15 Δεκ 2008

ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ...


Ανώτερη δύναμη; Μας τελείωσε... Πρώτα ήρθε η συνέντευξη του Ντάνιελ Ντένετ (Δεν χρειάζομαι έναν "μπάτσο στον ουρανό" για να ζήσω ενάρετα), ύστερα ήρθε κι η Αντιπάρια Φωνή (διάσημη πια ελέω συνέντευξης στα "Νέα Πάρου-Αντιπάρου") να μας υπενθυμίσει τα αποκαλυπτικά ντοκυμαντέρ Zeitgeist I και ΙΙ, που αποδομούν θρησκείες, ΜΜΕ, χρηματολαγνείες και διδυμοπυργίες.

Μα καλά ρε άθεοι αναρχοαριστεροί εωσφόροι, τώρα μας το λέτε, που έχουμε ήδη παραγγείλει το έλατο (θα πυρποληθεί έτσι κι αλλιώς από την αναβράζουσα νεολαία του Αντιεξουσιαστικού Πυρήνα Αντιπάρου πΧ - προ χριστουγέννων) και τη φάτνη (θα διατηρηθεί καθώς βρίσκουν καταφύγιο τα αδέσποτα νεογέννητα γατάκια) για το κάστρο; Και τι θα γιορτάζουμε τώρα στις 25 Δεκέμβρη;

Δείτε τα βίντεο που έχουν αναστατώσει το διαδίκτυο (αλλά έχουν θαφτεί από τα συμβατικά ΜΜΕ) - με ελληνικό υποτιτλισμό στα παρακάτω links:

Zeitgeist I
Zeitgeist II (Addendum)


Μια που αναφερθήκαμε και στην συνέντευξη του γείτονα blogger ας κάνουμε και λίγα σχόλια παραπάνω:
Καταρχήν οι απαντήσεις αποδεικνύουν τη δυναμική που κρύβουν οι νέοι άνθρωποι και οι προοδευτικοί γενικότερα. Ταυτόχρονα γίνεται σαφές μέσω των απαντήσεων ότι η σύγχρονη πολιτική σκηνή (του αντιπάριου μικροκόσμου και της χώρας γενικότερα) δεν είναι καθόλου μα καθόλου ελκυστική για αυτούς (και πώς να είναι...). Η προβολή τέλος ενός ιστολογίου μέσα από τις σελίδες μιας εφημερίδας, έστω και όψιμα, τιμά όλους όσους ασχολούνται με αυτή τη μορφή της επικοινωνίας, και ανοίγει ακόμα περισσότερες προοπτικές στο συγκεκριμένο χώρο του Παριανού διαδικτύου.

(Στο κομμάτι που γίνεται αναφορά στο antiparos-blog η εφημερίδα κάνει φάουλ, αφού διατυπώνει ως ερώτηση μια πρόταση από αυτό εδώ το άρθρο, που δεν είναι ωστόσο ταυτόσημη με το νόημα του πρωτοτύπου. Ο blogger βέβαια απαντά ευφυώς και τελικά μένει η γεύση μιας επιτυχημένης συνέντευξης)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως έπρεπε δηλαδή, να γίνει η ερώτηση. Αναφέρομαι στην τελευταία σας παρατήρηση, για την εφημερίδα.

Magos Gsisspor είπε...

Όπως ακριβώς διατυπώθηκε στο κείμενο.
Ας μηντο συνεχίσουμε όμως, είναι δευτερεύον. Σημασία έχουν οι απαντήσεις του blogger κι όχι τόσο οι ερωτήσεις. Και βέβαια κατά τ'άλλα πρόκειται για μία πολύ πρωτότυπη προσπάθεια που κάνει καλό σε όλα τα blogs της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

ok.