23 Σεπ 2008

Ανακύκλωση και στην Αντίπαρο (θα ανακυκλώνονται και οι εγκέφαλοι;)



Αν όλα πάνε κατ'ευχήν η ανακύκλωση θα ξεκινήσει και στο νησί της Αντιπάρου.

Νωθρά στη αρχή, με κατοίκους διστακτικούς για το τι πετάνε πού και ποιος πετάει τι (και ποιον).
Με κοινοτικούς υπαλλήλους και τοπικούς άρχοντες που θεωρούν ότι η εκπαίδευση του πληθυσμού, αυτή που κράτησε μήνες στην Πάρο, εδώ είναι ζήτημα λίγων λεπτών.

Και κυρίως με μια βεβαιότητα ότι η κίνηση αυτή θα σώσει τον πλανήτη. Η μετακύλιση κοινωνικών ευθυνών που σαν παγκόσμια αύρα κυκλοφορεί, επιτάσσει (όπως λέει κι ο γενειοφόρος καλλιτέχνης-περσόνα στα δεξιά) ότι για την παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή, το λιώσιμο των πάγων, την άνοδο της θερμοκρασίας, το οικονομικό κραχ και όλα τα συναφή, δεν ευθύνεται καμία βιομηχανία, κανένας πόλεμος, καμία κυβέρνηση, αλλά εμείς κι εσείς που δεν ανακυκλώνουμε,δεν συμπιέζουμε τα σκουπίδια, δεν αλλάζουμε τους λαμπτήρες στο σπίτι μας και αφήνουμε στο stand-by την τηλεόρασή μας.

Έστω και σαν μία πρόταση προς το περιβάλλον που θα βελτιώσει το μικροκοσμό μας και θα κρύψει και τις ενοχές μας για την κοινωνική μας μυωπία, η έναρξη της ανακύκλωσης είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Ειδικά άμα μπούνε και κάδοι για ανακύκλωση των ληγμένων εγκεφάλων.

Επίσημη ημερομηνία τοποθέτησης των κάδων θα ανακοινωθεί η 6η Οκτώβρη. Οι κάδοι σε αρχική φάση θα είναι του Δήμου Πάρου, μέχρι να ευοδωθεί η σύμβαση της Κοινότητας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και να αποκτήσει τους δικούς της.

Ημερίδα ενημέρωσης του πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτώβρη (διοργάνωση: Τοπική Επιτροπή Αντιπάρου για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς) με ομιλίες ειδικών και προβολές, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου (αίθουσα Καλουδά), λίγο πριν την έναρξη της τοπικής Σινε-λέσχης 08-09.

Εδώ το φυλλάδιο που θα μοιράσει στους κατοίκους η Τοπική Επιτροπή (αρχείο .pdf, δεξί κλικ και "αποθήκευση ως...")


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι χρωμα θα εχουν οι καδοι ανακυκλωσης ληγμενων εγκεφαλων
για να μην μπερδευομαστε?

apneagr είπε...

βρε ποιος σας πιάνει τώρα, αυτό ήταν το μόνο και το ποιο σημαντικό που έλειπε από το νησί...

Magos Gsisspor είπε...

Οι κάδοι ανακύκλωσης εγκεφάλων θα είναι κρυμμένοι και καμουφλαρισμένοι. Ποιος θέλει άλλωστε να ανακυκλώσει εκουσίως τον εγκέφαλό του; Θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα σημεία από όπου περνάνε επίσημοι, πολιτικοί, κλπ κλπ (μη λέμε κάθε φορά τα ίδια) και τσουπ...πάρτους μέσα. Ίσως να βάλουμε κι ένα βούρδουλα εντός ώστε πριν την ανακύκλωση να πέφτει και ένα μπερντάκι επιμόρφωση.

Magos Gsisspor είπε...

Δημοσιεύουμε την επιστολή της αντιπολίτευσης σχετικά με την ανακύκλωση και τις δικαιολογημένες της επισημάνσεις:

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση ως συνήθως η Κοινοτική Αρχή Αντιπάρου ανακαλύπτει
την ανακύκλωση. Μετά από πιέσεις ετών από πολίτες, φορείς ,του συνδυασμού μας,
του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, προχωρεί στην εφαρμογή του προγράμματος Διαλογή στη πηγή-Ανακύκλωση με την ουσιαστική βοήθεια του παραρτήματος Αντιπάρου της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής
Κληρονομιάς.
ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ
Και καλούμε όλους τους πολίτες της Αντιπάρου να συμμετέχουν μαζικά
βοηθώντας έτσι ουσιαστικά το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.
Ελπίζουμε σύντομα να αρχίσει η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Πάρου-Αντιπάρου και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (χωματερής) καθώς επίσης
και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των δυο νησιών στον άλλο μεγάλο βοηθό
της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων: την κομποστοποίηση

Για τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Γιάννης Λεβεντακης
Αντίπαρος 22/09/2008

Magos Gsisspor είπε...

Ιδου και η ανακοίνωση συναυλίας από μέρους της κοινότητας υπέρ της ανακύκλωσης. Μην δίνετε σημασία στα συντακτικά λάθη, το χειρότερο θα είναι αμα σκάσει κανένας Σαλαμπάσης πάλι. Απ'ό,τι φαίνεται θα τιμήσουμε την ανακύκλωση των σκουπιδιών με μουσική-σκουπιδια. Αλλά πάλι, γούστα είναι αυτά. Όπως άλλωστε δήλωσε και η κ. Μαννέτα όταν κάποιος τη ρώτησε αν τέτοιους καλλιτέχνες (σαν το Σαλαμπάση) έφερνε παλιότερα και στο Δήμο Πειραιά: "αυτή είναι η δυναμική της Αντιπάρου. Τι θέλατε, να φέρω τζαζ;;;"


http://parianostypos.blogspot.com/2008/09/blog-post_2675.html

Ανώνυμος είπε...

η στρατιωτικη αρχη που ελεγε σε ενα προηγουμενο δελτιο τυπου
θα ειναι στη συναυλια?

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.......
σκέψου να το έβγαζε η κοινότητα