24 Ιαν 2009

Μπανάνες στην Αθήνα


Δίστηλος δήμαρχος

«Θα είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων». Έτσι είχε πει ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης αναλαμβάνοντας τη δημαρχία. Το γεγονός ότι οι πάντες, δήμαρχοι και πρωθυπουργοί, όταν εκλέγονται, χρησιμοποιούν το ίδιο κλισέ για να το λησμονήσουν γρήγορα, δεν σημαίνει ότι εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να το λησμονήσουμε επίσης, κι ας γνωρίζουμε εξαρχής την βαρύγδουπη κενότητά του. Ο κ. Κακλαμάνης, λοιπόν, που κατά την αποτυχημένη θητεία του στο υπουργείο Υγείας δεν υπήρξε «υπουργός όλων των Ελλήνων», δεν θα μπορούσε να είναι και δήμαρχος όλων των Αθηναίων. Εξού και η πρόσφατη χοντροκομμένα διχαστική δήλωσή του:

«Οταν θα έρθει η ώρα που θα εγκαινιαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα στηθούν δύο στήλες. Στη μία στήλη θα αναγράφονται αυτοί που βοήθησαν για να γίνει η διπλή ανάπλαση και στην άλλη θα αναγράφονται αυτοί που την πολέμησαν. Και αυτή η δεύτερη στήλη θα είναι χωρισμένη στα δύο. Στο ένα μέρος θα είναι οι φυσικοί αυτουργοί που πολέμησαν την ανάπλαση και τους ξέρουμε –αυτός ο περιοδεύων θίασος που κάνει ενστάσεις επί παντός επιστητού– και οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς, και για τους οποίους όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε και γι’ αυτούς». Με τέτοια «πολεμικά ανακοινωθέντα», ο κ. Κακλαμάνης ίσως περάσει στη μικροϊστορία με το παρατσούκλι «Δίστηλος Δήμαρχος», όπως ο κ. Αβραμόπουλος πέρασε σαν «καγκελάριος».

Ωστε, λοιπόν, ο κ. δήμαρχος, ενθουσιασμένος από την κατάσταση της πόλης του ως προς όλα τα υπόλοιπα, αποφάσισε να κρατάει κατάστιχα για να σημειώνει ποιοι οι καλοί καγαθοί και ποια τα αποβράσματα. Προφανώς, στην πολιτική του συνείδηση η ψήφος των Παναθηναϊκών είναι βαρύτατη: αν τη βάλει στο ένα τάσι της ζυγαριάς και βάλει στο άλλο τη νομιμότητα, έτσι όπως ελέγχεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας (που μάλλον δεν έχει διαβρωθεί από τος κόκκινους του Ολυμπιακού ή του ΣΥΡΙΖΑ), το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο, σαν να παίζει ο ΠΑΟ με το Μαρκόπουλο. Ως επικεφαλής της «Ιεράς Συμμαχίας» που πολεμά τον «περιοδεύοντα θίασο», ο κ. Κακλαμάνης έχει πολλούς συμμάχους: τους πιεστικά παρεμβαίνοντες υπουργούς, το ΠΑΣΟΚ, τον θορυβωδέστατο κ. Βωβό, τα μισά κανάλια, που σε μια βδομάδα ανέβασαν τους εργαζόμενους στον Βοτανικό από μερικές εκατοντάδες σε μερικές χιλιάδες, τους μεγαλοδημοσιογράφους που ανέκαθεν θεωρούσαν «φλούφληδες» τους οικολόγους, τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη, που του πέφτει βαριά η δημοκρατία και οι θεσμοί της, γι’ αυτό και αναθεμάτισε το ΣτΕ. Ο στρατηγός–δήμαρχος προαναγγέλλει αντίδραση «που πρέπει να γίνει όχι σαν δήμος αλλά σαν πόλη, σαν ένα εκατομμύριο κάτοικοι αυτής της πόλης». Για το πράσινο τάχα; Οχι, για τους πράσινους...

του Π.Μπουκάλα

(Αφιερωμένο στα αγόμενα παιδιά που νομίζουν πως είναι μεγάλοι και στους φερόμενους μεγάλους που νομίζουν πως είναι παιδιά)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://antiparios.blogspot.com/2009/01/blog-post_23.html
Sas parapempw sta sholia...

ωλιαρος είπε...

για πληροφορίες απο τους πράσινους Παναθηναικούς και οχι μόνο
http://elaionas.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

ti lete re palikaria/ ? alithia e? siga re mi sas thiksoume to komma...
alli douleia den exete na kanete?
grapste kai gia ta alla.
i gia tin texniki etairia tou tsipra pou den pire to ergo.
tha baloume kai alli mia stili
esas!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι θεμα κομματος βιαστικε ανωνυμε 11.44....Που το βρηκες αυτο;

Ανώνυμος είπε...

Σώσον Κύριε τόν Bωβόν σου καί ευλόγησον τήν κληρονομίαν του, νίκας τοίς Ηλιθίοις κατά πρασίνων δωρούμενος καί τό σόν φυλάττων διά τού Κακλαμάνη πολίτευμα.

Ανώνυμος είπε...

blepw eiste kaloi kai sto psalsimo e? ante na ginete papades re syrizakia

Magos Gsisspor είπε...

Καλώ τον ανώνυμο τριφυλλοφόρο να απαντήσει επί της ανάρτησης κι όχι βάσει των σύριζα της επιθυμίας απωθημένων του.
Διαφορετικά να πάει να ψάλλει αλλού τα τριφυλλοφόρα κακλαμάνεια άσματά του.

Ανώνυμος είπε...

τί γίνεται ρε παιδιά? θα μας πάρουν τη δουλειά? πολλούς άδωντες και ψάλλοντες βλέπω.

Παπαβάζελοσ original ε? 13

ωλιαρος είπε...

μίζερα πάθη και καθόλου άποψη Παπαβάζελε κρίμα

Ανώνυμος είπε...

για να το λες, έτσι θα είναι.
σευχαριστώ πολύ βρε
Papavazelos