21 Αυγ 2008

Καταργήσαμε τον ιδρώτα: λόγω λειψυδρίας δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

Βοούν τα άρθρα λοιπόν στον τύπο για τη λειψυδρία, την αφαλάτωση και τα προβλήματα των νησιών. Ευτυχώς εδώ είμαστε, όπως πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει, μεταλλαγμένοι. Χάρη στο μαγικό ιερό καπνό της χωματερής το αντιπάριο είδος εξελίχθηκε πρώτο από τον υπόλοιπο κόσμο σε ανθρωποειδές που όχι μόνο δε διψά, αλλά κάνει εξοικονόμηση νερού και με πρωτότυπους τρόπους, κάνοντας περιττή την αφαλάτωση (καλύτερα, γιατί ακούστηκε κάτι για καταστροφή των κέδρων στο Σιφνέικο) , τα φράγματα κι όλα τα ανούσια που αναφέρονται από τους αδαείς δημοσιογράφους- ερευνητές.

Καταργήσαμε τον ιδρώτα κι έτσι εδώ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Έπεται η πόση του νερού των αιρκοντίσιον, η συλλογή και πόση ούρων και άλλων βιολογικών υγρών δικών μας και των πέριξ ζώων, η εμφύτευση λεπιών για να μειώσουμε την άδηλη (μέσω του δέρματος) αναπνοή, και πολλά άλλα τα οποία όλοι εσείς οι πολυάριθμοι φανς του αντιπαρος-μπλογκ, οι ευφυέστεροι όλων, καλείστε να εφεύρετε.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω προτεινω να πιουμε το αιμα των γαλαζοαιματων VIPS.

apneagr είπε...

εγώ πάντως έχω την λύση για τον καπνό της χωματερής που όποτε φυσάει αυτός ο σορόκος μας πνίγει να ανεβαίνετε εκ περιτροπής (κάτι σαν τα μονά-ζυγά) στον Σταυρό και να φυσάτε όλοι μαζί δυνατά...

Ανώνυμος είπε...

ξερετε οτι στις εκλογες του 2006 που η κυρια προεδρος πηρε 97% αυτοι οι κεδροι αρνηθηκαν να ψηφισουν?

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ερμούπολη, 8-1ουλ-08 Αριθμός Πρωτοκόλλου: 521

ΠΡΑΞΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΑΡ. 14 Ν.998/79
σε έκταση εμβαδού Ε=1.491,83 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Σιφνέικος Γιαλός», Κοινότητας Αντιπάρου, νήσου Αντιπάρου
•■-■'■'*.•'■■'
Ο Δ/ντής Δασών Ν. Κυκλάδων ■ > .
Έχοντας υπόψη: ΐ. Τις διατάξεις του αρ. 14 του Ν. 998/79(ΦΕΚ 289/Τ.Α729.12.79) "Περί προσωρινής επίλυσης αμφισβητήσεων επί δάσους ή δασικής εκτάσεως".
1. Τις διατάξεις των αρ.-3 και 4 του ίδιου ως-άνω Νόμου, που αναφέρονται στην έννοια και στον χαρακτηρισμό δασών ή δασικών εκτάσεων , ιων άρθρων 12•| 13, 38 και 74 του ιδίου νόμου, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και τροποποιήθηκαν με το Ν.3208/03 (ΦΕΚ 303/Α724-12-2003) καθώς και την πάγια νομολογία επί αυτών των θεμάτων .
2. Το αρ. πρ. 93925/9301/14.01.97 έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας και τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, που μνημονεύονται σ' αυτό, περί της έννοιας του εννόμου συμφέροντος.
3. Τις αρ. πρ. 87234/7539/03.09.97, 114959/855π.ε./12.01.2000, 88416/579πε/01.12.2000 και
;., 104385/809/28.11.01 εγκύκλιες διαταγές του Υπουργού Γεωργίας, που αφορούν οδηγίες σχετικά με τον
; χαρακτηρισμό εκτάσεων.
4. Την από 13/12/07 σχετική αίτηση της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, εκπροσωπούμενη από την Πρόεδρο
| της Κοινότητας Βαρβάρας Μανέτα-Φαρούπου
5. Την αρ. πρ. 1890/22-01-08 εισήγηση του Δασονομείου Νάξου και σχετική έκθεση φωτοερμηνείας
αρμόδιου υπαλλήλου της Υπηρεσίας μας καθώς και τη σύμφωνη γνώμη μας.
ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ
Κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερόμενου και σύμφωνα με την παρ. 1, άρ. 14 του Ν. 998/79 σε εφαρμογή του αρ. 3 του ίδιου Νόμου στον ακόλουθο χαρακτηρισμό χρήσεων γης, σε έκταση συνολικού εμβαδού 1.491,83 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Σιφναϊκος Γιαλός», κτηματικής περιφέρειας Κοινότητας Αντιπάρου της νήσου Αντιπάρου και απεικονίζεται στο από Νοε/07 τοπ. διάγραμμα του/της μηχανικού Χρήστου Αλιμπέρτη, με κλίμακα 1:200, στοιχεία: (ΑΒΓ.. .ΣΑ) που συνοδεύει την παρούσα πράξη μας ως αναπόσπαστο μέρος της καθώς και στο απόσπασμα πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5000, ως εξής:
Η εν λόγω έκταση είναι δασικής μορφής, κατά την έννοιατωνπαρ.2&3,του άρθρου 3, του Ν.998/79, όπως αυτέ^ αντικαταστάθηκαν Και πλέον ισχύουν με το Ν 3208/03, με έδαφος αμμώδες και τη δασική βλάστηση αποτελούμενη από άρκευθο) σε δενδρώδη και θαμνώδη μορφή να εμφανίζεται σε ποσοστό άνω του 30% χωρίς να αναγνωρίζονται στοιχεία παλαιότερης αγροτικής δραστηριότητας. Αποτελεί δε τμήμα ευρύτερη δασικής έκτασης, μεγαλύτερης των 0,3 ΗΒ. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες δασών και δασικών εκτάσεων, του άρθρου 4, του ως άνω νόμου υπάγεται ως προς την κατηγορία (1) στην περίπτωση (ε), ενώ ως προς την κατηγορία (2), στην περίπτωση (β).
Με την πράξη αυτή δεν θίγονται εμπράγματα δικαιώματα του Δημοσίου ή των ενδιαφερομένων και αυτή δεν αποτελεί στοιχείο απόδειξης ιδιωτικού εμπράγματος δικαιώματος.
Αντιρρήσεις κατά της παρούσας πράξης μας, μπορεί να ασκήσει ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και κάθε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, σε χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών σύμφωνα με την παρ. 3 του αρ. 14 Ν. 998/79 και την πάγια νομολογία, ενώπιον της Α'βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Ν. Κυκλάδων.
Περίληψη της πράξης αυτής, να δημοσιευθεί όπως ο νόμος ορίζει.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο Δ/ντής Δασών
Κωνσταντίνος Καταγάς Δασολόγος Α'
για περισοτερες πληροφοριες
βαρβαρα φαρουπου μανετα
22840 61570

Ανώνυμος είπε...

Προτεινω να εξοικονομησουμε νερο κανοντας απαλλοτριωση στην υδροφορα που αγοραζει το νερο 1,5 ευρω και το πουλαει 5 στις βιλες και τους κηπους. και να απαλλοτριωσουμε και την γεωτρηση που τους παρεχει αφειδως νερο τοσα χρονια θεωρωντας οτι ειναι αστειρευτη

Ανώνυμος είπε...

Να ψήσουμε το θαλάσσιο ελέφαντα χωρίς μουστάκι και να μαζέψουμε τα υγρά του ψησίματος να τα βάλουμε στις υδροφόρες να τα πουλαμε σε τιμη ευκαιριας

Ανώνυμος είπε...

Διοργάνωση βραδιών μπάνιου σε μπανιέρα, όπου – κατά το σαξονικό πρότυπο – οι πλύσεις θα γίνονται διαδοχικά στο ίδιο νερό, εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, οι πλύσεις μπορούν να είναι ταυτόχρονες με 2 ή και περισσότερους συμμετέχοντες, μπορεί δε η πατέντα αυτή να προωθηθεί και ως δράση αγροτουρισμού, πραγματώνοντας απόλυτα το τερπνό με το ωφέλιμο.
Οι επισκέπτες του νησιού να προτρεπόμαστε να λαμβάνουμε την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα υγρών κατά 90% από ζύθο (πλούσιο και σε δημητριακά) και κατά 10% από πόσιμο νερό, μέσω ειδικής καμπάνιας για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της παράλληλης προστασίας του νησιού.
Να δοθεί τέλος στην περιβαλλοντικά καταστρεπτική κόντρα ξούρα, ενώ δύναται να επιτρέπεται το τριμάρισμα.
Να ξεριζωθούν όλα τα δέντρα και φυτά του νησιού, ώστε να μην απορροφούν νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα.
Αδελφοποίηση της κοινότητας με μια αντίστοιχη ινδιάνικη, ώστε να μεταφερθεί το know-how του χορού της βροχής.
pny

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο πουλάκι είπε ότι άρχισαν και οι μυνήσεις γιά τη χωματερή και τα καλύτερα έπονται.

Ανώνυμος είπε...

μυνηστε τους μυνηστε τους στις δικες
ξεφτιλιστε τους

Ανώνυμος είπε...

στης χωματερης τα χρονια και της διψας τον καιρο........
τον κακο τους τον καιρο

Ανώνυμος είπε...

χρονια μας ταζουν βιολογικους αποχετευσεις αφαλατωσεις μαρινες
αναπλασεις ρε σεις μηπως μας εχουν περασει για μαλακες?

Ανώνυμος είπε...

με κεινη τη ρημαδα την ανακυκλωση
τι γινεται?

Ανώνυμος είπε...

θα γινει λεει ο βιολογικος.....
και ετσι ο καθενας θα παιρνει τον βοθρο του και θα πηγαινει να τον αδειαζει εκει

Ανώνυμος είπε...

Δεν ιδρώνει τ' αυτί του


Ρώτησε κάποτε μια γυναίκα τον Ασκληπιό, με ποιο τρόπο θα κάνει το φίλο της να την αγαπήσει. "Να τον κλείσεις σ' ένα πολύ ζεστό δωμάτιο - τη συμβούλευσε εκείνος - κι αν ιδρώσουν τ' αυτιά του, θα σ' αγαπήσει, αν δεν ιδρώσουν, μην παιδεύεσαι άδικα". Από την περίεργη αυτή συμβουλή του Ασκληπιού, έμεινε ως τα χρόνια μας η φράση "δεν ιδρώνει τ' αυτί του", που τη λέμε συνήθως, για τους αναίσθητους και αδιάφορους.

Ανώνυμος είπε...

δεν εγινα παπας να αγιασω εγινα για
να περασω
εγω καλα παντρευτηκα ας κλαιει οποιος με πηρε