30 Ιαν 2009

Απευθείας σύνδεση με το Θεό





Μέχρι πριν λίγα χρόνια το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στο ψηλότερο σημείο του νησιού ήταν ένα σεμνό ησυχαστήριο. Εκεί, ατενίζοντας το πέλαγος που ξεκινάει από τα μικρά πέρατα του νησιού και χάνεται πίσω από τα γύρω νησιά, δεν ακουγόταν ανθρώπινος ήχος, μόνο μερικά περαστικά πουλιά και κάποια ράθυμα αιγοπρόβατα στα βάθη του Άη Γιώργη. Τότε ήρθε και φύτρωσε, σα ζιζάνιο στην ηρεμία του χώρου, η πρώτη κεραία. "Για να έχουμε σήμα σε όλο το νησί", ακούστηκε από τους ιθύνοντες. Μαζί, σαν επικύρωση του βιασμού του τοπίου, τοποθετήθηκε και μία γεννήτρια, απαραίτητη καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό δίκτυο τριγύρω. Ο δυνατός θόρυβος-βόμβος της γεννήτριας και η αποκρουστική όψη της κεραίας πάνω από το ξωκλήσι μετέτρεψαν το άλλοτε ησυχαστήριο σε λησμονητήριο. Όποιος θυμάται το πριν και το τώρα δε μπορεί παρά να συμφωνεί.
Κατά την προχθεσινή εξόρμηση των 13 φίλων στη διαδρομή που αναλύθηκε στο αμέσως προηγούμενο post φάνηκε ότι ακόμα κι αυτό που ίσχυε ως τώρα φαντάζει αθώο εμπρός στο επερχόμενο: δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε ο φίλος μας Γ.Τ. και μαντέψτε τι μέλλει γενέσθαι. Όποιος μπορεί ας μας εξηγήσει. Μένει μόνο η απορία αν υπάρχει κοινοτική άδεια (γιατί κανείς στο πολύκοσμο κοινοτικό κατάστημα δεν γνωρίζει τίποτε).

Και μένει και άλλη μια απορία: μήπως τελικά οι κεραίες ακριβώς απάνω στο ξωκλήσι δεν εξυπηρετούν άλλο σκοπό παρά το να εισακούγονται εναργέστερα οι προσευχές των πιστών στην Αγία Τριάδα;


ΥΓ: Είμαστε ξεφτέρια και στα μαθηματικά: τα φερομενα 100 μέτρα γίνονται 9,3 μέτρα, η δε κεραία γίνεται πομπός προσευχών και δέκτης ασιχτηριών....
Photobucket
(από Google Earth, μετά από παρότρυνση σχολιαστή
)


44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεί κάποιος να έχει τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη ανάλυση; Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

Magos Gsisspor είπε...

Για καλύτερο αποτέλεσμα στις προσευχες φαντάζομαι χρειάζεται και καλύτερη ανάλυση. Ασφαλώς. Αν ήξερα και ποιος τις ζητάει... Δεν είμαι Θεός.

Ανώνυμος είπε...

τι τους κοιτάτε ρε βαράτε τους

Ανώνυμος είπε...

tis keraies tis theloume giati omorfainouyn tis pio psiles korifes toy nisiou mas,
tis simatodotoun (etsi xeroume oti ekei einai o profitis ilias)
kai mas thymizoun me posi apatheia apodexomaste osa symvainoyn gyrw mas.
Den lew oti den exoume anagi ta kinita, alla me enoxlei pou oi keraies eisvaloun stin zwi mas xwris metro, elegho,meletes kai aisthitiki.

Adeia "vgazoun" stin poleodomia gia na valoun aytes tis vaseis? H den yparxoun adeies giayta ta mikra pragmatakia?
Mou aresei pou gia na valeis mi anemogennitria gia na min katanalwneis reyma prepei na pareis adeia apo tin poleodomia yiati xalaei tous paradosiakous oikismous....OUST!

Adeia piran apo tin koinotita? kai an nai posa plirwsan??Ase pou toys exw kai ikanoys na min exoyn idea!

Egw san xristianos politis den dexomai na ekklisiazomai kai na roufaw oli ayti tin aktinovolia pantws!
H arxaiologia kai i poleodomia den mas exoyn pei oti konta se ekklisia den ginete xrisi katastimatwn H leitourgiwn pou oxloun kai pou den denoun me ta paradosiaka ktismata?
Eidika stin arxaiologia axizei na kanoyme ena erwtima.Den alloiwnete i fisiki omorfia tou topiou?
Toylaxiston as meinei mono mia, oxi kai dyo! dasos apo keraies tha ftiaxoume?

Sto finale, (nomizw den eimai sigouri) oti aytoi prin kanoun kathe energeia prepei na katathetoun kai meleti gia tin molinsi sto perivallon, ,to ekanan?

ωλιαρος είπε...

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εγκατάσταση μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας απαιτεί ΑΔΕΙΑ από την ΕΕΤΤ, έγκριση μελέτης ακτινοβολίας από την ΕΕΑΕ, έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Περιφέρεια – ΔΝΣΗ ΠΕΧΩ και έγκριση εγκατάστασης από την αρμόδια Πολεοδομία.
Αυτα παιρνάνε και μέσα απο την κοινότητα.
αλλά τώρα από της μυλωνούς τον πισινό ζητάς ορθογραφία..

Ibis είπε...

Καλημέρα.
Το αν η άδεια είναι νόμιμη εξαρτάται από πολλούς θεσμικούς παράγοντες. Εγώ δεν θα σταθώ σε αυτό.
Ο χώρος που φιλοξενείται ο σταθμός βάσης (κεραία-ρεύματα κτλ)είναι της εκκλησίας? Γιατί αν είναι το κόστος ενοικίασης ειναι αρκετά υψηλό και ίσως οι τσέπες κάποιον γεμίζουν.

Και μια διευκρίνηση σε προηγούμενο post: Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος από την συνεχή χρήση κινητού και των συνεπειών του(αύξηση θερμοκρασίας εγκεφάλου) σε σύγκριση με την ακτινοβολία της κεραία εκπομπής-λήψης.

Και κάτι χιουμοριστικό http://i161.photobucket.com/albums/t204/silverakis/arkas2.jpg

ωλιαρος είπε...

τι πάει να πει Αntiparos_blog δεν ξέρουν τίποτα στην κοινότητα ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ

ωλιαρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dzach είπε...

Για το πώς γίνεται αίτημα για διερεύνηση ή καταγγελία παρανόμων κεραιών:

Αίτηση διερεύνησης/καταγγελία

Η σχετική φόρμα εδώ:
Φόρμα

Μπορεί να ζητηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπου πρέπει να υπάρχει αναφορά στην ύπαρξη της εκκλησίας σε γειτονία με την κεραία. Οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί δείχνουν στις υπηρεσίες της ΕΕΤΤ αν η κατασκευασμένη κεραία αποκλίνει από αυτήν που πιθανόν να έχει αδειοδοτηθεί, πράγμα που συνιστά άλλη παρανομία.

(Αν υπάρξει επιβεβαίωση της παρανομίας, θα αλλάξει και η αναφορά στον οικοΤόπο)

dzach είπε...

Παρατήρηση (άσχετη με το θέμα):

Αν μπορείτε, μειώστε τον αριθμό των άρθρων που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα και των widget στη δεξιά στήλη, γιατί η σελίδα δυσκολεύεται να φορτώσει (20 sec) ακόμα και με DSL 12Mmps, αφού έχει μέγεθος 3ΜΒ+.

Εννοείται ότι αναγνώστες με dial-up δεν μπορούν να την κατεβάσουν καθόλου, και είναι κρίμα για το πολύ καλό σας blog, αφού πολύς κόσμος στην περιφέρεια δεν έχει DSL και μετά βίας καταφέρνει να δει κάποιες ιστοσελίδες. Έχει και η τεχνολογία τους περιορισμούς της.

Ναπoλέων είπε...

Πώ, πω πω πω........

Πολύ οπισθοδρομικοί είστε φίλοι και φίλες μου...

Κάποτε η στάθμη του πολιτισμού μιάς χώρας μετριώνταν με το πόσα ψυγεία είχε ανά 1.000 κατοίκους.

Αργότερα με το πόσα αυτοκίνητα έχει ανά 1.000 κατοίκους.

Τώρα η στάθμη του πολιτισμού μετριέται με το πόσες κεραίες, και δή μεγάαααααααλου μεγέθους, έχει ανά 1.000 κατοίκους...

Στο μέλλον, σύντομα, προβλέπω να μετριώνται τα κέρατά μας τα πλατανίσια. Αυτό θα πει πρόοδος!!!

Ως «ειδικός» πάντως σάς ενημερώνω ότι οι πετρελαιοκίνητες γεννήτριες παθαίνουν πολύ εύκολα βλάβη από την υγρασία, από την αρμύρα της θάλασσας, τους δυνατούς αγέρηδες και από το «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Καλό κουράγιο.
αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
Collateral consequences

Το κόστος των 24ωρων σεκιουριτάδων για να φροντίζουν τις πετρελαιοκίνητες γεννήτριες στις κορφές των βουνών, νήσων και ...αντι-νήσων, και να προλαβαίνουν τις παραπάνω βλάβες είναι πολύ μεγάλο.
Αβάσταχτα μεγάλο.
Άσε που άμα βρίσκονται κάθε μέρα επί 8 ώρες δίπλα σε τόσο μεγάλη κεραία κάτι θα πάθει το κεφαλάκι τους και θα γίνουν αντικείμενο έρευνας από τον Γκιούλογλου... Μην σού πω κι απ' τον Μυτιά...

α-α-ε
Ν.

ωλιαρος είπε...

σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο Αντιπάρου Aντωνη Πατελη πήραμε τα εξής στοιχεία
1.η κεραία ανήκει στην COSMOTE
2.Εχειτοποθετηθει πριν 9 χρόνια και το συμβόλαιο έχει λήξει αλλά προβλέπονται άλλα 9
3. δεν γνωρίζει αν τηρηθήκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις αλλά νομιίζει ότι στο συμβόλαιο γράφεται για απόσταση 100 μέτρων από το εκκλησάκι
4. είναι στη διάθεση μας για ότι περαιτέρω

Magos Gsisspor είπε...

Να προσθέσουμε πως στην Κοινοτητα ολο το πρωι ψαχνονταν και τελικα ζητησανε επισημα εγγραφα απο την Κοσμοτε που να αναλυουν τι ακριβως περιλαμβανουν οι εργασιες στο χωρο.
Μοιαζει απιθανο να εχουν τηρηθει ολες αυτες οι νομιμες διαδικασιες που αναφερθηκαν πως απαιτούνται.
Οπως και να εχει είναι κρίμα και όνειδος για όσους αλλοίωσαν και συνέχισαν να αλλοιώνουν βάναυσα την αισθητική του τοπίου που αγαπήσαμε.
Αγαπητέ dzach σεβόμενος τα γρήγορα αντανακλαστικά σας υποσχόμαστε να ελαφρύνουμε λίγο το παρόν ιστολόγιο, ώστε να πλέει πάνω απ' το Αιγαίο σαν σαϊτα.

Το θέμα δεν έχει κλείσει.

Ανώνυμος είπε...

ΩΛΙΑΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΛΗΣΑΝΕΕΕΕ;
Ω ΡΕ ΑΓΑΠΕΣ, ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πεί αγάπες? Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο του ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΑΚΙΚΟΥ.
Τι σχέση μπορεί να έχει το ενιαίο με την αισθητική και την υγεία όλων των κατοίκων του νησιού?

Ανώνυμος είπε...

ASTEIO HTAN...

ωλιαρος είπε...

εδώ ειναι η έκθεση του συνηγόρου του πολίτη για τους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφώνιας λιγο μεγάλη αλλα μπορεί ο πολίτης να βρει στοιχεία για την νομοθεσία
http://tinyurl.com/d7ju3g
ΥΓ.Προς αστειο γνωστο ανωνυμο απατημενο προβοκατορα
θα συνεχισεις για καιρο να κρυβεσαι στους υπονομους της φανατιλας σου

Ανώνυμος είπε...

eipame asteio htaneeee...

Ανώνυμος είπε...

Το google earth νομίζω οτι το γνωρίζουν αρκετοί.Μπορούν να δουν (αν και δεν ειναι πρόσφατη αεροφωτογραφία ώστε να απεικονίζει και την βάση της δεύτερης κεραίας) το μέγεθος της εκκλησίας,το μέγεθος της κεραίας και την υποτιθέμενη απόσταση 100 μέτρων.

Magos Gsisspor είπε...

ηδη ανεβαινει στην αναρτηση η φωτο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ????????
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ....
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ COSMOTE ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ.

ωλιαρος είπε...

κατα την γνωμη μου πρεπει να ζητηθει το συμβολαιο απο την κοινοτητα να ζητησουμε απο την κοινοτητα να εξετασει την νομιμοτητα και να προχωρησουμε σε καταγγελια με την φορμα του dzach

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ωλιαρε πηγα σημερα το πρωι στην κοινοτητα και ζητησα αυτο το συμβολαιο.οι κοπελιες εκει μου ειπαν να κανω αιτηση,οπως και εκανα.Πιστευω αυριο-μεθαυριο(πρωτα ο θεος)να μου το δωσουν.Αλλα μαλλον καποιο λακο εχει η φαβα.
Οταν μου το δωσουν βλεπουμε τι κανουμε...
Γιαννης Τριανταφυλλος

Ανώνυμος είπε...

Η αίτηση διερεύνησης στην ΕΕΤΤ δεν εξαρτάται από τα συμβόλαια ή άλλα στοιχεία, και μπορεί να έχει και συνέχεια με καταγγελία (οτ)αν προκύψουν νέα δεδομένα είτε τοπικά είτε από την ίδια τη διερεύνηση.

Στην αίτηση πρέπει να συνάπτονται οι φωτογραφίες, να δίνεται το κατά προσέγγιση ύψος της κεραιοκατασκευής, ο αριθμός των κεραιών (διακρίνω 4 πάνελ GSM και 2 μικροκυματικές ζεύξεις) και να τίθεται ερώτημα για το κατά πόσο η κεραία είναι αδειοδοτημένη και αν είναι σύμφωνη η κεραιοκατασκευή, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της αυτοψίας σας, με τα υποβληθέντα σχέδια για την αδειοδότηση της κεραίας.

Είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον το κάτω μικροκυματικό πιάτο να έχει τοποθετηθεί χωρίς άδεια, ή εν πάση περιπτώσει εκτός προδιαγραφών, γιατί είναι πολύ χαμηλά, πράγμα που απαγορεύεται απ' τη νομοθεσία και την Μελέτη Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας που υποβάλλεται για την αδειοδότηση.

Όπως φαίνεται, η βάση που έχει κατασκευαστεί είναι για έναν ωραίο δεύτερο πυλώνα των 15 - 20 μ που θα "στολίσει" τον Προφήτη Ηλία πολύ σύντομα. Η πολεοδομία ίσως να έχει κάτι να πει σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένης της εγγύτητας της κεραιοκατασκευής με το εκκλησάκι.

Magos Gsisspor είπε...

Dzach, ευχαριστούμε και πάλι για την καθοδήγηση.

ωλιαρος είπε...

Θα συμπλήρωνα ότι η ανάλυση του θέματος από τον dzach βοήθησε στην κατανόηση πολλών πραγμάτων συγχαρητήρια για τον ιστότοπο και τις προσπάθειες σου dzach

Magos Gsisspor είπε...

ΚΑι έπεται και συνέχεια σήμερα από το τι διαμοίφθηκε στην Κοινότητα

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΤΗΣ 17/01/2009 ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΡ.ΠΡΩΤ:7385 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η COSMOTE ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ 500.00 τ.μ. ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΡΟΦΗΤΗΣ-ΗΛΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΗ.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ?????????????
ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΤΑ(ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ)ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ??????????
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ Η Μ------Σ ΑΞΙΟΝ.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ????
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ............
Γ.Τ.

ωλιαρος είπε...

Mανετας αξιον Γιαννη μου

dzach είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dzach είπε...

@ωλιαρος
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Πριν κάποια χρόνια είχα έρθει στην Αντίπαρο, θέλοντας να πάω και στο Δεσποτικό, αλλά δεν τα κατάφερα. Η εκτενής αναφορά αυτού του ιστολόγιου και το βίντεο για το νησί αναπλήρωσε το κενό. Ανταποδίδω λοιπόν με μερικές ακόμη λεπτομέρειες, όπως τις θυμάμαι από παλιότερα :-)

Αν δεν κάνω λάθος, η παραχώρηση "γηπέδου" έως 500τμ για κατασκευή κεραίας τηλεπικοινωνιών και οικίσκου γίνεται από το δασαρχείο (όταν η γη είναι δημόσια και δασική) κατ' εξαίρεση. Απαιτείται όμως περιβαλλοντική μελέτη (παλιά ήταν τυποποιημένη) και βεβαίωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας ότι δεν υπάρχουν αρχαία (ή βυζαντινά ή άλλα) στην περιοχή.

Η κεραιοκατασκευή, αν είναι νόμιμα αδειοδοτημένη, πρέπει να έχει σε εμφανές σημείο πινακίδα με τον αριθμό αδείας της ΕΕΤΤ. Αν δεν έχει... τότε έχετε άλλο ένα στοιχείο να χρησιμοποιήσετε.

dzach είπε...

Στη δεύτερη φωτογραφία, στα δεξιά του Προφήτη Ηλία φαίνεται ένας στύλος της ΔΕΗ με μετασχηματιστή ή κάνω λάθος;

Magos Gsisspor είπε...

Προς dzach:πιθανό, καθώς το σημείο έχει ηλεκτροδοτηθεί τα τελευταία χρόνια.

Τα παρακάτω αφορούν ό,τι μάθαμε από την Κοινότητα για το επίμαχο συμβόλαιο με την Κοσμοτέ:

Συνάφθηκε τον Οκτώβρη του 1999 και είχε εννιαετή διάρκεια (εως 18/10/2008), με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από την εταιρεία πριν τη λήξη της σύμβασης. Αυτό δεν φαίνεται να έχει γίνει, αφού στην Κοινότητα δεν έχουν λάβει γνώση τέτοιου εγγράφου (χωρίς να είναι απίθανο να έχει παραπέσει κάπου-πάντως δεν έχει περάσει από κοινοτικό συμβούλιο).

Μέσα στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι η εταιρεία μπορεί να τοποθετήσει κεραία εντός των 500τμ που της έχουν παραχωρηθεί και μάλιστα υπαρχει και ένα παραθυράκι για ανέγερση σε άλλλο σημείο από το συμφωνηθέν (εντός του χώρου) εφόσον συντρέχουν λόγοι γεωμορφολογίας. Αυτό ίσως εξηγεί το πλησίον του ξωκλησιού.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η Κοινοτητα μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση για λόγο σπουδαίο ή εφόσον συντρέχουν λόγοι περιβαλλοντικοί και άλλοι, και βέβαια σε περίπτωση μη ανανέωσης της σύμβασης.

Πρόκειται γενικά για ένα νομικίστικο έγγραφο που θέλει ενδελεχή ανάγνωση και ερμηνεία από κάποιο δικηγόρο.
Ο νυν πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Πατέλης (στον οποίο ανήκουν τα εύσημα για τη συνεργασία του με όσους τον προσέγγισαν για το ζήτημα) θα αποτανθεί τις επόμενες ημέρες ( πιθανότατα αύριο)σε μεγαλοδικηγόρο που επισκέπτεται συχνά το νησί προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση.

Το θέμα θα παραμείνει ασφαλώς ανοιχτό και η ανάρτηση θα αναρριχάται τακτικά στα ψηλά διαμερίσματα του blog γι αόσο χρειαστεί.

Αγαπητέ dzach ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, η συνδρομή τέτοιων ανθρώπων, που συνδυάζουν γνώσεις και κοινωνικοοικολογική προσήλωση στα αυτονόητα ιδεώδη, είναι ευλογία για όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Την πόρτα ειδικού να χτυπάγαμε, τέτοια ενημέρωση μπορεί και να μην είχαμε.Ευχαριστούμε Dzach.
Eχεις ένα κίνητρο να επισκεφθείς την Αντίπαρο ξανά!!


Eχω και άλλα θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος ....να τα ξύσω?

V.

Ανώνυμος είπε...

Για τη γεωμορφολογία υπάρχουν ΠΑΝΤΑ κατάλληλες τεχνικές λύσεις, αλλά οι εταιρείες δεν τις αναζητούν γιατί έχουν έτοιμες λύσεις φασόν, που κοστίζουν λιγότερο. Τα επιχειρήματα για το "μοναδικό" των γεωμορφολογικών δεδομένων που συνήθως επικαλούνται οι εταιρείες δεν ισχύουν στην πραγματικότητα, αφού παραλείπουν να πουν ολόκληρη τη φράση που είναι "μοναδικά φτηνό" κόστος. Αυτό που δεν πληρώνουν οι εταιρείες στις μοναδικά φτηνές λύσεις είναι συνήθως το περιβαλλοντικό κόστος. Η τελική λύση που θα δοθεί εξαρτάται από τη συνεργασία του τοπικού παράγοντα.

Τα κακά νέα για τον Προφήτη Ηλία είναι ότι η νέα κεραιοκατασκευή δεν θα έχει την "κομψότητα" της παλιάς. Η παλιά είναι ένας σωληνοειδής μεταλλικός στύλος με μικρή σχετικά ορατότητα ενώ η καινούργια θα είναι μια δικτυωτή σιδηροκατασκευή με μεγάλη ορατότητα που θα προκαλεί πολύ μεγαλύτερη αισθητική όχληση. Ο νόμος επιβάλλει και τη βαφή της με ασπροκόκκινο χρώμα για λόγους ασφαλείας της αεροπλοΐας.

Ο λόγος που αναβαθμίζεται η κεραιοκατασκευή είναι πιθανόν γιατί θα αποτελέσει κόμβο τηλεπικοινωνιακής δικτύωσης με μικροκυματικές ζεύξεις, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχει και πολύ περισσότερα κεραιοστοιχεία, ένα αληθινό "χριστουγεννιάτικο δέντρο" κεραιών.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι η κατάλληλη ώρα για συνεργασία του τοπικού παράγοντα στη χωροθέτηση νέας θέσης (ή θέσεων) για την εγκατάσταση, αφού έχει λήξει το μισθωτήριο και η εταιρεία δεν έχει υποβληθεί στα έξοδα της εγκατάστασης της νέας κεραίας, παρά μόνον στην (πιθανόν παράνομη) κατασκευή της βάσης από μπετόν. Η κοινότητα μπορεί να επικαλεστεί το ότι με τη νέα κεραιοκατασκευή μεταβάλλεται η περιβαλλοντική κατάσταση επί τα χείρω, και να αρνηθεί την χρονική επέκταση του συμβολαίου παραχώρησης του γηπέδου, που έχει λήξει.

Αν μετακινηθεί η κεραία και οι εγκαταστάσεις, τα τσιμέντα που θα ελευθερωθούν θα είναι ό,τι πρέπει για τα τραπέζια των πανηγυριωτών στη γιορτή του Προφήτη Ηλία. Κι αν δεν υπάρχει πανηγύρι, ευκαιρία να δημιουργηθεί :-)

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε φιλε dzach ...
με τις ωραιες ιδεες σου,
να μην ξεχασουμε στο πανηγυρι του ΑΗ.ΛΙΑ να καλεσουμε και τους προεδρους των COSMOTE,WIND,VODAFON
και καποιος να τους ρωτησει στο τελος αν περασαν καλα πανω εκει ψηλα.ΕΛΑΙΟΣ.......... ρε παιδια πανω εκει γλεντησαν οι προγονοι μας, οι παππουδες μας ,αλλα και οι γονεις μας........ μην τα γ--΄---ε ολα στο βωμο του χρηματος και της εξελιξης. ας ειμαστε ολοι ενωμενοι σε τετοιες επεμβασεις των πολυεθνικων.
παρακαλω πολυ αν..... καποιος εχει καποια φωτογραφια παλια απο τον αη-λια να την στειλει στο blog.
Γ.Τ.

Magos Gsisspor είπε...

Εγώ λέω να ανοίξουμε μια τρύπα στο μπετόν και να τους θάψουμε μέσα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί ακόμα.Διαθέτουμε φωτογραφία από το μέρος προ της επέλασης των βαρβάρων. Πρέπει όμως να την βρούμε μέσα από ένα σωρό από κλασικές φωτό της περασμένης δεκαετίας. Σύντομα ελπίζουμε.

Όποιος άλλος έχει είναι πάντως ευπρόσδεκτος.

Υπάρχει κάποια εξέλιξη Γ.Τ.;

Dzach,για αυτή την καταχώρηση με τους κέδρους στο κάμπιγκ και την εκχέρσωση τσον Άη γιώργη (στον Τήλαφο - http://tilaphos-reforest.blogspot.com/2008/03/blog-post_8286.html) υπάρχουν λεπτομέρειες;

dzach είπε...

Λεπτομέρειες από το ΦΕΚ για τη θέση "Κέδροι" (διαβάζεται με Firefox 3.0):
ΦΕΚ 210/2008 τεύχ. 4 σελ. 5

Πηγαίνοντας μπρος-πίσω με τα βελάκια στο πάνω μέρος της σελίδας του ΦΕΚ βλέπει κανείς τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Απ' τον Τήλαφο-αναδασωτέα, στις λεπτομέρειες (πατώντας το ► ), πατώντας πάνω στο Πηγή= ΦΕΚ 53/2008 τεύχ. 4 σελ. 3, πηγαίνει στη σχετική σελίδα του ΦΕΚ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω περι του θεματος θα θελα να αναφερω οτι ο κωνσταντινος βητα τελικα ειναι μακραν οτι καλυτερο
καλλιτεχνικα εχει περασει απο τουτη την χωρα
οπως επισης οτι και ο ενθουσιασμος τελικα δεν ειναι τοσο ρηχο και
και υποδεεστερο συναισθημα απο την αγαπη ας πουμε...
Η αγαπη φιλοι μου οπως λεει και η μεγαλη κικη ειναι τεκνο του σωματεμπορα εγωισμου οπως επισης αδελφη της ανιας και της σοφρωσυνης(δικο μου αυτο).
Μπουρδες δηλαδη...
Ωφελιμισμος-ανασφαλεια-βολεμα-σηψη.
Ο ενθουσιασμος και ο ερωτας αποτελειται απο πολυ πιο αγνα
υλικα οπως επισης ειναι πιο
ατιθασος,γοητευτικα ανυποψιαστος και προκλητικα αδιαφορος μπροστα σε γκρεμους και καρμανιολες.
Αυτα..
Συνεχιστε τωρα να λετε για τα κερατα που φυτρωσαν στο νησι μας..
(λες και δεν μας φταναν τα δικα μας)
Τελος παντων εγω τα πα και ξαλαφρωσα...

Magos Gsisspor είπε...

η μόνη συνάφεια της ανάρτησης με το νορβηγικό σχόλιο είναι η απευθείας σύνδεση με το Θεό. Του καθενός.
Ευχαριστούμε Νορβηγέ για το ευχάριστο διάλειμμα που μας υπενθύμισε ότι η ζωή δεν είναι μονο κέρατα και κεραίες.

Μάλλον καπου εδώ κλείνει και το θεμα επί του παρόντος.

Ανώνυμος είπε...

Ωραια η αντιπαρος ομορφο και το τοπιο τριγυρω.
Περιμενωντας ενα φιλο να φτασει με το πλοιαριο απο την αντιπαρο στην παρο κανω μια βολτα στα βραχια που ειναι διπλα στο σημειο προσδεσης του πλοιαριου
Το τι πλουτο απο μπουκαλια πισες και λαδια μηχανης ανακαλυψα πεταμενα μεσα στις εσοχες και διπλα στους βραχους δεν λεγεται.
Μηπως αυτοι που κανουν αυτη την ζημια πρεπει να τα μαζεψουν καλοκαιρι ερχεται γαρ και η καθαριοτητα μαλλον δεν ειναι το πιο χαρακτηριστικο μας σαν λαος

Elias Yian είπε...

Δέν υπάρχουν άδειες νόμιμες η παράνομες υπάρχουμε όλοι εμεις που αφήνουμε να γίνονται αυτα τα πράγματα απο κάποιους που έχουν συμφέροντα κέρδους,όλοι αυτοί απο εμάς ζούν που θέλωντας και μή εξυπηρετούμε αυτα τα συστήματα.Την δύναμη εμείς την έχουμε αλλα φοβόμαστε να θυσιάσουμε κατι απο τον εαυτόμας ακόμη και στο να κλείσουμε όλοι τα κινητά μας γιά ένα μήνα , δεν θέλει ούτε φωνές ουτε βαρβαρότητες απλώς να αλάξουμε λίγο στάση ζωής να καταλάβουμε οτι δεν θέλουμε και τόσα πολλά για να ζήσουμε σε αυτη τη γή.Η κεραία στον Προφ.Ηλία απο εμας εξαρτάται αν θά μείνει η θα φύγει απλώς δεν είμαστε ολοι μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Ενας παλιος αριστερος απο εκεινους τους μπαρουτοκαπνισμενους μου ειπε σαν αποσταγμα ζωης
Οποιος κοιταει να φτιαξει τον κοσμο χαλαει το σπιτι του .
Γιαυτο πρωτα φτιαχνεις τον εαυτο σου και ξεκαθαριζεις τα του οικου σου και μετα ξεκινας να φταξεις τον καλυτερο κοσμο που ονειρευεσε