6 Ιαν 2009

Ένας μείον ένας πόσο κάνει;



Ώστε ο σκοτεινός κύκλος του αίματος συνεχίστηκε. Τελικά ένας από τη μια πλευρά και ένας από την άλλη μάς κάνει μηδέν ή μήπως μας κάνει μια ακόμα πιο ανοιχτή πληγή;

Πριν λίγες μέρες ήταν ο Αλέξης, απέμεινε να αποκαλείται πια με το μικρό του όνομα, χάριν μιας αναίτιας οικειότητας που μέσω των μέσων μαζικής ένδυσης φορέθηκε κουστούμι σε όλους τους ακτιβιστές του καναπέως. Γίναμε όλοι νέοι, ανήσυχοι, ανυπόταχτοι και θύματα σαν τον Αλέξη.

Τώρα είναι ο Διαμαντής. Δικαιωματικά όλοι τον αποκαλούν με το μικρό του, δεν είχε προλάβει να επωμιστεί το ρόλο του προστάτη (ή τιμωρού) αστυνόμου, και εν τέλει, ακριβώς επειδή τον αποκαλούν με το μικρό του, αυτό που κυρίως επισημαίνεται είναι ο ρόλος ενός ακόμα νέου ως άτυχο θύμα κι όχι η αστυνομική του ιδιότητα. Αυτήν, εξάλλου, πρώτα απ΄όλους δεν τη σεβάστηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί που τον έστειλαν έρμαιο να φυλάει μια αμαρτωλή πόρτα σε μια θερμή περιοχή της πόλης.

Ο πρωθυπουργός πάλι αναφέρθηκε πως θα δράσει "με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα". Πρόσθεσε όμως και κάτι άλλο, πως "οι σφαίρες οι σημερινές πλήττουν τη Δημοκρατία και την κοινωνία", ερχόμενος σε αντιδιαστολή με την άλλη σφαίρα, της αντίστροφης φοράς, του Αλέξη, για την οποία είχε ψελλίσει κάτι περί τιμωρίας που αρμόζει στους ενόχους, πάντως δεν εντόπισε ρήγματα στη δημοκρατία όπως σήμερα.

Και δήλωσε τότε, στις αρχές του Δεκέμβρη και κάτι άλλο: "η πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί τέτοια τραγωδία." Αν ήταν ρόλος σε αρχαίο δράμα ο πρωθυπουργός θα ήταν το "τραγικό πρόσωπο", αυτός που προκαλεί την ύβρη και τελικά τιμωρείται.

Ένα μήνα μετά η τραγωδία επαναλαμβάνεται και είναι μάλιστα και χειρότερη, γιατί εδώ δεν έχουμε αναρχικούς ούτε αντιεξουσιαστές, αλλά στυγνούς εκτελεστές που κάποιοι βαφτίζουν τρομοκράτες και κάποιοι προβοκάτορες ή παρακρατικούς. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει στο θίασο ο από μηχανής θεός (αν εξαιρέσουμε τις ψυχωσικόμορφες δηλώσεις του κ.Γιανναρά για έναν Πούτιν που μας χρειάζεται) μένουν μόνο οι δηλώσεις του Δεκεμβρίου να αιωρούνται ειρωνικά πάνω από δύο παιδιά-θύματα, ένα θωκομανή θίασο που δεν παραιτείται ποτέ και μια αστυνομία που έχει φτάσει στον πάτο της αξιοπιστίας και της κοινωνικής της αποδοχής.

Λίγο οι εμπρηστικές δηλώσεις του αήθη δικολάβου, λίγο οι κουκουλοφόροι ασφαλίτες, για τους οποίους ακόμη ο υπουργός να αποφανθεί αν ήταν τέτοιοι ή απλά κάποιοι περαστικοί αναρχικοί που έκαναν ένα τσιγάρο με τους αστυνόμους, λίγο τα χαλασμένα μήντια που απέκρυψαν βίντεο με ξυλοδαρμούς αστυνομικών γιατί "δεν πουλάνε", φτάσαμε στο επονείδιστο της ιδιότητας του αστυνόμου και στον προσδιορισμό "μπάτσος" να κατονομάζει αδιάκριτα τίμιους και άτιμους, δολοφόνους και ιδεολόγους, ένστολους και παρακρατικούς.

Κι επειδή η καραμέλα της δημοκρατίας αφήνει πικρή γεύση ας μιλήσουμε για την καραμέλα της απειλής του πολίτη. Ποια σφαίρα τελικά αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για έναν πολίτη; Αυτή που τον σημαδεύει από το όπλο ενός αστυνομικού ή αυτή που σημαδεύει ένα νεοσσό αστυνόμο από ένα καλάζνικοφ υπόπτου προέλευσης;

Γιατί υπόπτου; Ας σκεφθούμε όλοι ποιοι ωφελούνται από την εκτέλεση του αστυνόμου, ας ρίξουμε και μια ματιά στα blogs (γιατί τα ΜΜΕ ακόμα συσκέπτονται τι θα φέρει περισσότερες διαφημίσεις), εκεί όπου τα νεοορθόδοξα και εθνικιστικά ιστολόγια σηκώνουν πάλι το στίλβον κεφάλι τους και θα προβληματισθεί καχύποπτα...

Αφιερωμένο στο -τουλάχιστον τίμιο- σχόλιο του Parospress (και στις αντιρρήσεις που προκαλεί) και στην ημέρα ΠΑΜΕΤΥΧΤΥ (Πανελλήνια Μέρα Τυφλού Χτυπήματος) της εξοργισμένης Αντιπάριας Φωνής.

5 σχόλια:

Antipariafwni είπε...

mas xenihtises kala htes ala pou mialo gia sholio 3 ta mesanihta, afta einai sports gia trolls, tespa ena post sigoura pou mas dihnei oti sigoura i diahiristiki omada tou antiparos-blog den einai monoplevri...apantisi isos se osous gelasan kai se eipan eretiko, anamesa se aftous eimai kai egw, to pernw piso, kai elpizw na min theseis se efarmogi aftin tin fwra ton kanona tou gewrgele!!!kali hronia antiparos blog se agapame to xereis kai dikaia se katataxe me diafora ws to kalitero blog tis antiparias blogosferas gia to 2008!!

Ibis είπε...

"οι σφαίρες οι σημερινές πλήττουν τη Δημοκρατία και την κοινωνία"

H gnwsth karamela.....Xthes akousa toys politikous kai OLOI aneferan akrivws to idio pragma....OLOI toys
Ousia mhden....maskes pantou....
Sta ptwmata paidiwn epidiwkoun thn polwsh kai ton laikismo....Tragiko ;-(

Symfwnw apolyta me tis apopsh tou post

Ibis είπε...

epanerxomai me ena kommati apo to arthro to kyriou Koyloglou apo to tvxs.gr

''Οι πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες εξελίχτηκαν τα γεγονότα ξεχάστηκαν τελείως από τις κοκορομαχίες στα τηλεοπτικά παράθυρα: η τρομοκρατία έκανε απειλητικά την εμφάνισή της πάνω από τη χώρα.''

To prosthetw sto proigoumeno post legontas pws h tromokratia einai h kalws doylemeni maska pisw apo thn opoia krivontai politikes kai koinwnikes eythines......Den einai mono topiko to fainomeno....Sthn mesh anatolh to fainomeno kyriarxei

Oloklhrwmeno to arthro edw
http://www.tvxs.gr/v2729

Ανώνυμος είπε...

http://www.foititakos.gr/blog/2009/01/epithesi-se-astinomiko/


pisteyv pws 8a to breite endiaferon. kai sxetizetai amesa me to parapanw.

Ανώνυμος είπε...

Αναρτήθηκε στο Εγχοιρίδιο 9/1/09
Αυτοί πυροβόλησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη

Από Carolos Key,


Φτου σας ξεφτήλες Γκεμπελιστές των καναλιών και των ιστολογίων. Ανακαλέστε τα “κοράκια” σας που τριγυρνάνε σαν την άδικη κατάρα πάνω από τα κεφάλια του αστυνομικού και της οικογένειας του να τσακιστούν να φύγουν από τον Ερυθρό Σταυρό. Γιατί τους στείλατε εκεί; Για (παρα)πληροφόρηση και ενημέρωση; Βγήκαν ξανά πριν από λίγο όλοι οι σύγχρονοι χάροι με το μικρόφωνο, αντί για δρεπάνι, να ανακοινώσουν ότι ο αστυνομικός εισήχθη ξανά εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Που είναι η πληροφόρηση ρε αλλοτριωμένοι Νεάτερνταλ; Μήπως πληροφορείτε τον κόσμο να πάει για να βοηθήσει στο χειρουργείο; Φτου σας χαιρέκακα ερπετά.

Γιατί είναι όλα τα κοράκια μαζεμένα στον Ερυθρό Σταυρό; Για να μεταδώσουν ευχάριστο γεγονός μήπως; Φοβούνται μήπως ο αστυνομικός γίνει καλά και πάει σπίτι του σήμερα ή αύριο; Η μήπως γίνει καλά και φύγει μέσα στην νύχτα και δεν προλάβουν να έχουν την πρώτη δήλωση;

Βρωμάει ψοφίμι στη πόλη και σαπρία παρασιτεί παντού…Ναι, είμαι κυνικός, γιατί όλοι αυτοί που τριγυρίζουν τις εμπλεκόμενες οικογένειες “διψούν” για αίμα.. ο θάνατος βλέπεις πουλάει περισσότερο..

Οι ίδιοι που “δολοφόνησαν” τον Αλέξη, γιατί το παιδί δεν το σκότωσε η σφαίρα του αστυνομικού αλλά θα επανέλθουμε σύντομα σε αυτό, προσπαθούν καθημερινά να “δολοφονήσουν” και τον αστυνομικό προσδοκώντας ότι θα είναι “εκεί” για να χύσουν “κροκοδείλια δάκρυα” και να δυναμιτίσουν με τους επικήδειους, που έχουν ήδη συντάξει, προσδοκώντας ένα νέο φαύλο κύκλο αίματος.

Και εσείς lumpenproletariat, οι ακόμα χειρότεροι, αρθρογράφοι και κάτοχοι ιστολογίων ανδράποδα και φερέφωνα των ΜΜΕ γιατί αναπαράγετε άκριτα, ως κλειδοκύμβαλα αλαλάζοντα, ότι ξέρασμα σας σερβίρουν. Θέλετε να γίνετε Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη; Αλλά αν δεν υπήρχατε εσείς δεν θα υπήρχαμε εμείς. Και μια μικρή αποκάλυψη.. το Εγχοιρίδιο δημιουργήθηκε όταν μετά το θάνατο του Αλέξη κάποια ανάξια χαρακτηρισμού άτομα έκαναν “πάρτυ” γιατί ο χαμός του παιδιού τους οδήγησε σε ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Μόλις θα βγει ο αστυνομικός από τον Ερυθρό Σταυρό και γυρίσει στο σπίτι του θα παρουσιάσουμε αυτούς που “δολοφόνησαν” του Αλέξη αλλά και όσους προσπαθούν να δολοφονήσουν καθημερινά τον αστυνομικό. Διαμαντή κράτα γερά παιδί μου..

2 Θερμές παρακλήσεις :

Πρώτον: Όσοι έχετε την δυνατότητα, προσφέρετε αίμα ΣΗΜΕΡΑ. Είναι το σημαντικότερο δώρο για τον αστυνομικό αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Δεύτερον: Δικηγόρος ή ομάδα δικηγόρων να αναλάβει αφιλοκερδώς τον αγώνα των προσώπων, που άμεσα ή έμμεσα επηρεάστηκαν από τα δύο περιστατικά, ενάντια σε ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από ΜΜΕ και Ιστολόγια οδηγώντας στο παρόν τέλμα.

Το Εγχοιρίδιο δεν θα ανεβάσει καμία είδηση σχετικά με την πορεία της υγείας του αστυνομικού όσο είναι στο νοσοκομείο. Η πρώτη σχετική ανάρτηση θα γίνει όταν ο αστυνομικός θα γυρίσει σπίτι του.

Σε αυτό το ιστολόγιο θα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Χάρες δεν έχει σε κανέναν. Κανάλι ή ιστολόγιο που καπηλεύεται τον πόνο των προσώπων που άμεσα ή έμμεσα επηρεάστηκαν από τα δύο περιστατικά θα μας βρει απέναντι του.