκαναν οι προηγουμενοι σιγουρα θα παμε κατα διαολου.........
αυτοι που τοτε δεν εκαναν τα αυτονοητα ξερεις πολυ καλα οτι ο αντιπαριωτικος λαος τους τιμωρησε δεοντως.........
γιατι για να χασεις τις εκλογες 2!!!!!!! φορες απο τη ΜΑΝΕΤΑ πραγματικα πρεπει να προσπαθησεις πολυ.
ας προσεξουμε λοιπον λιγο πιο πολυ οτι αφορα τα παιδια μας.
ΕΝΑΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ......

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου, χρειάζεται πότε-πότε να γυρίζουμε στα παλιά- άν κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό, γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω-αλλά όπως και εσύ έτσι κι εγώ είμαι ανένταχτος και πάνω από όλα βάζω το καλό των παιδιών και του τόπου που αυτό είναι και το συμφέρον όλων μας,λέω ότι άν υπήρχει υποδομή στα έργα που γίνονται και σεισπείρωση τώρα θα είχαμε πολλά περισσότερα από ένα σκάμμα που δίκαια ζητά ο σύλλογος γονέων του Δημοτικού, που και αυτό είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτά που χρειάζονται τα παιδιά μας.Ποτέ όμως δεν είναι αργά για τίποτε, αρκεί να υπάρχει σύμπνοια από όλους τους φορείς του τόπου.
"προβληματισμένος πολίτης"

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Κ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ(ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Η' ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ) ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Κ ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ??

ΟΛΑ "ΚΑΛΑ" ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ... ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ(ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΛΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ) ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ. ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 11/3 ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ...ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΛΥΚΕΙΟ(ΟΧΙ ΩΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!) ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ 2 ΣΧΟΛΕΙΩΝ!! ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΑΜΠΤΑΡΙΖΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ(ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ... ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΕ ΠΟΤΕ! ΕΤΣΙ ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? ΠΑΝΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ(ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2007)ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ(ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ?)ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΕΦΕΣΗ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΝ! ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ(!!!!) ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!"ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!"ΕΙΠΕ ΤΕΛΙΩΝΟΝΤΑΣ...

ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ?!? ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ(!),ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ! ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΩ ΑΛΛΟΥ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΕΤΗ(Γ' ΓΥΜΑΣΙΟΥ)
ΒΙΑΖΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)
ΚΑΠΟΥΤΣΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ(Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)
ΚΑΠΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΙΑΚΩΒΙΑ(Α' ΛΥΚΕΙΟΥ)
ΚΟΚΑΪ ΜΑΡΙΟΣ (Γ' ΓΥΜΑΣΙΟΥ)
ΛΙΒΙΤΣΗ ΜΕΛΙΝΑ (Γ' ΓΥΜΑΣΙΟΥ)
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (Α' ΛΥΚΕΙΟΥ)
ΦΑΡΟΥΠΟΥ ΜΑΡΙΑ (Α' ΛΥΚΕΙΟΥ)
ΦΑΡΟΥΠΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ (Α' ΛΥΚΕΙΟΥ)

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΗΝΑ ΚΑΜΠΑΣΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!