17 Αυγ 2008

Η αργία μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου


ΑΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ



Λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία και,

λόγω της σοβαρού θέματός της, δημοσιεύουμε αυτούσια.

Παρότι το antiparos-blog δεν είναι ειδησεογραφικό ιστολόγιο,

δε μπορεί παρά να δημοσιεύσει μια τόσο σοβαρή επιστολή.

(και βέβαια κάθε σοβαρή παρέμβαση - αντίλογος

από τους θιγομένους είναι ευπρόσδεκτη)


Αγαπητέ blogger

Επειδή είσαστε το μοναδικό εν ενεργεία -και εξαιρετικό- blog της Αντιπάρου

Σας παρακαλούμε να αναρτήσετε την ανακοίνωση του συνδυασμού μας προς ενημέρωση των πολιτών του διαδικτύου

Τον άρχοντα , τριών δει μεμνήσθαι
Πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει ,
δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει ,
τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.

Ο υπουργός εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος την ουσία της απόφασης του πειθαρχικού συμβούλιου της περιφέρειας που είχε καταδικάσει τη με δικαστική απόφαση πρόεδρο της Κοινότητας Αντιπάρου σε 4τράμηνη αργία για βαρεία αμέλεια, λόγω της μη χορήγησης στοιχείων μεταδημοτεύσεων, επέβαλε αργία ενός μηνός πιστοποιώντας ότι η εμπέδωση της διαφάνειας στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και η διασφάλιση εγγυήσεων χρηστής διοίκησης αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη.

Η σε αργία πρόεδρος Αντιπάρου αλλά και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας οφείλουν να αντιληφτούν ότι οι εποχές της δεκαετίας του '60 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ότι, λόγω του εντελώς οριακού αποτελέσματος, για να αποκτήσουν την δημοκρατική νομιμοποίηση του ρόλου τους ως πλειοψηφία πρέπει να ελεγχθούν οι μεταδημοτεύσεις και η νομιμότητα του εκλογικού σώματος των εκλογών του 2006, διότι διαφορετικά το ζήτημα της λαϊκής κυριαρχίας στην Αντίπαρο παραμένει εξαιρετικά μετέωρο.

Τα σοβαρότερα έπονται……..

Αντίπαρος 17/8/2008

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Για τον συνδυασμό

Ενότητα ανάπτυξη δημιουργία

Γρίσπος Κώστας



Από το έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών

Αποφασίζουμε
Αποδεχόμαστε εν μέρει την από 4.4.2008 προσφυγή της κας Βαρβάρας Φαρούπου-
Μαννέτα Κυκλάδων κατά της αριθμ. 3081/ 20.3.20Ο8 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μειώνουμε την πειθαρχική ποινή της αργίας των τεσσάρων (4) μηνών που της επιβλήθηκε με την προσβαλλόμενη απόφαση σε πειθαρχική ποινή της αργίας ενός (1) μηνός για τους ανωτέρω λόγους.(...)
Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Κοινότητα Αντιπάρου, σε δύο αντίγραφα, με την υποχρέωση να επιδοθεί το ένα στην προσφεύγουσα κα Βαρβάρα Φαρούπου- Μαννέτα, Πρόεδρο Κοινότητας Αντιπάρου, με την παράκληση το αποδεικτικό επίδοσης να σταλεί στην Υπηρεσία μας.
Κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της στο Συμβούλιο της Επικρατείας,
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ

όλη η απόφαση εδώ


σχετικά άρθρα:

Το άρθρο του κ. Αρκουλή στην Κοινή Γνώμη της 18.08.08

Ένας Σουπερμαν δήμαρχος

4 μηνών αργία στην κοινοτάρχη της Αντιπάρου

Η απάντηση της πλειοψηφίας (Μάρτης 08)

Η απάντηση του κ. Λάβδα

Επιστολή Ρήγα

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αντίπαρος


25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και ενα συντομο ανεκδοτο τι ειπε ο παρουσος οταν ανελαβε την προεδρια της αντιπαρου
boys pray for me

Ανώνυμος είπε...

και εν μεσων αυτων ακυβερνητα τα σκουπιδια φλεγονται στη χωματερη
στελνοντας δροσια υγειας στο χωριο

Ανώνυμος είπε...

Μ Α Λ Α Κ Ι Ε Σ.....

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες, οι: Τοπωνύμιο του Δημοτικόυ Διαμέρισματος Μαλακίων του Δήμου Νικηφόρου Φωκά του Νομού Ρεθύμνης. Αποτελείται απο τα χωριά Άνω Μαλάκιον και Κάτω Μαλάκιον, με αριθμό κατοίκων κατα την απογραφή του 2001, 107 Άνω Μαλάκες και 89 Κάτω Μαλάκες αντίστοιχα.

Magos Gsisspor είπε...

Χάρις στην επεξήγηση του ανώνυμου 8:36 ο προηγούμενος ανώνυμος λιγόψυχος γλιτώνει τη διαγραφή του σχολίου του και του απομένει μόνο ο χαρακτηρισμός επιστρεφόμενος.

Ανώνυμος είπε...

Φταίνε τα τραγούδια της φταίει κι ο λυράρης, φταίει κι ο ίδιος ο λαός γιατί είναι μαραζιάρης

Ανώνυμος είπε...

καλα λιγη δημοκρατικη τσιπα δεν εχει πανω της?

Ανώνυμος είπε...

Η δημοκρατια ειναι ενα ονειρο γλυκο για τους αδυναμους και ενας εφιαλτης για τους δυνατους.Και επειδη ειναι ονειρο οι μεν δεν θελουν να ξυπνησουν
οι δε δεν θελουν να ξυπνησουν οι μεν.

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο 52 του συνταγματος

Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας,τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

εδω χανομαστε και το μυαλο σας
στο sex

Ανώνυμος είπε...

Ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανήξερο

Ανώνυμος είπε...

θα τους βαλουμε στο περιθωριο απλα και μονο με τη νομιμοτητα

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει αφού παρεξηγηθήκατε με την χιουμοριστική μου φράση "φάρδουλα" και μου διαγράψατε το σχόλιο μου βάζω νέο σχόλιο και λέω: ΠΑΡΟΥΣΟΣ-ΠΑΡΟΥΣΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

σαφως καλυτερος περισσοτερα πραγματα
θα ειχαν γινει 6 χρονια τωρα αλλα τον παραμυθιασε και αυτον η πολυπειρος
απο τον περαια

Ανώνυμος είπε...

σε λιγο θα εχετε και την αποφαση του υφυπουργου νακου και θα δειτε εκει
παραμυθι μεχρι οτι εδωσε οναμαστικο
καταλογο μεταδημοτευσεων ισχυριζεται
ο αρχιερεας του ψευδους

Ανώνυμος είπε...

στις 15 γεναρη ο νακος εστειλε σε ολους τους δημους εγκυκλιο και ελεγε
ως στις 30 γεναρη οι δημοι να κανουν
αιτηση για προσθετο προσωπικο και οι
εκπροθεσμες αιτησεις δεν θα ληφθουν υποψη το ξεφτερι εκανε κανενα μηνα
να διαβασει την εγκυκλιο εκανε αιτηση
τον φλεβαρη και μετα ακουστε της εφταιγε η περιφερεια το υπουργειο ευτυχως οχι ο φαρουπος
τα ξερει αυτα ο παρουσος?

Ανώνυμος είπε...

αποφαση υπουργειου εσωτερικων
. 7 Επειδή, με το υπ' αριθμ. 70661/ 28.12,2006 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών είχε δοθεί εντολή προς τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να υην αρνούνται τη χορήγηση Π πρόσβαση των ενδιαφερομένων σε στοιχεία που τηρούνται σε αυτούς (όπως πχ μεταδημοτεύσεις) τα οποίο είναι αναγκαία να το βάσιμο άσκησης προσφυγών κατά πράξεων που αναφέρονται στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές επισημαίνοντας ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει κρίνει οτι τα στοιχεία που αναφέρονται στις μεταδημοτεύσ&Γ δεν αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και επομένως είναι ηροσβάσιμα διοικητικά έγγραφα κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 2690/1999 (Α' 451 Με το ίδιο έγγραφο δίνονταν εντολή στους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών να προβούν σε κάθε αναγκαίο ενέργεια εντός του πλαισίου εποπτείας των ΟΤΑ α' βαθμού της περιφέρειας τους και εάν συνέτρεχαν λόγοι, μέσα στα όρ^α των υφιστάμενων, για την περίπτωση αυτή, υποχρέωση τους να εφαρμόσουν τις διατάξεις των άρθρων 142 επ. του ν. 3463/ 2006 (ΚΔΚ).
8. Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι ο κ. Κων/νος Γρΐσπος υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος με τις από 9.8.2006 και 12.10.2006 αιτήσεις του προς την Κοινότητα Αντιπάρου ζήτησε τον ονομαστικό κατάλογο των μεταδημοτεύσεων της τελευταίας τετραετίας και τα δικαιολογητικά αυτών. .
9. Επειδή, η κα_ Βαρβάρα Φαρούπου- Μανέτα, Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου, Νομού Κυκλάδων στις ανωτέρω αιτήσεις χορήγησε μόνο τον ονομαστικά κατάλογο των μεταδημοτεύσεων, χωρίς να χορηγήσει, ως όφειλε, και τα αιτηθέντα δικαιολογητικά αυτών.
10. Επειδή, κατόπιν της διεξαγωγής των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2006, ο κοινοτικός σύμβουλος της Κοινότητας Αντιπάρου, κ, ίωάννης Λεβεντάκης με την. από 24.5.2007 αίτηση, καθώς και ο κ. Κων/νος Γοίσπος ο οποίος δεν εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος με την από 16.4.2007 "νέα αίτηση, ζητούσαν, ξανά, τον ονομαστικό κατάλογο και τα δικαιολογητικά των μεταδημοτεύσεων της τελευταίας τετραετίας.
11 Επειδή, αντιπαρου
η κα Βαρβάρα Φαρούπου- Μανέτα, Πρόεδρος της Κοινότητας Νομού Κυκλάδων αρνήθηκε και πάλι να χορηγήσει τα στοιχεία που
αιτούνταν οι ανωτέρω (αριθμ. 2146/ 27.6,2007 έγγραφο της Κοινότητας Αντιπάρου), προβάλλοντας λόγο ότι δεν συντρέχουν λόγοι οτο πρόσωπο τους που να θεμελιώνουν έννομο συμφέρον για τη χορήγηση των μεταδημοτεύσεων της τελευταίας τετραετίας καθώς και ότι έχει παρέλθει διάστημα πέραν του εξαμήνου από τότε που είχαν δικαίωμα ως υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι να υποβάλλουν ένσταση κατά του κύρους των εκλογών για τυχόν παράνομες μεταδημοτεύσεις,
12, Επειδή, οι ενδιαφερόμενοι ως υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι είχαν έννομο συμφέρον για πρόσβαση στα έγγραφα αυτά, σύμφωνα με τις σκέψεις που αναπτύχθηκαν ανωτέρω. Το έννομο συμφέρον συντρέχει και οτο πρόσωπο του κοινοτικού συμβούλου/ εκ της ιδιότητας του, ο οποίος πρέπει να έχεi πρόσβαση στα στοιχεία της μεταδημότευσης. Το δικαίωμα τους αυτό έπρεπε να εξυπηρετηθεί από την η κα Βαρβάρα Φαρούπου- Μανέτα, Πρόεδρο Κοινότητας Αντιπάρου, Νομού Κυκλάδων, Επομένως πρέπει να απορριφθούν ο δεύτερος και τρίτος λόγοι προσφυγής, αναφορικά με την μη απόδειξη ειδικού έννομου συμφέροντος από τους ανωτέρω ενδιαφερόμενους.
13, Επειδή, από την μη χορήγηση των ανωτέρω περιγραφόμενων στοιχείων οτον ενδιαφερόμενο η προσφεύγουσα παρενέβη το καθήκον της διότι όφειλε να χορηγήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με όσα έγιναν ανωτέρω αποδεκτά. Επομένως, πρέπει να απορριφθεί ο τέταρτος λόγος προσφυγής ως αβάσιμος.

14. Δεδομένου, όμως, του περιοριστικού χρόνου, κατά τη διάρκεια δηλαδή του τελευταίου έτους που προηγείται της ημερομηνίας διενέργειας των δημοτικών ή κοινοτικών εκλογών, κατά τον οποίο το δικαστήριο δύναται να ασκήσει παρεμπίπτοντα έλεγχο σε πράξεις μεταδημότευσης όπως ορίζεται στη διάταξη του όρθρου 67, παρ. 2 ΚΔΚ (βλέπε την Τ- σκέψη) και τη νομολογία (βλ. προηγούμενη σκέψη) που οριοθετεί το εύρος του ελέγχου αυτού, η μη χορήγηση από τη Πρόεδρο της Κοινότητας Αντιπάρου κας Βαρβάρας Φαρούπου- Μανέτα πον αιτηθέντων από τους ενδιαφερόμενους δικαιολογητικών γιο τις μεταδημοτεύσεις δεν είχε ως αποτέλεσμα την αποστέρηση του δικαιώματος ένστασης κατά της δικαστικής απόφασης ανακήρυξης του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών. 7ο δικαίωμα αυτό μπορούσε να ασκηθεί βάσει του ονομαστικού καταλόγου των μετσδημοστευσάντων, ο οποίος χορηγήθηκε εμπρόθεσμο από την ανωτέρω Πρόεδρο της Κοινότητας Ανππάρου.
15. Επειδή, όμως, η κα Βαρβάρα Φαρούπου- Μανέτα, Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου, Νομού Κυκλάδων αποστέρησε το δικαίωμα της ενημέρωσης σε κοινοτικό σύμβουλο μη χορηγώντας τα αιτηθέντα στοιχεία παρά τα ϋΠΟμίνησπκό ογγραφα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (τα υπ' αριΒμ πρωτοκόλλου 369/ 24.1.2007, 6264/ 1,6,20067 έγγραφα) καθώς και την υπ' αριθμ. 1031/ 31,5.2007 εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου,
Αποφασίζουμε
Αποδεχόμαστε εν μέρει την από 4.4.2008 προσφυγή της κας Βαρβάρα" Φαρούπου-
Μανετα Κυκλάδων κατά' της αριθμ. 3081/ 20.3.20Ο8 απόφαση του Γεν,κού Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και
μειώνουμε την πειθαρχική ποινή της αργίας των τεσσάρων (4) μηνών που της επιβλήθηκε με την προσβαλλόμενη απόφαση σε πειθαρχική ποινή της αργίας ενός (1) μηνός για τους ανωτέρω λόγους
Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί οτο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Κοινότητα Αντιπάρου, σε δύο αντίγραψα, με την υποχρέωση να επιδοθεί το ένα στην προσφεύγουσα κα Βαρβάρα Φαροϋπου- Μσνέτα, Προέδρου Κοινότητας Αντιπάρου, με την παράκληση το αποδεικτικό επίδοσης να σταλεί στην Υπηρεσία μας,
Κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της στο Συμβούλιο της Επικρατείας,
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΙΑΝΟΜΗ *- \% ν-
1. Γραφείο κ. Υφυπουργού ι%' 'ν*-....''.
2. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα '*•- ν (επί του αρ;9μ. 731/ 21.4.2003 σχετικού)
3. Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ
(Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ)
σε καλυτερη εκδοση προσεχως
ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

χωρις εκπληξη διαβασαμε στην αποφαση
του υφυπουργου κ.νακου οτι η προεδρος
αντιπαρου μας εδωσε τον ονομαστικο καταλογο των μεταδημοτευσεων και λεμε
χωρις εκπληψη γιατι πλεον φαινεται οτι το ψευδος αποτελει κυριο συστατικο του καθημερινου διαιτολογιου της κυριας προεδρου αν και αυτο φευγει απο τα ορια του απλου ψεματος και μπαινει στο χωρο της πολιτικης απατης.
επιφυλασομενοι παντος νομιμου δικαιωματος μας καλουμε την κ.προεδρο να δηλωσει ποτε σε ποιον και με ποιο αποδεικτικο στοιχειο μας εδωσε τον καταλογο των μετα δημοτευσεων.
βαρβαρα φαρουπου μανετα με καθε τροπο προεδρος της κοινοτητας αντιπαρου ............
λεβεντακης ιωαννης
φαρουπος κωστας
γρισπος κωστας

Ανώνυμος είπε...

«Ψευδολόγων ανθρώπων έλεγχος εστί τα πράγματα» («Τους ψεύτες τους ξεσκεπάζουν τα γεγονότα»), έλεγε ο παλιός παραμυθάς Αίσωπος6.

Οπότε, δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις ή τι να πρωτο-οικτίρεις: το θράσος των ψευδολόγων ή τη μωρία τους, την πεποίθησή τους πως το αξίωμά τους φτάνει και περισσεύει για να βεβαιώσει του λόγου τους το ασφαλές και να μεταλλάξει τα κατάφωρα ψεύδη σε «αδαμάντινες αλήθειες» και τις αναμφισβήτητες αλήθειες σε βδελυρές συκοφαντίες...
μαριος πλωριτης

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αντίπαρος 21-08-2008
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ.Πρωτ. :
ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΤΗΛ.22840-61570
ΦΑΞ.222840-61218
ΠΡΟΣ: Τον Κοινοτικό Σύμβουλο Κο Λεβεντάκη Ιωάννη
ΘΕΜΑ -.Απάντηση επί αιτήσεων
ΣΧΕΤ: Τις υπ αριθμ.3204 και 3205/21.08,2008 αιτήσεων σας
Σε απάντηση των ανωτέρω αιτήσεων σας, εξακολουθείτε να ασχολείστε με το παραμύθι των μεταδημοτεύσεων που ήδη σας έχω απαντήσει δημοσίως στον απολογισμό ότι εκεί που έπρεπε να τα δώσω, τα έχω δώσει.
Σχετικά και με το δημοσίευμα της 18-08-2008 που γράφετε άμεσα εκτελεστέα η ποινή , αφού απορρίφτηκε από το Σ.Τ.Ε η αίτηση προσωρινής διαταγής μη εκτέλεσης της απόφασης ότι δεν γλίτωσε την αργία κ,λ.π, δημοσίευμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ,ούτε αίτημα προσωρινής διαταγής μη εκτέλεσης της αργίας του ενός μηνός υπέβαλα στο Σ.Τ.Ε ούτε απερρίφθη αφού δεν επεβλήθη ούτε άμεσα εκτελεστέα είναι αυτή η ποινή.
Συνεπώς δεν είναι άμεσα εκτελεστή καμία πειθαρχική ποινή της αργίας αφού δεν έχει εκδοθεί απόφαση αναστολής του Σ.Τ.Ε μέχρι και σήμερα .
Συνεχίζετε τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα σας ,αντί να
ασχολείστε με τα προβλήματα του τόπου μας όπως έχετε την υποχρέωση και
εξακολουθείτε να προσβάλετε την τιμή και την υπόληψη μου, πιστεύοντας ότι έτσι θα
με υποσκάψετε και θα με απασχολήσετε από την προώθηση των έργων μου για το
νησί μας.- /ν Η """"Ν,
/ Η Πρόεδρος της Κοινότητας
Ιο
ΦΑΡΟΥΠΟΥ ,ΜΑΝΕΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

κατι μου θυμιζει

Ανώνυμος είπε...

μη την σκαπτετε

Ανώνυμος είπε...

Επισημαίνω, υπό τήν γενικήν άποψιν της εννοίας των δημοσίων σχέσεων, δτι ή πατρότης του θεσμού αυτού ανήκει είς τήν χώραν μας, χώραν είς τήν οποίαν έγεννήθη ή διαλεκτική ώς βασική διαφορά της ανθρώπινης κοινωνίας άπό τήν οιανδήποτε αλλην κοινωνίαν ζώων. Λογικόν Ζώον ό άν¬θρωπος, διολεγομενον καθ' εαυτό καί μετά των συνανθρώπων του...
18.10.67 ΠΑΠ Σεμινάρια Δημοσίων Σχεσεων-

Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι αμα χασουμε τη μανετα
πως θα γελαμε σε αυτο το νησι