8 Ιαν 2009

Απολογισμός μιας χρονιάς (μέρος δεύτερο): να πάει και να μην ξανάρθει...

Ο μάγος Γίσσπορ κοίταξε ψηλά τον ουρανό. Σε λίγο νύχτωνε και έπρεπε να βρει κάπου να μείνει. Με τη δίψα του τα κατάφερε μια χαρά, τα φλουριά γίνανε ευρώ σύμφωνα με τον παμπάλαιο χρησμό, και έτσι μπόρεσε να αγοράσει μερικά μπουκάλια νερό να ξεδιψάσει. Τώρα όμως έπρεπε να σκαρφιστεί κάποιον τρόπο να βγάλει τη νύχτα. Συνήθως σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές η λύση ερχόταν ουρανοκατέβατη, για αυτό κοίταζε τώρα ο μάγος ψηλά στον καθαρό αιγαίο ουρανό. Όπως τότε που έπρεπε να διώξει τον καπνό της χωματερής από τα σωθικά του χωριού και ξάφνου φύσηξε ένας βοριάς που ακόμα τον θυμούνται οι κάτοικοι. Ή πάλι όπως τότε που μετά από αυτοσυγκέντρωση ωρών κάλεσε μια δυνατή νεροποντή που ξέπλυνε το δρόμο από τα αφρισμένα απόνερα που κάποιος απρόσεκτος μανταλενιστής νοικοκύρης είχε πετάξει στο δρόμο.

Ο μάγος συνέχισε να κοιτάει ψηλά, μισόκλεισε τα μάτια, σαν να τον θάμπωνε κάποιος ήλιος, παρόλο που ήταν ήδη σούρουπο. Ένας συρτός παγωμένος αέρας τύλιξε το χωριό από άκρη σε άκρη. Γρήγορα άρχισαν να μαζεύονται μαύρα χαμηλόκορφα σύννεφα από τα τέσσερα πέρατα του ορίζοντα, σα μια χιονοστιβάδα που ξεδιπλώνεται τριγύρω από το μικρό νησί. Ο μάγος έστεκε όπως ακριβώς ήταν από την αρχή, με το σώμα τεντωμένο σαν τόξο, τα χέρια ψηλά σα να προσπαθούνε να αγγίξουν τα σύννεφα και τα μάτια μισόκλειστα. Ήταν φανερό πια πως κάτι τρομερό θα συνέβαινε…

Δεν κράτησε πάνω από μια στιγμή, κάποιοι ακόμα ορκίζονται ότι δεν είδαν τίποτα. Κι όμως… Μια γαλάζια αστραπή φώτισε το πρόσωπο του μάγου Γίσσπορ, μια αστραπή χωρίς κρότο, που, σα λιγνό φίδι, κατέβηκε μέχρι λίγο πάνω από το έδαφος, όπου άνοιξε στα δύο να ηλεκτρίσει τα τεντωμένα άκρα κι από εκεί εξαφανίστηκε, τρύπωσε όλη μέσα στα σωθικά του μάγου, σα να τη ρούφηξε όλη το σώμα του. Ο μάγος παρέμεινε για λίγο ακίνητος, σα να χωνεύει την ξαφνική εισροή ενέργειας που μπήκε μέσα του, και ύστερα άρχισε να συσπάται. Όχι ολόκληρος, μόνο η δεξιά του πλευρά, χέρι και πόδι, σε μία ταλάντωση εκστατικά ρυθμική που κράτησε για μερικά λεπτά της ώρας.

Άραγε αυτός ήταν ο τρόπος για να βγάλει τη νύχτα σε ένα κρεβάτι, που ήταν και ο αρχικός σκοπός που επικαλέστηκε το πνεύμα ο Γίσσπορ; Έπρεπε να δονηθεί από ένα τέτοιο ηλεκτρικό φορτίο, να πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο ή επιληψία ή ό,τι άλλο ήταν αυτό για να μπορέσει να περάσει τη νύχτα κλινήρης; Κάποιο λάθος ξόρκι είχε εκστομίσει, ήταν ολοφάνερο τώρα που η κούραση έκανε τα χρόνια του να βαραίνουν διπλά και τρίδιπλα στη ράχη του, πως τα είχε λίγο χαμένα. Το σωστό ξόρκι ήταν «ένα κρεβάτι για το βράδυ δίπλα σε κάποια πλαζ» αλλά αυτός είπε το «ένα κρεβάτι για το βράδυ, και ένας ορός για το ταμπλάζ».

Έτσι ο μάγος κατέληξε να περάσει τη βραδιά ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι του ιατρείου του νησιού, ανήμπορος, με μουδιασμένα άκρα και, κυρίως, θυμωμένος με τον εαυτό του. Καθώς κοίταγε με πείσμα τον ορό να κυλά σταγόνα σταγόνα, αργά, βασανιστικά στο αίμα του άρχισε να κάνει μόνο αρνητικές σκέψεις. Κάπως έτσι, από κακία κυρίως αλλά κι από ανία, βρέθηκε να μονολογεί για τα στραβά κι ανάποδα της χρονιάς που πέρασε…

απώλεια (λόγω μετάθεσης) ενός ανθρώπου που δεν τίμησε μόνο με την επαγγελματική του παρουσία για πολλά χρόνια την έννοια «δάσκαλος», αλλά και μέσω της συμμετοχής του σε ποικίλες δραστηριότητες και συλλόγους αποτελούσε ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τις περισσότερες καλές και φιλότιμες προσπάθειες που είχε να περηφανευτεί το νησί. Η Αντίπαρος μ.Η. (μετά Ηλίαν) είναι μια κοινωνία που απαιτεί από πολλούς μαζί να συνδράμουν για να υποκαταστήσουν κατά το δυνατό την απώλεια του δασκάλου Ηλία Κανετούνη. Μικρότερη αλλά επίσης σημαντική ήταν η απώλεια του διευθυντή του γυμνασίου Χάρη Καμπουρίδη, ενός ανθρώπου που αγαπήσανε πολλοί για την απλότητα και την ευθύτητά του. Μην τρομάζετε, δεν πέθανε κανείς τους, μετάθεση πήρανε...

-Το σήριαλ των μεταδημοτεύσεων. 37 ψηφαλάκια άγουν και φέρουν το νησί και διχοτομούν πάλι την τοπική κοινωνία. Θα αποφανθεί ποτέ η δικαιοσύνη να προχωρήσουμε;

-Το αλμυρό νερό, η κακή διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων και η έλλειψη διαθέσιμου πόσιμου νερού για τους κατοίκους. Για άλλη μια χρονιά το πολύπλευρο αυτό ζήτημα αποτέλεσε δυσφήμιση για το νησί και τίποτα δε δείχνει ότι κάτι θα αλλάξει και στο 2009. Εκτός από καμία νέα επέκταση δικτύου που θα περάσει παμψηφεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο και θα χαροποιήσει τις λιτές και απέριττες φυτείες στις βίλλες που φυτρώνουν.

-Η παραπομπή στις καλένδες των μεγάλων και ζωτικής σημασίας έργων για το νησί με κυριότερο τον βιολογικό καθαρισμό και την αποχέτευση και το σύστημα αφαλάτωσης.

πλημμελής λειτουργία της ανακύκλωσης στο νησί. Είπαμε να ξεκινήσουμε αργά και σταθερά, αλλά οι εξελίξεις στο θέμα της ανακύκλωσης μοιάζουν σχεδόν στάσιμες.

-Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κοινότητας. Με μία παρωχημένη οπτική επικρατεί ακόμα η άποψη ότι ο λαός θέλει μόνο πανηγυράκια και μπουζούκια. Αυτός ο Σαλαμπάσης ακόμα στοιχειώνει…

-Η αδυναμία των τοπικών αρχών να επιβάλλουν την απαγόρευση παράνομης εξόρυξης πέτρας και η ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία των εμπλεκομένων να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας προσωρινής και αποδεκτής νομότυπης λύσης.

-Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στο νησί μετά από πάρα πολλά χρόνια. Τίποτα δυστυχώς δε δείχνει ότι ήταν και το τελευταίο…

-Το μεμονωμένο ευτυχώς φαινόμενο ρατσισμού, με τα χαρτάκια και τις επιγραφές για τους Αλβανούς της κοινωνίας του χωριού. Άδικο για το φιλόξενο χωριό, αλλά και για τους εργαζόμενους και διόλου προκλητικούς αλβανούς κατοίκους.

-Οι κατά καιρούς Μαυρογιαλούροι που επισκέφθηκαν το νησί (ή έφτασαν ως την Πάρο) και φέτος σκορπώντας ευχετήριες δηλώσεις και μεγαλόπνοες υποσχέσεις. Ο νόμιμος Μπομπ Βουλγαράκης, ο μπουζουκλερί (τέως) Υπουργός Παραπαιδείας και Ορθοδοξίας Παπαρίζου-Στυλιανίδης, ο τουρίστας υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Καμμένος, οι βουλευτές Ρήγας και Ρόβλιας (ιδιαίτερα ο δεύτερος), ήταν όλοι τους υπέροχοι στο ρόλο τους. Και ασφαλώς υποψήφιοι για τα βραβεία Αντιπαρίων της Αντιπάριας φωνής (ή μήπως Παπαρίων;).

-Το επιλεκτικό σφράγισμα μαγαζιών μέσα στο δεκαπενταύγουστο, χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη προσχήματα. Στη συνείδηση του κόσμου μόνο κριτήριο φάνηκε να είναι η μη εντοπιότητα των ιδιοκτητών.

διακοπή των μαθημάτων μουσικής και ζωγραφικής για λόγους που ξεπερνούν τα όρια αυτής της ανάρτησης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αφήσανε στον πληθυσμό μια ματαιότητα και κληροδοτήσανε στους επόμενους καθηγητές μουσικής και ζωγραφικής που κάποτε θα προκύψουν ένα πολύ δύσκολο έργο: αυτό της επανάκτησης της εμπιστοσύνης των κατοίκων.

-Η διαπίστωση για μια ακόμη φορά πως η επιθυμία κατοίκων και φορέων να διαμένουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στο νησί είναι ανεφάρμοστη, αφού λείπουν αρκετά ακόμα για να είναι το νησί ελκυστικό το χειμώνα για έναν παροδικά (για έν ή δύο έτη) εργαζόμενο σ’ αυτό.

πρόωρη λήξη της τουριστικής σεζόν από τις 15/9/08. Μέσα σε λίγα μερόνυχτα η πλατεία άδειασε και οι καρέκλες μαζεύτηκαν. Τουρίστες υπήρχαν ακόμα. Κάθε εξήγηση δεκτή.

πλημμελής ενασχόληση των παριανών εντύπων ΜΜΕ με το νησί. Εκτός από δελτία τύπου και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, ελάχιστα άρθρα προσήλωσαν το ενδιαφέρον τους στα ζητήματα της Αντιπάρου. Απόδειξη ότι από όλα τα κακώς κείμενα της ανάρτησης αυτής, αλλά και από τα θετικά της χθεσινής, ελάχιστα προβλήθηκαν στον τοπικό Τύπο, με μόνες εξαιρέσεις κάποια λιγοστά άρθρα (ανακύκλωση, Δεσποτικό, μεταδημοτεύσεις, γιορτές και πανηγύρια, επισκέψεις πολιτικών, αίθουσα Καλουδά).

-Η ακόμα πιο βάρβαρη και αλόγιστη επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον του νησιού, που θα ενταθεί ακόμα περισσότερο αν ευοδωθεί το σατανικόμορφο σχέδιο του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (Πανωσήκωμα Εξοχικών ΧΩρίς Δράμι Ευθιξίας). Βουνοκορφές αποικίσθηκαν, παραλίες κλείστηκαν, δρόμοι μπαζώθηκαν, υπόγεια υπεργειοποιήθηκαν, κέδροι απειλήθηκαν, παραλίες μολύνθηκαν, πισίνες πολλαπλασιάστηκαν, σκουπίδια κάηκαν, και άλλα πολλά.

-Η διαρκώς αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών και εφήβων με τα online παιχνίδια. Κατακριτέο όχι γιατί συμβαίνει μόνο εδώ, έτσι κι αλλιώς αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά γιατί δυστυχώς φαίνεται να αποτελεί μία από τις ελάχιστες επιλογές διασκέδασης των νέων του νησιού.

κατάχρηση αλκοόλ. Μικροί μεγάλοι όλοι τιμούν με ευλάβεια την αγία Τσικουδιά και το πάνσεπτο Ουίσκι. Νόμος; Εδώ (αλλά και στα άλλα νησιά) δεν ισχύει.

-Το πολύ μικρό ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του νησιού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι λόγοι πολλοί, αλλά δεν είναι του παρόντος μονολόγου.

επιδεινούμενη έλλειψη αθλητικών υποδομών. Το χορταριασμένο γήπεδο-φάντασμα ποδοσφαίρου, το γήπεδο μπάσκετ του γυμνασίου, η έλλειψη ενός κλειστού χώρου άθλησης (με εξαίρεση την αίθουσα Καλουδά που χρησιμοποιήθηκε για μαθήματα αερόμπικ, τα οποία μάλιστα έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης), η ελλιπέστατη υποδομή του Ναυτικού Ομίλου που στηλιτεύθηκε από επώνυμους και ανώνυμους πολίτες, δίνουν όλα μαζί την εντύπωση ότι τα παιδιά είναι παρατημένα στο έλεος της προσωπικής προσπάθειας των γονιών για να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη. Κι είναι κρίμα γιατί υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά στο νησί.

-Τα τρία blogs που ξεφύτρωσαν από το πουθενά και σαν αλογόμυγες παρενοχλούν την εφησυχασμένη μανταλενική και μεταμανταλενική γενιά. Να πάνε από εκεί που ήρθαν να βρούνε όλοι την ησυχία τους…

Τάδε έφη μάγος Γίσσπορ

και για την αντιγραφή

Προς Θεού μη μελαγχολείτε,

διαβάστε πάλι την ανάρτηση με τα θετικά της χρονιάς

να χαρείτε...



Στα 2 άρθρα πολύτιμη ήταν η συνδρομή της αντιπάριας φωνής

18 σχόλια:

ωλιαρος είπε...

μακαρι να ανοιγε ενας διαλογος και επι των θετικων και επι των αρνητικων
........μακαρι οι αιρετοι και οι πολιτες του νησιου μας να κατεθεταν τις αποψεις τους σε οσα ειπωθηκαν...

Ανώνυμος είπε...

Παροτι ερχομαι στο νησι μονο το καλοκαιρι για διακοπες και σπανια τους υπολοιπους μηνες (παλι για διακοπες), νομιζω οτι μπορω να συμμετασχω στην κουβεντα.

Δυστυχως το Γαλατικο Νησι για το οποιο ημασταν περηφανοι πριν απο 10-15 χρονια, εκπολιτιστηκε. Τωρα εχουμε:
- περηφανους VIP να μας τρωνε τις καβουροσαλατες του Ιακωβου και τα γλυκα της Βικης
- υποψηφιους σωτηρες να πολεμουν για μια ψηφο (που κανει ομως τη διαφορα) αλλα κανεις να μη βλεπει τα χαλια της πλατειας που εχει γινει χειροτερη κι απο κιτς υπαιθρια αγορα στα βαθη της Ανατολιας
- λαμπερα κοτερα να βρωμιζουν την ταλαιπωρη Ψαραλυκη οπου εχουμε απαιτηση (ακουσον, ακουσον) να κανουμε μπανιο
- πολυτελεις βιλες να φραζουν με μαντροτοιχους την προσβαση στην παραλια (ειτε στον Αη Γιωργη, ειτε κοντα στο Σπηλαιο) και δικαιως να εξοργιζουν τον Γιωργο
- φημισμενους σεφ να μας σερβιρουν τζατζικι φλαμπε και βρουβες πανε αντι του τιποτενιου αντιτιμου των 30.000 ευρω (εκαστο) και λεμε "ευχαριστω"
- εναλλακτικες προτασεις σιτησης με γευστικα σουβλακια-γιγας, αντι του ποσου των 6.538,23 ευρω (προτεινομενη τιμη καρτελ χωρις ΦΠΑ)
- βολτες στην παραλια με τριγωνο/φαρμακειο/πυροσβεστηρα στην πλατη, μην τυχον κανενας ταλαιπωρος επισκεπτης ξεμεινει με το Hummer του στην προβλητα και δεν μπορεσει να επιστρεψει απο κει οπου ηρθε (στον αγυριστο; χμ, πιθανως)

Συγχαρητηρια στους "υπευθυνους" (μπλιαχ) που κατεστρεψ... ωχ, σορι, εκπολιτισαν το νησι. Επιτελους, μπορω να παρω το κοτερο μου χωρις τυψεις και να παω στο Doors για σφηνακια με τον Καμμενο ή να τα πιω στο Remember με τον Θωμα (Χανκς). Το γεγονος βεβαια οτι σε λιγο καιρο δε θα μου φτανει το επιδομα αδειας για να διασκεδασω μια ημερα (=φαγητο, γλυκο, ποτο) ειναι ενα αλλο θεμα. Τουλαχιστον θα περπαταω στο πλακοστρωτο (αν δεν με πατησει κανενα αυτοκινητο κι αν δεν χρεωνεται μεχρι τοτε η απλη βολτα) και θα σκεφτομαι: "I see famous people". Κατι ειναι κι αυτο...

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ανωνυμε . Ωραια τα ειπες . Εμεις που ζουμε εδω ολο τον χρονο και πρεπει να τα ανεχτουμε ολα αυτα μας σκεφτεσαι ? Οταν με το ετσι θελω η κυρια κανει αυξησεις στα τελη , οταν μοιραζουν χαρτια για να κανουμε ανακυκλωση , αλλα καδοι για ανακυκλωση ελαχιστοι , τωρα μας ειπε και το εξης ανεκδοτο . Οτι θα αντικαταστησει το δικτυο υδρευσης . Ποτε ? Οταν θα αρχισουν οι μαγαζατορες του κεντρικου δρομου να φτιαχνουν τα μαγαζια τους για να ερθουν οι VIP το Πασχα ? Αυτη η γυναικα μονο κακο εκανε στην Αντιπαρο . Πεντε χρονια που την τρωμε στη μαπα ,αναρωτιεμαι τι εχει κανει για το καλο του νησιου . Οπως μας ελεγε προεκλογικα .Αυτα!
Α! καλη χρονια με υγεια

Ανώνυμος είπε...

"ωλίαρος" ήταν και ασημάδικο, πε΄ραν από κινηματογράφος!
Σωστά;

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα πάρα πολλά ποστ σου και τι να πρωτοσχολιάσει ειλικρινά κανείς...

Επανάσταση κι εξέγερση εκ του μακρόθεν, αναπαυόμενος στα κέρδη του Καλοκαιριού και μακρυά από τον πυρήνα των γεγονότων! χα!

Σχόλια μέχρις και γιά το ωράριο των καταστημάτων της Αθήνας, εγγεγραμμένα από νησί με τουριστικό ωράριο που δεν ξέρει ούτε από Κυριακές ούτε από σχόλες!

Ήμαρτον!

Επί μία 25ετία, φίλος και συνάδελφος του Δημήτρη Τζόβολου και της Ζίλκε ("Ιδέα") καταστράφηκα φέτος στις γιορτές, μένοντας δυό βδομάδες (12 εργάσιμες) κλειστός κι άσεφτος, μέσα στους καπνούς, τις φωτιές, τα σπασίματα και τα δακρυγόνα!

Όξω από τον χορό, όλοι γνωρίζουμε πάμπολλα τραγουδάκια... Ειδικά: "επαναστατικά"!

Εύχομαι φέτος τον Αύγουστο, και γιά ένα δεκαπενθήμερο, στο peak της σαιζόν να πάθετε τέτοια καταστροφή, όπου τα ξενοδοχεία και τα rooms-to-let να΄χουν μόνο 10% πληρότητα, τα δε φαγάδικα κι ασημάδικα (Idea, "Ωλιαρος" κλπ) να μείνουν άσεφτα...

...κι εγώ να μαλακίζομαι στο blog μου, γράφοντας παπαριές γιά την μεγάλη καταστροφή σας!

Τότε τι θα λες και τι θα γράφεις, επαναστατημένε νησιώτη, που ζείς από τον τουρισμό και το εμπόριο;

Μανώλης Βαρδής
"ENΩTION"

Magos Gsisspor είπε...

αγαπητε φιδισιε φιλε,
το μόνο κοινό που έχουμε είναι ότι διαθέτουμε blog. Αν έμενες και στην αντίπαρο όλο το χρόνο ίσως και να να είχαμε και μερικά κοινά ακόμα. Η αγένεια σου είναι προφανής, όπως και η άγνοιά σου, γιατί βγάζεις επισφαλή συμπεράσματα για το antiparos-blog και τους ιδιοκτήτες του.
Προτρέπω τους φίλους σου αναγνώστες να περιηγηθούν στο antiparos-blog και τους δικούς μου στο δικό σου, έτσι, για να γίνει αντιληπτό ποιος παπαρίζει και μαγαρίζει.
Η δημοκρατία στο χώρο των μπλογκς έχει από καιρό απαντηθεί κι αλίμονο αν δεν αποδέχεται κανείς αυτή την πολυφωνία.
Αυτό που μένει να διευθετηθεί είναι το ήθος στα ποικίλα ιστολόγια. Κι εκεί μπλόγκερ με τα 5Φ μένεις μετεξεταστέος.

Ανώνυμος είπε...

ο κύριος είναι εφοριακός , και μάλιστα rambo τις εφορίας...σδοε!!!βεβαια μέσα σε όλο στο χαμό του συλλογισμού του δε σκέφτηκε ότι κάποιοι επιχειρηματίες στην αντίπαρο δεν έχουν να αγοράσουν ούτε τσιγάρα...με 2 μήνες σεζόν έρχονται τον αύγουστο και λένε κοίτα οι κουφάλες οι αντιπαριωτες θησαυρίζουν....
τα υπόλοιπα άμα θέλει ας μου τα πει από κοντά!!!

Michael Sc είπε...

Antiparos-blog, παρακολουθώ το blog σου εδώ και καιρό και θέλω να σου πω ότι κάνει ςπολύ καλή δουλειά...

Ξαφνικά αισθάνθηκα την ανάγκη να στο γράψω (μετανιώνωντας κιόλας που δεν στο είχα γράψει πιο νωρίς). Pls συνέχισε.

Magos Gsisspor είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Magos Gsisspor είπε...

Αφήστε το νέο δημοκράτη με τα 5Φ που μας προέκυψε -και τη σύμπτωση, πάλι με φωτογραφία τον "ανθό της νεολαίας"- να σκορπάει την κοπριά των κειμένων του αλλού.

Φίδίσιος φίλος, φασιστοειδές φέρον φερετζέ (της αριστεράς)


@Mick Scar: ευχαριστούμε. Όταν ένας επαινος έρχεται αμέσως μετά τις παραπάνω ασχήμιες, τότε πραγματικά έχει αξία. Εμψύχωσης και δικαίωσης.

Καλή συνέχεια και στη δική σου προσπάθεια.

ωλιαρος είπε...

Μερικές σκέψεις για τα γραφόμενα και τα παραλειπόμενα
Πραγματική η απώλεια για την Αντιπαριωτικη κοινωνία λόγω μετάθεσης
Του Δασκάλου Ηλία.
-το σήριαλ των μεταδημοτεύσεων…κατά αρχή δεν είναι σήριαλ είναι αγώνας
για τη δημοκρατία για την διαφάνεια .. είναι ο αγώνας των πολιτών για να έχουν εγγυήσεις χρηστής διοίκησης στην Αντίπαρο…
37 ψηφαλακια…σωστός…το 4% του εκλογικού σώματος παράνομες μεταδημοτεύσεις η όχι?..η παρούσα κοινοτική αρχή είναι πλειοψηφία της μιας ψήφου και αυτή με δικαστική απόφαση που ανέτρεψε το αποτέλεσμα από τις κάλπες… ψιλά γράμματα?........
Άγουν και φέρουν το νησι και διχοτομούν πάλι την κοινωνία ποιος άγει ποιος φέρει και ποιος διχοτόμει? Υπάρχουν ονόματα υπάρχουν ευθύνες γιατί δεν κατονομάζονται?.....για ποια δημοκρατική νομιμοποίηση της κοινοτικής αρχής μπορούμε να μιλάμε σήμερα ? ψιλά γράμματα?........ υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες να δεις το ίδιο θέμα…
-το αλμυρό νερό δεν είναι μόνο αλμυρό μπορεί να είναι και επικίνδυνο η όχι?
4 χρόνια η κοινοτική αρχή τάζει αφαλατώσεις …4 χρόνια εμπαιγμού …τώρα τάζει αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης μέχρι το καλοκαίρι… δεν σχολιάζουμε…
-Δεν είναι μόνο η παραπομπή στις καλένδες των έργων πνοής για την Αντιπαπαρο
(Δίκτυα αποχέτευσης επεξεργασία λυμάτων) είναι και η απενταξη τους από το 3ΚΠΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ 6 εκατομμύρια ευρώ για ΕΡΓΑ στο νησι.
Ανακύκλωση αναγκαστικά για να είναι δυνατή η μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ άρχισε μέσω του Δήμου Πάρου η ανακύκλωση Γιατί δεν έχει εμφανιστεί στην Αντίπαρο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ για να αρχίσουμε ένα αυτόνομο πρόγραμμα???
Πολιτιστικές εκδηλώσεις της κοινότητας Σαλαμπασιος λογική και πέραν τούτο ουδέν Πόσες εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί από την κοινότητα για θέματα πολιτισμού ,υγείας ,περιβάλλοντος???
Συνεχίζεται ….

Magos Gsisspor είπε...

Αγαπητέ ωλίαρε,
ασφαλώς κάθε θέμα από αυτά είναι μια ανάρτηση από μόνο του. Νομίζω ότι εγώ απλά τα συγκέντρωσα κι ασφαλώς συμφωνώ με τα κυριότερα που γράφεις.
Κι όπως είπες μακάρι να υπήρχε αντίλογος και κατάθεση απόψεων και από άλλους, αυτούς που πάντα απουσιάζουν από αυτά εδώ τα μπλογκς.

Ανώνυμος είπε...

Κι εσύ μπλογκερ των πέντε φι, μια που ξέρεις όπως λες ανθρώπους από το νησί, γιατί δεν τους συμβουλεύεσαι και γράφεις αρλούμπες που σε εκθέτουν;

Ανώνυμος είπε...

manolovarde κομπλεξικέ τοφαλε τι έφαγες σήμερα???πρόσεχε από το πολύ φαΐ μη γίνει καμια έκρηξη και γεμίσει ο κόσμος σκατά!

Ανώνυμος είπε...

παω για ξαπλα αντε να με παρει ο υπνος τωρα μαζευουν τα σκουπιδια εξω

Ibis είπε...

Προβληματίστηκα αρκετά για το αν θα απαντήσω στον Manolisvardis για τα απαράδεκτα γεμάτα εμπάθεια σχόλια του.
Σκέφτηκα να απαντήσω στο δικό του ιστολόγιο αλλά δεν θα δώσω αξία σε κάποιον που δεν μπορεί να δει πέρα από τον.....δικό του καναπέ.
Τα συμπεράσματα μου

-Αν είχε λιγάκι ασχοληθεί με τα blog τις Αντιπάρου θα έβλεπε ότι όλα τα κοτερα, οι VIP, οι βίλες τα σχετικά δεν αρμόζουν στους συντάκτες των blogς του νησιού.....
Μπορεί να καταλαβαίνει καλύτερα αν διαβάζει χωρίς παρωπίδες.

-Το ότι δεν άνοιξε μαγαζί στην Αντίπαρο φαίνεται από το λόγο σου. Επιπλέον αυτό που κυρίως διαφαίνεται είναι η εμπάθεια του για του υπάρχοντες μαγαζάτορες.
Μάλλον έκαναν και κάνουν κάτι καλύτερα από αυτόν.

-το επίπεδο της γλωσσάς που χρησιμοποιείς δείχνει πολλά. Αναζητάς την αιτία στο δικό σου πρόβλημα (μάλλον στο μαγαζί του)στα μαγαζάκια ή τις μαγαζάρες του Νησιού.

-"..κι εγώ να μαλακίζομαι στο blog μου, γράφοντας παπαριές γιά την μεγάλη καταστροφή σας!"
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το καταλάβεις.....(απολογούμαι για την αναπαραγωγή του απαράδεκτου λεξιλογίου)

-και επειδή ο δικός του ψευτοεπαναστατικός καναπές δεν ξέρει από πηγές. Τις φώτο που βάζει,προτείνω να τις αναφέρει από που τις πήρε. Λέμε τώρα.....

-Τέλος η απαράδεκτη ευχή-κατάρα του για τα μαγαζιά είναι το αποκορύφωμα της απρέπειας αλλά και της μικρότητας του.
Ντροπή...

Magos Gsisspor είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Magos Gsisspor είπε...

Ας μην είμαστε τόσο επιθετικοί με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Εϊναι ολοφάνερο ότι ο χοντρούλης εμποράκος έχει πρόβλημα πολυδιάστατο. Η ομάδα του πάλι πάτωσε, το μαγαζί δεν τράβηξε, το κόμμα τον απογοήτευσε, ενώ αν κρίνω και από τα σεξουαλικά σχόλια, μάλλον και εκεί παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, γι αυτό μάλιστα και προτιμά να χυδαιοτροπεί λάγνα στο μπλογκ του.Παρεπιπτόντως αρκετοί μπλογκερς τον έχουν τιμήσει ίσαμε την τρίτη εκατοστάδα του blogs.sync ως ομογάλακτοι κοπροϊδεάτες.
Μετά από όλα αυτά θα ήταν τουλάχιστον γραφικό από μερους μας να ασχοληθούμε με το ότι υπέκλεψε τη φωτογραφία (που τρέχαμε μες στο κρύο να τραβήξουμε) χωρίς να αναφέρει την πηγή του. Αν κάνει έτσι όμως και ως έμπορας, μάλλον μαϊμού προϊόντα πουλάει.