16 Σεπ 2008

Γυμνάσιο; Λύκειο; Υπάρχουν όλα στη virtual Αντίπαρο



Ελπίζουμε στ' αλήθεια το εξαγγελθέν Γυμνάσιο - Λύκειο Αντιπάρου, όπως ακριβώς εκστομίστηκε από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας και Εντέρου, να υπάρξει κάποτε και στην πραγματική ζωή κι όχι μόνο στην εικονική πραγματικότητα των πολιτικών εωσφόρων.

Μια εικονική πραγματικότητα που έχει ήδη φτιάξει μιαν άλλη Αντίπαρο με αφαλάτωση, βιολογικό καθαρισμό, αλιευτικό καταφύγιο, καλούς δρόμους, ανακύκλωση, δωρεάν ασύρματο internet, γήπεδο μπάσκετ, γυμναστήριο, Νοσοκομείο στο απέναντι νησί, άφθονο νερό και καθαρό αέρα.

Μιαν Αντίπαρο τόσο μακρινή από αυτήν που ζούμε εμείς. Και τόσο κοντά στην εικονική Αντίπαρο, αυτήν της πολιτικάντικης μανιέρας.


Μέχρι να περάσει το πρώτο παιδί την πόρτα του εξαγγελθέντος σχολείου δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε και να αμφιβάλλουμε.

Μας έχει εκχωρηθεί αυτό το δικαίωμα, χρόνια τώρα, από όλους τους παγκίτες πολιτικούς που τάζουν και ξετάζουν, διορίζονται και ανασχηματίζονται, διορίζουν και εξυπηρετούν. Και ποτέ δε χορταίνουν.


Η είδηση από τον κ. Μ. Βουτσίνο στην "Κοινή Γνώμη"
αριστερό κλικ και "άνοιγμα"

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Με αφορμή την επίσκεψη Στυλιανίδη…)

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε, με όνειρα για μαθητές και γονείς και με αισιοδοξία για εκπλήρωση ατομικών και συλλογικών στόχων.
Προφανώς και είναι θετικό ένας υπουργός και μάλιστα ο καθ’ ύλην αρμόδιος να επισκέπτεται τα νησιά μας, για να εγκαινιάσει σχολικές μονάδες που ξεκίνησαν προ τετραετίας, για να δει από κοντά τα προβλήματα της παιδείας και αναμενόμενες φυσικά οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες. Μόνο που όταν αυτές γίνονται με προφανή στόχο την πολιτική εκμετάλλευση και εντάσσονται στο πλαίσιο του μικροκομματικού ανταγωνισμού, χάνουν την αξία τους.
Στην πραγματικότητα, όπως και να τα δει κανείς, όπως και να ερμηνεύσει στατιστικές και αριθμούς, η κατάσταση της δημόσιας παιδείας δεν κρύβεται. Δεν κρύβονται τα κενά, όσο και αν εκτιμάται ότι φέτος στις Κυκλάδες είναι αρκετά λιγότερα, δεν κρύβονται οι συνθήκες εκπαίδευσης, που σε ότι αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις, τουλάχιστον για ορισμένα νησιά (Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη κ.α), είναι σε μεγάλο βαθμό ακατάλληλες. Δεν κρύβονται οι διάσπαρτες σε πολλά νησιά αίθουσες προκάτ, που καλύπτουν τις κτιριακές ανεπάρκειες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο. Η μετάθεση ευθυνών από την κυβέρνηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση και αντίστροφα, σχετικά με την έγκαιρη προετοιμασία των μελετών ή την έλλειψη κατάλληλων οικοπεδικών χώρων, λίγο ενδιαφέρει γονείς και μαθητές, που εκείνο που εισπράττουν είναι οι απαράδεκτες συνθήκες εκπαιδευτικής λειτουργίας, που αποτελούν το άλφα και το ωμέγα για τη στοιχειώδη παρακολούθηση και αφομοίωση του γνωστικού αντικειμένου.
Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τον κομματικό κομπασμό και ας κοιτάξουν να ξεμπλοκάρουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τον νομοθετικό κυκεώνα, για να προχωρήσουν ταχύτατα οι αποφάσεις κάλυψης των σχολικών εγκαταστάσεων, λαμβανομένης υπόψη και της δυναμικής αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, που σε ορισμένα νησιά είναι αξιοσημείωτη. Ας αυξήσουν σημαντικά τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για τη δημόσια παιδεία, γιατί η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά πόσο «δωρεάν» είναι η παιδεία που μας επιφυλάσσουν.

16/9/08 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
συν-κυκλαδικη πρωτοβουλια

Ανώνυμος είπε...

έμεινα άναυδος και όμως ξέρει ελληνικά η μανετα

Ανώνυμος είπε...

άσχημα πάλι τα νέα
άγονη και η σημερινή δημοπρασία
για τον βιολογικό

Ανώνυμος είπε...

μεγάλη μπουκιά να φας μεγάλο λόγο να μην πεις

Ανώνυμος είπε...

Η Πρόεδρος Μανέτα κανόνισε με τρεις εταιρειες να κατεβάσουν προσφορα για τον Βιολογικό (διαδικασία "μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων ή απ' ευθείας ανάθεση" όπως ονομάζεται στην νομοθεσία δημοσίων έργων), αλλά ο διαγωνισμός ήταν ΠΑΛΙ ΑΓΟΝΟΣ!!! Μα καλά, τι συνενόηση έκανε? Που τις βρήκε τις εταιρείες? Ποιους ρωτησε? Κρίμα το εργάκι....κρίμα και το χωριουδάκι...

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για όλους τους γραφικούς που μας περιστοιχίζουν και αλλοιώνουν την έννοια της πολιτικής όπως περιγράφει και το parospress στο post του.
Άγονη η σύμβαση λοιπόν, άγονη σαν τα μυαλά τους και την ηθική τους.
Όχι μόνο εδώ, μην χαμογελάτε οι πέραν του καναλιού. Τα άγονα μυαλά με τα μακριά χέρια και τη σιελλόροια στη σκέψη υπάρχουν παντού.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά μια καλή χακερια
τι αποκάλυψε τα περισσότερα σχόλιά
ο καλιτζακης τα γράφει μονος του
αφήστε τον να αυτοκτονήσει με την ησυχία του

Ανώνυμος είπε...

Το κοινοτικο συμβούλιο Αντιπάρου (η αλλιώς το κλουβί με τις τρελές)
αποφάσισε την παραχώρηση έκτασης στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων
για να χτιστεί λέει το ΣΚΟΛΙΟ.
Καλά ναρκωτικά παίρνουν ;

Μπράβο ξεφτέρια μου΄
Η επόμενη παραχώρηση να γίνει στη μονή ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
βοήθειά μας.
Να μη μας πουνε και άθεους