26 Οκτ 2008

Πασόου και δέος



Πολύ κακό για το τίποτα...
Σε έναν χώρο πραγματικά αφιλόξενο για εκδηλώσεις τέτοιαν εποχή συγκεντρώθηκαν 100-150 άτομα. Οι πιο πολλοί ψηφοφόροι του κόμματος, κάποιοι περαστικοί που κοντοστάθηκαν, σκεπτόμενοι που προσήλθαν διερευνητικά, βαριεστημένοι που βρήκαν απασχόληση μέχρι να αρχίσουν τα τηλεοπτικά παράθυρα των ειδήσεων. Το κρύο ήταν τσουχτερό και έτσι έτυχε ανταπόκρισης (και χειροκροτήματος) η ατυχής δήλωση του κ. Ρόβλια ότι η αίθουσα Καλουδά δεν τους δόθηκε σχεδόν ετσιθελικά και ότι "άμα αλλάξουν τα πράγματα" η αίθουσα θα διατίθεται σε κάθε κόμμα και παράταξη, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε δραστηριότητα. Ατυχές και συνάμα τρομακτικό στο άκουσμα, αλλά και άτοπο αν αναλογιστεί κανείς την πρόσφατη δέσμευση της σχολικής επιτροπής.

Η συζήτηση αναλώθηκε κυρίως στα σκάνδαλα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Ήταν σα να παρακολουθείς ένα βουλευτή να μιλάει σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ. Η εντύπωση αυτή, της τηλεοπτικού τύπου ομιλίας, επιβεβαιώθηκε όταν το λόγο πήραν οι πολίτες. Το show του Πάρη ήταν το κλου της εκδήλωσης. Δικαιωματικά αξίζει ένα πεντάλεπτο σε κάποιο ραδιοσταθμό της περιοχής.

Αν αξίζει να σταθεί κανείς σε κάτι είναι το κλίμα συσπείρωσης που φανερά επεδίωξαν να δημιουργήσουν οι δύο βουλευτές και το προεκλογικού τύπου ύφος στο λόγο τους. Όπως και το ότι αναφέρθηκαν στην Αντίπαρο ελάχιστα έως καθόλου (κάτι είπε ο κ.Ρήγας για τις αφαλατώσεις και για την ανάγκη μιας αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά τίποτα άλλο).

Όχι, δεν έπαιξε τελικά το "χέρια ψηλά".

(μία σάτιρα για το θέμα είναι αρκετή- εξάλλου είχαμε κι άλλη εκδήλωση το Σ-Κ που θα την αναλύσουμε με το γνωστό γλαφυρό τρόπο το απόγευμα: νεοευσεβείς μείνετε μακριά...)




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω γιατι αλλα η τοπικη επιτροπη πασοκ παρου-αντιπαρου κανει απανωτα τοσα λαθη!!!!!!!!!
ποιος ενημερωσε λαθος τους βουλευτες ? η αρνηση αυτης αλλα και οποιασδηποτε πολιτικης κομματικης συζητησης απο οποιοδηποτε κομμα, σε αιθουσα του σχολειου, δεν ηταν αποφαση της κοινοτητας αλλα ηταν ομοφωνη αποφαση του Δ.Σ. του συλλογου γονεων και της σχολικης επιτροπης παιδειας που ειναι υπευθυνη για το σχολειο.
το σχολιο λοιπον του ομιλητη ηταν ατυχες το οτι δηλαδη οταν γινει το πασοκ κυβερνηση η αιθουσα θα δινεται σε ολα τα κομματα.
αλλωστε τα περισσοτερα μελη που πηραν αυτη την αποφαση δεν ειναι και τοσο δεξιων συντηρητικων φρονηματων.
οσο για την συζητηση θα προτιμουσα να επικεντρωνονταν στην εισηγηση του λεβεντακη, δηλαδη προτασεις και λυσεις στα προβληματα της αντιπαρου.
το βατοπεδιο ειναι γαλαζιο αλλα καπου στο βαθος υπαρχει και λιγο πρασινο χρωμα.
ενας ουτε δεξιος ουτε πασοκος παρατηρητης

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ?
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ?
ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ?
ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ?
ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ?

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ "ΟΡΑΜΑ" ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ "άμα αλλάξουν τα πράγματα" η αίθουσα θα διατίθεται σε κάθε κόμμα και παράταξη, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε δραστηριότητα.?
ΣΕ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ?
ΣΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΝ ΘΕΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΑΜΦΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ?
ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ. ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ,ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ..



ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.
ΑΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.....

Ανώνυμος είπε...

ο ρηγας και ο ροβλιας δεν ηρθαν να πουν κατα της μανετα ουτε να πουν για τα πολλα προβληματα της Αντιπαρου . Η ανακοινωση που ειδαμε ολοι αλλα εγραφε . Εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβα . Γιατι λοιπον ολοι αυτη η βαβουρα ? Μηπως να κερδισουμε εντυπωσεις ? Πειτε και κανενα ευχαριστω κυριε προεδρε του Δ.Σ. σε ενα συλλογο που ειναι παντα διπλα σε Δημοτικο , Γυμνασιο , Ιατρειο & οπου μπορει τελος παντων .