4 Φεβ 2009

Σουφλιάδες και γιουσουφλάκια ακόμα επιμένετε; Ήρθε η ώρα σας...

Aρνητική η γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης στο σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό
Στη σημερινή συνάντηση το σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ έλαβε μόνο 7 θετικές γνωμοδοτήσεις επί συνόλου 19 μελών

περισσότερα εδώ


Photobucket

ΠΑΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΞΟΡΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΚΑΤΑΡΑ:

Σουφλιάδες και γιουσουφλάκια
αποτελειώστε μας.
Κάντε μας να σιχαθούμε τα νησιά που αγάπησαν
οι ντόπιοι, οι επισκέπτες, οι ποιητές και τόσοι άλλοι.
Κάντε τα σαν τα μούτρα σας,
σαν τα τιποτένια σας οράματα, σαν τους δικούς μας εφιάλτες.

Και μην ακούτε κανέναν.
Ο διάλογος θα αποσυντονίσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο σας.
Οικολόγοι, ΜΚΟ, κόμματα
ζούνε σε άλλες εποχές,
τυφλωμένοι από τη new age αισθητική τους.
Εσείς, οι νεοσουφλιάδες του τόπου θα μας σώσετε.
Και θα μας υποδεικνύετε ως αυταπόδεικτο της ματαιοδοξίας
ότι real state και real estate είναι συνώνυμα.

State of the art.

Αμήν.

Ακολουθεί μύνημα στον επουράνιο Πατέρα μέσω sms από την ευλογημένη κεραία του Προφήτη Ηλία, για την οποία όλα δείχνουν ότι πρόκειται για θαύμα, που περιγράφεται και στα Ευαγγέλια:
"τα δε βουνά έσμιξαν και τα εκατό (;) μέτρα εγένοντο εννέα μέτρα και τριάκοντα εκατοστόμετρα, ο δε χρόνος διεστάλη όπως το ολιγοετές συμβόλαιο το συναφθέν μετά της Κοινότητος ισχύσει αιωνίως, τα δε στόματα των υπαλλήλων αυτής εσφραγίσθησαν διά παντός, και τα πειστήρια εκλειδώθησαν ίνα γενούν απρόσιτα εις ποικίλους οικολόγους εωσφόρους"
(κατά Κοσμοτέ το ανάγνωσμα)

Ο μέγας άσπιλος χωροτάκτης Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (Πανωσήκωμα Εξοχικών ΧΩρίς Δράμι Ευθιξίας) προωθεί απτόητος και πάλι το μεγαλοφυές του Σχέδιο, μην αφήνοντας να τον επηρεάσουν οι σκόρπιες φωνές των ασήμαντων καιροσκόπων (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κυκλάδων, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ, ΤΕΕ, ΣΕΠΟΧ, ΣΑΔΑΣ, ΑΣΙΧΤΗΡ, ΓΕΩΤΕΕ, Μεσόγειος SOS, Greenpeace, WWF, Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Mom, Εταιρεία Μελέτης Μεσογειακής Φώκιας, η μεσογειακή φώκια, βουλευτές, απλοί πολίτες, πέτρες, φύκια, γλάροι, ψάρια, κατσαρίδες, και γενικώς όλη η πανιδοχλωρίδα του Αιγαίου).

Ο χωροτάκτης-δημοπράτης Υπουργός επανέρχεται λοιπόν και καταθέτει το Χωροταξικό Σχέδιο προς ψήφιση στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας στις 4 Φεβρουαρίου 2009. Αν δεν τον κάψει καμιά ανωτέρα δύναμη μέχρι τότε. Και ελπίζουμε δυνατά γιατί έχουμε απευθείας σύνδεση με αυτήν.

ο Σωρός- ενοποιημένος με τη Φανερωμένη χάρη στο μέγα ευεργέτη χωροτάκτη

Υπογράψτε για την απόσυρση του Χωροταξικού εδώ

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το antiparos-blog είναι γεμάτο από τα ανδραγαθήματα των χωροτακτών. Στo tag "
χωροΑταξία"

πηγή φωτό Αμοργού και Σκύρου:
Καθημερινή (2 Νοεμβρίου 2008), άρθρο "Το σχέδιο τσιμεντοποίησης των νησιών


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΤΗΣ 17/01/2009 ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΡ.ΠΡΩΤ:7385 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η COSMOTE ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ 500.00 τ.μ. ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΡΟΦΗΤΗΣ-ΗΛΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΗ.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ?????????????
ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΤΑ(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ)ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ??????????
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ Η Μ------Σ ΑΞΙΟΝ.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ????
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ............
Γ.Τ.

Magos Gsisspor είπε...

το σχόλιο θα μεταφερθεί στη σχετική ανάρτηση. Έτσι κι αλλιώς έχουμε ακόμα μέλλον...

apneagr είπε...

Άντε κάντε σχετική ανάρτηση να την ανεβάσουμε...

Magos Gsisspor είπε...

φιλε Apnea εννοώ ότι το θέμα με τις κεραίες έχει ήδη ανέβει στην ανάρτηση
http://antiparos-blog.blogspot.com/2009/01/blog-post_27.html

ωλιαρος είπε...

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2009





Ο εισηγητής ΚΤΕ ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Με το Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο άτυπος αντιπρόεδρός της, ο κ. Σουφλιάς, έχουν απλώσει πάνω από ολόκληρη τη χώρα ένα τεράστιο πανό, που γράφει «ΠΩΛΕΙΤΑΙ».

Η άνευ όρων και άνευ ορίων εκχώρηση όλης της φυσικής ομορφιάς της χώρας, σε μεγαλοκατασκευαστικά συμφέροντα, πρόκειται να καταβαραθρώσει τον ελληνικό τουρισμό.

Χρησιμοποιούν το περιβάλλον και τον τουρισμό ως Ιφιγένεια, προκειμένου να τη θυσιάσουν στο βωμό του μοναδικού πράγματος στο οποίο είναι δυνατοί, το real estate.

Σήμερα, όμως, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς, υπέστησαν μία δεινή ήττα θεσμικού χαρακτήρα. Εννέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου καταψήφισαν την πρόταση του υπουργού και μόλις επτά μέλη την υπερψήφισαν, μεταξύ των οποίων, τρία μέλη είναι διορισμένα από τον ίδιο τον υπουργό.

Είχε προηγηθεί χθες το βράδυ όργιο πιέσεων από υψηλότατο θεσμικό παράγοντα του Υπουργείου, προκειμένου να πιεστούν και να πειστούν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να δώσουν θετική γνωμοδότηση.

Οι προσπάθειές τους όμως έπεσαν στο κενό. Τώρα πια, η κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή. Να αποσύρει αμέσως το εκτρωματικό κείμενο, του Χωροταξικού για τον Τουρισμό, αλλιώς, η επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έτσι κι αλλιώς, δεσμεύεται πολιτικά ότι θα το αποσύρει.

Ανώνυμος είπε...

Η Κοινότητα Αντιπάρου έχει απόφασίσει για το χτίσιμο νέου γυμνασίου στη Θέση Γαλανταριά.
Μήπως είναι κοντά στις κεραίες του ΟΤΕ;;;;;;;;;;;;;;
Kαλά τα ξωκλήσια
αλλά και τα παιδιά αξίζουν την προσοχή σας.
ψαξτε το
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

poy einai i thesi Galantaria?
Gia na to psaxoume?

Ανώνυμος είπε...

στο γηπεδο ολυμπιακων προδιαγραφων

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaaxa gelaw gia to gipedo..
pantws yparxei mia keraia ekei tou OTE,pragmati.

Ανώνυμος είπε...

απο που προέρχεται η λέξη ΓΑΛΑΝΤΑΡΙΑ? Γνωρίζει κανεις?

Ανώνυμος είπε...

Το πραγματικό πριν και μετά της Παροικιάς και των γύρω και απέναντι παραλιών της (π.χ.κάποιες περιοχές χαρακτηρισμένες... ιδιαίτερου φυσικού κάλους..!!!!????) και της Νάουσας υπάρχει? Η ανενόχλητη ...απεραντοσύνη της πλαστικής ξαπλώστρας για την οποία αδιαφορούν δημος, αστυνομία και λιμεναρχείο? Ξεπερνάνε κάθε φαντασία! ακόμα και το πολύ πετυχημένο πριν και μετά της Αμοργού. Όλα στο βωμό του κακού τουρισμού και του γρήγορου πλουτισμού! Αυτό είναι πια τουλάχιστον η Πάρος ! Συνεχίστε παιδιά. Μπράβο σας.